עזרה עם Rancilio silvia

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני מבקש את העזרה של הוותיקים פה בפורום ובכלל למי שיש את הסילביה ויודע להוציא שוטים טובים מה single basket

1. כשאני ממלא את הסלסלה עד הסוף ודוחס את הקפה (עם טמפר איכותי כבד) הסלסלה לא נכנסת לי לראש.
כשאני ממלא פחות קפה על מנת שהסלסלה תיסגר אני מקבל שוט יחסית חלש יותר ולא אחיד מבחינת זרימה

קראתי על המלצות להחליף את הסלסלה של הסילביה המקורית באחת של VST. העניין הוא שלא מצאתי 7

מה כדאי לעשות מה אתם ממליצים ? אני כרגע עובד עם הסלסלה הכפולה אבל זה מצריך ממני להוציא 2 מנות כל פעם

תודה לעוזרים

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

מניסיון של שש שנים עם הגברת, אני ממליץ לך לשכוח מהסלסלה הגרועה הזו.

כל ניסיון עימה לא הביא ליכולותיה של המכונה. נסה לשים יד על סלסלה של אקספובר, מ"קפה רות". היא אמורה להיות טובה ובכל מיקרה, רוני הבעלים, יאפשר לך ניסיון עם אחת כזו, לודא שהיא טובה. לידית היא מתאימה - בטוח !

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה לך !
היו לי מכונות אחרות לפני כמו gaggia baby twin, saeco aroma ועוד כמה מכונות אוטומטיות וממש לא הייתה בעיה עם הסלסלת סינגל שלהם (במכונות הידניות כמובן). אבל פה זה פשוט לא נורמלי, איך שאתה לא מנסה אתה מקבל שוט גרוע !

אני אנסה לעשות מה שאמרת...
המון תודה !

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

תנסה לטחון דק יותר מהכפולה, אתה צריך שהקפה יתנגד יותר למים...

כדאי לרכוש משקל מדויק ברמה של עשירית גרם (עולה דולרים בודדים ב ebay) כדי לוודא שהכמות נכונה.

סלסילה בודדת של VST זהה במבנה לסלסילות של La Marzocco ונכנס בה 7-8 גרם בקוטר הפנימי שלה וצריך טמפר 40.7 מ"מ או שאפשר להעמיס עליה 13 גרם קפה ולדחוס עם הטמפר הרגיל.
אתה יכול לנסות לחפש אם יש סלסילות של LM במשרד הראשי של קפה ג'ו באיזור התעשיה של חולון (הם יבואנים של LM) או כמובן להזמין מחו"ל (ל coffeehit.co.uk יש במלאי וגם עוד הרבה סוגי סלסילות מעניינות)

איזו מטחנה יש לך ?

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

lelit pl53

מה שהציע הבחור למעלה עם הסלסילה של אקספובר יהיה רעיון טוב לדעתך ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כן אבל עדיין יהיה לך קשה ולכן צריך לטחון דק יותר.

המטחנה שלך מצוינת, אני מציע לכוון דק יותר בסיבוב שלם של הבורג או יותר ולנסות, המשך לנסות עד כמעט תחנוק את המכונה רק שים לב לכמות הקפה שלא תעבור 7-8 גרם ותשתדל להיות עקבי בדחיסה.

ברגע שתמצא את העובי הנכון נסה לזכור בערך כמה סיבובים לכיוון הדק ביצעת כדי שיהיה לך מעין בסיס לכיולים הבאים כי האופסט בין הדאבל לסינגל יהיה דומה במרבית סוגי הקפה פשוט נקודת הייחוס תשתנה אם תחליף סוג קפה אבל המרווח יהיה דומה.

תעשה נסיונות ואל תתיאש, אתה יכול להצטייד כפי שהומלץ בסלסילה מסחרית סטייל מכונות e61 ובה אפשר לדחוף 9-10 גרם (אני ממליץ לא לדחוף עד המקסימום אלא לטחון דק יותר), אם תצליח לשים יד גם על סלסילה של lm מה טוב אבל לא חובה...

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

היי כפיר,

תודה לך על התשובה המושקעת. מעריך את זה !

