עזרה בבעיה בגאגיה ניו בייבי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
shemsha פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #1 

שלום,
כבר מספר פעמים בחצי השנה האחרונה שקורה לי שלאחר הקצפה, לא יוצאים לי מים מראש החליטה. המכונה בת כ 3 שנים.
אני מקציף לעתים נדירות אך מכין אספרסו כל יום, לכן ברור לי שזו בעיה שנגרמת מההקצפה.
בעבר זה הסתדר על ידי משחק של הוצאת קיטור או מים מהמקציף,הפסקה, שוב נסיון, שחרור קיטור ומשחקים שונים. הבוקר בינתיים לא הצלחתי לסדר את העניין.
שוב, אבנית זה כנראה לא, משתמש בבריטה, עשיתי טיפול לא מזמן ואני רואה שזה בוודאות קורה בעקבות הקצפה.
אשמח לעזרה, הקצפה כנראה שלא אעשה יותר.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

באופן כללי למכונות סינגל בוילר ביתיות(גאגיה, אסקסו, סילביה וכו) יש שלוש בעיות עיקריות: אבנית - בריטה זה לא באמת פתרון וזה רוב הנזקים, שאריות קפה שפוגעות בטעם וגורמות לנזילות, ושאריות חלב שסותמות את אזור ההקצפה.
החדשות הטובות הן שניקוי פותר 99 אחוז מהבעיות. אין יותר מידי תחכום במכונות האלה, ואם האבנית או המים לא גרמו לנזק ממשי, כמעט הכל פתיר בבית.
קודם כל תתחיל בלארגן פילטר מרכך אבנית המותאם למכונה שלך. ראיתי כזה של בריטה בכשבעים שח (מחליפים כל 250 ליטר = בערך פעם בשנה)בקופיסטור בסינמהסיטי ראשלצ - תרים טלפון תראה אם מתאים למכונה שלך.
קשה לי להבין למה דוקא בסוף ההקצפה אתה לא מצליח להוציא מים מהראש. אם המשאבה לא פועלת, זו בעית חשמל/אלקטרוניקה ותאלץ לפתור אותה במעבדה. אם המשאבה כן פועלת אבל מים לא יוצאים, ניקוי יסודי יעזור. כשהמכונה כבויה וקרה, פרק את המסננת מראש החליטה ואם אף פעם לא עשית זאת אתה צפוי למצוא שם הרבה מאוד לכלוך. נקה בהזדמנות זו את המסננת (מומלץ בעזרת חומר ממיס שומנים כמו סנט מוריץ). כשהמסננת מפורקת, בצע ניקוי אבנית, עדיף בעזרת חומר של גאגיה: שים במיכל המכונה מים עם החומר, הפעל את המכונה, הפעל את המאבה ומלא כוס (כרבע ליטר) , חכה עוד 5 דקות וכבה את המכונה. המתן חצי שעה, וחזור על הפרוצדורה (להדליק, למלא כוס, 5 דקות ולכבות), עוד חצי שעה ועוד סיבוב סהכ 3 פעמים. אחרי הפעם השלישית, לאחר שעברה חצי שעה, הרכב את המסננת, מלא את המיכל במים רגילים, הפעל עד שיעבור ליטר לפחות, הכן קפה ושניים ושפוך לכיור, החלף שוב את המים במיכל למים נקיים ו...תקווה שהכל יחזור לעבוד .
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

למכונות מסוג זה יש על הדוד שני טרמוסטטים,אחד חמים החמים-כאשר אתה מבצע חליטה הטרמוסטט הזה נכנס לעבודה ומחמם את המים לחליטה לטמפרטורה הרצויה, והטרמוסטט השני נכנס לעבודה כאשר רוצים להקציף (יוצר מים בטמפרטורה של כ-115 מעלות צלסיוס פלוס מינוס), יתכן ואחד מהטרמוסטטים האלו תקול- סביר להניח שהטרמוסטט של האדים, הוא לא נכנס לפעולה בזמן גורם לטמפרטורה גבוה מאוד שיוצרת לחץ אדים ומפריעים למים לצאת דרך פתח היציאה.
זוהי השערתי.

