אביזרים לCANON 550D
שלום.
מעוניין לאבזר את המצלמה שלי בפלש איכותי יותר + שלט.
האם ישנה חשיבות לחברה המייצרת את הפלש? ראיתי כל מיני נחמדים באי-ביי, השאלה האם הם *** סיני או שהם בסדר?
האם מומלץ פלש של קנון או חברה אחרת?
לגב שלט, לא נראה לי ששווה דסקוס יתר על המידה נכון? כל אחד מהשלטים ב-3$ יעשה את העבודה, האם נכון?
אשמח לתשובות, מעוניין להזמין השבת.
תודה.
מעוניין לאבזר את המצלמה שלי בפלש איכותי יותר + שלט.
האם ישנה חשיבות לחברה המייצרת את הפלש? ראיתי כל מיני נחמדים באי-ביי, השאלה האם הם *** סיני או שהם בסדר?
האם מומלץ פלש של קנון או חברה אחרת?
לגב שלט, לא נראה לי ששווה דסקוס יתר על המידה נכון? כל אחד מהשלטים ב-3$ יעשה את העבודה, האם נכון?
אשמח לתשובות, מעוניין להזמין השבת.
תודה.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
Jackel,
יש כמה סוגים של פלאשים עם רמות מחיר של עשרות דולרים עד למאות דולרים השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה רוצה פלאש טיפש (עבודה ידנית בלבד) שבעזרת מקלט משדר (רכישה נוספת) תוכל להפעיל אותו? או שאתה רוצה פלאש ETTL שידע לעבוד בצורה אוטומטית עם המצלמה שלך?
פלאש טיפש = זול
פלאש ETTL = יקר יותר
אם אתה רוצה לצלם עם פלאשים שלא ישבו על המצלמה אלא על עמודי תאורה אז אין צורך ברכישת פלאש ETTL וכל פלאש טיפש עם משדר יעשה את העבודה.
אם אתה רוצה פלאש ולהלביש אותו על המצלמה ולעבוד עם הפלאש בצורה אוטומטית אז אתה צריך ETTL. (גם פלאשים ETTL יכולים לעבוד עם משדרים ולא להיות מחוברים למצלמה אבל בגלל העלות שלהם ובגלל שברגע שאתה לא מחבר אותם ישירות למצלמה אתה הופך את הפלאש ETTL לפלאש טיפש אז עדיף לקנות מההתחלה פלאש טיפש).
אם אתה קונה פלאש ETTL שיעבוד עם הקנון שלך אז הייתי ממליץ לך לקנות פלאש של קנון (430,580,600 תלוי בעומק הכיס שלך... ) ולא פלאש סיני בשביל תאימות ועמידות. פלאשים טפשים יש סינים והם לרוב יעשו את העבודה.
ליאור
יש כמה סוגים של פלאשים עם רמות מחיר של עשרות דולרים עד למאות דולרים השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה רוצה פלאש טיפש (עבודה ידנית בלבד) שבעזרת מקלט משדר (רכישה נוספת) תוכל להפעיל אותו? או שאתה רוצה פלאש ETTL שידע לעבוד בצורה אוטומטית עם המצלמה שלך?
פלאש טיפש = זול
פלאש ETTL = יקר יותר
אם אתה רוצה לצלם עם פלאשים שלא ישבו על המצלמה אלא על עמודי תאורה אז אין צורך ברכישת פלאש ETTL וכל פלאש טיפש עם משדר יעשה את העבודה.
אם אתה רוצה פלאש ולהלביש אותו על המצלמה ולעבוד עם הפלאש בצורה אוטומטית אז אתה צריך ETTL. (גם פלאשים ETTL יכולים לעבוד עם משדרים ולא להיות מחוברים למצלמה אבל בגלל העלות שלהם ובגלל שברגע שאתה לא מחבר אותם ישירות למצלמה אתה הופך את הפלאש ETTL לפלאש טיפש אז עדיף לקנות מההתחלה פלאש טיפש).
אם אתה קונה פלאש ETTL שיעבוד עם הקנון שלך אז הייתי ממליץ לך לקנות פלאש של קנון (430,580,600 תלוי בעומק הכיס שלך... ) ולא פלאש סיני בשביל תאימות ועמידות. פלאשים טפשים יש סינים והם לרוב יעשו את העבודה.
ליאור
באומרך "לעבוד בצורה אוט'" הכוונה שהפלאש מתאים את עצמו לנתונים אשר אני מכוון במצלמה? כלומר אם כיוונתי למהירות תריס גבוהה הפלאש יידע לכוון את עצמו להבזק מהיר והפוך?
