דליפה במכונת מנוף
הי,
הפונטה וקיו שלי התחילה להשמיע מעין רעש שקט של "טססססס" מדי כמה שניות (כל חצי דקה בערך), כמו טפטוף על משהו חם.
פתחתי וגיליתי שבחיבורים שבין הראש לדוד (בעיגול משמאל) יש בועיות קטנות שמטפטפות על הדוד.
בעיה נוספת שמתרחשת לאחרונה היא שפריץ של מים שזורם החוצה מחריר (בעיגול מימין) בבוכנה שיש שם, כנראה לפריקת לחץ, לא יודע בדיוק. זה קורה עם הורדת ידית המנוף, גם אם אין קפה בפנים.
1. האם יש קשר בין התופעות? הדליפה מהראש הכי מוזרה לי, אשמח לדעת מה גורם לה.
2. האם צריך פשוט לפרק את החיבורים הדולפים, לנקות ולסגור מחדש? האם נדרש טפלון מיוחד שם, עמיד בחום?
הפונטה וקיו שלי התחילה להשמיע מעין רעש שקט של "טססססס" מדי כמה שניות (כל חצי דקה בערך), כמו טפטוף על משהו חם.
פתחתי וגיליתי שבחיבורים שבין הראש לדוד (בעיגול משמאל) יש בועיות קטנות שמטפטפות על הדוד.
בעיה נוספת שמתרחשת לאחרונה היא שפריץ של מים שזורם החוצה מחריר (בעיגול מימין) בבוכנה שיש שם, כנראה לפריקת לחץ, לא יודע בדיוק. זה קורה עם הורדת ידית המנוף, גם אם אין קפה בפנים.
1. האם יש קשר בין התופעות? הדליפה מהראש הכי מוזרה לי, אשמח לדעת מה גורם לה.
2. האם צריך פשוט לפרק את החיבורים הדולפים, לנקות ולסגור מחדש? האם נדרש טפלון מיוחד שם, עמיד בחום?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בצילינדר של המנוף יש חור לניקוז מים. בגדול מים לא אמורים להגיע לשם כי זה מעל הגומיות של הבוכנה.
אם מעמיסים הרבה קפה או שהקפה טחון דק מדי אז מתחיל להיבנות לחץ גבוה להרבה זמן ואז מים פורצים את הגומיות ועולים למעלה.
כל המים האלה מנוקזים מהחור הזה החוצה כשהבוכנה עולה.
שה לא משהו לא תקין.
הצנרת מהדוד לראש לא נראית טוב. משהו שם לא סגור טוב ולכן יש דליפה.
צריך לפתוח ולראות מה קורה שם.
אם מעמיסים הרבה קפה או שהקפה טחון דק מדי אז מתחיל להיבנות לחץ גבוה להרבה זמן ואז מים פורצים את הגומיות ועולים למעלה.
כל המים האלה מנוקזים מהחור הזה החוצה כשהבוכנה עולה.
שה לא משהו לא תקין.
הצנרת מהדוד לראש לא נראית טוב. משהו שם לא סגור טוב ולכן יש דליפה.
צריך לפתוח ולראות מה קורה שם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אטמים בלי גריז יגרמו ליותר מים לעלות למעלה מעל לבוכנה ואז באמת ייצאו יותר מהחריר למעלה.
למה יש נזילה בצנרת? לא נראה לי קשור.
למה יש נזילה בצנרת? לא נראה לי קשור.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הכי טוב לפתוח אבל אז צריך לסגור וזה כבר יותר מסובך.
מה שאתה יכול לנסות זה לפרק את הרשת של הראש עם מברג שטוח + נשימה ארוכה והפעלת כח יותר גדול ממשה שאתה חושב.
ברגע שהרשת בחוץ אתה יכול להוריד את המנוף (הבוכנה עולה) ואז אפשר לגרז את הצילינדר. ככה גם הגומיות יגורזו קצת.
אם זה יפסיק את הדליפה של המים מהחור שלמעלה לגמרי אז היה חסר גריז. אם זה יחזור מהר אז כבר צריך אטמים.
אם באמת צריך אטמים תקנה כאן: http://www.francescoceccarelli.eu/ricambi_eng.htm
18 יורו כולל משלוחה.
אבל קודם תגרז - אצלי זה עזר.
מה שאתה יכול לנסות זה לפרק את הרשת של הראש עם מברג שטוח + נשימה ארוכה והפעלת כח יותר גדול ממשה שאתה חושב.
ברגע שהרשת בחוץ אתה יכול להוריד את המנוף (הבוכנה עולה) ואז אפשר לגרז את הצילינדר. ככה גם הגומיות יגורזו קצת.
אם זה יפסיק את הדליפה של המים מהחור שלמעלה לגמרי אז היה חסר גריז. אם זה יחזור מהר אז כבר צריך אטמים.
אם באמת צריך אטמים תקנה כאן: http://www.francescoceccarelli.eu/ricambi_eng.htm
18 יורו כולל משלוחה.
אבל קודם תגרז - אצלי זה עזר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני משתמש במוליקוט 111 (כמו dow corning) והוא מאושר מזון.
יש עוד כל מני גריזים כאלה מאושרי מזון.
יש עוד כל מני גריזים כאלה מאושרי מזון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ברור. צריך לברך על זה "הזן את הכל"
מבלי להכיר את המכונה, ההבנה הטכנית הצנועה שלי אומרת שלא צריך להיות טפלון בחיבור.
אם תפתח את הניפל תראה בקצה הצינורית "עיין" מנחושת שתפקידה להתהדק ולהתאים עצמה גם לצינור וגם לחיבור בגוף, יש סיכוי שהעין מעוכה מידי (אם פתחו אותה בעבר) או סדוקה וכבר לא מותאמת יותר, ויתכן גם שהצינורית עצמה הקצה (במפגש עם העין) נשחקה, אם כך כדאי לפרק ולתת למבין בצנרת.
fl brth, vghi/
http://www.spareco.co.il/?page=page&id=236
אם תפתח את הניפל תראה בקצה הצינורית "עיין" מנחושת שתפקידה להתהדק ולהתאים עצמה גם לצינור וגם לחיבור בגוף, יש סיכוי שהעין מעוכה מידי (אם פתחו אותה בעבר) או סדוקה וכבר לא מותאמת יותר, ויתכן גם שהצינורית עצמה הקצה (במפגש עם העין) נשחקה, אם כך כדאי לפרק ולתת למבין בצנרת.
fl brth, vghi/
http://www.spareco.co.il/?page=page&id=236