התאמת מהירות אינטרנט למחשב סלוני על מנת לצפות בXBMC
שלום ידידיי,
לאחר שבעבר עזרתם לי בבחירת מפרט של מחשב המיועד לצפיה בסרטים
מפרט המחשב הוא כדלקמן :
מעבד-
AMD A4 3400 2.7Ghz 65W HD6410D Socket FM1 Box
לוח אם-
ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1
זכרון פנימי -
Transcend 4GB DDR3 1333Mhz
דיסק קשיח
Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI^
מארז-
ANTEC NSK2480 HTPC Silver
מאוורר נוסף מסוג Scythe BIG Shuriken
וצורב חדש שיש לי במחשב בחדר
הייתי רוצה לשאול לגבי מהירות האינטרנט .
כרגע אני בשלבי ניסוי של ה XBMC , הניסוי נעשה על המחשב בחדר עם מהירות קטנה של 2.5 .
אני מאוד מרוצה מהמבחר אך לעיתים קרובות הערוצים נתקעים - קרוב לוודאי בגלל מהירות הגלישה המוגבלת שיש כרגע .
אני לפני פרויקט גדול של רכישת HTPC + טלויזיה לסלון (אתייעץ לגביה בהמשך) והתקנה של XBMC וחשוב מאוד להכין את הקרקע מבחינה טכנית , הגורם העיקרי לדעתי הוא מהירות האינטרנט , אם הוא חא היחיד , אודה לכם אם תציינו גורמים נוספים .
תודה רבה
לאחר שבעבר עזרתם לי בבחירת מפרט של מחשב המיועד לצפיה בסרטים
מפרט המחשב הוא כדלקמן :
מעבד-
AMD A4 3400 2.7Ghz 65W HD6410D Socket FM1 Box
לוח אם-
ASRock A75M-HVS A75 Chipset Socket FM1
זכרון פנימי -
Transcend 4GB DDR3 1333Mhz
דיסק קשיח
Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD204UI^
מארז-
ANTEC NSK2480 HTPC Silver
מאוורר נוסף מסוג Scythe BIG Shuriken
וצורב חדש שיש לי במחשב בחדר
הייתי רוצה לשאול לגבי מהירות האינטרנט .
כרגע אני בשלבי ניסוי של ה XBMC , הניסוי נעשה על המחשב בחדר עם מהירות קטנה של 2.5 .
אני מאוד מרוצה מהמבחר אך לעיתים קרובות הערוצים נתקעים - קרוב לוודאי בגלל מהירות הגלישה המוגבלת שיש כרגע .
אני לפני פרויקט גדול של רכישת HTPC + טלויזיה לסלון (אתייעץ לגביה בהמשך) והתקנה של XBMC וחשוב מאוד להכין את הקרקע מבחינה טכנית , הגורם העיקרי לדעתי הוא מהירות האינטרנט , אם הוא חא היחיד , אודה לכם אם תציינו גורמים נוספים .
תודה רבה
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לדעתי עדיף בשלב זה לפחות להמנע מצפיה בסרטים דרך STREAMING ועדיף לחבר את ה HTPC לכונן חיצוני או שב HTPC יהיה כונן מספיק גדול. אני מתאר לעצמי שאתה תצפה בסרטי MKV של 720 או 1080 + 5 ערוצי אודיו פלוס אולי סרטי בלוריי. אולי לסרטי ה MKV ה STREAMING יחזיק אבל לא מעבר לזה וגם זה במידה ותשדרג את האינטרנט שלך. חוץ מזה שגם כאשר תצפה בסרטי MKV עדיין יכולות להיות האטות ברשת או מרעין בישין אחרים ותאלץ באמצע הסרט לראות BUFFERING על המסך, נראה לי שאין דבר יותר מעצבן מסרט שנקטע באמצע, כי אז אתה מתחיל לחשוב מתי זה יקרה שוב.
לגבי ה BUFFERING בהחלט מסכים איתך .
הרצון העקרי שלי הוא לעזוב את חברת YES ובכל זאת להמשיך בערוצים שמציעה חברת הלווין (חבילות מסוימות ולא את כל מכלול הערוצים ) .
כאשר מצאתי ערוצים בצפייה ישירה ,הייתי מאוד שמח .
כאשר גיליתי את XBMC , מבחר הערוצים לצפיה גדל בצורה משמעותית .
מה מומלץ במקרה שלי ?
תודה
הרצון העקרי שלי הוא לעזוב את חברת YES ובכל זאת להמשיך בערוצים שמציעה חברת הלווין (חבילות מסוימות ולא את כל מכלול הערוצים ) .
