בחירת טלוויזיה ראשונה
שלום חברים
אני רוצה לקנות טלוויזיה לחדר בדירת השותפים שלי
אני אשמח לקבל מידע כללי לגבי ההבדל בין LCD לפלזמה לLED
באופן כללי השימוש הינו רק סרטי HD מהמחשב, רובם 720P חלקם 1080P האם כל מסך יודע לבצע downscale ל720p מבלי לפגוע באיכות?
איך אני בודק שהפאנל של המסך הינו איכותי כמו בdell 2311h שיש לי? (פאנל IPSׂ)
איך מסננים דגמים? לדוגמא ב47" לLG יש 40 דגמים ע"פ ZAP.
באופן כללי, אני לא סגור על תקציב מכיוון שאני גם מעוניין במערכת קולנוע ביתית - אשמח לדעת גם איך זה בדיוק עובד
אני יודע שצריך את הסרט רמקולים ושצריך רסיבר, שמפענח DTS וגם מומלץ שיתמוך dolby turehd וDTS-HD Master Audio,
האם קונים את הסט רמקולים בנפרד מהרסיבר ופשוט מחברים?
גודל? 40" עד 50".
אני רוצה לקנות טלוויזיה לחדר בדירת השותפים שלי
אני אשמח לקבל מידע כללי לגבי ההבדל בין LCD לפלזמה לLED
באופן כללי השימוש הינו רק סרטי HD מהמחשב, רובם 720P חלקם 1080P האם כל מסך יודע לבצע downscale ל720p מבלי לפגוע באיכות?
איך אני בודק שהפאנל של המסך הינו איכותי כמו בdell 2311h שיש לי? (פאנל IPSׂ)
איך מסננים דגמים? לדוגמא ב47" לLG יש 40 דגמים ע"פ ZAP.
באופן כללי, אני לא סגור על תקציב מכיוון שאני גם מעוניין במערכת קולנוע ביתית - אשמח לדעת גם איך זה בדיוק עובד
אני יודע שצריך את הסרט רמקולים ושצריך רסיבר, שמפענח DTS וגם מומלץ שיתמוך dolby turehd וDTS-HD Master Audio,
האם קונים את הסט רמקולים בנפרד מהרסיבר ופשוט מחברים?
גודל? 40" עד 50".
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
אין תגובות מכוון שלא נתת מספיק פרטים והפגזת עם המון שאלות שלא ממש קשורות אחת לשניה.
תתמקד בדבר אחד ואחר כך תפתח שרשור לנושא אחר.
תתחיל מהטלויזיה.
מרחק צפייה, תקציב, תנאי הצפייה וכד'.
תתמקד בדבר אחד ואחר כך תפתח שרשור לנושא אחר.
תתחיל מהטלויזיה.
מרחק צפייה, תקציב, תנאי הצפייה וכד'.
מרחק צפייה: 3 מטר
תקציב - קצת תלוי בעלות מערכת הקולנוע (הרסיבר והרמקולים) אך בעיקרון אני מעוניין לא לעבור את ה7000
(לטלוויזיה)
FULL HD - בהנחה שבאמת איכות הסרט לא תיפגע שאריץ סרט 720p ואז הוא צריך לעשות downscale
מיועד לסרטים בלבד ולא לשידורי HOT/YES.
למה אתה מתכוון תנאי הצפייה?
תקציב - קצת תלוי בעלות מערכת הקולנוע (הרסיבר והרמקולים) אך בעיקרון אני מעוניין לא לעבור את ה7000
(לטלוויזיה)
FULL HD - בהנחה שבאמת איכות הסרט לא תיפגע שאריץ סרט 720p ואז הוא צריך לעשות downscale
מיועד לסרטים בלבד ולא לשידורי HOT/YES.
למה אתה מתכוון תנאי הצפייה?
נערך לאחרונה על ידי Efi222 ב 09/02/2013 19:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- טלHD
- גורו

כבר אפשר להתחיל להתמקד...
בתקציב ובמרחק הצפייה שלך מומלץ מסך 46".
תנאי צפיה הכוונה לתנאי התאורה בחדר.
חשוך? מואר? מקורות אור על המסך?
בתקציב ובמרחק הצפייה שלך מומלץ מסך 46".
תנאי צפיה הכוונה לתנאי התאורה בחדר.
חשוך? מואר? מקורות אור על המסך?
- טלHD
- גורו

עזוב זאפ.... יש שם דגמים לא רלוונטים וגם ישנים יחד... עירבוביה גדולה.
