חשבתי שיהיה נחמד ומועיל לרכז בשרשור אחד את הרשמים של חברי הפורום מהשימוש ב-WIN8.
אתם מוזמנים לשתף מה אהבתם, מה לא,
מה הייתם מוסיפים ומה הייתם משמיטים מהמערכת החדשה.
אני מאמין שזה יעזור לאלו שכבר שדרגו, בפתרון בעיות טריוויאליות למערכת חדשה, וכמובן גם למתלבטים (כמוני) אם לשדרג מ-7 או לא.
תודה רבה !
נערך לאחרונה על ידי Jonny123 ב 28/10/2012 19:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
הדבר היחיד שבאמת ההייתי משנה זה איך שמתנהג ה"Modern UI" (השם החדש של מטרו) ,לא מפריע לי שהוא יהיה שם ,מפריע לי שהוא אוטומטית מופיע כשהמערכת עולה ולא ניתנת למשתמש אפשרות ,אין לי בעיה שיעשו Start חדש ומושפע קצת מהעיצוב של מטרו כחלופה למי שלא אוהב את הModern UI , סך הכל יש בהחלט שיפורים כמו מנהל משימות חדש ומשמעותית טוב יותר ,סייר קבצים חדש וסך הכל יש הרבה שינוים קטנים .. ולא לשכוח את זמן העלילה הנמוך יותר והביצועים שסך הכל השתפרו .
אני שם את המטרו על מסך אחד והדסקטופ על מסך שני, ואז יש לי במסך אחד ריכוז מהיר של חדשות ומיילים, או מדיה, ובשני דסקטופ רגיל.
יש מנהל התקני אחסון חדש עם הרבה מאוד אפשרויות - פרישת שטחי אחסון בכל מיני התקנים שמנוהלים באופן מרכזי כהתקן אחד.
יש Hyper V כאשר למכונות הוירטואליות יש גישה להתקני חומרה כמו USB (אפילו Server 2008 אין).
האפליקציות ב STORE - כיף להתקין להסיר להזיז בבטחון, בלי לדאוג לוירוסים וכו'. כל יום משהו חדש ונחמד (לזה שהחנות עדיין צעירה יש חסרונות כמובן, אבל גם יתרון - אין הצפה, קל להתמצא, עולים הרבה דברים טובים ולא רק כל מיני איזוטריות).
העברת קבצים מאוד מהירה וניתנת לPAUSE.
יש הרבה שכועסים על אובדן תפריט הSTART הישן. זה בהחלט שינוי מפתיע, אבל היום אני כבר משתמש בעכבר למחוות במחשב בעבודה (עדיין עם חלונות 7) ולא מבין למה זה לא עובד.... שני מסכים, 23 אינצ'. ברעיון של אפליקציות בתוך אריחים במסך הבית אני מאוהב לגמרי.
דפקט בולט? חלקים באתר של בנק הפועלים כתובים ב"תירבע" (עברית הפוכה) אבל סביר שהבנק אשם, כי הדפדפן תקני לגמרי. בכל מקרה קל לתקן את ה ENCODING בקליק ימני.
אם יש לך e-token של אלדין (למשל לצורך VPN), הוא לא עובד (עדיין?).
זהו בעיני.
סתם לשם עניין , האם ניתן לא לעבוד עם המטרו הזה ?
למי שרגיל לXP כדאי לבקש שידרוג ב40 דולר ? והאם יש מצב שבו אפשר לחזור למצב די מוכר של הXP או שצריך ללמוד מערכת הפעלה מחדש ?
עד כמה זה קשה למאותגר טכנולוגי המעבר בין שתי המערכות (XP ל8 ) ?
המטרו זה במקום START MENU. אתה יכול לעבוד כל הזמן בשולחן עבודה, אבל בשביל להפעיל תוכנות אתה תצטרך או לשים קיצורים לכולן על שולחן העבודה, או לחפש אותן בחיפוש, או להגיע למטרו.
עוד טריק נחמד שלמדתי הבוקר: אפשר להצמיד אפליקציית מטרו לצד שמאל או ימין של המסך, לצד הדסקטופ. נגיד המילון של מורפיקס, או לוח שנה עברי, או נגן רדיו.
כרגע חוקר את storage spaces, נראה מבטיח.
אגב, לא מפתיע שיש פרסומות גם בארץ. אם סטיב באלמר מתחיל פה את סיבוב ההשקה העולמי (המדינה הראשונה אחרי ארה"ב) זה סימן שהולכים לתת פוש גדול. טלפונים יהיו עוד זמן ממש קצר.
שדרגתי גם את המערכת ל-Win8 ופשוט חווית משתמש אדירה!
