צרת רבים, חצי נחמה ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
HaGingi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1675
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה השתדרגתי ברסיבר LX75 ורמקולים CM8
והבעיה היא ... שהשכנים שמעליי לא כ"כ אוהבים את השידוך הזה
ומקטרים שהכל זז בסלון שלהם :oops:
למרות שאצלי הכל סגור (הוויטרינה והתריס של הסלון)

פרט מלהנמיך ת'ווליום (או לעבור לבית פרטי) ...
יש משו שאני יכול לעשות בכדי להקטין את הוויברציות אצלהם ?
* חשוב שייראה אסטטי (ומתאים לסלון) ולא יקר.
הג'ינג'י
:silly:

ace33
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

יש הגדרה ברסיבר (אני לא זוכר בדיוק איך זה נקרא) שממתן את התדרים הנמוכים, שגורמים לויברציות.

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 503
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #3 

כנראה שזה באמת לא גלי קול שיוצאים מהחלון וחוזרים בכיוון ההפוך שמרעידים לשכנים את הסלון...

במצב ה"טוב", הבעייה אצל השכנים נובעת רק מזה שהסאונד אצלך מרעיד את התקרה, שאז תצטרך לבודד רק אותה.
השיטה המוכרת לי היא ע"י צמר סלעים בין התקרה הקיימת ללוחות גבס שמצמידים אליה. אין לזה הרבה משמעות אסתיטית מעבר להנמכת התיקרה בכמה סנטימטרים (ואלי מגבלה על משקל הנברשות שאפשר לתלות על התיקרה??? כנראה שעם ברגים ארוכים אפילו זה לא)

במצב ה"פחות טוב" ייתכן שהסאונד אצלך מרעיד את הקירות אצלך, שמרעידים את התקרה, ו/או שהסאונד ו/או הציוד עצמו מרעידים את הריצפה והרעידות מועברות לתקרה ולשכנים דרך הקירות.

בידוד הקירות יכול להיעשות בדרך דומה -- לוח גבס וצמר סלעים, מקטין קצת את החדר.

בידוד הריצפה זה כבר עסק יותר מסובך וייקר,
ראשית, אין די בצמר סלעים ולוח גבס -- גבס לא יכול לשמש כריצפה!
שנית, הריצפה צריכה להיות "צפה", כדי שכשהיא רועדת זה לא ירעיד את הקירות, מה שגם מסבך את עניין הפאנלים.

יש כמה שיטות, שהפשוטה והזולה מאלה המוכרות לי היא לשים שיכבת בידוד על הריצפה הקיימת (צמר סלעים ו/או שכבות של חומר מיוחד מצופה בזפת), מעליה לוחות עץ עבים או קרשים, ומעל זה או שטיח מקיר לקיר או פארקט, כשחשוב לא להצמיד את הריצפה לקירות.

כל העסק מגביה את הריצפה ויוצר מדרגה בכניסה לחדר, מה שעלול להשפיע גם על הדלתות, ולוחות העץ/הקרשים עלולים לחרוק כשדורכים לעליהם.

כמוכן אולי כדאי גם לשים זכוכית עבה (1 ס"מ לפחות), או כפולה, בכל מקום שייש בו זכוכית.

למרות שעשיתי דברים כאלה אצלי בביית, אני ממש לא מומחה לעניין -- אין להתייחס למה שכתבתי מעבר למתן כיוונים למחשבה ולבדיקה נוספת -- מאוד כדאי להתייעץ עם מומחה.

בהצלחה!!!
עמיר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הבעיה היא תדרים נמוכים ושום בידוד עם צמר סלעים או ספוגים (אלא אם זה בעוביים של מטר וחצי בערך) לא יעזרו.
יתרה מזאת, הבעיה היא כנראה גלים עומדים שיוצרים אצלם בדירה נקודה של התאבכות בונה ואצלך זה או בנקודת null (התאבכות הורסת) או בין לבין.
השורה התחתונה היא שאין לך הרבה מה לעשות בנידון מלבד להנמיך או לשנות את מימדי החללים, מה שכמובן לא מעשי.
זה לא החלונות או התיקרה אלא פשוט מדובר על אורכי גל ארוכים במיוחד ואין הרבה מה לעשות. שינוי מיקום הסאב יכול לעיתים לשנות את מיקום הנקודות בהן נוצרת ההתאבכות, כך שאולי במזל, תצליח להזיז אותם מהמקום שבו השכנים נמצאים רוב הזמן.

לי קרה פעם ששכנים משתי קומות מעלי ירדו אלי פעם שכל הבית שלהם רעד מה״בומים״ כאשר אצלי בבית אני דווקא התלוננתי שאין לי מספיק באסים....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אני לא אקח את הסיכון של להתווכח עם מנהל :)

רק אציין שאצלי בביית זה עבד לא רע, בדיוק בשיטות שתוארו, עם ציוד קצת יותר "כבד" מזה שמצויין כאן...
ושאולי העלות הכספית של התייעצות עם מומחה שזה תחום עיסוקו תהייה קטנה יותר מהעלות הריגשית של להתייאש ולהנמיך ו/או כל הזמן לדאוג אם זה יותר מדי חזק או אולי בכל זאת אפשר עוד...