אם בא לך מסך יותר גדול בהחלט אפשר להתפנק עם פלאזמה 50-51 בתקציב שלך.
בחדר מוחשך פלאזמה תתן איכות טובה יותר ממסך lcd באותו תקציב... וגם תרוויח כמה אינטצ'ים.
תבדוק סמסונג 51E550.
לא יזיק להרים טלפון ליורוקום ולבדוק האם תגיע לארץ גם 50U50 והאם תכנס בתקציב.
אם מעניין אותך תלת מימד הדגם הוא 50UT50.
אם כן, אלו ה2 שהייתי מתמקד בהן במסגרת התקציב והדרישות שהצבת.
אם בא לך מסך יותר גדול בהחלט אפשר להתפנק עם פלאזמה 50-51 בתקציב שלך.
בחדר מוחשך פלאזמה תתן איכות טובה יותר ממסך lcd באותו תקציב... וגם תרוויח כמה אינטצ'ים.
תבדוק סמסונג 51E550.
לא יזיק להרים טלפון ליורוקום ולבדוק האם תגיע לארץ גם 50U50 והאם תכנס בתקציב.
אם מעניין אותך תלת מימד הדגם הוא 50UT50.
אם כן, אלו ה2 שהייתי מתמקד בהן במסגרת התקציב והדרישות שהצבת.
אני אשמח להבין יותר לעומק לגבי ההבדל בין LCD לפלאזמה. רוב האנשים לפי מה שהבנתי רוכשים LCD
ראיתי ש51E550 היא תלת מימד, האם יש הבדל כלשהו באיכות הצפייה בין טלוויזית 3D לטלוויזיה רגילה ?
כי 99.9% מהסרטים שאני מעוניין לראות אינם תלת מימד. יש לי בדיוק איזה סרט שניים שהם תלת מימד וזה לא רלוונטי כל כך עבורי
מה לגבי איבוד איכות בהמרה אונליין מ1080 ל720?
ראיתי ש51E550 היא תלת מימד, האם יש הבדל כלשהו באיכות הצפייה בין טלוויזית 3D לטלוויזיה רגילה ?
כי 99.9% מהסרטים שאני מעוניין לראות אינם תלת מימד. יש לי בדיוק איזה סרט שניים שהם תלת מימד וזה לא רלוונטי כל כך עבורי
מה לגבי איבוד איכות בהמרה אונליין מ1080 ל720?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
יש מספיק מידע כאן באתר ובכלל ברשת המסבירים את ההבדלים בין פלסמות ל LED/LCD.
ממש ממש בכללי - LED זה LCD לכל דבר רק שהתאורה האחורית (יותר נכון מסגרתית ברוב הדגמים..) מבוססת על נורות LED ולא על נורות פלורסנטיות. מה יוצא מזה? - ניתן לייצר מסכים מאד מאד דקים בהשוואה לתאורת פלורסנט המיושנת, צריכת האנרגיה נמוכה בהרבה ובמידה ומשתמשים בטכנולוגיית ה LOCAL DIMMING ולא בתאורה מהמסגרת, ניתן לשלוט על החשכת אזורים שלמים במסך בעוד אחרים נשארים מוארים בעת ובעונה אחת - מה שלא ניתן לעשות בפלורנסט.
בהקשר שלך זה לא משנה. אין היום מסכים שהם מבוססי פלורנסט, כלומר LCD "רגיל" (אולי כמה פשוטים או דגמים ישנים ומומלץ להתרחק מהם בכל מקרה..) אתה צריך להתמקד בהבדל בין פלסמות ל LED - וכאן תאלץ לקרוא קצת לבד וללמוד. אין לי כוח לשבת פה שעות ולפרט עם הקלדה.
לצרכים שלך, לפי מרחק הצפייה והתכנים - הייתי מחפש מסך באזור ה 50 וקצת מעלה. לא הייתי יורד ל 46/47, זה נחמד לתכני טלוויזה אך כבר ייאבד את פואנטת הקולנוע הביתי.
אם אין לך בעיה להחשיך את החדר כאשר אתה צופה בסרטים ואתה מוכן להבטיח (לעצמך, לא לי..) שתהיה זהיר עם המסך ולא תשאיר תמונות במצב סטטי למשך כמה שעות (נניח תשכח לכבות את המחשב לאורך הלילה כשהוא על "שולחן העבודה" וכו..) ותדע להמנע מצריבות אז פלסמה אמורה להתאים לך יופי. קבלת המלצות טובות לפלסמות בתקציב שלך מטל, תבדוק אותן. עוד אפשרות שיש לך היא מסכי LED בגודל 50 שמתחילים לצוץ עכשיו גם בשוק. אני קניתי 50ES5600 של סמסונג לפני שבוע ואני יכול להגיד שאני די מרוצה.
