לפנות בוקר חזרתי מביקור מברצלונה, אחרי 8 ימים, כולל ביקור בחנות אפל.
מי שרוצה מוזמן לדלג על החלק הארוך המתאר את השתלשלות העניינים ולעבור לפסקאות המעניינות (לסיכום הפסקה הקרובה - אייפון טבע במים ודרש החלפה בהתאם להצעה של אפל להחלפה ב-200$/יורו)
לפני כחצי שנה ה4S של אשתי נפל עם התיק שהוא היה בתוכו לקערת המים של הכלבה. למרות כל הנסיונות, קערות אורז וודוו אחר - הוא סרב להדלק. חפרתי את הרשת, בסוף גיליתי שאפל מציעים החלפה ב-200$ במידה ומדובר בנזקי מים. (או ביורו אם מדובר באירופה). טוב, מכאן לשם, התקשרתי לתמיכת אפל בארה"ב - ואמרו לי שאין בעייה (הדגשתי שרכשתי את הטלפון בצ'כיה והם גם בדקו זאת בהתאם לIMEI) רק שאלו לאיזה כתובת להחזיר את המכשיר - כלומר באותו הרגע יכולתי לשלם 200$, לקבל איזה מספר RMA איתו נגשים לUPS - ולקבל טלפון חדש בהתאם לאחריות האמורה. באותו הרגע לא הייתה לי כתובת כזאת, לא הקלטתי את השיחה, אבל שמחתי שהייתה לי האפשרות. אמרתי סבבה אתקשר ביום אחר. חבר שלי בדיוק נסע אחרי כמה זמן לארה"ב (המון תודה אייל!) ושלחתי איתו את הטלפון (קראתי בינתיים בפורומים שיש אנשים שהחליפו להם בחנות ללא תשלום - שווה נסיון לא?) בכל מקרה - שתי חנויות בארה"ב אמרו לו - אי אפשר להחליף - אלא רק בצ'כיה, WTF - הרי אמרתם בטלפון שאפשר. טוב התקשרתי שוב לאפל, אמרתי להם על השיחה הקודמת - אבל כלום לא עזר. רק צ'כיה.
הטלפון ישב בצד כמה חודשים טובים (תודה לחברנו הטוב, עמי, שהשאיל לנו טלפון בינתיים, וסליחה מאשתי שסבלה איתו זמן רב).
נחזור למעניין - ברצלונה
אז הגענו לחנות אפל בשעה 17:30 בערב לערך. נגשתי לאיזור ה"גאונים" שלהם, וקבעו לי תור לאחר שעה (זה אני בקשתי להתעכב כי שכחתי את הטלפון בבית.
19:00 - שעת הפגישה - תוך 2 דקות שמו אותי בשולחן והמתנתי שתי דקות לגאון שלי. הסבר קצר, בדיקה קצרה. וחוץ מהעובדה שלמדתי שהמגש של הסים/מיקרו סים מכיל את הIMEI - אז אם נותנים אותו למעבדה כדאי שהם ישימו לב לזה ולא יחליפו. בקיצור אחרי איזה שליפת אימייל וכו' - 200 יורו הלכו להם - וקיבלנו טלפון זהה. חדש מהאריזה.
1. כל הכבוד לאפל על האפשרות הזאת, ועל המהירות בביצוע.
2. בוז לאפל - למה לא החלפתם את המכשיר בארה"ב מה זה משנה? (השערה יחידה שלי - זה שזה בגלל שאין להם שם טלפונים זהים - כמו באירופה - הטלפון שהביאו לי כביכול זהה לטלפון שרכשנו בצ'כיה - וודהפון UNLOCKED וכו').
וגולת הכותרת של השרשור:
3. ואוו אפל, ואוו.
זו פעם ראשונה שלי בחנות של אפל בחו"ל, אז קשה לי להשוות.
מאז שהכרתי את מוצרי אפל מקרוב במהלך השנתיים השלוש האחרונות - אי אפשר להתעלם מדובר במוצרים מעניינים, מרגישים טוב ביד ושאר מלים שאפשר להתווכח עליהן.
אחרי ביקור כזה - מבינים את המכונה, את הגאונות כולה.
בשלושה חלקים - חווית רכישה, חווית שימוש, חווית תמיכה.
חווית רכישה -
מגיעים לחנות, עשרות עמדות בהן כל מוצר אפשרי של אפל מוצג, ניתן לשחק לנסות ולבדוק. להרגיש להריח, לצלם לנשק - מה שתרצו. יש גם המון אנשים מהמקום שמוכנים לענות על כל שאלה, להכווין אתכם למקום שאתם צריכים להגיע וכו'. מעבר לזה, העובדה שיש המון אנשים שגם בודקים משחקים וקונים - "לחץ חברתי" לקנות.
חווית השימוש -
אני חושב שאין מישהו שיכול לחלוק שיש כאן חווית שימוש - לא משנה איזה מוצר תבחר - משהו באיך שהמוצר בנוי, איך שהוא מגיב, פשטות ההפעלה - עבודה ללא תקלות מיותרות (בגדול) - תענוג.
חווית המשתמש -
עמדת הגאונים, תשמעו, להגיע עם מוצר ומישהו מטפל בך, מדבר איתך - ואוו. מישהו שמבין, יכול לעזור בכל בעייה. וזה לפני שיש להם גם קווי טלפון ופורומים פעילים.
לאדם מן השורה - זה ברור למה הוא יבחר באפל - כי הם נותנים לו פתרון לכל הסוגיות. גם במכשירים עצמם - אין 1000 אפשרויות.
הרי אם מישהו מחליט לקנות סמארטפון אחר - יש לו המון אפשרויות, או שהוא יכול לקנות אייפון, שחור, לבן, 16,32 64 - זהו. (מזכיר את שיטת פורד - "אתם יכולים לבחור איזה צבע שתרצו כל עוד הוא שחור").
אח"כ גם החנויות (למי שיש בכלל חנויות קונספט) - לא משדרות את אותם הדברים, לא קרוב אפילו. ולגבי תמיכה אני מאוד מתקשה להאמין שמישהו מעניק תמיכה שכזו.
בקיצור - רק אחרי שאתה רואה את זה בפעולה - יש לך זכות לדבר על מה אפל עושה. אין לי ספק שהם ימשיכו להיות חזקים.
נכון - אני גם חושב שאנשים מן השורה אפילו לא יודעים מה מערכת ההפעלה של טלפון זה או אחר, אבל הסיבוך בשאר החברות הוא מטורף, אני קונה אנדרואיד? או שאני קונה סמסונג/HTC? כלומר אין בהירות כלפי הלקוח הפשוט שלא מבין דבר.
לגבי הגיקים - אין לי ספק שרובנו יעדיפו אנדרואיד.
אפל - שתי פסקאות לטובה ואחת לרעה - למה אפל נמצאים וימצאו במקום שהם נמצאים
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים