הנוסע המתמיד, לאיזה חברת תעופה אתם ממליצים להירשם?
בגדול זה כמובן תלוי כמה אתה טס, אבל גם תלוי מה אתה מחפש מהמועדון. אם אתה מעוניין (כמו רובנו) בצבירת נקודות על מנת לממש טיסות חינם, הכי טוב מבחינתך כישראלי זה miles&more של לופטהנזה.
אתה מקבל נקודות על טיסות בכל חברות ה-star alliance, והיתרון הגדול אצלהם, זה שבעוד הצבירה היא פשוט בכמות המיילים שאתה טס, מבחינת ניצול הנקודות לישראלי, טיסה לאירופה נחשבת כאילו זו טיסת פנים אירופאית. המשמעות היא שאפשר לקבל טיסות חינם (טוב, כמעט חינם, כידוע את המסים ממשיכים לשלם) לכל יעד באירופה יחסית בקלות.
בצד השלילי, הם דורשים יחסית הרבה מיילים על מנת לקבל סטטוס יחסית לחברות אחרות, והשדרוגים למחלקה גבוהה יותר יקרים יחסית לחברות אחרות (מצד שני רכישה מלאה של כרטיס business במיילים זולה יחסית. שוב, כמו טיסה בתוך אירופה).
הנוסע המתמיד של אל על הוא כנראה מועדון הנוסעים הגרוע ביותר בעולם. אלא אם אתה נוסע המון באל-על, חבל על המאמץ אפילו להרשם. מעבר לכך שצריך המון טיסות בכדי לצבור מספיק נקודות, כמעט בלתי אפשרי לנצל אותם. הם מקצים מעט מאוד מקומות לרכישה בנקודות על כל מטוס, וכמעט בכל פעם שתנסה לא תצליח למצוא טיסה ליעד ובתאריך שאתה מעוניין בהם.
אתה מקבל נקודות על טיסות בכל חברות ה-star alliance, והיתרון הגדול אצלהם, זה שבעוד הצבירה היא פשוט בכמות המיילים שאתה טס, מבחינת ניצול הנקודות לישראלי, טיסה לאירופה נחשבת כאילו זו טיסת פנים אירופאית. המשמעות היא שאפשר לקבל טיסות חינם (טוב, כמעט חינם, כידוע את המסים ממשיכים לשלם) לכל יעד באירופה יחסית בקלות.
בצד השלילי, הם דורשים יחסית הרבה מיילים על מנת לקבל סטטוס יחסית לחברות אחרות, והשדרוגים למחלקה גבוהה יותר יקרים יחסית לחברות אחרות (מצד שני רכישה מלאה של כרטיס business במיילים זולה יחסית. שוב, כמו טיסה בתוך אירופה).
הנוסע המתמיד של אל על הוא כנראה מועדון הנוסעים הגרוע ביותר בעולם. אלא אם אתה נוסע המון באל-על, חבל על המאמץ אפילו להרשם. מעבר לכך שצריך המון טיסות בכדי לצבור מספיק נקודות, כמעט בלתי אפשרי לנצל אותם. הם מקצים מעט מאוד מקומות לרכישה בנקודות על כל מטוס, וכמעט בכל פעם שתנסה לא תצליח למצוא טיסה ליעד ובתאריך שאתה מעוניין בהם.
יותר מכמה אתה טס, חשוב לאיפה אתה טס, לא ?קרמריקה כתב:בגדול זה כמובן תלוי כמה אתה טס, אבל גם תלוי מה אתה מחפש מהמועדון. אם אתה מעוניין (כמו רובנו) בצבירת נקודות על מנת לממש טיסות חינם, הכי טוב מבחינתך כישראלי זה miles&more של לופטהנזה.
הנוסע המתמיד של אל על הוא כנראה מועדון הנוסעים הגרוע ביותר בעולם. אלא אם אתה נוסע המון באל-על, חבל על המאמץ אפילו להרשם. מעבר לכך שצריך המון טיסות בכדי לצבור מספיק נקודות, כמעט בלתי אפשרי לנצל אותם. הם מקצים מעט מאוד מקומות לרכישה בנקודות על כל מטוס, וכמעט בכל פעם שתנסה לא תצליח למצוא טיסה ליעד ובתאריך שאתה מעוניין בהם....