(אתה יכול לראות יותר כאן: http://www.hometheater.co.il/vt177596.% ... 7%A8%D7%AA)
*נ.ב - בהצלחה עם הבנת הדגמים של LG
, יש להם כל כך הרבה שאני לא חושב שהיצרן כבר מבין מי נגד מי שם..
ממש ממש בכללי - LED זה LCD לכל דבר רק שהתאורה האחורית (יותר נכון מסגרתית ברוב הדגמים..) מבוססת על נורות LED ולא על נורות פלורסנטיות. מה יוצא מזה? - ניתן לייצר מסכים מאד מאד דקים בהשוואה לתאורת פלורסנט המיושנת, צריכת האנרגיה נמוכה בהרבה ובמידה ומשתמשים בטכנולוגיית ה LOCAL DIMMING ולא בתאורה מהמסגרת, ניתן לשלוט על החשכת אזורים שלמים במסך בעוד אחרים נשארים מוארים בעת ובעונה אחת - מה שלא ניתן לעשות בפלורנסט.
בהקשר שלך זה לא משנה. אין היום מסכים שהם מבוססי פלורנסט, כלומר LCD "רגיל" (אולי כמה פשוטים או דגמים ישנים ומומלץ להתרחק מהם בכל מקרה..) אתה צריך להתמקד בהבדל בין פלסמות ל LED - וכאן תאלץ לקרוא קצת לבד וללמוד. אין לי כוח לשבת פה שעות ולפרט עם הקלדה.
לצרכים שלך, לפי מרחק הצפייה והתכנים - הייתי מחפש מסך באזור ה 50 וקצת מעלה. לא הייתי יורד ל 46/47, זה נחמד לתכני טלוויזה אך כבר ייאבד את פואנטת הקולנוע הביתי.
אם אין לך בעיה להחשיך את החדר כאשר אתה צופה בסרטים ואתה מוכן להבטיח (לעצמך, לא לי..) שתהיה זהיר עם המסך ולא תשאיר תמונות במצב סטטי למשך כמה שעות (נניח תשכח לכבות את המחשב לאורך הלילה כשהוא על "שולחן העבודה" וכו..) ותדע להמנע מצריבות אז פלסמה אמורה להתאים לך יופי. קבלת המלצות טובות לפלסמות בתקציב שלך מטל, תבדוק אותן. עוד אפשרות שיש לך היא מסכי LED בגודל 50 שמתחילים לצוץ עכשיו גם בשוק. אני קניתי 50ES5600 של סמסונג לפני שבוע ואני יכול להגיד שאני די מרוצה.
(אתה יכול לראות יותר כאן: http://www.hometheater.co.il/vt177596.% ... 7%A8%D7%AA)
*נ.ב - בהצלחה עם הבנת הדגמים של LG
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
מומלץ להקדיש כמה שעות (של כיף) לנושא ולהיכנס לחנות מתמחה ולהתרשם באופן ישיר מסוגי המסכים/טכנולוגיות בשלל סוגי השידור.
אל תתפתה ללכת שולל אחר התצוגה המוגזמת ואנשי המכירות הבינוניים בחנויות הרשת למיניהן.
שים לב שדרך כלל פלזמה תיתן את יחס המחיר/תמורה הטוב יותר.
בתקציב שלך ואם קצת מזל, אתה יכול עוד למצוא ST30 בגודל 50" שלטעמי תיתן את התמונה האיכותית ביותר.
אל תתפתה ללכת שולל אחר התצוגה המוגזמת ואנשי המכירות הבינוניים בחנויות הרשת למיניהן.
שים לב שדרך כלל פלזמה תיתן את יחס המחיר/תמורה הטוב יותר.
בתקציב שלך ואם קצת מזל, אתה יכול עוד למצוא ST30 בגודל 50" שלטעמי תיתן את התמונה האיכותית ביותר.
חברים, מישהו יכול לתת עזרה בסינון הדגמים הבאים ?