הייתי באיזור המרכז היום וקפצתי לקפה רות לקנות סלסלה של אקספובר כמו שהמליץ לי החבר שכתב לי מעלייך (שוב תודה גם לו)
אני מקווה באמת שאני אוכל להפיק עם הסלסלה קפה טוב יותר. עדיין לא ניסיתי אותה אבל אני שם לב וויזואלית שהיא ניראת עמוקה יותר וקצת שונה.
מה שכן אני שם לב שהטמפר שלי מסוג MOTTA 58MM מתקשה להיכנס עמוק ביחס לסלסלה האורגינלית שקיבלתי עם הסילביה.
הוא נעצר מוקדם מידי (אני עושה נסיונות ללא קפה, רק לצורך השוואה)
זה קריטי ? או שפשוט ככה בנויה הסלסלה ?
אני מסתכל על הקו הבולט בתוך הסלסלה שעוצר את הטמפר והוא קצת יותר גבוה מהסלסלה האורגינלית, מה שגורם לטמפר להיעצר מן הסתם

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

ייתכן שהטמפר שלך הוא 58 וקצת והסלסילה קצת פחות או שיש טבעת כזו בגלל השיקוע של הקפיץ שמתלבש מהידית. שמצרה את פתח הסלסילה.

הטמפר אמור להגיע לפני הקפה ולדחוס אותו בלחץ ללא הפרעה אחרת לא תוכל לדחוס היטב, אם הסלסילה לא מתאימה קח את הטמפר ותחזור לשם וחפש התאמה עם אחרת (לא תמצא וותר - לא נורא).

בכל מקרה ולא משנה עם איזו סלסילה תעבוד מה שחשוב שגובה הקפה הדחוס יהיה נמוך מקצה הסלסילה באופן שאפשר לסגור את הידית ללא קושי ושהקפה לא נוגע במסננת הראש ולא נשאר סימן על הקפה בידית (קל לבדוק על ידי הכנסה והוצאה של הידית כשיש קפה טחון ודחוס בפנים).

יחד עם משקל מדויק אתה יכול לכייל ככה כמות קפה אופטימאלית לסלסילה ולדעת מה המשקל המדויק של הקפה שיש לטחון עבורה (תבדוק בשיטה שהצעתי עד שתראה שהקפה מתחיל לגעת במסננת שבראש המכונה).

לאחר שתתביית על הכמות תוכל להעמיק בעובי הטחינה ולבצע אופטימזציה עד שתראה זרימה נכונה ואיטית של הקפה.

אל תשכח לבצע גלישת טמפרטורה בסילביה, אתה חייב כדי לקבל חליטה טובה (יש מאמר באתר) ...

בהצלחה!

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

אם אתה רוצה יש לי סלסלת LM שעלתה לי 58 ש"ח ובעיני הייתה בזבוז כסף מיותר... קפוץ לאברהמי או לקפה רות, קנה סלסלה E61 7 גרם סטנדרטית, יכנסו אליה קרוב ל8 גרם בסופו של דבר, המבנה שלה ידידותי ועובד נהדר, תתחיל להוציא שוטים יפים מהסילביה שלך במנה בודדת.
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

(Y)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

עשיתי את זה חברים ויש שיפור מדהים !!!
תודה לעוזרים !

שאלה קטנה...
האם מומלץ למלא את כל הסלסלה בקפה ואז ליישר את הקפה לקו שווה ואחיד ולדחוס... או לשקול כמות מדוייקת ואז לדחוס ?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לדעתי הכי מדויק ועקבי זה שקילה...

Ambiento
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #13 

גם לי יש סילביה, ואני משתמש בסלסלה של LM, קניתי ב EBAY מגרמניה.
אני מאוד ממליץ לשלב אותה עם נייקד פורטפילטר.
התוצאה מדהימה.

udi610
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

shay_n17 כתב:עשיתי את זה חברים ויש שיפור מדהים !!!
תודה לעוזרים !
...
מה בדיוק עשית - קנית בקפה רות סלסלה של אקסקובר וזה עשה את כל השינוי?

מה כ"כ שונה בה מן המקורית? גם לי יש בעיית טעם בסילביה ואני מייחל לשיפור..

יש כזו גם כפולה ל-17 גר'?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”