שאני טס למזרח, אני לא מוכן לטוס 4 שעות נגד הכיוון.
ואיש עסקים שטס לפגישות בארהב תמיד יעדיף טיסת לילה ישירה מאשר טיסת בוקר עם עצירת ביניים.
ועכשיו מה היתרון בכרטיס בונוס בלופטי בביזנס עם מטוסי צרי הגוף שלהם, בלי ביזנס בכלל ?
אני מתמיד זהב באלעל, ואני יכול לאמר לך:
1. זה לא המועדון הגרוע ביותר בעולם. אני נהנה מצבירת נקודות, שדרוגים מוזלים לביזנס וכו
2. כמו בכל חברה יש מגבלה על המקומות בבונוס. כמובן שאם אתה מחפש כרטיס חינם בתקופת החגים, תצטרך להזמין מראש.
בהשוואה לכמעט כל מועדון אחר שאני מכיר, באל-על הרבה הרבה יותר קשה לממש ולצבור נקודות. זה הופך אותו למועדון הגרוע ביותר בעולם בעייני. זה לא אומר שהוא לא שווה כלום, זה בסה"כ אומר שהוא פחות טוב מכל השאר.
לגבי טיסות למזרח, אלא אם אתה טס באמת המון למזרח, עדיף לטוס 4 שעות נגד הכיוון מאשר לטוס במטוסים הזוועתיים שאל-על מקצים לקווים האלו. אם קודם אמרתי שהנוסע המתמיד שלהם זה המועדון הגרוע ביותר בעולם, מחלקת הביזנס שלהם בקווים לסין היא הגרועה ביותר בה טסתי אישית אי פעם, ומחלקת התיירים בקו הזה, היא הגרועה ביותר שטסתי בה יחסית למרחק ולא אבסולוטית.
ושוב, עוד לא הצלחתי לנצל את הנקודות שלי לטיסה. רק בביזנס בהרבה מאוד כסף, וגם זה, כמה חודשים טובים לפני הטיסה.
נסה עכשיו להזמין טיסה בנקודות לסביבות פסח. מספיק זמן מראש, לא? אי אפשר. והתחלתי לנסות לפני כחודשיים.
לגבי טיסות למזרח, אלא אם אתה טס באמת המון למזרח, עדיף לטוס 4 שעות נגד הכיוון מאשר לטוס במטוסים הזוועתיים שאל-על מקצים לקווים האלו. אם קודם אמרתי שהנוסע המתמיד שלהם זה המועדון הגרוע ביותר בעולם, מחלקת הביזנס שלהם בקווים לסין היא הגרועה ביותר בה טסתי אישית אי פעם, ומחלקת התיירים בקו הזה, היא הגרועה ביותר שטסתי בה יחסית למרחק ולא אבסולוטית.
ושוב, עוד לא הצלחתי לנצל את הנקודות שלי לטיסה. רק בביזנס בהרבה מאוד כסף, וגם זה, כמה חודשים טובים לפני הטיסה.
נסה עכשיו להזמין טיסה בנקודות לסביבות פסח. מספיק זמן מראש, לא? אי אפשר. והתחלתי לנסות לפני כחודשיים.
1. מבחינתי אף פעם לא עדיף לטוס 4 שעות נגד הכיוון + זמן קונקשיין + העובדה שאין טיסות לילה. לא למזרח, ולא למערב.קרמריקה כתב:בהשוואה לכמעט כל מועדון אחר שאני מכיר, באל-על הרבה הרבה יותר קשה לממש ולצבור נקודות. זה הופך אותו למועדון הגרוע ביותר בעולם בעייני. זה לא אומר שהוא לא שווה כלום, זה בסה"כ אומר שהוא פחות טוב מכל השאר.
נסה עכשיו להזמין טיסה בנקודות לסביבות פסח. מספיק זמן מראש, לא? אי אפשר. והתחלתי לנסות לפני כחודשיים....