תסתכל על התמונה העליונה בצד שמאל-אמנם זו לא המכונה שלך אבל זה אותו העקרון.

http://www.pidsilvia.com/insulation%20Old%20Silvia.htm

הצינור העליון הוא של האדים (גבוה יותר), והצינור הנמוך יותר שמעביר מים חמים לראש נמצא בתוך הדוד והוא מגיע לשלישו השני של גובה הדוד.

תנסה להפעיל את מתג האדים לזמן ארוך עד שהאדים יגמרו, תעביר למצב חליטה ותחכה על שנורית חיווי החליטה תידלק ואז תחלוט , או שתנסה קודם לחלוט קפה ורק אחר כך להקציף.

shemsha פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה רבה, באמת נראה שזה עזר. ממש מפתיע אותי כי ממש רגע אחת הייתה זרימה נהדרת, הקצפתי חלב וזהו, מים הפסיקו לצאת חוץ מטפטוף קל.
מה היתרון של הפילטר שיושב בתוך המיכל לבריטה הרגיל חוץ מנוחות?
ראיתי שיש גם באמיגו וקופיטיים אז ארכוש.
שוב תודה.

עריכה: יוסי תודה, הרגע ראיתי את הודעתך. תגובתי כאמור ל hosq, יכול להיות שהעניין הסתדר באמת ללא קשר לאבנית. במידה וזה יקרה שוב, אנסה את הצעתך.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #5 

פילטר בריטה רגיל לא מרכך את המים, ואם המים באזורך קשים, המכונה תתמלא באבנית מהר מאוד. הפילטר אותו ציינתי מרכך.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #6 

פילטר בריטה רגיל כן מרכך מים והוא עושה עבודה דיי טובה (ובדקתי עם סטיקים בזמנו בהשוואה למרכך 8 ליטר).

הבעיה שהוא לא מחזיק הרבה זמן ואם באמת באזור שלך יש מים קשים מאוד ייתכן שעדיין טיפה אבנית תצטבר במכונה.

במכונות מקצועיות/מסחריות המעברים והצנרת גדולים יותר והן פחות רגישות ונסתמות רק לאחר הצטברות משמעותית יותר של אבנית ולעומת זאת מכונות ביתיות קטנות הרבה יותר רגישות ואפילו טיפה אבנית יכולה לחולל בעיות ולכן מומלץ למרות הבריטה אחת למספר חודשים לבצע ניקוי אבנית וניקוי ייסודי של המכונה כולל פירוק מסננת ראש החליטה.

פילטר הבריטה שבמיכל המכונה פשוט מחזיק יותר ותדירות ההחלפה שלו אחת לכמה חודשים במקום כל חודש ואין צורך בכד חיצוני ולכן הוא נוח יותר ומתאים למכונת הקפה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

יש לך פשוט אויר בדוד.
בסיום חליטה צריך להזרים מים מהדוד ומהסטימר כדי לנקז את כל האויר מהצנרת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

