בעיה בצינורית ההקצפה במכונת קרופס-עזרו לי להבין מה הבעיה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
gilorl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
החלטתי לנסות לפחות להבין מה הבעיה עם המכונה שלי, לפני שאני מנסה למצוא מכונות חדשות.
יש לי מכונה של קרופס שקיבלתי, אני לא יודע מה הדגם אבל היא זהה למכונה שמצאתי בתמונה הזאת:
תמונה
כמו שאתם רואים-דיי פשוט. יש שני כפתורים-התחתון מדליק את המכונה והעליון מפעיל את שאיבת המים מהמיכל ומוציא אספרסו מראש החליטה. אם רוצים להשתמש בצינורית ההקצפה, פשוט מסובבים את הכפתור של ההקצפה ואחרי כמה שפריצים של מים מהצינורית מתחיל לצאת קיטור. אם רוצים להוציא מים חמים מהצינורית, עושים את אותה הפעולה כשהכפתור העליון של שאיבת המים לחוץ.
בימים האחרונים הצינורית שלי הפסיקה להקציף, מרמה של הקצפה ממש סבירה בשביל מכונה ביתית היא הגיעה למצב שהיא כמעט ולא מוציאה קיטור בכלל וממש אי אפשר להקציף איתה. שמתי לב לעוד משהו: כשאני לוחץ על כפתור שאיבת המים בזמן שהצינורית פתוחה(או בקיצור הזרמת מים לצינורית), ברגע שלפני שהמים זורמים יש זרם חזק של קיטור. אם אני לוחץ על כפתור הזרמת המים לכמה שניות אבל מכבה אותו לפני שהמים מתחילים לזרום בצינורית, יש שוב קיטור חזק למשהו כמו 10-15 שניות ואז הוא שוב נחלש(אגב, הקיטור מאד רטוב שלא כמו הקיטור שהיה לפני הבעיה). עוד משהו ששמתי לב אליו: פעם אם הייתי מזרים מים דרך הצינורית, הם היו זורמים רק דרך הצינורית, כמו שאם הייתי מזרים מים דרך ראש החליטה הם היו זורמים רק דרך ראש החליטה. עכשיו כשאני מזרים מים דרך הצינורית הם זורמים במקביל גם דרך ראש החליטה מה שגרם לי לחשוב שאולי נפער חור(?!) כלשהו בין מחיצות מסויימות במכונה(מה זה אומר?! זה ממש מזכיר לי את שיעורי ביולוגיה, שלמדנו שיכולה להיות בעיה של חוסר הפרדה בין המחיצות בלב ודם זורם מאחת לשניה!).

אז בשורה התחתונה אני לא יודע מה הבעיה, הצינור כנראה לא סתום כי עובדה שהוא כן מוציא זרם מים חמים כשצריך(הבעיה היא שהמים יוצאים במקביל מראש החליטה בלי שאני רוצה) לשלוח את המכונה לתיקון לא בא בחשבון כי זה בטח יעלה יותר מהערך שלה, לתקן אותה לבד, אני לא ממש יודע אבל אני יכול לנסות לנקות אבנית עם מלח לימון אם זה יעזור. וזהו. יש למישהו מושג?

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

הצינור כנראה לא סתום כי עובדה שהוא כן מוציא זרם מים חמים כשצריך
...
אם כן אז ניקוי אבנית לא יפתור את הבעיה אם כי הוא לא מזיק אלא אם יש לך חלקי אלומניום במכונה

אם אתה לא יכול להקציף כי אין אדים זאת אומרת שהדוד (או שמא זה טרמובלוק) לא מתחמם מספיק זה יכול להיות בגלל טרמוסטט לא תקין
עוד משהו ששמתי לב אליו: פעם אם הייתי מזרים מים דרך הצינורית, הם היו זורמים רק דרך הצינורית, כמו שאם הייתי מזרים מים דרך ראש החליטה הם היו זורמים רק דרך ראש החליטה. עכשיו כשאני מזרים מים דרך הצינורית הם זורמים במקביל גם דרך ראש החליטה מה שגרם לי לחשוב שאולי נפער חור
...
לא סביר אולי אחד האטמים נשחק
לשלוח את המכונה לתיקון לא בא בחשבון כי זה בטח יעלה יותר מהערך שלה, לתקן אותה לבד, אני לא ממש יודע
...
לא משאיר לך הרבה אופציות.... אני הייתי מנסה בכל זאת לתקן לבד גם ככה זה נשמע שאין יותר מדי מה לקלקל ועל הדרך תוכל ללמוד איך עובדת מכונת קפה.
בכל אופן הדבר היחיד שלא הייתי עושה בלי להבין במאה אחוז זה להתעסק עם החיווט החשמלי של המכונה כי אתה עלול לפגוע בעצמך

gilorl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

טוב, אז ניקיתי בכל זאת מאבנית, והקיטור יוצא חזק כמו שהוא אף פעם לא יצא מהרגע שקיבלתי את המכונה!
בנוסף, נפתרה הבעיה של זרם מים שיוצא מצינורית ההקצפה ומראש החליטה במקביל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”