2. המטוס לסין אכן זוועה. אני טס יותר לכיוון הונג קונג ותאילנד, . להונג קונג זה תמיד 777, ולתאילנד שילוב של 777, 747 ו 767 (מחוץ לעונה).
הביזנס של אלעל סביר+, אפשר לכוון את עצמך לטיסות בהן תקבל מושב פירסט עם שירות ביזנס, השדרוגים המוזלים בשדה עו 48 שעות לפני הטיסה הם טובים (כמובן שצריך לדעת אילו טיסות לקחת)
3. השינוי של לופטי בסוג המטוס לפרנקפורט זה יריקה בפרצוף של הנוסעים העסקיים שלהם, והם יאבדו הרבה תנועה לדעתי (מי אדיוט לשלם ביזנס על מושב אקונומי)
4. לגבי בונוס לפסח - כאילו מה חשבת ? יש עשרות אלפי (אם לא יותר) נוסעים במועדון המתמיד. פסח זה ה PEAK SEASON. אז מה רצית ? למצוא כרטיסי בונוס בטיסה ישירה שמועדפת על כל בעלי המשפחות ?
תזמין יותר מראש ותמצא.
רק בחגי תשרי לדוגמא היו לי 4 כרטיסי בונוס בטיסת הלילה לניו יורק. אז סימן שאפשרי.
לא הבנתי מה אכפת לי אם כל עם ישראל מחפש. זה עוד יתרון במועדון נוסעים בחו"ל. הרבה יותר קל למצוא טיסות בנקודות בזמנים שמתאימים לי, כי מבחינת רוב הלקוחות שלהם זה סתם יום חול...
ובלי קשר, הם מקצים הרבה פחות מקומות בטיסות שלהם לכרטיסי בונוס.
יש הרבה תירוצים - כמו זה שטייסים באל-על בגלל הסכמי עבודה מיושנים מקבלים 3 לילות במלון בטיסות ארוכות לעומת לילה אחד של טייס בחברה זרה ועוד כל מיני כאלה.. אבל כאמור - למה זה צריך לעניין אותי?
ובלי קשר, הם מקצים הרבה פחות מקומות בטיסות שלהם לכרטיסי בונוס.
יש הרבה תירוצים - כמו זה שטייסים באל-על בגלל הסכמי עבודה מיושנים מקבלים 3 לילות במלון בטיסות ארוכות לעומת לילה אחד של טייס בחברה זרה ועוד כל מיני כאלה.. אבל כאמור - למה זה צריך לעניין אותי?
עדיין המקטע שאתה חייב לעבור בחגים הוא ת"א-גרמניה. וזה לא סתם יום חול בלג הזה, אלא תקופה לחוצה בחגים.קרמריקה כתב:כי מבחינת רוב הלקוחות שלהם זה סתם יום חול......
וזה עכשיו יהיה מקטע עוד יותר בעייתי עם הפחתת כמות המושבים במסלול הזה.
עזוב. עובדתית, גם את המקטע הזה הצלחתי להזמין עם גמישות גבוהה בתאריכים גם בשיא פסח ב-miles&more, ובאל-על, כבר יותר משנתיים, לא הצלחתי להזמין כרטיס בונוס שהוא לא ביזנס (וגם הביזנס היה קשה) בתאריכים שאני רוצה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אל על לוקחת על פתיחת מנוי כסף ($10 אם אני זוכר נכון), ובזמנו עשיתי אצלם מנוי.
אחד הדברים הבאמת מעצבנים בנוסע המתמיד שלהם הוא שנקודות נמחקות אחרי 3 שנים. רבאק, למה?
מצד שני, אני דווקא התרשמתי שאפשר להגיע יותר מהר למספיק נקודות עבור טיסת בונוס.
לגבי כמות המקומות המוקצית לכרטיסי בונוס, זה באמת עונש לא נורמלי וצריך להזמין כחצי שנה מראש. אגב, גם בחברות תעופה אחרות כמות המקומות המוקצית קטנה מאוד, אך כנראה פחות גרוע מאל על.
בחברות האחרות שיצא לי לפתוח בהן חשבון נוסע מתמיד (לופטהנזה, קונטיננטל המנוחה ואליטליה), זה היה בחינם והמיילים/נקודות לא נמחקים אחרי כמה שנים.
