בעיות עם אניטה
שלום לכולם
ברשותי אניטה של QIUCKMILL מזה כשנתיים ואני מאוד מרוצה אלא שלצערי המכונה אינה מצליחה לחלוט את הקפה ואינה מעלה את הלחץ (לפחות על פי השעון)
קיטור, טמפרטורה ומים חמים תקינים לחלוטין.
כמו כן כאשר אני מפעיל אותה על ריק המים זורמים מהראש ללא קושי בקצב תקין 450מל לדקה
שמתי לב שכאשר אני מנסה לחלוט או להפעיל אותה עם ראש "עיוור" מים זורמים החוצה דרך מחבר ה T חזרה למיכל המים?
אשמח לפיתרונות? האם קשור ל OPV ואם כן איך אפשר לבדוק את זה?
האם ניתן להשיג את הנ"ל בארץ כחלקי חילוף?
בתודה מראש
הוסקה
ברשותי אניטה של QIUCKMILL מזה כשנתיים ואני מאוד מרוצה אלא שלצערי המכונה אינה מצליחה לחלוט את הקפה ואינה מעלה את הלחץ (לפחות על פי השעון)
קיטור, טמפרטורה ומים חמים תקינים לחלוטין.
כמו כן כאשר אני מפעיל אותה על ריק המים זורמים מהראש ללא קושי בקצב תקין 450מל לדקה
שמתי לב שכאשר אני מנסה לחלוט או להפעיל אותה עם ראש "עיוור" מים זורמים החוצה דרך מחבר ה T חזרה למיכל המים?
אשמח לפיתרונות? האם קשור ל OPV ואם כן איך אפשר לבדוק את זה?
האם ניתן להשיג את הנ"ל בארץ כחלקי חילוף?
בתודה מראש
הוסקה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נשמע שיש סתימה כלשהי בדרך לראש, אולי חתיכת אבנית ואולי בעיה ב opv (למרות שלא בטוח כי הוא כן מעביר עודפים חזרה כפי שאתה מתאר).
אתה יכול לפרק בקלות את מעטפת המכונה ולהגיע לopv, מציע לפרק אותו ולהשרות היטב במים חמים ומסיר שומנים (גם לפרק את ה opv לחלקים) ולבדוק האם הבעיה חלפה.
בדקת גם לחץ עם פילטר עיוור ?
אם אתה חושש מהתעסקות ואתה לא אדם טכני אני ממליץ בחום על מעבדה שנקראת אספרסימו באור יהודה (חפש בגוגל), שירות מעולה ומקצועי ומחיר הוגן והם גם נותנים שירות מטעם יבואן קוויקמיל בארץ כך שהם מכירים היטב את המכונה שלך.
בהצלחה, עדכן אותנו בהשתלשלות העניינים...
אתה יכול לפרק בקלות את מעטפת המכונה ולהגיע לopv, מציע לפרק אותו ולהשרות היטב במים חמים ומסיר שומנים (גם לפרק את ה opv לחלקים) ולבדוק האם הבעיה חלפה.
בדקת גם לחץ עם פילטר עיוור ?
אם אתה חושש מהתעסקות ואתה לא אדם טכני אני ממליץ בחום על מעבדה שנקראת אספרסימו באור יהודה (חפש בגוגל), שירות מעולה ומקצועי ומחיר הוגן והם גם נותנים שירות מטעם יבואן קוויקמיל בארץ כך שהם מכירים היטב את המכונה שלך.
בהצלחה, עדכן אותנו בהשתלשלות העניינים...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם שמת פילטר עיוור אז נבנה לחץ מעל לכיוון של ה OPV והעודפים יחזרו למיכל. נשמע תקין.
מה הלחץ שרואים בשעון בזמן הזה?
מה קורה בזמן חליטה בשסתום פריקה של ה E61? בקיצור - מתי עשית בקפלאש לאחרונה?
מה הלחץ שרואים בשעון בזמן הזה?
מה קורה בזמן חליטה בשסתום פריקה של ה E61? בקיצור - מתי עשית בקפלאש לאחרונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה על התשובות - אז ככה
אין לי בעיה לפרק את המכונה למרות שאני לא מבין בזה וכך עשיתי...
פירקתי כבר את המכונה כולל את שסתום ה opv לחלקיו וניקיתי אותו (דרך אגב אני גר באזור הצפון וכשלקחתי את השסתום בלבד למעבדה כאן כי חשבתי שהאטם אינו תקין וניסיתי לקנות חדש במקום לנסות לעזור נאמר לי להביא את המכונה והם כבר יפרקו יגידו מה לא תקין יתנו הצעת מחיר וירכיבו מחדש... )
בקיצור ניקיתי וכו - הבעיה נשארה
בדקתי לחץ עם פילטר עיוור - השעון מראה לחץ נמוך כל הזמן 1-2 בלי קשר לפילטר עיוור או בלי פילטר בכלל, רק שעם פילטר עיוור כפי שהזכרתי המים חוזרים דרך מחבר ה T למכונה.