למען האמת לא הייתי בטוח אם לשדרג כרגע לאור הביקורות שקראתי באינטרנט שקשה להתרגל למאטרו.
המעבר מ-Win7 ל-Win8 כמערכת הפעלה כללית הוא די סטנדרטי יש שינויים מינוריים.
אבל ה-Metro שהוא בעצם התוספת הגדולה, לקח לי בדיוק כמה דקות להבין מי נגד מי ולהתרגל לענייין.
קונספט אדיר, יש לו לאן להתפתח ולהתקדם - כמות האפליקציות בסטור די קטנה ובטח עם הזמן תלך ותגדל
בתקווה שיהיו אפליקציות חינמיות איכותיות.
אני אישית התרשמתי מאוד לטובה, אחלה מערכת, יציבה, מהירה, מעניינת, הסטור ממש מזכיר את עולם הסמטרפונים
למרות היצע האפליקציות הקטן יחסית כרגע, צריך לזכור שמדובר בתחילתו של הדרך ואולי של עידן מסויים?
אגב למשתמש המתחיל שממש חושש מהשדרוג, קראתי היום כתבה באתר של כלכליסט עם טיפים ממש בסיסים למערכת
אפשר לעיין בו.
ניסו להעלים... הם לא ממש טובים בלחסום אפשרויות עתידיות לטוויקים.
זה הדבר הראשון שהחזרתי, ורק בגלל שחזר עברתי ל 8. אבל שמתי לב שיש שם בעיות גרפיות לפעמים עם כרטיסי NVIDIA
עם המטרו והגאגטים (סוג של קונפליקט שגורם למטרו לשנות צבעים להכל שחור). ה BETA האחרון של NVIDIA כמעט סידר את זה...
לא היה לי כוח לחכות לגואל אז פשוט ביטלתי לחלוטין את המטרו. עם התוסף שמחזיר את האקספלורר של ה 7.
ורק השנייה חשבתי על זה שיש מצב שהטוויק של ה 7 מחזיר בעצמו את התמיכה בגאגטים, חוץ מהתוכנות הקיימות.
הנה אחד מהפורמים עם הקובץ לגאגטים: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ht=gadgets
מקסימום תשלח לי הודעה אני ישלח לך בראר.
בעיקרון יש שתי שיטות להפעיל את הגאגטים, אחת זה מה שעשית והשנייה זה תוכנה ייעודית שעושה בערך את אותו דבר
תוריד מהלינק יש שם 2 קבצים אחד EXE זה התוכנה והשני זה מה שעשית, נסה את התוכנה. http://www.sendspace.com/file/7r93re בקשר לבעיה עם האקספלורר:
*דבר ראשון, המטרו לא מוצרך ובעיקר חסר לי את ה START הקלאסי.
וחיכיתי לרגע שיצא טוויק כזה, בול בשביל המטרה של לבטל את החלק הציורי של המערכת הנפלאה החדשה, ולהחזיר לי את ה DESKTOP הנורמלי עם כל התוכנות הנורמליות ובעיקרון לקבל מערכת הפעלה משופרת נטו! בלי "SKYNET" "apps" וחבריהם ...
*שאתה בא להפעיל קובץ בווינדוס 8 המופלא! שהמערכת לא מזהה דיפולטיבית, ברגיל הוא שואל אותך איזה APP אתה רוצה להפעיל!!! בדוק אני רוצה להפעיל APP, מה לא??
סיבת מפתח! לא רוצה אפליקציות, יש לי תוכנות ייעודיות לכל דבר! וחסר לי את ה AUTO START של הווינדוס הנורמלי! אז הטוויק הזה גם מחזיר את ה AUTO START הקלאסי.
*הטוויק פשוט מבטל לחלוטין את המטרו (גם מבחינת זיכרון ומשאבים שסתם נלקחים) ומשאיר לי את ה 8 בתצורת DESKTOP קבוע, רגיל, פצצה!
*וגם ברגע שאתה מפעיל את הגאג'טים זה גורם לקונפליקט עם ה CHARM ( לפחות אצלי עם ה-GTX 5) בצד ימין, וגם גרם למטרו שלי להידפק! אני לא יודע אם זה הגאג'טים או המטרו עצמו והדרייבר של ה NVIDIA אבל שמתי לב לזה רק אחרי שהתקנתי את הגאג'טים.
היום התקינו לי מערכת WIN8 אנטרפייז 64 ביט
אני סמוך ובטוח שעוד יהיו לי שאלות אך נכון לעכשיו יש לי 2 שאלות דחופות
1.כיצד אני מכבה את המחשב לגמריי ??
2.כיצד אני מבטל את הבקשה לסיסמא בכל פעם שהמערכת עולה (או לאחר שאני לוחץ על "צא")