טלויזיה פלזמה LG 50PK550R 50 אינטש 50” 4000NIS
LG 50PA6500 50” 4443 NIS
Panasonic THP46U30M 46” 4500NIS
Panasonic THP50U30 50” 4500NIS
Samsung PS51E550 51” 4700NIS
Panasonic THP50UT30 50” 4800NIS
LG 50PV250 50 אינטש 5000NIS
הסמסונג נראית בסדר, אך קראתי שאין לה מנגון החלקת תנועה
מה לגבי הדגמים הללו ? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... erby=price
האם מדובר על דגמים ישנים? לא הבנתי בדיוק למה לשלול אותם מראש ולסנן ישר LED
תודה
טלויזיה פלזמה LG 50PK550R 50 אינטש 50” 4000NIS
LG 50PA6500 50” 4443 NIS
Panasonic THP46U30M 46” 4500NIS
Panasonic THP50U30 50” 4500NIS
Samsung PS51E550 51” 4700NIS
Panasonic THP50UT30 50” 4800NIS
LG 50PV250 50 אינטש 5000NIS
הסמסונג נראית בסדר, אך קראתי שאין לה מנגון החלקת תנועה
מה לגבי הדגמים הללו ? http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... erby=price
האם מדובר על דגמים ישנים? לא הבנתי בדיוק למה לשלול אותם מראש ולסנן ישר LED
תודה
זאפ הוא מקור בעייתי לחיפוש טלוויזיות ומסכים שהם מוצר שמתחלף על בסיס שנתי ויורדים מהמגוון בחנויות די מהר. האתר הזה לא מוחק דגמים ישנים והוא הפך להיות עם השנים למין בית אבות של ביקורות שחלקן נכתבו לפני חצי עשור.
הדגמים של פנסוניק שהבאת שמסתיימים ב"30" - כולם שייכים ל2011-אמצע 2012 וכבר לא נמצאים במגוון ברוב החנויות ובאף אחת מהרשתות הגדולות.
קיים איזשהו סיכוי שתמצא "שאריות" בחנות פרטית/מתמחה אבל הוא הולך וקטן.
אני לא יודע מאיפה העתקת את המחירים שציינת ליד כל דגם אבל אני מעריך שלפחות במקרה של סמסונג - מדובר בייבוא לא רשמי.
פלזמה וLED-LCD הן שתי טכנולוגיות שונות במהות וגם נותנות תמונה שונה לגמרי. היות והאדם הממוצע נמצא חלק גדול מהיום ליד מסך LCD הנטייה הטבעית של הרוב היא להעדיף את התמונה של טלוויזיית LCD-LED.
בגלל זה רצוי שתבדוק שאתה אוהב את התמונה בפלזמה לפני שאתה מכניס דגמים למשוואה.
דגם פלזמה מוצלח יכול להסתדר בלי החלקת תנועה. הדגם הכי גבוה של סמסונג נכון להיום, E8000, לא מכיל החלקת תנועה.
לא הייתי ממליץ על דגמי הפלזמה של LG שהבאת. התמונה שלהם חשוכה יחסית והם סובלים מצריבות יותר מאשר דגמים מקבילים של סמסונג או פנסוניק.
הפלזמה הכי משתלמת השנה היא hands down 51E550. זה דגם ממש שווה בהנחה שאוהבים את התמונה.
1080p+3D+סמארט+3 כניסות HDMI+נגן מדיה מובנה מהטובים שיש+אינץ' אחד יותר מתנה בהשוואה לLG/פנסוניק במחיר(5.5K~) שמקביל לדגם LED בגודל "46 ומטה.
החסרון הגדול של הדגם הזה זה החוסר בפילטר נורמלי נגד תאורה חזקה שגורם להשתקפויות ולדבר הבעייתי יותר בעייני - מראה דהוי של התמונה.
זה אחד היתרונות של LED/LCD על פלזמה ברמת מחיר בינונית.
בגלל שמדובר בחדר שינה שלרוב פחות מואר מסלון וקל יותר להחשיך אותו זה לא צריך להיות שובר עסקה.
הדגם הבא בתור, כמו שכתב טלHD, זה 50UT50 שאמור להיכנס בתקציב שלך.
אגב יפה לך שאתה יכול להכניס "51 לחדר בדירת שותפים בלי לוותר על ארון/שולחן/מיטה.
הדגמים של פנסוניק שהבאת שמסתיימים ב"30" - כולם שייכים ל2011-אמצע 2012 וכבר לא נמצאים במגוון ברוב החנויות ובאף אחת מהרשתות הגדולות.
קיים איזשהו סיכוי שתמצא "שאריות" בחנות פרטית/מתמחה אבל הוא הולך וקטן.
