מטחנת קוויקמיל
שלום,
ברשותי גאג'יה פיור, המוציאה קפה טוב אך כמעט ללא קרמה / בזרימה חזקה במיוחד. לאחר ניסיונות שונים, להערכתי הבעיה היא בעובי הטחינה של הקפה.
המטחנה שמשודכת למכונה היא מטחנת קוויקמיל, מדגם וותיק יחסית - 031. כזאת:
למטחנה יש כביכול 10 דרגות כוונון, אבל בפועל בכל דרגה יש 3 דרגות ביניים בערך כך שאני מבין שכנראה זה 30.
בכל מקרה, המטחנה מכוונת בערך על 1.5 מתוך הדרגות הנ"ל, (בערך הסימון השישי מהכי דק), וזה כנראה לא מספיק דק. אגב, אני גם לא בטוח לחלוטין איך יודעים מה הכוונון (אין סימון חד-משמעי).
הבעיה, היא שמעולם לא הצלחתי לכוונן אותה. ככל שהצלחתי להבין:
א. זה דגם שניתן לכוונון, והשנתות של הדרגות הן לא רק ליופי.
ב. הכוונון אמור היה להיות באמצעות סיבוב מכל הקפה.
אם זה המצב - ייתכן שהסיבה לחוסר יכולת לכוונן היא שמיכל הקפה מעט שבור, והשיניים שבאמצעותן הוא מתחבר לבסיס לא מצויות כולן.
מכאן השאלות:
א. האם המטחנה מוכרת? אם כן, האם הבנתי נכון? ידוע לי שמוצרי קוויקמיל איכותיים, ההנחה היא שאם אפשר לסדר את המטחנה כדאי לנסות לעשות זאת.
ב. איפה אפשר למצוא חלפים? האם יש יבואן של קוויקמיל או מישהו בארץ שיידע לטפל במכונה, להחליף את כלי הקיבול לקפה ו/או לסדר את הכוונון?
תודה רבה מראש!
יוסי.
ברשותי גאג'יה פיור, המוציאה קפה טוב אך כמעט ללא קרמה / בזרימה חזקה במיוחד. לאחר ניסיונות שונים, להערכתי הבעיה היא בעובי הטחינה של הקפה.
המטחנה שמשודכת למכונה היא מטחנת קוויקמיל, מדגם וותיק יחסית - 031. כזאת:
למטחנה יש כביכול 10 דרגות כוונון, אבל בפועל בכל דרגה יש 3 דרגות ביניים בערך כך שאני מבין שכנראה זה 30.
בכל מקרה, המטחנה מכוונת בערך על 1.5 מתוך הדרגות הנ"ל, (בערך הסימון השישי מהכי דק), וזה כנראה לא מספיק דק. אגב, אני גם לא בטוח לחלוטין איך יודעים מה הכוונון (אין סימון חד-משמעי).
הבעיה, היא שמעולם לא הצלחתי לכוונן אותה. ככל שהצלחתי להבין:
א. זה דגם שניתן לכוונון, והשנתות של הדרגות הן לא רק ליופי.
ב. הכוונון אמור היה להיות באמצעות סיבוב מכל הקפה.
אם זה המצב - ייתכן שהסיבה לחוסר יכולת לכוונן היא שמיכל הקפה מעט שבור, והשיניים שבאמצעותן הוא מתחבר לבסיס לא מצויות כולן.
מכאן השאלות:
א. האם המטחנה מוכרת? אם כן, האם הבנתי נכון? ידוע לי שמוצרי קוויקמיל איכותיים, ההנחה היא שאם אפשר לסדר את המטחנה כדאי לנסות לעשות זאת.
ב. איפה אפשר למצוא חלפים? האם יש יבואן של קוויקמיל או מישהו בארץ שיידע לטפל במכונה, להחליף את כלי הקיבול לקפה ו/או לסדר את הכוונון?
תודה רבה מראש!
יוסי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אני לא טועה אז זאת מטחנה של דיסקיות בקוטר 40 מ"מ.
לא מטחנה כל כך מתאימה לאספרסו. לא טוחנת מספיק אחיד.
חלפים יש ב www.ebay.it ראיתי דגמים ישנים דומים לשלך, לא בדיוק אבל דומים.
לא מטחנה כל כך מתאימה לאספרסו. לא טוחנת מספיק אחיד.
חלפים יש ב www.ebay.it ראיתי דגמים ישנים דומים לשלך, לא בדיוק אבל דומים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הבעיה היא שזה (כנראה) בלתי אפשרי. הניחוש שלי הוא שמשהו נשבר בפלסטיקה (כי יש שנתות, ואני מניח שהן לא רק ליופי, ומהתיאורים באינטרנט נראה שהמכונה אמורה להיות ברת כוונון). או שלא הבנתי משהו בסיסי באיך הכוונון אמור לעבוד.
לא מצאתי חלפים באיביי, אבל אנסה אולי בחברה.
לא מצאתי חלפים באיביי, אבל אנסה אולי בחברה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם היא בנויה כמו הקוויקמיל שלי אז זה חסר סיכוי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)