אז אני הייתי מציע כן לפתוח חשבון בתשלום באל על, לא בתשלום בחרות אחרות, ופשוט לזרום עם זה ולהקפיד לצבור את הנקודות עבור כל טיסה סדירה שיוצא לכם להזמין.
לגבי איזו חברה לבחור עבור המרת נקודות מכרטיס האשראי שלכם, אני בחרתי באל על, אבל אני לא בטוח שבחרתי נכון.
אחד הדברים הבאמת מעצבנים בנוסע המתמיד שלהם הוא שנקודות נמחקות אחרי 3 שנים. רבאק, למה?
מצד שני, אני דווקא התרשמתי שאפשר להגיע יותר מהר למספיק נקודות עבור טיסת בונוס.
לגבי כמות המקומות המוקצית לכרטיסי בונוס, זה באמת עונש לא נורמלי וצריך להזמין כחצי שנה מראש. אגב, גם בחברות תעופה אחרות כמות המקומות המוקצית קטנה מאוד, אך כנראה פחות גרוע מאל על.
בחברות האחרות שיצא לי לפתוח בהן חשבון נוסע מתמיד (לופטהנזה, קונטיננטל המנוחה ואליטליה), זה היה בחינם והמיילים/נקודות לא נמחקים אחרי כמה שנים.
אז אני הייתי מציע כן לפתוח חשבון בתשלום באל על, לא בתשלום בחרות אחרות, ופשוט לזרום עם זה ולהקפיד לצבור את הנקודות עבור כל טיסה סדירה שיוצא לכם להזמין.
לגבי איזו חברה לבחור עבור המרת נקודות מכרטיס האשראי שלכם, אני בחרתי באל על, אבל אני לא בטוח שבחרתי נכון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
חסרון משמעותי באל על, הוא שבטיסות המשך ליעדים מרוחקים הנק' הנצברות הן רק עבור הטיסה של אל על ולא על טיסת ההמשך, לדוגמא, כאשר אתה טס ליעדים מרוחקים במזרח (יפן, קוריאה) המיילים נצברים רק עד הונגקונג \ בנגקוק ולא עד היעד הסופי מכיוון שטיסת ההמשך היא בחברה ללא הסכם נקודות עם אלעל.
לעומת זאת בלופטהנזה, כמעט תמיד טיסת ההמשך היא בחברת סטאר אליינס.
בנוסף, מפת היעדים של לופטהנזה, היא הרבה יותר רחבה, אם אתה לא טס רק למזרח, אז ללא ספק לופטהנזה.. סתם דוגמא, תנסה לממש כרטיס בנוס למלדיביים דרך אל על ...
בנושא הביזנס, בטיסות הארוכות, אין מה להשוות את הביזנס של לופטהנזה לשל אל על (לטובת לופטהנזה).
בנוסף, מפת היעדים של לופטהנזה, היא הרבה יותר רחבה, אם אתה לא טס רק למזרח, אז ללא ספק לופטהנזה.. סתם דוגמא, תנסה לממש כרטיס בנוס למלדיביים דרך אל על ...
בנושא הביזנס, בטיסות הארוכות, אין מה להשוות את הביזנס של לופטהנזה לשל אל על (לטובת לופטהנזה).
Bad decisions make good stories
בקשר להמשך - צודק.onyx2 כתב:חסרון משמעותי באל על, הוא שבטיסות המשך ליעדים מרוחקים הנק' הנצברות הן רק עבור הטיסה של אל על ולא על טיסת ההמשך, לדוגמא, כאשר אתה טס ליעדים מרוחקים במזרח (יפן, קוריאה) המיילים נצברים רק עד הונגקונג \ בנגקוק ולא עד היעד הסופי מכיוון שטיסת ההמשך היא בחברה ללא הסכם נקודות עם אלעל.
בנושא הביזנס, בטיסות הארוכות, אין מה להשוות את הביזנס של לופטהנזה לשל אל על (לטובת לופטהנזה)....
במידה ויש לי המשך, אז אני צובר על החברה הממשיכה.