כאשר מצאתי ערוצים בצפייה ישירה ,הייתי מאוד שמח .
כאשר גיליתי את XBMC , מבחר הערוצים לצפיה גדל בצורה משמעותית .
מה מומלץ במקרה שלי ?
תודה
לא כל כך מבין למה אתה מתכוון... אבל אם אתה מתכוון שהוא יעשה סטרימינג בין המחשב שאצלו בחדר למחשב שיהיה בסלון, אז אין שום קשר לרוחב הפס שלו, אלא לתשתית חומרת הרשת שלו.. נתב תקן N ושני כרטיסי רשת תקן N יכולים להעביר 300מגה בשניה.. זה יכול להעביר גם בלוררי עם 8 ערוצים לא מכווץ בלי שום בעיהadidas1 כתב:לדעתי עדיף בשלב זה לפחות להמנע מצפיה בסרטים דרך STREAMING ועדיף לחבר את ה HTPC לכונן חיצוני או שב HTPC יהיה כונן מספיק גדול. אני מתאר לעצמי שאתה תצפה בסרטי MKV של 720 או 1080 + 5 ערוצי אודיו פלוס אולי סרטי בלוריי. אולי לסרטי ה MKV ה STREAMING יחזיק אבל לא מעבר לזה וגם זה במידה ותשדרג את האינטרנט שלך. חוץ מזה שגם כאשר תצפה בסרטי MKV עדיין יכולות להיות האטות ברשת או מרעין בישין אחרים ותאלץ באמצע הסרט לראות BUFFERING על המסך, נראה לי שאין דבר יותר מעצבן מסרט שנקטע באמצע, כי אז אתה מתחיל לחשוב מתי זה יקרה שוב....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא מדוייק. רשת אלחוטית, גם בתקן N, מצליחה להעביר בלו ריי מלא אצל אחוז די נמוך מהמשתמשים.
זה נכון שתיאורטית זה מעביר עד 300 מגה בשנייה. בפועל, הקצבים נמוכים יותר ואין רציפות מלאה בגלל הפרעות, קירות בין הראוטר למחשב וכו.
רשת קווית המעבירה 100 מגה ביט תעבוד נפלא עם רוב התכנים, אבל מומלץ מאוד ללכת על רשת קווית של 1 ג'יגה-ביט.
זה נכון שתיאורטית זה מעביר עד 300 מגה בשנייה. בפועל, הקצבים נמוכים יותר ואין רציפות מלאה בגלל הפרעות, קירות בין הראוטר למחשב וכו.
רשת קווית המעבירה 100 מגה ביט תעבוד נפלא עם רוב התכנים, אבל מומלץ מאוד ללכת על רשת קווית של 1 ג'יגה-ביט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
על מנת למנוע אי בהירות , המחשב בחדר יישאר וישמש לגלישה ועבודה(אופיס ותוכנות נוספות )
המחשב החדש יהיה ממוקם בסלון בלבד וישמש לצפייה בטלוויזיה .
כרגע החיבור הוא קווי ,מהשקע של הטלפון עובר כבל לחדר השינה.
למחשב החדש צריך להוסיף כרטיס רשת, על מנת לעשות חיבור קווי נוסף, נכון ?
GB 1
כרגע יש 2.5 MB ומומלץ לעבור ל GB ???
המחשב החדש יהיה ממוקם בסלון בלבד וישמש לצפייה בטלוויזיה .
כרגע החיבור הוא קווי ,מהשקע של הטלפון עובר כבל לחדר השינה.
למחשב החדש צריך להוסיף כרטיס רשת, על מנת לעשות חיבור קווי נוסף, נכון ?
GB 1
כרגע יש 2.5 MB ומומלץ לעבור ל GB ???
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כדאי מאוד שתבהיר מה אתה בדיוק רוצה לעשות. זה לא ממש ברור ממה שכתבת.
האם אתה מתכוון ב"דרישות המהירות" לצפייה ישירה בתכני אונליין, או הזרמה של קבצים שכבר הורדת (קבצי AVI, MKV, M2TS וכו) ממחשב למחשב ונמצאים על אחד המחשבים בבית?
בגדול, כדי שיותר ממחשב אחד בבית יהיה מחובר לרשת פנימית ו/או אינטרנט, אתה צריך ראוטר ולא כרטיס רשת נוסף.
האם אתה מתכוון ב"דרישות המהירות" לצפייה ישירה בתכני אונליין, או הזרמה של קבצים שכבר הורדת (קבצי AVI, MKV, M2TS וכו) ממחשב למחשב ונמצאים על אחד המחשבים בבית?