סתימות בגאג'יה מסדרת קלאסיק/בייבי.
למכונות שסתום לתל עם דיזה מאוד צרה
הגוג של המכונה הזו צובר אבנית ובגלל אופיו וגופי החימום השקועים בגוף המתכת של הדוד ובגלל שהדוד עשוי מסגסוגת אלומיניום ואבץ, האבנית אינה נצמדת בקלות לדופו הדוד, אי ניקוי אבנית בזמן גורם להצטברות גושים ו"קליפות" אבנית בקרקעית הדוד, לרוב האבנית אינה מתגבשת ונשארת "משחתית. כניסת המים בדוד גם היא נמצאת בתחתית, כשמים נכנסים לדוד הם מערבלים את המים וחלקיקי אבנית ןאלו זורמים החוצה. לפעמים החלקיקים הללו מספיק גדולים בשביל לסתום את הדיזה של שסתום התלת, חלק מהמשחת אבנית הזו מצטברת במעבר המים שבין השסתום לבין ראש החליטה וחלק ממנה מתגבש החלק שבין בסיס הדוד והפלאנץ'(החלק שמוברג בראש החליטה עם שני ברגי LN 5 מ"מ מתחת לרשתית). לצערינו הרבה פעמים לאחר תקופה ארוכה שלא עושים טיפול אבנית, כשכבר עושים טיפול , זה משחרר מהמשחה חלקיקים שמתגבשים בדיזה ובמעברים ועל כן, אני ממליץ לך בחום, לא לקחת את עצתו של HOSQ לצורת ניקוי האבנית, בשיטתו יש סיכוי גדול יותר שסתימה כזו תקרה, את הטיפול תעשה על מכונה קרה או פושרת, אל תתן למכונה לעולם להגיע לטמפ' עבודה כשחומצה נמצאת בתוך הדוד, זה יחמיר את התופעה ע"י שחרור חלקיקי מתכת מדפנות הדוד!! העבר 100 סמ"ק בכל פעם , כבה את המכונה, המתן 5 דקות ואז הדלק, העבר 100 סמ"ק כבה והמתן שוב וכן הלאה עד שתסיים את כל התמיסה במיכל, רק בתחילת הטיפול העבר תמיסה דרך ראש החליטה , את היתר רק דרך המקציף, לאחר הטיפול שטוף את המכונה מתמיסת ניקו האבנית אך ורק דרך המקציף ועשה זאת עם 3 מיכלי מים לפחות!! רק לאחר מכן שטיפה קצרה דרך ראש החליטה וזאת בכדי למנוע כניסת "קליפות" או שאריות אבן לדיזה של שסתום התלת.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #9 

שכחתי להוסיף ש גם עופר צודק וגם שארית קיטור/אויר זו אפשרות, אתה תדע להבדיל בין שתי האפשרויות כש אם יש סתימה, המשאבה משתנקת וקולה נחלש מאוד.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

shemsha פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה על כל המידע, המשאבה אכן השתנקה והקול היה חלש מאד.
את ניקוי האבנית ביצעתי כבר כפי שהומלץ בהתחלה, אנסה את שיטתך בפעם הבאה.
תודה רבה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #11 

דבש כתב:סתימות בגאג'יה מסדרת קלאסיק/בייבי.
למכונות שסתום לתל עם דיזה מאוד צרה
הגוג של המכונה הזו צובר אבנית ובגלל אופיו וגופי החימום השקועים בגוף המתכת של הדוד ובגלל שהדוד עשוי מסגסוגת אלומיניום ואבץ, האבנית אינה נצמדת בקלות לדופו הדוד, אי ניקוי אבנית בזמן גורם להצטברות גושים ו"קליפות" אבנית בקרקעית הדוד, לרוב האבנית אינה מתגבשת ונשארת "משחתית. כניסת המים בדוד גם היא נמצאת בתחתית, כשמים נכנסים לדוד הם מערבלים את המים וחלקיקי אבנית ןאלו זורמים החוצה. לפעמים החלקיקים הללו מספיק גדולים בשביל לסתום את הדיזה של שסתום התלת, חלק מהמשחת אבנית הזו מצטברת במעבר המים שבין השסתום לבין ראש החליטה וחלק ממנה מתגבש החלק שבין בסיס הדוד והפלאנץ'(החלק שמוברג בראש החליטה עם שני ברגי LN 5 מ"מ מתחת לרשתית). לצערינו הרבה פעמים לאחר תקופה ארוכה שלא עושים טיפול אבנית, כשכבר עושים טיפול , זה משחרר מהמשחה חלקיקים שמתגבשים בדיזה ובמעברים ועל כן, אני ממליץ לך בחום, לא לקחת את עצתו של HOSQ לצורת ניקוי האבנית, בשיטתו יש סיכוי גדול יותר שסתימה כזו תקרה, את הטיפול תעשה על מכונה קרה או פושרת, אל תתן למכונה לעולם להגיע לטמפ' עבודה כשחומצה נמצאת בתוך הדוד, זה יחמיר את התופעה ע"י שחרור חלקיקי מתכת מדפנות הדוד!! העבר 100 סמ"ק בכל פעם , כבה את המכונה, המתן 5 דקות ואז הדלק, העבר 100 סמ"ק כבה והמתן שוב וכן הלאה עד שתסיים את כל התמיסה במיכל, רק בתחילת הטיפול העבר תמיסה דרך ראש החליטה , את היתר רק דרך המקציף, לאחר הטיפול שטוף את המכונה מתמיסת ניקו האבנית אך ורק דרך המקציף ועשה זאת עם 3 מיכלי מים לפחות!! רק לאחר מכן שטיפה קצרה דרך ראש החליטה וזאת בכדי למנוע כניסת "קליפות" או שאריות אבן לדיזה של שסתום התלת.
...
ההבדל בין חובב שטיפל באולי חמש מכונות, לעומת בעל מקצוע, די ברור פה - גם אני למדתי משהו לפעם הבאה (Y)