אני לא יודע מאיפה העתקת את המחירים שציינת ליד כל דגם אבל אני מעריך שלפחות במקרה של סמסונג - מדובר בייבוא לא רשמי.
פלזמה וLED-LCD הן שתי טכנולוגיות שונות במהות וגם נותנות תמונה שונה לגמרי. היות והאדם הממוצע נמצא חלק גדול מהיום ליד מסך LCD הנטייה הטבעית של הרוב היא להעדיף את התמונה של טלוויזיית LCD-LED.
בגלל זה רצוי שתבדוק שאתה אוהב את התמונה בפלזמה לפני שאתה מכניס דגמים למשוואה.
דגם פלזמה מוצלח יכול להסתדר בלי החלקת תנועה. הדגם הכי גבוה של סמסונג נכון להיום, E8000, לא מכיל החלקת תנועה.
לא הייתי ממליץ על דגמי הפלזמה של LG שהבאת. התמונה שלהם חשוכה יחסית והם סובלים מצריבות יותר מאשר דגמים מקבילים של סמסונג או פנסוניק.
הפלזמה הכי משתלמת השנה היא hands down 51E550. זה דגם ממש שווה בהנחה שאוהבים את התמונה.
1080p+3D+סמארט+3 כניסות HDMI+נגן מדיה מובנה מהטובים שיש+אינץ' אחד יותר מתנה בהשוואה לLG/פנסוניק במחיר(5.5K~) שמקביל לדגם LED בגודל "46 ומטה.
החסרון הגדול של הדגם הזה זה החוסר בפילטר נורמלי נגד תאורה חזקה שגורם להשתקפויות ולדבר הבעייתי יותר בעייני - מראה דהוי של התמונה.
זה אחד היתרונות של LED/LCD על פלזמה ברמת מחיר בינונית.
בגלל שמדובר בחדר שינה שלרוב פחות מואר מסלון וקל יותר להחשיך אותו זה לא צריך להיות שובר עסקה.
הדגם הבא בתור, כמו שכתב טלHD, זה 50UT50 שאמור להיכנס בתקציב שלך.
אגב יפה לך שאתה יכול להכניס "51 לחדר בדירת שותפים בלי לוותר על ארון/שולחן/מיטה.
תודה רבה על התגובה המפורטת רועי. ראשית, אני מאוד מעריך את הנכונות לעזור
לגבי זאפ - אתה צודק בהחלט, מה שכן - זה מאוד נוח שהכל מרוכז, לטוב ולרע.
זה יותר עבודה - ואני מסכים שיש דגמים ישנים אך גם הדגמים החדשים מופיעים, זה יותר עבודה אבל סביר להניח שלא תפספס משהו.
בנוסף - רוב הדגמים המאוד ישנים יימכרו בחנות אחת או שתיים ולא ב17 או 30 חנויות כמו הE550.
אז אין שום יתרון בדגמים שציינתי לעומת הE550?
אני מבין את ההבדלים בין פלזמה לLCD-LED אך אני לא מבין את ההבדל בין LCD לLED.
הרי, בזאפ ניתן לסנן ע"פ LCD, פלזמה, או LED. (איפה הימים שהיה לנו רק CRT)
LCD
LED
היום קפצתי לחנות Hi-Fi (מרחק הליכה מהבית) אבל לצערי הגעתי 4 דקות לאחר הסגירה.
כלב לא היה בפנים, כנראה שהם סגרו מוקדם יותר מן הרגיל.
לגבי ייבוא רשמי של הE550 - רשום שיש אחריות רשמית של "סמליין" ל3 שנים.
ידוע לי שאכן יש יותר השתקפויות בפלזמה - המסך מיועד נטו לצפייה בסרטים, לא בשעות היום, וגם ניתן להחשיך את החדר לחלוטין. גם כאשר אבצע מעבר דירה - זה עדיין יהיה בסדר, כי אני אצפה בסרטים רק בערב שאין אור שמש.
ייתכן ש51" יהיה גדול מדי עבורי
מרחק הצפייה 3.60 מטרים
לגבי פנסוניק 50UT50 - לא ראיתי שהוא נמכר ברשת פרט לכאן ב7190 ש"ח.
תודה רבה ולילה טוב.
לגבי זאפ - אתה צודק בהחלט, מה שכן - זה מאוד נוח שהכל מרוכז, לטוב ולרע.
זה יותר עבודה - ואני מסכים שיש דגמים ישנים אך גם הדגמים החדשים מופיעים, זה יותר עבודה אבל סביר להניח שלא תפספס משהו.