לאלעל יתרונות וחסרונות, זה ברור. ולהשוות אותה על הצי של ה 40 מטוסים שלה במקרה הטוב ל A* זה לא לשים אותה על אותה סקאלה.
אבל יש לה את היתרון הגדול של טיסות לילה ישירות, שזה חוסך לך יום עבודה בהלוך לארהב, ובחזור מהמזרח.
גם הרבה יותר קל לנוח/לישון בטיסות לילה ולא בטיסת בוקר שהרסה לך שינה של הלילה לפני הטיסה.
אבל לאחר השינויים של לופטי, נסה להשוות את הביזנס של אלעל מול הביזנס של לופטי במטוסים צרי הגוף שהם טסים עימם כעת לפרנקפורט. פיכס. לא שווה יריקה.
ההחלטה לאיזה חברה להירשם לא כל כך קריטית, ההבדלים לא גדולים. בדרך כלל נרשמים לזאת שטסים איתה בהרשמה וממשיכים איתה.
כמה עיצות בתחום שלדעתי יותר מועילות:
1) לא לטעות ולפצל מיילים בין כרטיסים של חברות מאותה קבוצה. כלומר, צריך רק תוכנית של חברה אחת מה star alliance, ואחת מ oneworld alliance, אחרת אתה עלול לבזבז על ידי פיצול במקום שהיו יכולים להצטבר מיילים על כרטיס אחד.
2) לא להתעקש לצבור מיילים עד שאפשר לקבל טיסה איתם, מה שהרבה אנשים ננעלים עליו משום מה. זה עלול לא להצליח והמיילים יכולים להתאדות לאחר תקופה. זה גם לא תמיד קל ונוח לנצל מיילים לטיסה בגלל מספר מקומות מוגבל וblackout dates.
עדיף לנצל כשאפשר ומוקדם, וזה יכול להיות להזמנת מלון, או רכב וכו.
יש גם אפשרות להשלים במזומן לטיסה כשאין מספיק מיילים, אך זה לרוב יוצא יקר יחסית לאלטרנטיבות.
3) העיקר - בהזמנת טיסה, אף פעם לא לבחור טיסה על פי זה שיש לך מיילים בכרטיס שלהם ולא של המתחרה. בדיוק בשביל שתעשה את זה הם המציאו את התוכניות הללו, אך כמעט תמיד שיקולים של מחיר הטיסה או נוחות לוח הזמנים, מגמדים את הערך הממשי של המיילים שתקבל.
כלומר, להנות מהתוכנית אם אפשר, אך לא ל"שלם" עבורה בשום דרך.
קוריוז נחמד: היו לי לא מעט מיילים בקונטיננטל מלפני 10 שנים שכבר פג תוקפם והלכו לאבדון.
התוכנית הראשית שלי הייתה של יונייטד. עכשיו, לאחר המיזוג בין השתיים, הופתעתי לגלות שכל המיילים הישנים התעוררו לתחייה ונחשבים כמיילים מין המיניין בתוכנית המאוחדת.
כמה עיצות בתחום שלדעתי יותר מועילות:
1) לא לטעות ולפצל מיילים בין כרטיסים של חברות מאותה קבוצה. כלומר, צריך רק תוכנית של חברה אחת מה star alliance, ואחת מ oneworld alliance, אחרת אתה עלול לבזבז על ידי פיצול במקום שהיו יכולים להצטבר מיילים על כרטיס אחד.
2) לא להתעקש לצבור מיילים עד שאפשר לקבל טיסה איתם, מה שהרבה אנשים ננעלים עליו משום מה. זה עלול לא להצליח והמיילים יכולים להתאדות לאחר תקופה. זה גם לא תמיד קל ונוח לנצל מיילים לטיסה בגלל מספר מקומות מוגבל וblackout dates.
עדיף לנצל כשאפשר ומוקדם, וזה יכול להיות להזמנת מלון, או רכב וכו.
יש גם אפשרות להשלים במזומן לטיסה כשאין מספיק מיילים, אך זה לרוב יוצא יקר יחסית לאלטרנטיבות.
