מה מסתתר אחרי ה WARNING הזה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
zy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

להלן מצורף ה WARNING כפי שמופיע בחזית הדיסק-

האזהרה הזו מכילה את הטקסט הבא:
Contrary to established practice this recording retains the dynamics of the ORIGINAL performance. This may damage your loudspeakers, but given first-rate play-back equipment you are guaranteed a truly remarkable musical end audio experience. Good luck !x

לא נראה לי שזה גימיק פרסומי (בכל זאת לייבל מכובד), אני יכול להעיד שההקלטות שלהם מצויינות והדינמיות של ההרכב הזה (כלי הקשה) אכן חזקה מאוד, אבל מכאן ועד כזו אזהרה :?: (למרות שטכנית העניין הגיוני- יש קטעים שאני לא מקנא במה שעובר על הדרייברים הנמוכים :הצילו: )
מישהו נתקל בדבר כזה בהקלטות אחרות?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

לא ראיתי את זה רשום על האריזה מעולם, אבל זה בהחלט מזכיר לי את ה-1812 של טצ'יקובסקי :)

ד"א, אני לא מכיר את האלבום הזה, אפשר קצת פרטים?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

1812 של צ'ייקוסבקי נפתחת בירי תותחים, לא?

ו ZY- לא יודע מה הקטע, אבל אם בסרטים עתירי אפקטים, פיצוצים עתירי באס ורעשים חורקניים כל רמקול סביר עומד בכבוד (אני בטוח שכבר היו תאונות אבל זה די חריג), גם עם זה המערכת תסתדר..

alchimedes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185

שליחה #4 

logankungfu כתב:1812 של צ'ייקוסבקי נפתחת בירי תותחים, לא?

ו ZY- לא יודע מה הקטע, אבל אם בסרטים עתירי אפקטים, פיצוצים עתירי באס ורעשים חורקניים כל רמקול סביר עומד בכבוד (אני בטוח שכבר היו תאונות אבל זה די חריג), גם עם זה המערכת תסתדר..
...

לא בדיוק נכון .

התותחים המוקלטים בכמה מהביצועים של צ'קובסקי הם תותחים אמיתיים שהרעש הדינאמי שלהם הוא מעל 120דיבי .

יש רמקולים שלא יכולים לעמוד בזה (או שכן אבל מסוכן מאד) ואני בטוח שבעליהם לא ישמחו להדגים את הקטע על הרמקולים היקרים שלהם .

בסרטים עטירי פיצוצים ואפקטים וכן במוסיקה שמוקלטת בדרך כלל הכל מוקלט לאחר הנחתה גדולה מאד , קימפרוס ואפקטים אולפניים נוספים כדי לשמור על עקומה די ראלית עבור המערכת הממוצעת .

באותו הדיסק שהוא לעיל , ההקלטה היא חיה לגמרי (זאת אומרת ללא שינויים מהותיים) ולכן היא "מסוכנת" יותר למערכת.
לכן , האזהרה .

(b)

נב .ZY ידידי רק לפני כמה ימים ירד לי האסימון לגבי החתימה שלך (69, 119 ) (i)

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #5 

אלכימדס, פוטנציאל הנזק הוא גם במידה רבה תלוי ווליום, לא?

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה #6 

שניכם צודקים.

המשמעות של תחום דינאמי גבוה היא שיש תחום גדול מאוד בין הצלילים החלשים ביותר
לצלילים החזקים ביותר, כך שאם מתחילים להאזין בעוצמה מסויימת, יכול להיות שינוי
גדול מאוד בווליום (חלש או חזק יותר) ביחס לנק' זו. לכן, מומלץ להתחיל להאזין בעוצמות
נמוכות יחסית (כפתור הווליום על מצב נמוך יותר מבמצב האזנה רגיל).

אגב, זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בכיתוב מסוג זה על דיסקים.

><>
נציג AQUA-AUDIO

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

בהחלט יכול להזיק.
אצלי ברמקולים, הדרייבר פשוט ייתרסק אם זה יהיה בווליום מספיק חזק.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #8 

לא רוצה לחשוב מה יקרה באוזניות בווליום גבוה... (לאוזניים...)
ליאור

zy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

אכן, רובכם צודקים (חוץ מלוגן שקצת אופטימי מידי), אני די בטוח שבווליום גבוה, כפי שמרטין כתב, יש רמקולים ש"יתרסקו"
וה בעייה בהקלטות של ההרכב הזה - הבדלי הווליום( ראו הערת דוחף), יש קטעים עם נקישות קלילות/עדינות ופתאום בומים "על קוליים" - צריכים הגברה טובה שתפיק את הצלילים החלשים גם בווליום נמוך, אחרת נאלצים להגביר!! ואו אז מגיעה הסכנה לרמקולים :!: וכמובן אצבע "חמה" על הווליום (למי שיש שלט :) - (אחת הסיבות שעברתי לפרה עם שלט הינה ביצועי ההרכב הזה).

אנטולי- ההרכב הזה- Kroumata Percussion Ensemble מוקלט בלייבל BIS - מוסיקה קלאסית,ג'אז וגם רוק ע"י כלי הקשה וגם שילובים עם שלל מיני כלים ותזמורות, אני נהנה הן מהביצועים הלא שיגרתיים והן מהסאונד האיכותי, אתה יכול להתחיל להתעניין כאן-http://www.kroumata.rikskonserter.se/en/index2.html
ליאור- אתמול התחלתי בזהירות לשמוע באוזניות, אך ויתרתי די מוקדם כך שלאוזניות ולאוזניים בנתיים שלום.....

אלכימדס ידידי- האסימון נפל למקום הנכון :music:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”