שסטום ה E61 תקין, אינו דולף ובזמן חליטה עם פילטר עיוור או בלי ופורק היטב לאחר ניסיון באקפלאש
הצעות נוספות חברים?
אני עדיין לא בטוח שזה לא בעיה בשסתום ה opv - האם יש דרך לנטרל אותו ולבדוק האם המכונה עובדת בלעדיו? אחר?
שוב תודה על העזרה
אין לי בעיה לפרק את המכונה למרות שאני לא מבין בזה וכך עשיתי...
פירקתי כבר את המכונה כולל את שסתום ה opv לחלקיו וניקיתי אותו (דרך אגב אני גר באזור הצפון וכשלקחתי את השסתום בלבד למעבדה כאן כי חשבתי שהאטם אינו תקין וניסיתי לקנות חדש במקום לנסות לעזור נאמר לי להביא את המכונה והם כבר יפרקו יגידו מה לא תקין יתנו הצעת מחיר וירכיבו מחדש... )
בקיצור ניקיתי וכו - הבעיה נשארה
בדקתי לחץ עם פילטר עיוור - השעון מראה לחץ נמוך כל הזמן 1-2 בלי קשר לפילטר עיוור או בלי פילטר בכלל, רק שעם פילטר עיוור כפי שהזכרתי המים חוזרים דרך מחבר ה T למכונה.
שסטום ה E61 תקין, אינו דולף ובזמן חליטה עם פילטר עיוור או בלי ופורק היטב לאחר ניסיון באקפלאש
הצעות נוספות חברים?
אני עדיין לא בטוח שזה לא בעיה בשסתום ה opv - האם יש דרך לנטרל אותו ולבדוק האם המכונה עובדת בלעדיו? אחר?
שוב תודה על העזרה
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
באניטה יש ביציאה מהמשאבה שסתום נוסף שהוא מעין "OPV" הפוך. הוא משחרר מים ל T שמחובר גם ל- OPV הרגיל כאשר לחץ המים נמוך מתחת לערך מסוים. הדבר נועד כדי לשחרר אויר מהמשאבה (במיוחד לאחר החלפת פילטר). האם התופעה התחילה אצלך לאחר החלפת פילטר?
כך שאם זו הבעיה אז או שהשסתום הזה דפוק או שהמשאבה התקלקלה ואז כשלא מיצרת מספיק לחץ, השסתום משחרר מים למיכל. לדעתי יותר סביר שהשסתום נדפק. שסתום כזה עולה כ 10$. המכונה יכולה גם לעבוד מצויין בלעדיו. אתה רק צריך לבצע Priming - להכניס מים בכוח למשאבה (אולי עם מזרק בתחילת העבודה לאחר החלפת פילטר).
.. כדי לבדוק, אתה יכול לשחרר מה T את הצינור שמגיע מהשסתום הזה, הכנס אותו לכוס והפעל כך תוכל לזהות מאין משתחררים המים.
כך שאם זו הבעיה אז או שהשסתום הזה דפוק או שהמשאבה התקלקלה ואז כשלא מיצרת מספיק לחץ, השסתום משחרר מים למיכל. לדעתי יותר סביר שהשסתום נדפק. שסתום כזה עולה כ 10$. המכונה יכולה גם לעבוד מצויין בלעדיו. אתה רק צריך לבצע Priming - להכניס מים בכוח למשאבה (אולי עם מזרק בתחילת העבודה לאחר החלפת פילטר).
.. כדי לבדוק, אתה יכול לשחרר מה T את הצינור שמגיע מהשסתום הזה, הכנס אותו לכוס והפעל כך תוכל לזהות מאין משתחררים המים.
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אתן לך קישור לתמונה בקרוב. כניראה שלא הסברתי ברור. יש שני מקורות המחזירים מים למיכל. אם יש לך T אז ברור שיש שניים נכון? אחד - צינור למיכל, שני - יציאת ה - OPV ושלישי יציאת השסתום שאני מדבר עליו. אבל לפי דבריך האחרונים המים החוזרים הם חמים ולכן כיון שבאניטה (בניגוד למכונות רבות אחרות) ה OPV מחובר אחרי מחליף החום אז ברור שהOPV שלך זולג.... אז אתה יכול כניראה לשכוח מכל מה שניסיתי להסביר...
אגב - PRIMING - אתחול של המשאבה לאחר שהתמלאה באויר. השסתום שדיברתי עליו דואג לכך.
