בעיית מתח במגבר אמריקאי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #1 

היי בעיה מוזרה קצת
ברשותי למי שיודע או לא.. מגבר Yamaha RX-A710 שיובא מארה"ב
המגבר מחובר בעזרת שנאי מוריד מתח כדי שיוכל לעבוד ב110.
המגבר עובד מצוין והכל טוב, אבל כנראה שבבית אליו עברתי יש בעיה בזמן ברקים חזקים, שמתי לב בשני אירועי הגשם הבודדים שהיו, שכאשר יש גשמים חזקים רעמים ברקים, יש הבהוב של הנורות בבית אבל לא הפסקת חשמל, כל המכשירים עובדים טוב, המכשיר היחיד שכבה שאירוע כזה קורה, זה המגבר.
מיותר לציין שהמכשירים מחוברים דרך מגן ברקים לשקע.

אני מניח שהמגבר הוא היחיד שכבה, עקב העובדה שהוא חייב 110 וכאשר הוא מקבל מתח לא יציב הוא מיד כבה.
האם אני צודק? האם יש מה לעשות?

תודה רבה
אלעד

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

מה שיש לעשות זה לנתק את כל המערכת מהחשמל ללא קשר האם היא 110 או 220.

אתמול איך ששמעתי את הרעם הראשון רצתי כמו מטורף למטה וניתקתי את כל הציוד מהחשמל . יכול להיות שהרסיבר רגיש יותר אבל זה לא ממש משנה. במצבים כאלו מומלץ לנתק לגמרי מהחשמל ולהמשיך לחייך מאשר להשאיר מחובר ולהתחיל לבכות :)
האמן לי ,שבמידה ויתלבש לך ברק על קו החשמל שנכנס הבייתה, אתה תצטער שלא ניתקת פיזית את הציוד מהחשמל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1581 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #3 

מפחיד... :oops:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

avihuli כתב:מפחיד... :oops:
...
כן, אולי זה החיסרון בקניית דירה בבניין ישן, למרות שכל רשת החשמל בתוך הדירה חדשה. אין לי שליטה על מה שבא מבחוץ
נראה מה יהיה בחורף.... ואיך אני אתמודד עם זה

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #5 

באותו עניין , גם ברשותי רסיבר שיובא מארה"ב עם שנאי 100-220V שמחובר דרך מגן ברקים.
חשבתי אולי שמוצר כזה במקום מגן ברקים יהיה עדיף - האם אתם מסכימים ?

http://ksp.co.il/?select=.1116..1117.&l ... &maxprice=

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

LiorShap כתב:באותו עניין , גם ברשותי רסיבר שיובא מארה"ב עם שנאי 100-220V שמחובר דרך מגן ברקים.
חשבתי אולי שמוצר כזה במקום מגן ברקים יהיה עדיף - האם אתם מסכימים ?

http://ksp.co.il/?select=.1116..1117.&l ... &maxprice=
...
חשבתי על זה גם, העניין שאם זה לא אל-פסק אוןליין כל הזמן משמע אין שום השהייה ברגע שינוי המתח או הפסקת חשמל ועד חידוש הזרם, עדיין הבעיה יכולה להישנות. ברוב הא-פסק הזולים יש השהייה של כמה מילי שניות עד לחידוש הזרם. יכול להיות שזה לא מספיק במקרה של שנאי מוריד מתח.

מעבר לזה מדובר על להכניס עוד מכשיר ששוקל כמה ק"ג טובים לסלון יחד על השנאי, זה כבר נראה מוגזם

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9032
נתן תודות: 1581 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #7 

אתה יכול לחבר מגן מתח שמתאים למקרר (עולה מקסימום 150 שקל) והוא יחליף את מה שיש לך כרגע לפי מה שראיתי בתמונות שצירפת של הסט-אפ החדש.
למגן כזה יש הגנה של כמה דקות (אני חושב עד 5) ברגע שהזרם נופל / קופץ וכו'.
אספקה מחודשת של החשמל מתבצעת רק לאחר ה- 5 דקות מרגע שהוא נפל מסיבה כזו או אחרת.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

avihuli כתב:אתה יכול לחבר מגן מתח שמתאים למקרר (עולה מקסימום 150 שקל) והוא יחליף את מה שיש לך כרגע לפי מה שראיתי בתמונות שצירפת של הסט-אפ החדש.
למגן כזה יש הגנה של כמה דקות (אני חושב עד 5) ברגע שהזרם נופל / קופץ וכו'.
אספקה מחודשת של החשמל מתבצעת רק לאחר ה- 5 דקות מרגע שהוא נפל מסיבה כזו או אחרת.
...
אני חושב שהבעיה היא, שהמתח הוא 110 ומגנים של 220 לא מזהים שינויים במתח של 110 :(
אבל אני אנסה
לפני שעה התקשרה אלי בת זוגי שמכונת הכביסה לא עובדת ושמגן הברקים שלה מהבהב
כנראה הוא עשה עבודה טובה ומת תוך כדי התהליך, אני אחליף אותו , מפחיד מה שקורה בבית הזה שיש סופת ברקים

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”