חיבור ממיר HD של הוט לכרטיס הקלטה חיצוני

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
b-yaniv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
הבעיה שלי היא כזו:
רכשתי לאחרונה כרטיס חיצוני של חברת avermedia , בעיקר בכדי שתהיה לי האופציה להקליט שידורי HD. מדובר בכרטיס ייעודי שאמור להקליט תוכן ב-HD .
זה הקישור לכרטיס באתר היצרן כולל סכימה של של כל החיבורים :
http://www.avermedia.com/Product/Produc ... UserManual

ניסיתי לחבר אותו לממיר HD סטנדרטי של הוט, באמצעות כבל RGB (היות ולכרטיס עצמו יש רק יציאת HDMI ולא כניסה). עפ"י מה שידוע לי, חיבור RGB (קומפוננט) אמור להעביר אות ב-HD במידה וכמובן השידור עצמו ב-HD.

הכרטיס עצמו מתקשר עם המחשב באמצעות תוכנת הקלטה ועריכה בשם Totalmedia extreme (שמגיעה בתקליטור יחד עם הכרטיס).
פתחתי את התוכנה, כיוונתי את הממיר לערוצים שונים שמשדרים ב-Hd, אלא שבהגדרות ה-format בתפריט של התוכנה (שכנראה אמורה לזהות אוטומטית את איכות אות השידור, או ככה לפחות נדמה לי *) אין בכלל אפשרות לבחור ברזולוציית HD, כלומר התוכנה מזהה רק רזולוצייה 'רגילה, של 576 * 768 (וזו האופצייה היחידה שמופיעה לי לבחירה באיכות ההקלטה) . מן הסתם, גם ההקלטה עצמה יוצאת בפורמאט הזה ולא ב-Hd , היות ונראה שאות השידור לא מצליח לעבור מהממיר לכרטיס באיכות HD .
אין לי שמץ של מושג מה יכול להיות מקור הבעיה ואיך ניתן להתגבר על זה. :עצוב:
אודה מאוד (!!) לכל מי שיוכל לסייע .
בתודה~!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

מה זה "ממיר HD סטנדרטי"? האם מדובר בממיר החדש יותר של הוט של technicolor, או באחד מהממירי HD הקודמים שלהם של Thomson?
לממיר החדש יותר (טכניקולור) יש בעיות קשות בהוצאת 720P מהקומפוננט. אצלי בבית שני מסכים לא הצליחו לקבל ממנו סיגנל של יותר מ-576I.
הפתרון היה להשאיר את ממיר ה-HD הישן יותר של טומסון, שעובד מצויין בקומפוננט (בחדר השינה נשרפה לי כניסת ה-HDMI במסך, ולכן הייתי חייב קומפוננט).

אגב, RGB זה לא שם נכון לחיבור קומפוננט. אמנם צבעי התקעים הם אדום, ירוק, כחול, אבל החיבור נקרא Y Pb Pr.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

b-yaniv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה.
אכן מדובר בממיר הtechnicolor.
הוא היה מחובר אצלי בסלון ב-HDMI והתוצאה היתה מצויינת.
לא העליתי על דעתי שבחיבור קומפוננטי עלולות להיות בעיות .

אז בעצם מה שאני מבין ממך זה שיש בעיה ספציפית עם דגם הממיר הזה, והוא לא מסוגל לייצא אות באיכות HD באמצעות חיבור קומפוננט אלא באמצעות חיבור HDMI בלבד??

אין לי מושג אם יש אפשרות לבקש מהוט להחליף את הממיר לדגם הישן יותר של תומסון.

מעבר לזה, אתה חושב שיש פתרון נוסף שעשוי להתאים לי?
יש אולי איזה כבל / מתאם מקומפוננט לHDMI ?
אני אובד עצות...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

הפתרון הכי טוב עבורך לדעתי יהיה לנסות לבקש מהוט ממיר ישן יותר של Thomson. יש להם הרבה מאוד כאלה במלאי, אבל עדיין, זה לא יהיה קל, כי הם לא ששים לעשות את זה. תצטרך לגייס הרבה אורך רוח ואסרטיביות עד שתצליח לשכנע מישהו בשרשרת המוקדנים שתדבר איתם.

b-yaniv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מספר תהיות ...

שליחה #5 

לגבי הממיר של תומסון , כמה שאלות :

* האם לדעתך זה יפתור לי בוודאות את הבעיה? (או שאולי איכשהו הבעיה קשורה בכרטיס עצמו?)

* האם קיים ממיר HD של תומסון בעל יכולות הקלטה (כלומר, האם יש בו הארד דיסק?) במידה וכן, יש לך מושג מה שם הדגם שלו?

* לפני כמה שנים היה לי ממיר של תומסון (רגיל, לא מקליט ולא HD ) והיתה בו בעיה משונה מאוד שהוא היה חוסם הקלטות. בכל פעם שחיברתי אותו למחשב (לכרטיס טלוויזיה חיצוני) וניסיתי להקליט שידור מאחד הערוצים, האפשרות פשוט נחסמה והופיעה הודעה מוזרה בעניין זכויות יוצרים. השאלה אם הרכיב הנל שמונע הקלטה נמצא גם בממירים הנוכחיים של תומסון...

* במידה ואני אשיג כרטיס טיוי פנימי שמסוגל להקליט Hd, בעל כניסת HDMI, האם לדעתך זה יפתור את הבעיה ואוכל להקליט בעזרתו גם באמצעות הממיר הנוכחי שיש לי ? .

* אפרופו השאלה הקודמת - בעניין הזה יש לי בעיה אחרת, שהדגם היחידי שכרגע מצאתי (של כרטיס הקלטה פנימי HD) , דורש חיבור PCI express, ויש לי על לוח האם במחשב רק חיבור PCI רגיל ... האם יש דרך להתגבר על הבעיה ? (חוץ כמובן מלהחליף לוח אם..)

סליחה על החפירה.. וכמובן תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

* אני 90% בטוח שזה יפתור את הבעייה.
* לא, הממירים שכתוב עליהם Thomson (אגב, טומסון וטכניקולור זו אותה חברה...) הם ללא יכולת הקלטה וללא מקום לכונן קשיח.
* לא נתקלתי בשנים הקודמות בבעייה כזו של חסימת הקלטות בחיבור לכרטיס טלוויזיה בממירים הרגילים שלהם.
* הכרטיס הפנימי המקליט מ-HDMI של AverMedia (ה-CaptureHD) היה אצלי לפני כשנה-שנתיים והוא הקליט מ-HDMI. זה יהיה אפשרי כל עוד אין הגנה מסוג HDCP נגד הקלטות, שהוט יכולה מתישהו להוסיף. כרגע, עד כמה שידוע לי, אין הגנה כזו, אבל אני לא יכול להבטיח שזה יישאר לתמיד.
* אם יש לך לוח אם עם חריץ פנוי של PCI-Express x 16 לכרטיס מסך, אתה יכול לשים בו את הכרטיס טלוויזיה שהוא
PCI-Express x 1. מנסיון, זה עובד יפה. אם לא, אז רק החלפת לוח אם היא הפתרון.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

השרשור הועבר לפורום HTPC.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”