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #12 

הערה קטנה, הבריטה לא ממש מונעת הצטברות אבנית. יש לי גאג'יה בייבי שנראית כמו המודל 2006, ודווקא אחרי טיפול נגד אבנית (המסת אבקה במיכל, הזרמה של כוס מים דרך פילטר ריק כל פעם שהתרמוסטט קופץ לירוק עד שהמיכל ריק, והזרמת מיכל מים נקיים לאחר מכן) המכונה נסתמה לגמרי והייתי צריך להביא אותה לחנות, שם גילו גושים מפלצתיים (!) של אבנית במכונה.
את עניין ההקצפה עקפתי בעזרת מקציף חיצוני (טויסטר פרו) לא בגלל שלא הצלחתי להקציף, אלא בגלל ההתעסקות עם 5 חלקיקי פלסטיק והמתנה מיותרת.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #13 

maladjusted כתב:הערה קטנה, הבריטה לא ממש מונעת הצטברות אבנית. יש לי גאג'יה בייבי שנראית כמו המודל 2006, ודווקא אחרי טיפול נגד אבנית (המסת אבקה במיכל, הזרמה של כוס מים דרך פילטר ריק כל פעם שהתרמוסטט קופץ לירוק עד שהמיכל ריק, והזרמת מיכל מים נקיים לאחר מכן) המכונה נסתמה לגמרי והייתי צריך להביא אותה לחנות, שם גילו גושים מפלצתיים (!) של אבנית במכונה.
את עניין ההקצפה עקפתי בעזרת מקציף חיצוני (טויסטר פרו) לא בגלל שלא הצלחתי להקציף, אלא בגלל ההתעסקות עם 5 חלקיקי פלסטיק והמתנה מיותרת.
...
תיארת את טיפול האבנית שציינתי שרצוי להמנע ממנו, תיארת גם מה קורה כשמתעקשים לעשות את הטיפול האבנית השגוי, לא רוצה להיות הפולניה שתגיד אמרתי לך ... אבל ... :twisted:
פילטר בריטה אינו מונע הצטברות אבנית אבל ביעילות רבה הוא מפחית בכ90-70% את יכולת ההתבשות שלה, גם כאשר משתמשים בפילטר בריטה, מומלץ מאוד לעשות טיפול אבנית אחת לתקופה.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

דבש, אני לא פותח השרשור המקורי אז מוקדם מדי להגיד לי "אמרתי לך", אבל מזמן לא ניקיתי אבנית במכונה...
אם הבנתי נכון את השיטה שלך, מדובר בהרבה מאד זמן המתנה בין 100 מ"ל ל100 מ"ל כאשר סה"כ צריך להעביר 3-4 ליטרים (הליטר הראשון עם חומר ניקוי אבנית).
כנראה זה מה שיגרום לי לדבוק בשיטה הפחות מומלצת לניקוי, וסיבה לשדרג למכונה חזקה וקלה לניקוי בהמשך כשהנוכחית תשבוק לגמרי.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #15 

maladjusted כתב:דבש, אני לא פותח השרשור המקורי אז מוקדם מדי להגיד לי "אמרתי לך", אבל מזמן לא ניקיתי אבנית במכונה...
אם הבנתי נכון את השיטה שלך, מדובר בהרבה מאד זמן המתנה בין 100 מ"ל ל100 מ"ל כאשר סה"כ צריך להעביר 3-4 ליטרים (הליטר הראשון עם חומר ניקוי אבנית).
כנראה זה מה שיגרום לי לדבוק בשיטה הפחות מומלצת לניקוי, וסיבה לשדרג למכונה חזקה וקלה לניקוי בהמשך כשהנוכחית תשבוק לגמרי.
...
אני יודע שאתה לא פותח השרשור המקורי, אם הבנת נכון, כדאי שתפתח את חוברת ההוראות ותגלה שהסברתי איך לעשות טיפול אבנית מאוד מאוד קרוב להוראות היצרן! עם כמה תובנות משלי לאחר שעברו על שולחן העבודה שלי מספר מה של מכונות בעלות הדוד הספציפי הזה. אגב גאג'יה בונה בעבור קיטשן אייד את מכונת האספרסו המפורסמת שלהם ובמכונה הזו יש שני(!!) דוודים כאלו בדיוק, אחד רק למים חמים ואחד רק לקיטור.