בנוסף - רוב הדגמים המאוד ישנים יימכרו בחנות אחת או שתיים ולא ב17 או 30 חנויות כמו הE550.
אז אין שום יתרון בדגמים שציינתי לעומת הE550?
אני מבין את ההבדלים בין פלזמה לLCD-LED אך אני לא מבין את ההבדל בין LCD לLED.
הרי, בזאפ ניתן לסנן ע"פ LCD, פלזמה, או LED. (איפה הימים שהיה לנו רק CRT)
LCD
LED
היום קפצתי לחנות Hi-Fi (מרחק הליכה מהבית) אבל לצערי הגעתי 4 דקות לאחר הסגירה.
כלב לא היה בפנים, כנראה שהם סגרו מוקדם יותר מן הרגיל.
לגבי ייבוא רשמי של הE550 - רשום שיש אחריות רשמית של "סמליין" ל3 שנים.
ידוע לי שאכן יש יותר השתקפויות בפלזמה - המסך מיועד נטו לצפייה בסרטים, לא בשעות היום, וגם ניתן להחשיך את החדר לחלוטין. גם כאשר אבצע מעבר דירה - זה עדיין יהיה בסדר, כי אני אצפה בסרטים רק בערב שאין אור שמש.
ייתכן ש51" יהיה גדול מדי עבורי
מרחק הצפייה 3.60 מטרים
לגבי פנסוניק 50UT50 - לא ראיתי שהוא נמכר ברשת פרט לכאן ב7190 ש"ח.
תודה רבה ולילה טוב.
נערך לאחרונה על ידי Efi222 ב 13/02/2013 23:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
מסך LCD רגיל: בעל תאורה אחורית CCFL (פלורוסנטית) - למעשה היצרנים המובילים כבר לא מייצרים מסכים עם תאורה אחורית מסוג זה.
מסך "LED": מסך LCD בעל תאורה אחורית/היקפית LED - חסכוני באופן משמעותי מפלאזמות ויחסית ממסכי LCD רגילים.
ממליץ על 51E550 שהוא בעל יחס עלות/תועלת מצוין.
מסך "LED": מסך LCD בעל תאורה אחורית/היקפית LED - חסכוני באופן משמעותי מפלאזמות ויחסית ממסכי LCD רגילים.
ממליץ על 51E550 שהוא בעל יחס עלות/תועלת מצוין.
יש שתי טכנולוגיות שנמכרות היום - LCD ופלזמה. LED הוא LCD.
LCD - פאנל שמורכב מגביש נוזלי שיוצר תמונה על ידי חסימת אור.
השיטה הראשונה לייצר את האור הזה הייתה ע"י צינורות פלורסנט(CCFL) לרוחב המסך ואלה המסכים שנצרבו בתודעה כ"LCD".
עם השנים פותח השימוש בנורות LED ליצירת האור הזה אבל הפאנל הוא אותו גביש נוזלי. לקרוא למסכי LCD האלה "LED" זה מהלך שיווקי גאוני אבל באותה מידה יכולת לקרוא לLCD המקורי "CCFL".
האור שהתאורה יוצרת מחולק בצורה שווה לרוחב המסך ע"י דיפיוזרים - מין דפי פלסטיק חצי-שקופים שמחברים את ההארה האיזורית של כל נורית ויוצרים מלבן של אור.
מסכים עם תאורת LED מתחלקים לשני סוגים ולתתי-סוג:
LED היקפי/צידי - נוריות LED מלבניות דקות שנמצאות במסגרת המסך ולרוב רק בצדדים או באחד הצדדים. אלה המסכים הדקיקים שהפציעו ב2009 שרוב האנשים חושבים עליהם כLED.
לדוגמא: דגמי סמסונג בטכנולוגיה הזאת השנה מתחילים בES.
LED אחורי - נוריות לד עגולות/מלבניות/ריבועיות שנמצאות מאחורי הפאנל בגב המסך. מסכים בטכנולוגיה הזאת נכון להיום בהכרח יותר עבים ממסכים עם LED היקפי למרות שהפער הולך ומצטמצם.
לדוגמא: דגמי סמסונג בטכנולוגיה הזאת השנה מתחילים בEH.
תת-סוג של LED אחורי זה מערך LED עם יכולת Local Dimming - כל נורית LED נקראת גם "איזור תאורה" והיא מסוגלת לעמעמם את עצמה או לכבות את עצמה לגמרי בנפרד מהאחרות. ככל שיש יותר נוריות כאלה או איזורי תאורה למסך יש יכולת הצגת תמונה יותר נכונה והוא נחשב טוב יותר.
