בכל יום הולדת אנחנו מנסים להכין עוגות יום הולדת מיוחדות לילדים. אשתי אופה ואני מעצב.
בכל פעם נראה שאני משתפר עוד קצת והפעם יצאה עוגה ממש מגניבה אז חשבתי לשתף
תודה
בפייסבוק אתה יכול לראות שמדובר בשתי עוגות אפויות בקערות נירוסטה. הדבקתי אותן עם קונפיטורת תותים (אבל כל ריבה או שוקולד יתאימו).
הציפוי הוא בצק סוכר כמובן, ממנו גם מידלתי את הדמויות.
הצבע באיירברש הוא צבע מאכל ג'ל איכותי (מאושר משרד הבריאות וכל זה) מדולל במים. אגב, בגלל שזה מדולל במים וגם מותז באיירבש זה כמעט כלום מבחינה כמותית.
מדהים! אני מכיר כמה אנשים שמכינים עוגות בצק סוכר לפרנסתם וזה לא נופל מהם.
את הדמויות יחסית קל ליצור (למי שעוסק בזה). אבל העבודה שעשית על הכדור עם ההצללות... שאפו!
תשקול להחליף מקצוע.
טוב ניסיתי להתאפק אבל כשלתי...
אז החלטתי בכל זאת להראות את שתי העוגות הראשונות והיחידות שאי פעם יצרתי. כיוון שאני מגדיר את עצמי "כמומחה" למרצפן, רוב החומר המשמש לעוגות הוא מרצפן מתוצרת בית. העוגה הראשונה ליום הולדת 4 של נכדתנו שירה, נעשתה לאחר שביקשה עוגה של "האריה שאהב תות" . האריה והתותים ממרצפן, הצבעים כולם מוצו מירקות ופירות למשל: ירוק - פטרוזיליה, אדום - פירות יער קפואים, כתום - פילפל אדום. הרעמה - הזלפה של שוקולד לבן צבוע בכתום. בסיס העוגה נעשה ע"י אשתי וכוסה בבצק סוכר צבוע בירוק פטרוזיליה. גם הרעיון וחלק מביצוע ייצור הצבעים במיצוי הוא של אשתי.
העוגה השניה נעשתה בדמות החתול של נכדתנו דנה ליום הולדתה הראשון. החתול - ממרצפן והוא מצופה בקוקוס שיראה כפרווה. כאן כבר אפיתי בעצמי את הבסיס - עוגת שוקולד
גם כאן הצבעים טיבעיים. העיניים - סוכריות M&M עם נגיעות שוקולד. הדשא גם קוקוס צבוע במיצוי מפטרוזיליה.
ואם מישהו חושב שהצילום מוצלח אז הוא של בני גיא.
גם אני השקעתי לכבוד יום ההולדת של בני! עשיתי לו עוגת בקוגאן. את הבסיס אפתה אשתי, את הבקוגאן שהיה באחריותי לקח לי שעתיים וחצי להכין (שעתיים חיפוש של ציורי עוגות מוכנים באינטרנט, חצי שעה נסיעה לחנות וחזרה). הילד היה מרוצה...ולי נשאר רק לקנא בכשרון של האנשים פה (לייצר מרציפן בבית, לעצב את כל הנ"ל - פשוט להוריד את הכובע)