אגב - PRIMING - אתחול של המשאבה לאחר שהתמלאה באויר. השסתום שדיברתי עליו דואג לכך.
זו האניטה שלי (תמונה) - תוכל להצביע על השסתום שדיברת?
לאור דבריך האחרונים - האם יש דרך לבטל את ה opv ולהפעיל את המכונה על מנת לוודא שאכן מדובר בנ"ל
האם לא יכול להיות שמים חמים יחזרו מהדוד לכיוון המשאבה ויפרקו דרך הT
לאור דבריך האחרונים - האם יש דרך לבטל את ה opv ולהפעיל את המכונה על מנת לוודא שאכן מדובר בנ"ל
האם לא יכול להיות שמים חמים יחזרו מהדוד לכיוון המשאבה ויפרקו דרך הT
- avramm
- חבר פעיל מאוד

אם ה OPV נדפק ופתוח למים, צריך לפרק אותו ולסתום את הצינור שהוא היה מחובר אליו. זה משהו שדבוטנט יכול ליעץ איך לעשות. בכל מקרה תהיה זהיר, אם אתה רואה שהלחץ לאחר ביטול ה OPV מאוד גבוה, (מעל 12) אל תמשיך.
Artificial Intelligence is better then NONE...
- avramm
- חבר פעיל מאוד

רק עכשיו שמתי לב שביקשת להצביע... השסתום שדיברתי עליו (שכבר אינו רלבנטי לעניננו) הוא החלק מפליז המחובר למשאבה וממנו יוצא צינור גמיש המתחבר ל T.הוסקה כתב:זו האניטה שלי (תמונה) - תוכל להצביע על השסתום שדיברת?...
עדכונים
טוב כנראה מה ששכיח שכיח, אכן ה opv אשם! תודה לכולם
שלב הבא
חלקי חילוף - מישהו יודע היכן ניתן לקנות אטם להנ"ל
מצאתי ב criss coffee servise ב 5 דולר + חייב קניה מעל 50 דולר + מישלוח 50 דולר
אמנם תירוץ טוב לקנות פרוטופילטר עיוור אבל בכל זאת...
שלב הבא
אמנם תירוץ טוב לקנות פרוטופילטר עיוור אבל בכל זאת...
אפשר לקנות OPV שלם אצל אברהמי ב 130 ש"ח, או לחפש רק את האטםהוסקה כתב:עדכונים
שלב הבא
אמנם תירוץ טוב לקנות פרוטופילטר עיוור אבל בכל זאת......
הכי טוב להרים טלפון לאנדריי אולי יש לו את האטם הנ"ל
אגב, ה OPV הוא נקודת חולשה באניטה כיוון שיושב על החלק החם של מחליף החום האטם מתפורר מהחום
הסימפטום הראשון, שלחץ החליטה עולה בהדרגה בגלל שחיקה של האטם ולבסוף כשהאטם מתפורר הוא לא החזיק לחץ בכלל, כמו שקרה לך.
בכל מקרה את האטם הנ"ל כדאי להחילף באניטה פעם בשנה שנה וחצי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אטמים אפשר לקנות בטכנועד בחולון.
ממה שאני רואה אתה לא צריך שום טכנאי רק סבלנות...
אני חייב להודות שאני לא סגור על ה T הזה באניטה.
יש יציאת מים מהמשאבה אל המחליף שמתחיל מתחת לדוד ועוד יציאה של המשאבה אל ה T. כנראה ששם יש נשם אויר?
אחרת ייצאו מים מהמשאבה אל ה T וחזרה למיכל מים.
ממה שאני רואה אתה לא צריך שום טכנאי רק סבלנות...
אני חייב להודות שאני לא סגור על ה T הזה באניטה.
יש יציאת מים מהמשאבה אל המחליף שמתחיל מתחת לדוד ועוד יציאה של המשאבה אל ה T. כנראה ששם יש נשם אויר?
אחרת ייצאו מים מהמשאבה אל ה T וחזרה למיכל מים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה לכולם על המידע
טריק נוסף שניסיתי ועובד - עד שאקנה אטם (שלא מצאתי )
שמתי "דיסקת מירווח" (אום פשוט שמצאתי) בתוך ה opv , הנ"ל הגדיל את כח הקפיץ, לוחץ את האטם מעט חזק יותר ופטר את הבעיה עד שאמצא אטם חדש.
טריק נוסף שניסיתי ועובד - עד שאקנה אטם (שלא מצאתי )
שמתי "דיסקת מירווח" (אום פשוט שמצאתי) בתוך ה opv , הנ"ל הגדיל את כח הקפיץ, לוחץ את האטם מעט חזק יותר ופטר את הבעיה עד שאמצא אטם חדש.