בהזדמנות זו: מהו SLAVE FLASH ?
בהזדמנות זו: מהו SLAVE FLASH ?
Today is a good day to be a great day
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
E-TTL = מערכת מדידת הבזקה ומדידת אור המבוססת על מידע וחישובי מרחק שנמדדים ע"י העדשה (Evaluative-Through The Lens) ז"א שאם תשנה את המרחק שלך מהאובייקט או תשנה ערכי צמצם ומהירות מערכת מדידת האור ומערכת ההבזקה ידעו לפצות או להוסיף עוצמה לפלאש ולתקן את השינויים האלו. פלאש טיפש שעובד בצורה ידנית לא יודע לתקשר עם המצלמה ולקבל את הנתונים האלו מהמצלמה ולכן כל קיזוז או הוספה של עוצמה יעשה באופן ידני לחלוטין.Jackel כתב:באומרך "לעבוד בצורה אוט'" הכוונה שהפלאש מתאים את עצמו לנתונים אשר אני מכוון במצלמה? כלומר אם כיוונתי למהירות תריס גבוהה הפלאש יידע לכוון את עצמו להבזק מהיר והפוך?
בהזדמנות זו: מהו SLAVE FLASH ?...
אני לא מכיר את המושג Slave Flash אני כן מכיר את המונח Optical Slave Flash ומה שזה אומר שבפלאש יש רכיב המזהה הבזקה וגורם לפלאש להבזיק. זה שימושי אם אין לך משדרים ומקלטים ואתה רוצה למקם פלאש מרוחק שיבזיק ברגע שהוא מזהה הבזקה.
ליאור
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
ישנה חברה סינית בשם yongnuo שמייצרת מוצרים לא רעים בכלל וחלקם אף מתעלים על מוצרים של חברות מוכרות ועולים בערך שליש.
יש לי כמה מוצרים שלהם ולא התאכזבתי, להיפך - הופתעתי לטובה!
אם אתה רוצה ללכת על בטוח אתה יכול לקנות 430ex II של קנון אבל הוא עולה בערך 1300 ש"ח. הפלאש הכי מתקדם של yungnuo עולה פחות מ200$ והוא מקביל פחות-או-יותר ל580ex II עם guide number גבוה יותר (מדד לעוצמת הפלאש) אבל אתה לא צריך פלאש כזה, מה שמיוחד בו הוא שהוא תומך בHSS (פלאש במהירות תריס גבוהה ממהירות הסנכרון)
דגם אחד מתחת עולה בסביבות 100$ והביקורות מצויינות. הייתי קונה אותו אם היה לו HSS (והייתי קונה את הדגם הגבוה אם הוא היה קיים בזמן שקניתי את הקנון 430ex II שלי)
יש הרבה דגמים של החברה הזו, מפלאשים "טיפשים" ב40$ (שאומרים שהם מצויינים בתור פלאש ידני off camera) ועד פלאשים E-TTL ו-i-TTL (מקבילה של ניקון) מתוחכמים ומודרניים.
לדעתי כדאי לבדוק ולקרוא השוואות וביקורות (יש המון)
נ.ב. לא לקנות yungnuo בארץ, כדאי להזמין מEbay (יש להם גם חנות רשמית שם)
יש לי כמה מוצרים שלהם ולא התאכזבתי, להיפך - הופתעתי לטובה!
אם אתה רוצה ללכת על בטוח אתה יכול לקנות 430ex II של קנון אבל הוא עולה בערך 1300 ש"ח. הפלאש הכי מתקדם של yungnuo עולה פחות מ200$ והוא מקביל פחות-או-יותר ל580ex II עם guide number גבוה יותר (מדד לעוצמת הפלאש) אבל אתה לא צריך פלאש כזה, מה שמיוחד בו הוא שהוא תומך בHSS (פלאש במהירות תריס גבוהה ממהירות הסנכרון)
דגם אחד מתחת עולה בסביבות 100$ והביקורות מצויינות. הייתי קונה אותו אם היה לו HSS (והייתי קונה את הדגם הגבוה אם הוא היה קיים בזמן שקניתי את הקנון 430ex II שלי)
יש הרבה דגמים של החברה הזו, מפלאשים "טיפשים" ב40$ (שאומרים שהם מצויינים בתור פלאש ידני off camera) ועד פלאשים E-TTL ו-i-TTL (מקבילה של ניקון) מתוחכמים ומודרניים.
לדעתי כדאי לבדוק ולקרוא השוואות וביקורות (יש המון)
נ.ב. לא לקנות yungnuo בארץ, כדאי להזמין מEbay (יש להם גם חנות רשמית שם)