הסיפור מתחיל עם רכישת המוצר המדובר בחודש האחרון: Darbee
את המכשיר רכשתי מאתר המכירות המקוון Amazon, את המשלוח ביצעתי לחבר בניו יורק שהגיע לארץ והביא את זה עמו.
המכשיר עוד לפני שנפתח נשלח ל עפר לאור לצורך כתיבת הביקורת : Darbee" - מעבד וידאו, האם הוא מהפכני?"
לאחר מס' ימים המכשיר חזר אלי וחובר למערכת: HTPC דרך Onkyo608 למסך פנסוניק VT20
מחווייתי האישית - לא ניתן היה לומר שאין הבדלים באיכות התמונה עם או בלי המכשיר, אך אני מצאתי שההבדלים לא היו כאלה משמעותיים עבורי ולכן החלטתי למכור אותו.
פרסמתי את המכשיר למכירה באתר יד2 ובמכירות יד 2 HT,
לאחר מס' ימים יצר עימי קשר בחור נחמד ובערב שישי שעבר לפני כניסת השבת הגיע לקחת את המכשיר,
במוצאי השבת (למחרת) יוצר עימי קשר שוב הבחור ואומר שהמכשיר לא עובד, אותי זה מאוד הפתיע, שכן 24 שעות לפני הוא עבד מצויין,
אך מאחר ולא יכולתי הייתי להוכיח מה מקור התקלה (אולי הירידה במעלית מקומה 4 יצרה השפעה שלילית... )
ועל מנת להימנע מרגשות שליליים, הזמנתי אותו להחזיר את המכשיר ולקבל את כספו בחזרה,
וכך היה, ביום ראשון בבוקר נפגשנו במקום עבודתי בת"א הוא החזיר לי את המכשיר ואני החזרתי לו את כספו.
כבר במוצאי השבת (שנודע לי שהמכשיר תקול), יצרתי קשר דרך האתר Amazon לדילר ממנו רכשתי את המכשיר ובררתי לגבי אפשרויות האחריות,
הדילר ציין שמאחר והמכשיר תחת אחריות היצרן עלי לפנות לחברת Darbee, כך עשיתי, שלחתי מייל באותו הערב לחברה,
למחרת היום (יום ראשון) יצרה איתי קשר במייל נציגה של Darbee, בררה מעט פרטים על התקלה ולאחר שהובהר שאכן יש תקלה במכשיר,
שלחה לי ביום שני בערב ניירת עבור חב' FedEx.
ביום שלישי בבוקר שוחחתי טלפונית עם נציגת חב' FedEx בישראל ובשעה 19:00 היה לי נציג בבית שאסף את המכשיר (כאשר כל עלויות השילוח ע"ח Darbee)
ביום רביעי בבוקר (אחרי מס' שעות שאספו את המכשיר) ראיתי שממתין לי מייל בו נציגת חב' Darbee ראתה שהמכשיר נאסף מביתי (עפ"י מס' מעקב המשלוח ששלחתי לה)
והיא שמחה לעדכן שהיא במקביל מוציאה לי לישראל מוצר חדש תוך ציון מס' המשלוח למעקב.
היום יום שלישי יצרה איתי קשר נציגת FedEx בישראל לברר פרטים על המשלוח שממתין לי בארץ ולתאם מועד אספקה.
החבילה תגיע אלי מחר ביום רביעי בין השעות 19:00 ל 22:00 בתיאום עם חב' השילוח. .
מכשיר חדש לחלוטין באריזה אטומה.
מרגע ההבנה שהמכשיר תקול ועד קבלת מכשיר חדש לחלוטין – ללא שקל של עמלה בפחות מ 10 ימי עבודה,
זכיתי בעבר לקבל שרות יוצא מהכלל מספקים מולם הייתי עובד בגרמניה אך עם ארה"ב לא יצא לי להתעסק הרבה
לצערי שרות שכזה מעולם לא זכיתי לו בארץ ואני שמח לפרגן ולשתף (ולקוות שאני טועה לגבי הארץ).
ועכשיו יש לי למכירה מכשיר Darbee חדש לחלוטין באריזה המקורית
יוסי