בגדול, כדי שיותר ממחשב אחד בבית יהיה מחובר לרשת פנימית ו/או אינטרנט, אתה צריך ראוטר ולא כרטיס רשת נוסף.
אני מתכוון לתכני אונליין בלבד, כבר כמה שנים אני רואה יותר תכנים ברשת מאשר בYES ,קרוב לוודאי שמדובר ב כ80% צפייה ישירה והשאר צפייה דרך YES .
עם XBMC גיליתי תכנים נוספים על אלה אליהם אני רגיל, אבל כולם אונליין .
XBMC בנוסף להיותו מזרים מידע מהמחשב הוא מקור מצויין לתכני אונליין וזאת בעזרת פלאגינים שונים .
אין לי סרטים על המחשב, כל מה שאני רוצה , אני מוצא אונליין ,לצערי באיכות לא כ"כ גבוהה.
גם כאן XBMC יעיל יותר מצפייה ישרה, הוא מאפשר גישה לתכני HD,3D .
מקווה שכעט הנקודה ברורה .
עם XBMC גיליתי תכנים נוספים על אלה אליהם אני רגיל, אבל כולם אונליין .
XBMC בנוסף להיותו מזרים מידע מהמחשב הוא מקור מצויין לתכני אונליין וזאת בעזרת פלאגינים שונים .
אין לי סרטים על המחשב, כל מה שאני רוצה , אני מוצא אונליין ,לצערי באיכות לא כ"כ גבוהה.
גם כאן XBMC יעיל יותר מצפייה ישרה, הוא מאפשר גישה לתכני HD,3D .
מקווה שכעט הנקודה ברורה .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

2.5 מגה ביט זו מהירות שאכן עלולה להיות גבולית לחלק מהתכנים.
כיום, גם ככה המינימום בבזק ללקוחות חדשים הוא 10 מגה ביט ובהוט זה 12. סביר להניח שגם תקבל את זה באותו מחיר כמו מה שיש לך היום.
אז בתור התחלה, לך על מהירות המינימום כיום - 10/12.
אני מניח שכרגע המחשב היחיד שלך מחובר ישירות למודם. במקרה כזה, כדאי להוסיף ראוטר כדי לחבר את המחשב החדש. לא מדובר בהוצאה רצינית, זה עולה כיום בסביבות ה-100 ש"ח.
את הראוטר אתה מחבר עם כבל רשת אחד למחשב הישן וכבל רשת שני למחשב החדש, ועוד כבל רשת בינו לבין המודם.
כיום, גם ככה המינימום בבזק ללקוחות חדשים הוא 10 מגה ביט ובהוט זה 12. סביר להניח שגם תקבל את זה באותו מחיר כמו מה שיש לך היום.
אז בתור התחלה, לך על מהירות המינימום כיום - 10/12.
אני מניח שכרגע המחשב היחיד שלך מחובר ישירות למודם. במקרה כזה, כדאי להוסיף ראוטר כדי לחבר את המחשב החדש. לא מדובר בהוצאה רצינית, זה עולה כיום בסביבות ה-100 ש"ח.
את הראוטר אתה מחבר עם כבל רשת אחד למחשב הישן וכבל רשת שני למחשב החדש, ועוד כבל רשת בינו לבין המודם.
המהירות הנדרשת לך תלויה באיכות התוכן שאתה מנסה לראות.
10Mbps צריך להיות בסדר לרוב התכנים ברשת (גם ככה אין הרבה דברים ב-fullHD)
אם תראה שזה נתקע, אתה יכול לשדרג בשתי שיחות טלפון.
תשווה מחירים בkamaze לפני שאתה משדרג.
10Mbps צריך להיות בסדר לרוב התכנים ברשת (גם ככה אין הרבה דברים ב-fullHD)
אם תראה שזה נתקע, אתה יכול לשדרג בשתי שיחות טלפון.
תשווה מחירים בkamaze לפני שאתה משדרג.
המחשב הישן אכן מתחבר למודם כמו שציינת .pixies כתב:
את הראוטר אתה מחבר עם כבל רשת אחד למחשב הישן וכבל רשת שני למחשב החדש, ועוד כבל רשת בינו לבין המודם....
תוכל בבקשה לחזור על עניין החיבור פעם נוספת, כנראה אני מפספס משהו ולא מבין את אופי החיבור .
תודה רבה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני מניח שהגרף הזה ימחיש לך את זה יותר טוב:
[img2=550x534]http://www.rot.co.il/network.gif[/img2]
[img2=550x534]http://www.rot.co.il/network.gif[/img2]