המסכים בטכנולוגיה הזאת הם היקרים ביותר נכון להיום.
דוגמא למסך כזה - Elite PRO-X5FD של שארפ.
עוד מאפיין שקיים בתאורת LED אחורית זה איכות הנורית עצמה. ככל שהאור שהנורית מייצרת יותר נקי/ניטרלי ולא נוטה לצבע מסוים(צהוב או כחול) הצבעים שמתקבלים יותר מדויקים.
נוריות LED מסוג RGB שמייצרות את האור ע"י שילוב של אור אדום, ירוק וכחול עושות את זה הכי טוב נכון להיום.
פעם ראשונה ואחרונה שאני כותב את ההסבר הזה.
שכחתי להגיב על מה ששאלת לגבי פאנל IPS בהודעה הקודמת:
החברות שעובדות בעיקר עם פאנל IPS בטלוויזיות למיטב ידיעתי הן LG ופנסוניק כשפנסוניק עושה את זה בצורה רשמית ומציינת את זה כיתרון.
יש לפאנל הזה תתי-סוג אבל אני לא אכנס לזה עכשיו.
היתרון הגדול של הפאנל הזה הוא זמן תגובה נמוך בלי עזרה של Hzים למיניהם וזווית צפייה מאוזנת(horizontal) טובה אם כי הזווית האלכסונית פחות טובה ביחס לפאנלים אחרים.
לגבי הגודל - אחרי זמן קצר בפורום אתה תבין שאין דבר כזה גדול מדי. "51 ל3 מטר זה אידיאלי, לדעתי. זה ייתן לך חוויה קולנועית.
51E550 ב4700 ש"ח בייבוא רשמי לא נשמע לי סביר. איפה ראית את זה?
כמו שאמרתי הבעיה של הדגם הזה היא לא רק השתקפויות אלא חוסר יכולת לשמור על ניגודיות בפאנל כשיש עליו אור חזק מה שהופך את הצפייה בו בחדר מואר לפחות אטרקטיבית.
LCD - פאנל שמורכב מגביש נוזלי שיוצר תמונה על ידי חסימת אור.
השיטה הראשונה לייצר את האור הזה הייתה ע"י צינורות פלורסנט(CCFL) לרוחב המסך ואלה המסכים שנצרבו בתודעה כ"LCD".
עם השנים פותח השימוש בנורות LED ליצירת האור הזה אבל הפאנל הוא אותו גביש נוזלי. לקרוא למסכי LCD האלה "LED" זה מהלך שיווקי גאוני אבל באותה מידה יכולת לקרוא לLCD המקורי "CCFL".
האור שהתאורה יוצרת מחולק בצורה שווה לרוחב המסך ע"י דיפיוזרים - מין דפי פלסטיק חצי-שקופים שמחברים את ההארה האיזורית של כל נורית ויוצרים מלבן של אור.
מסכים עם תאורת LED מתחלקים לשני סוגים ולתתי-סוג:
LED היקפי/צידי - נוריות LED מלבניות דקות שנמצאות במסגרת המסך ולרוב רק בצדדים או באחד הצדדים. אלה המסכים הדקיקים שהפציעו ב2009 שרוב האנשים חושבים עליהם כLED.
לדוגמא: דגמי סמסונג בטכנולוגיה הזאת השנה מתחילים בES.
LED אחורי - נוריות לד עגולות/מלבניות/ריבועיות שנמצאות מאחורי הפאנל בגב המסך. מסכים בטכנולוגיה הזאת נכון להיום בהכרח יותר עבים ממסכים עם LED היקפי למרות שהפער הולך ומצטמצם.
לדוגמא: דגמי סמסונג בטכנולוגיה הזאת השנה מתחילים בEH.
תת-סוג של LED אחורי זה מערך LED עם יכולת Local Dimming - כל נורית LED נקראת גם "איזור תאורה" והיא מסוגלת לעמעמם את עצמה או לכבות את עצמה לגמרי בנפרד מהאחרות. ככל שיש יותר נוריות כאלה או איזורי תאורה למסך יש יכולת הצגת תמונה יותר נכונה והוא נחשב טוב יותר.
המסכים בטכנולוגיה הזאת הם היקרים ביותר נכון להיום.
דוגמא למסך כזה - Elite PRO-X5FD של שארפ.