זו המכונה, ככה צריך לטפל בה, טיפול אבנית זהה יתאים לכל מכונת סינגל בויילר לא משנה איזו! באף מכונה אסור לעשות טיפול אבנית כאשר המכונה חמה והמים בתוך הדוד רותחים!! טמפ' רתיחה בזמן מיקוי אבנית גם יאיץ ריאקציה כימית לפעמים כזו שמשחררת מתכות כבדות ורעלנים כמעט מכל מתכת, במיוחד אלומיניום וגם מנחושת!! חומצות המשמשות לניקוי אבנית יעילות ביותר בטמפ' באיזור ה50 מעלות ולא משנה איזו מכונה תקנה, ככה בדיוק תצטרך לעשות טיפול אבנית! בקיצור, אל תקנה מכונה ותעבור לשתות בירה ככה לא תצטרך לנקות כלום (6)

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אוקיי אתה צודק, כנראה נגעתי בנקודה רגישה.
"
Descaling:
In hard water areas, minerals found in the
water will accumulate and affect operation of
the unit.
Approximately every two months (this can vary
depending on use and water condition), clean
the machine with Gaggia descaler (in which
case follow the instructions on the packet).
Remove shower disc (17) and clean.
Pour solution into tank and turn on pump for 15
seconds. Allow solution to flow through brewing
head and steam nozzle for several seconds.
Wait 20 minutes, then repeat. process until
solution has been run through.
Rinse machine thoroughly by running plain
cold water through machine. replace shower
disc (17).
"
http://www.cafegaggia.co.uk/manuals/New ... _Istr_.pdf
טוב לדעת שאת הדיסקית חלק 17 הייתי אמור לפרק.
בעצם, העניין של לכבות או לא נתון לפרשנות, נחפש לתרגם את ההוראות באיטלקית.
הנה, הוא לא מכבה:

ולעומת זאת
http://www.ehow.com/how_7800709_descale-gaggia.html
"Do not allow the descaler solution to boil inside your coffee machine. Gaggia Descaler works best with cold water."

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #17 

לציון שהסרטון שהעלית, והדרכתו של הבחור אינה תואמת את מה שכתוב בהוראות השימוש שעל הבקבוקון שאת תכולתו שפך למיכל המים של המכונה.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

הוא בהחלט עשה משהו לא נכון בכך שהזרים מים רק דרך המקציף. לך תסמוך על פיליפס.
גייל בסרטון הבא (על סילביה, אבל אמור להיות דומה) נראית יותר מקצועית, והיא אכן מכבה את המכונה ל20 דקות, אבל אחרי שהיא מזרימה רבע ליטר בכל פעם.

את המים הנקיים היא אומרת שאפשר להעביר בלי הפסקות, פעם אחת או פעמיים.
עושה לי חשק לנקות את המכונה בערך כך הערב (להעביר 250 מ"ל דורש רק 4 הפסקות של 20 דקות במקום 10 הפסקות עבור 100 מ"ל).

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #19 

בהבדל אחד עקרוני, ברנצ'יליו סילביה יש גוף חימום טבול במים ודוד בנפח 300 CC ולגאג'יה בייבי יש נפח דוד של 180 CC ולכן הוצאה של 250 סמ"ק למעשה תגרום להשלכה של תמיסה לא שומשה למטרתה, בנוסף, כניסת מים קרים בסילביה נעשית בחלקו העליון של הדוד ולכן אין את הערבול שגורם לסחף של "קליפות" אבנית שנושרות לתחתית הדוד וגורמות לסתימה בדיזות..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”