עמיר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

AK1,
לא עיניין של ויכוח. כולנו פה במטרה ללמוד ולשתף מניסיוננו והידע שלנו.
במקרה שבו השכנים מתלוננים על רעש, השאלה היא רק באיזה תדרים מדובר.
כל מה שכתבת הוא בהחלט נכון ועובד רק לא לתדרים נמוכים של סאב וופר.
הניחוש שלי הוא שהשכנים התלוננו על באסים ולא רק על ״רעש״.
About.me

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

MartinHSabag כתב:AK1,
לא עיניין של ויכוח. כולנו פה במטרה ללמוד ולשתף מניסיוננו והידע שלנו.
במקרה שבו השכנים מתלוננים על רעש, השאלה היא רק באיזה תדרים מדובר.
כל מה שכתבת הוא בהחלט נכון ועובד רק לא לתדרים נמוכים של סאב וופר.
הניחוש שלי הוא שהשכנים התלוננו על באסים ולא רק על ״רעש״.
...
מצד אחד, לא ראיתי שהוזכר פה סאב, וה-CM8 (אם מדובר ב-B&W) לא יורד מאוד נמוך.
מצד שני, הרמקולים שהייו לי בתקופה האמורה כן ירדו נמוך, והרבצתי ווליומים די בריאים.

אני יודע שייש בעייה לבלוע/לפזר תדרים נמוכים, אבל אני לא בטוח שזה עובד באותה צורה לגבי בידוד.בשיטות האמורות.

שים לב בבקשה שעיקר הרעיון כאן אינו לבודד את הצלילים הנמוכים מלעבור כהרעדות אוויר אל השכנים, אלא למנוע מהם להגיע לרצפה/תקרה/קירות אצל בעל המערכת ולהרעיד אותם, כדי שלא יעבירו רעידות עי "הולכה" פיסית לריצפה עצמה אצל השכנים (לא שגלי הקול ירעידו אותה).

בברכה!
עמיר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

ציטוט:
"הכל זז אצלם בסלון"

מכאן אני מניח שמדובר על באסים, אחרת הרעש היה מפריע הרבה לפני שדברים היו זזים.

בכל מקרה, שוב, לא ניתן "לעצור" גלי קול בתדרים נמוכים באמצעים שציינת, מדובר על אורכי גל ארוכים מאוד שספוג/שטיח/זכוכית כפולה פשוט לא מזיזה להם.
About.me

AK1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

MartinHSabag כתב:ציטוט:
"הכל זז אצלם בסלון"

מכאן אני מניח שמדובר על באסים, אחרת הרעש היה מפריע הרבה לפני שדברים היו זזים.

בכל מקרה, שוב, לא ניתן "לעצור" גלי קול בתדרים נמוכים באמצעים שציינת, מדובר על אורכי גל ארוכים מאוד שספוג/שטיח/זכוכית כפולה פשוט לא מזיזה להם.
...
נראה לי שהבנתי מה שאתה אומר, וגם אני הנחתי שמדובר בבאסים מאותה סיבה, אבל:
-- בעל המערכת עדיין לא אמר מה המקור לבאסים ואם באמת מדובר בבאסים.
-- אני יודע שצמר סלעים ושטיחים וכיו"ב לא מזיזים בעניין פיזור/בליעה. אני פשוט לא יודע אם זה כל לגבי בידוד.
-- והכי חשוב/רלוואנטי כאן מבחינתי זו לא תיאורייה, שבה היידע שלי מוגבל, כאמור, ואני לא מומחה, אלא העובדה שמה שאתה אומר סותר את הניסיון האישי שלי, עם גבס וצמר סלעים וכד', עם רמקולים שיורדים נמוך בווליום רציני, וזה בפירוש הועיל בצורה דראסטית.

בברכה!
עמיר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

AK1,
פיזור ובליעה אלו שני דברים שונים לגמרי ומבוצעים על ידי אלמנטים שונים (הן בחומרים והן במבנה).
בידוד יכול להיעשות ע"י שני דברים:
1. בליעה/ספיגת האנרגיה (מה שלרוב ספוגים עושים בכך שהאנרגיה האקוטית הופכת לאנרגית חום בתוך הספוג, אך גם ניתן לעשות את זה באמצעים אחרים כמו העלאת המסה של החלק המבודד - קיר - ובכך, כמו שאתה אמרת גלי הקול צריכים להזיז את הקיר והוא זה שמזיז את האויר בחדר השני, אולם עתה, הקיר מאוד כבד ולכן ינוע הרבה פחות (חוק התנע) ולכן העוצמה תקטן).
2. וואקום. קול חייב תווך כדי להתקדם. אם אין תווך (ואקום) אז גל הקול לא יכול להתקדם, משמע, בידוד.

אני לא יודע מה אתה חווית אצלך, אולם אני, מעבר לתיאוריה, גם מכיר את זה מניסיון ועדיין לא ראיתי (או מדדתי) שום ירידה בעומת הבאסים כתוצאה מבידוד בצורה שאתה תיארת. אשמח לבחון את זה.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”