יש לי טלויזית תלת מימד
מה ההבדל לדוגמא אם אני יקח את הסרט אואטר ב 1080P ויעשה לו דרך הכפתור בשלט המרה מדו לתלת
לבין סרט SBS שאני מוריד דרך האינטרנט
האם זה יהיה אותו הדבר.או שזה שונה והאפקטים והתלת יהיו טובים יותר ב SBS ואם כן למה זה ככה
תודה רבה לעוזרים
שאלה מה ההבדל בין סרט SBS לבין סרט שאני עושה לו המרה מדו מימד לתלת מימד
תלת מימד אמיתי נוצר מצילום עם מצלמת תלת מימד המכילה שתי עדשות כך שמתקבלות שתי תמונות מקבילות. תמונה אחת נועדה לעין ימין ותמונה שנייה לעין שמאל. סרט SBS מכיל את שתי התמונות המקוריות כפי שצולמו במצלמת התלת מימד המקורית.
במילים אחרות כמו שמוקרן בקולנוע.
לקיחת סרט דו מימדי ולחיצה על השלט להפיכתו לתלת מימדי מפעיל אלגוריתם חישובי שמנסה לנחש לפי גודל, כיוון תזוזה ומהירות איזה אובייקט בסרט כנראה נמצא קרוב ואיזה נמצא רחוק. אחרי ניתוח המידע מוקרנות שתי תמונות (אחת לכל עין) כך שהאובייקטים ימוקמו בהתאם לחישוב.
SBS זה תלת מימד כפי שצולם והוא האמיתי.
המנגנון השני, זה שהופך דו מימד לתלת מימד, הוא "ניחוש" שתלוי באיכות החישוב שבמקרים מסויימים מצליח די טוב למקם מרחבית את החלקים בתמונה ונותן תחושת תלת מימד די הגיונית.
לקיחת סרט דו מימדי ולחיצה על השלט להפיכתו לתלת מימדי מפעיל אלגוריתם חישובי שמנסה לנחש לפי גודל, כיוון תזוזה ומהירות איזה אובייקט בסרט כנראה נמצא קרוב ואיזה נמצא רחוק. אחרי ניתוח המידע מוקרנות שתי תמונות (אחת לכל עין) כך שהאובייקטים ימוקמו בהתאם לחישוב.
המנגנון השני, זה שהופך דו מימד לתלת מימד, הוא "ניחוש" שתלוי באיכות החישוב שבמקרים מסויימים מצליח די טוב למקם מרחבית את החלקים בתמונה ונותן תחושת תלת מימד די הגיונית.
מוטי
כן אבל הסרט אוואטר לדוגמא צולם בתלת מימד אז אם ככה אני ייקח אותו ויעשה לו המרה מדו לתלת ואז אמורה להיות אותה התוצאה האם אני טועה?motico כתב:תלת מימד אמיתי נוצר מצילום עם מצלמת תלת מימד המכילה שתי עדשות כך שמתקבלות שתי תמונות מקבילות. תמונה אחת נועדה לעין ימין ותמונה שנייה לעין שמאל. סרט SBS מכיל את שתי התמונות המקוריות כפי שצולמו במצלמת התלת מימד המקורית.
המנגנון השני, זה שהופך דו מימד לתלת מימד, הוא "ניחוש" שתלוי באיכות החישוב שבמקרים מסויימים מצליח די טוב למקם מרחבית את החלקים בתמונה ונותן תחושת תלת מימד די הגיונית....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה טועה כי ההמרה נעשית ע"י אלגוריתמים שמנסים לנחש (מי בהצלחה יותר ומי פחות) אילו אלמנטים נמצאים לפני ואילו אלמנטים נמצאים מאחור. כל אלגוריתם כזה, בצורה אינהרנטית שלו יהיו לו שגיאות, פשוט כי חסר לו מידע.
צילום תלת מימדי, כמו ש-motico הסביר, נעשה ע"י צילום עם שתי עדשות משתי זויות שונות, כלומר, יש מידע כפול.
SBS היא רק צורה להעברת המידע ושמירתו (תוך פגיעה מסויימת ברזולוציה) אבל עדיין, יש שתי תמונות שונות שמהן מורכבת התמונה התלת מימדית.
צילום תלת מימדי, כמו ש-motico הסביר, נעשה ע"י צילום עם שתי עדשות משתי זויות שונות, כלומר, יש מידע כפול.
SBS היא רק צורה להעברת המידע ושמירתו (תוך פגיעה מסויימת ברזולוציה) אבל עדיין, יש שתי תמונות שונות שמהן מורכבת התמונה התלת מימדית.