חיבור מחשב לרסיבר וטלוויזיה.
שלום,
להלן המוצרים שעליהם אני מדבר:
1. רסיבר פיוניר 322
2. טלויזיה 37lg60ur
3. מחשב עם כרטיס גרפי של gainward gtx 260 GS 896 mb
הצלחתי בזמנו לחבר את הממיר הדיגיטלי לרסיבר ואת הרסיבר לטלוויזיה.
אך אתמול ניסיתי לחבר את המחשב לרסיבר על מנת לראות תמונה וקול.
החיבור נעשה באמצעות חיבור של כבל HDMI מיציאת הכרטיס מסך לחיבור HDMI IN של הרסיבר שבמקביל הרסיבר מחובר לטלוויזיה דרך HDMI OUT (שברסיבר) ל-HDMI-DVI שבטלוויזיה.
לעיתים הצלחתי לראות תמונה בשלב העלייה של המחשב, אך לאחר שווינדוס סיים לעלות התמונה בטלוויזיה הפכה לשחורה. כמו כן אציין שבמקרים רבים הרסיבר כלל לא הצליח לקבל אות מהמחשב ובטלוויזיה הופיע הכיתוב "אין אות".
יצוין שניסיתי להגדיר גם מצב סריקה בלבד בטלוויזיה, אך זה לא עזר. עוד יצוין שבעבר שחברתי ישירות את המחשב לטלויזיה ראו את התמונה.
יש עצות מה לעשות?
להלן המוצרים שעליהם אני מדבר:
1. רסיבר פיוניר 322
2. טלויזיה 37lg60ur
3. מחשב עם כרטיס גרפי של gainward gtx 260 GS 896 mb
הצלחתי בזמנו לחבר את הממיר הדיגיטלי לרסיבר ואת הרסיבר לטלוויזיה.
אך אתמול ניסיתי לחבר את המחשב לרסיבר על מנת לראות תמונה וקול.
החיבור נעשה באמצעות חיבור של כבל HDMI מיציאת הכרטיס מסך לחיבור HDMI IN של הרסיבר שבמקביל הרסיבר מחובר לטלוויזיה דרך HDMI OUT (שברסיבר) ל-HDMI-DVI שבטלוויזיה.
לעיתים הצלחתי לראות תמונה בשלב העלייה של המחשב, אך לאחר שווינדוס סיים לעלות התמונה בטלוויזיה הפכה לשחורה. כמו כן אציין שבמקרים רבים הרסיבר כלל לא הצליח לקבל אות מהמחשב ובטלוויזיה הופיע הכיתוב "אין אות".
יצוין שניסיתי להגדיר גם מצב סריקה בלבד בטלוויזיה, אך זה לא עזר. עוד יצוין שבעבר שחברתי ישירות את המחשב לטלויזיה ראו את התמונה.
יש עצות מה לעשות?
היי תודה,Bonanja כתב:הכ.מ שלך מחובר גם למסך מחשב רגיל כרגע? אם כן תגדיר CLONE בכרטיס מסך(משכפל את התצוגה לשני המסכים)., לגבי קול - שים לב שהכרטיס קול שמוגדר במחשב עלמו הוא של הHDMI במידה ותרצה להעביר קול לרסיבר....
בצעתי את החיבור גם ללא חיבור מקביל ברקע של המסך מחשב הרגיל, כבר אתמול וזה לא עזר.
יש עצה נוספת?
הרסיברים של פיוניר עושים בעיות עם חיבורי HDMI למחשב!
הפיתרון הכי טוב ויעיל שאני יכול להציע לך-
לגבי התמונה- תחבר את המחשב ישירות בחיבור HDMI לטלוויזיה במידה ויש לך רק יציאת DVI בכרטיס מסך תקנה מתאם.
לגבי הקול- במידה והתמונה באמת עובדת ועדיין אין קול אז-
אם אין לך כרטיס קול עם יציאת SPDIF אז לך לאייבורי יש להם כרטיס קול פנימי פשוט עם יציאת SPDIF בסביבות ה-100 שקל הכבל לחיבור ה-SPDIF צריך לעלות 30-50 שקל (אין סיבה להשקיע מעבר לזה.. תאמין לי..), זהו, תחבר את הרסיבר לכרטיס קול במחשב עם הכבל.. תגדיר בהגדרות השמע בווינדוס את האפשרות SPDIF והכל צריך לעבוד פיקס!
מקווה שעזרתי
הפיתרון הכי טוב ויעיל שאני יכול להציע לך-
לגבי התמונה- תחבר את המחשב ישירות בחיבור HDMI לטלוויזיה במידה ויש לך רק יציאת DVI בכרטיס מסך תקנה מתאם.
לגבי הקול- במידה והתמונה באמת עובדת ועדיין אין קול אז-
אם אין לך כרטיס קול עם יציאת SPDIF אז לך לאייבורי יש להם כרטיס קול פנימי פשוט עם יציאת SPDIF בסביבות ה-100 שקל הכבל לחיבור ה-SPDIF צריך לעלות 30-50 שקל (אין סיבה להשקיע מעבר לזה.. תאמין לי..), זהו, תחבר את הרסיבר לכרטיס קול במחשב עם הכבל.. תגדיר בהגדרות השמע בווינדוס את האפשרות SPDIF והכל צריך לעבוד פיקס!
מקווה שעזרתי
הוא לא מזהה כלום לא את הרסיבר לא את הטלוויזיה.Yuval11 כתב:בהגדרות תצוגה שלך במחשב , אתה רואה שהוא מזהה בכלל שהוא מחובר לרסיבר או לטלוויזיה?
אני לא הבנתי לגמרי אם פשוט חיברת את הכבל , או שגם שינית הגדרות תצוגה במחשב שלך....
ניסיתי גם לשחק עם ההגדרות תצוגה אחרי שראיתי שהוא לא מזהה כלום ולא עזר
אציין שפעם אחת לפני יומיים הוא הצליח לזהות לדקה ומאז לא הצליח לזהות שוב אף פעם
ומה שעוד מוזר שפעם הייתי מחר את הטלוויזיה למחשב והוא תמיד היה מזהה. לפני מספר חודשים.
קיצר מייאש, נראה לי שאפשר להוריד ידיים
היי עדכנתי את הדריבר.Yuval11 כתב:נסה לעדכן את הדריבר של הכרטיס מסך, להחליף את הכבל בכבל שבוודאות עובד.
כרגע נראה שזה פחות הרסיבר שלך ויותר המחשב או אולי בכלל הכבל(?).
אין מה להתייאש, ייאוש זאת הדרך הקלה...
אני משתמש באותו כבל שמעביר אותות מהממיר לטלוויזיה ושם הוא עובד מצויין אבל משום מה בחיבור בין המחשב לטלוויזיה נאדה. עכשיו באמת יש מקום לייאוש