3) העיקר - בהזמנת טיסה, אף פעם לא לבחור טיסה על פי זה שיש לך מיילים בכרטיס שלהם ולא של המתחרה. בדיוק בשביל שתעשה את זה הם המציאו את התוכניות הללו, אך כמעט תמיד שיקולים של מחיר הטיסה או נוחות לוח הזמנים, מגמדים את הערך הממשי של המיילים שתקבל.
כלומר, להנות מהתוכנית אם אפשר, אך לא ל"שלם" עבורה בשום דרך.
קוריוז נחמד: היו לי לא מעט מיילים בקונטיננטל מלפני 10 שנים שכבר פג תוקפם והלכו לאבדון.
התוכנית הראשית שלי הייתה של יונייטד. עכשיו, לאחר המיזוג בין השתיים, הופתעתי לגלות שכל המיילים הישנים התעוררו לתחייה ונחשבים כמיילים מין המיניין בתוכנית המאוחדת.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 30/10/2012 12:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
mayeast כתב:בקשר להמשך - צודק.onyx2 כתב:חסרון משמעותי באל על, הוא שבטיסות המשך ליעדים מרוחקים הנק' הנצברות הן רק עבור הטיסה של אל על ולא על טיסת ההמשך, לדוגמא, כאשר אתה טס ליעדים מרוחקים במזרח (יפן, קוריאה) המיילים נצברים רק עד הונגקונג \ בנגקוק ולא עד היעד הסופי מכיוון שטיסת ההמשך היא בחברה ללא הסכם נקודות עם אלעל.
בנושא הביזנס, בטיסות הארוכות, אין מה להשוות את הביזנס של לופטהנזה לשל אל על (לטובת לופטהנזה)....
במידה ויש לי המשך, אז אני צובר על החברה הממשיכה.
לאלעל יתרונות וחסרונות, זה ברור. ולהשוות אותה על הצי של ה 40 מטוסים שלה במקרה הטוב ל A* זה לא לשים אותה על אותה סקאלה.
אבל יש לה את היתרון הגדול של טיסות לילה ישירות, שזה חוסך לך יום עבודה בהלוך לארהב, ובחזור מהמזרח.
גם הרבה יותר קל לנוח/לישון בטיסות לילה ולא בטיסת בוקר שהרסה לך שינה של הלילה לפני הטיסה.
אבל לאחר השינויים של לופטי, נסה להשוות את הביזנס של אלעל מול הביזנס של לופטי במטוסים צרי הגוף שהם טסים עימם כעת לפרנקפורט. פיכס. לא שווה יריקה....
כמו שכתבת בהתחלה, הכל תלוי לאן אתה טס.
אם רק למזרח, אז נוחות הטיסה הישירה ללא עצירות + טיסות לילה אלעל באמת מנצחת, אבל לא בגלל הנוסע המתמיד.
אם אתה טס ליעדים שונים בעולם - לופטהנזה. (גם שכחתי להוסיף, בלופטהנזה אתה מקבל עוד 500 מייל על כל השכרת רכב ברב החברות).
גם יש פתרון חלקי לטיסות לילה, טיסות ערב מהארץ, ועליה לטיסת לילה בפרנקפורט (יש ליפן \סינגפור \קוריאה).
לרב, את יום העבודה שמפסידים בטיסה הלוך, אני מרוויח בטיסה חזור בזכות זמינות הטיסות של לופטהנזה - תמיד אני מוצא מקום לטיסה לארץ (אין בעיה של טיסות מלאות \ לנחות בשבת).
יש לי הנוסע המתמיד בלופטהנזה, אלעל, יוניטד וKLM - נוחות הטיסה באמת הכי חשובה לי והמיילים מצטברים אצלי בעיקר בלופטהנזה.
בהתאם למה שכתבתי ב(1) מקודם, אין היגיון בלהחזיק תוכניות גם של יונייטד וגם של לופטהנזה.onyx2 כתב: יש לי הנוסע המתמיד בלופטהנזה, אלעל, יוניטד וKLM - נוחות הטיסה באמת הכי חשובה לי והמיילים מצטברים אצלי בעיקר בלופטהנזה....
משה