עוד מאפיין שקיים בתאורת LED אחורית זה איכות הנורית עצמה. ככל שהאור שהנורית מייצרת יותר נקי/ניטרלי ולא נוטה לצבע מסוים(צהוב או כחול) הצבעים שמתקבלים יותר מדויקים.
נוריות LED מסוג RGB שמייצרות את האור ע"י שילוב של אור אדום, ירוק וכחול עושות את זה הכי טוב נכון להיום.
פעם ראשונה ואחרונה שאני כותב את ההסבר הזה.
שכחתי להגיב על מה ששאלת לגבי פאנל IPS בהודעה הקודמת:
החברות שעובדות בעיקר עם פאנל IPS בטלוויזיות למיטב ידיעתי הן LG ופנסוניק כשפנסוניק עושה את זה בצורה רשמית ומציינת את זה כיתרון.
יש לפאנל הזה תתי-סוג אבל אני לא אכנס לזה עכשיו.
היתרון הגדול של הפאנל הזה הוא זמן תגובה נמוך בלי עזרה של Hzים למיניהם וזווית צפייה מאוזנת(horizontal) טובה אם כי הזווית האלכסונית פחות טובה ביחס לפאנלים אחרים.
לגבי הגודל - אחרי זמן קצר בפורום אתה תבין שאין דבר כזה גדול מדי. "51 ל3 מטר זה אידיאלי, לדעתי. זה ייתן לך חוויה קולנועית.
51E550 ב4700 ש"ח בייבוא רשמי לא נשמע לי סביר. איפה ראית את זה?
כמו שאמרתי הבעיה של הדגם הזה היא לא רק השתקפויות אלא חוסר יכולת לשמור על ניגודיות בפאנל כשיש עליו אור חזק מה שהופך את הצפייה בו בחדר מואר לפחות אטרקטיבית.
תודה על ההסבר המפורט
אכן ראיתי שדגמים בZAP שהם LCD הם דגמים ישנים מאוד.
לדוגמא LED Samsung UE46EH5000 עולה 3300 ש"ח לעומת 4000 ש"ח LCD ירוד יותר של samsung/LG
נראה האם ניקח LED או פלזמה בסוף
לגבי הIPS - אני יודע שיש תת פאנל IPS יש את הhi ויש את הרגיל (יש לי במסך מחשב dell 2311h) ובטלווזיה LG LCD 42" אצל ההורים.
ידוע לי גם שבפלזמה אין דבר כזה פאנל IPS תקן אותי האם אני טועה.
לגבי הגודל - יש כאלו שטוענים שזה קרוב מדי ושהגודל האידיאלי הינו כ47/46, אבל ייתכן ש51" יהיה בסדר.
לגבי האחריות, רק בחנות הראשונה electricdeal - מציין בפירוש ל3 שנים אחריות רשמית של סמליין
באמת בכל שאר החנויות מצויין בתוספת תשלום - מעניין של כמה.
דרך אגב, מה דעתך על המסכים של שארפ?סוני?טושיבה?
אכן ראיתי שדגמים בZAP שהם LCD הם דגמים ישנים מאוד.
לדוגמא LED Samsung UE46EH5000 עולה 3300 ש"ח לעומת 4000 ש"ח LCD ירוד יותר של samsung/LG
נראה האם ניקח LED או פלזמה בסוף
לגבי הIPS - אני יודע שיש תת פאנל IPS יש את הhi ויש את הרגיל (יש לי במסך מחשב dell 2311h) ובטלווזיה LG LCD 42" אצל ההורים.
ידוע לי גם שבפלזמה אין דבר כזה פאנל IPS תקן אותי האם אני טועה.
לגבי הגודל - יש כאלו שטוענים שזה קרוב מדי ושהגודל האידיאלי הינו כ47/46, אבל ייתכן ש51" יהיה בסדר.
לגבי האחריות, רק בחנות הראשונה electricdeal - מציין בפירוש ל3 שנים אחריות רשמית של סמליין
באמת בכל שאר החנויות מצויין בתוספת תשלום - מעניין של כמה.
דרך אגב, מה דעתך על המסכים של שארפ?סוני?טושיבה?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
למרות ההסבר המפורט של Roi232 אתה קצת מתבלבל. כאשר מציינים את המילה LED מתכוונים רק לסוג התאורה האחורית של מסך LCD.Efi222 כתב:ובLED לא?
אתם יכולים לתת המלצות לכמה דגמי LED מומלצים? בגודל 47 46 50 51...
כמובן שקיימים מסכי "LED" הכוללים פאנלי LCD מסוג IPS.