עזרה בעיות מהירות בבית החדש
שלום לכולם!
התחברתי להוט לפני בערך שבוע ל100 מגה עם ספק הוט נט .
הופתעתי לגלות בבדיקת מהירות שאני מקבל רק 10 מגה .
הוזמן טכנאי הוט ואמר שהעיה לא נובעת מהתשתית והמודם בחיבור ישר למחשב מעביר 100 מגה.
חשוב לציין שמדובר בבית 4 קומות כאשר בכל חדר יש 2-3 נקודות רשת . (בסך הכל בכל הבית 22 חיבורי אטרנט)
כולם מתרכזים בארון תקשורת למטה לפאנל שהדגם שלו הוא dt24f שמחובר למרכזיית אטרנט. חשוב לציין שניסיתי לחבר את המודם ישירות וקו מהפאנל לחדר בו נמצא המחשב והמהירות עדיין נשארה 10 הכבלים שמושחלים בכל הבית הם cat5 לא cat5e מישהו יכול להציע פתרון לבעיה ?
תודה רבה ושבוע טוב
התחברתי להוט לפני בערך שבוע ל100 מגה עם ספק הוט נט .
הופתעתי לגלות בבדיקת מהירות שאני מקבל רק 10 מגה .
הוזמן טכנאי הוט ואמר שהעיה לא נובעת מהתשתית והמודם בחיבור ישר למחשב מעביר 100 מגה.
חשוב לציין שמדובר בבית 4 קומות כאשר בכל חדר יש 2-3 נקודות רשת . (בסך הכל בכל הבית 22 חיבורי אטרנט)
כולם מתרכזים בארון תקשורת למטה לפאנל שהדגם שלו הוא dt24f שמחובר למרכזיית אטרנט. חשוב לציין שניסיתי לחבר את המודם ישירות וקו מהפאנל לחדר בו נמצא המחשב והמהירות עדיין נשארה 10 הכבלים שמושחלים בכל הבית הם cat5 לא cat5e מישהו יכול להציע פתרון לבעיה ?
תודה רבה ושבוע טוב
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 528 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
שלום dadaii,
בהגדרה, cat5 אמור להעביר לך 100Mb בלי בעיה.
אני מניח שאנחנו מדברים רק על בעיה פיזית כרגע, לא אלחוטית.
עוד משהו, אני מניח שראית את הבדיקה של הטכנאי בענייך ושאנו לא מסתמכים על מוצא פיו בלבד(בלי לפגוע).
כמה שאלות-
האם ניסית עם יותר ממחשב אחד?
האם ניסית ביותר מנ' רשת אחת?
בקומות שונות?
האם האלחוטי שלך מוגן סיסמא או לא?
האם ניסית כאשר כל 'צרכני' האינטרנט האחרים בבית כבויים?
זה מה שאני מצליח לחשוב בינתיים
נמשיך משם.
דורון.
בהגדרה, cat5 אמור להעביר לך 100Mb בלי בעיה.
אני מניח שאנחנו מדברים רק על בעיה פיזית כרגע, לא אלחוטית.
עוד משהו, אני מניח שראית את הבדיקה של הטכנאי בענייך ושאנו לא מסתמכים על מוצא פיו בלבד(בלי לפגוע).
כמה שאלות-
האם ניסית עם יותר ממחשב אחד?
האם ניסית ביותר מנ' רשת אחת?
בקומות שונות?
האם האלחוטי שלך מוגן סיסמא או לא?
האם ניסית כאשר כל 'צרכני' האינטרנט האחרים בבית כבויים?
זה מה שאני מצליח לחשוב בינתיים
נמשיך משם.
דורון.
נסיתי בנתיים רק עם מחשב אחד שהוא גם היחיד בבית שמחובר בנתיים לרשת . לא ניסיתי בעוד נקודות. הפאנל הוא בערך מלפני 5 שנים . יש אינטרנט אלחוטי מוגן בסיסמא אבל לרוב הוא לא פועל בגלל שכל הבית מרושת ברשת קווית כדי לחסוך קרינה. חשוב לציין שהפנל מחושבר לסוויצ ניסיתי ישיר למחשב וגם עם הסוויצ ובשניהם המהירות הייתה 10. מה לעשות איך אני מתקדם מפה ?
- fLy
- חבר ותיק

עדיין לא ענית לי אם ראית בעצמך שכאשר מחברים ישירות את המודם למחשב מקבלים 100Mb?
אגב,
כשאנחנו מדברים על בדיקת מהירות, על איזו בדיקה בדיוק? באתר של הוט? ISP? speedtest.net?
אם לא בדקת, תבדוק ב http://speed.hot.net.il
כרגע, הכל לכאורה נראה שתקין, נתקדם שלב שלב ואני בטוח שנגיע לשורש הבעיה.
צר לי שאולי אני לא זריז לקפוץ למסקנות לפני שאנוכי סגור על זה
דורון.
אגב,
כשאנחנו מדברים על בדיקת מהירות, על איזו בדיקה בדיוק? באתר של הוט? ISP? speedtest.net?
אם לא בדקת, תבדוק ב http://speed.hot.net.il
כרגע, הכל לכאורה נראה שתקין, נתקדם שלב שלב ואני בטוח שנגיע לשורש הבעיה.
צר לי שאולי אני לא זריז לקפוץ למסקנות לפני שאנוכי סגור על זה
דורון.
אוקי אז ככה בדקתי את כל החיבורים בבית באמצעות מחשב אחר ויש להם 100מגה . בעצם הבעיה היא במחשב שלי אבל אינלי מושג איך מגדירים כרטיס רשת ל100 מגה. זה כרטיס רשת מובנה של הלוח אם שהדגם שלו הוא dp55wg של אינטל אפשר עזרה....
נ.ב לפחות ירדה לי אבן מהלב שהבעיה לא בתשתית של הבית.
תודה רבה בנתיים
נ.ב לפחות ירדה לי אבן מהלב שהבעיה לא בתשתית של הבית.
תודה רבה בנתיים
- fLy
- חבר ותיק

dadaii,
א' כל אני שמח שעלית על זה
ב' כל, השאלה הראשונה שלי: "האם ניסית עם יותר ממחשב אחד?"...אם היית עונה על זה היה נחסך קצת מהשירשור הזה(ומהזמן שלי)
לגבי כרטיס הרשת במחשב הבעייתי, לפני שניגשים להגדרות המהירות, קודם תבדוק מה המהירות הנוכחית, ראה צילום מסך.
דורון.
א' כל אני שמח שעלית על זה
ב' כל, השאלה הראשונה שלי: "האם ניסית עם יותר ממחשב אחד?"...אם היית עונה על זה היה נחסך קצת מהשירשור הזה(ומהזמן שלי)
לגבי כרטיס הרשת במחשב הבעייתי, לפני שניגשים להגדרות המהירות, קודם תבדוק מה המהירות הנוכחית, ראה צילום מסך.
דורון.