בתור אחד שרכש אייפד 3 לפני שבועיים,אותי מעניין אם האייפד 4 יצליח לנגן 1080p.
לפי דעתי זו פשוט בושה שהאייפד 3 לא מסוגל לנגן 1080p עם רזולוציה כזו.
ואם הוא מקבל את המצלמה של אייפון 5 אז זה כולל גם את הליקויים שלה?
mp3lll כתב:למה צריך נגן במסך 9 אינץ 1080? ב 42 בבית אני לא רואה צורך, אז באייפד מגוכח לטעמי.
...
עם רזולוציה וצפיפות פיקסלים וחדות כאלו, שמים לב לכל פרט ואיכות תמונה.
אולי השאלה שצריכה להישאל היא למה צריך רזולוציה כזו...
עוד דבר מרגיז זה שמנגנים קובץ 720 עם airvideo הירידה בחדות מורגשת בגלל ההמרה לעומת ניגון אותו קובץ בAVplayerHD למשל ..קצת מבאס שאין פתרון להזרמה איכותית של תכני HD על גבי רשת ביתית לאייפד.
קבצי mp4 ב1080p מתנגנים גם על אייפד 2 בלי בעיה, יכול להיות שהבעיה ברשת שלך או שהמחשב שלך לא מספיק מהיר לבצע המרה כזו בזמן אמת מקובץ mkv.
כמו כן אם תשים קובץ mp4 בair video server הוא ינוגן ללא המרה.
קבצי mp4 ב1080p מתנגנים גם על אייפד 2 בלי בעיה, יכול להיות שהבעיה ברשת שלך או שהמחשב שלך לא מספיק מהיר לבצע המרה כזו בזמן אמת מקובץ mkv.
כמו כן אם תשים קובץ mp4 בair video server הוא ינוגן ללא המרה.
...
אוקיי, אני אנסה להמיר קובץ במחשב לMP4 ונראה מה קורה איתו...
אני לא חושב שיש לי בעיה במחשב או ברשת, המחשב לא נראה מתאמץ ממש בהמרה, (מעבד 4 ליבות חזק)
הראוטר חזק גם כן...
השאלה היא האם ההרה בזמן אמת פוגעת באיכות התמונה או שהמרה מMKV לMP4 באופן כללי עושה זאת?
או שבכלל לא אמורה להיות ירידה באיכות?
למישהו יש ניסיון עם זה?
ממש מאזב האייפד הזה. גם המפרט לא משהו. רזולוציה של פחות מ720p?!
גם מעבד של אייפד 2. האלטרנטיבות זולות וטובות יותר.
ואני עוד חובב אפל (הפוסט הזה נכתב מאייפון) אבל נראה שהם מתעלמים מהתחרות.
מכל הטבלטים הקטנים זה עם העלות תועלת הכי גבוהה נראה דווקא של יצרן סיני - ionol novo flame
מזכיר את הנקסוס אבל עם יציאת hdmi והרחבת זיכרון עם תג מחיר של 160 דולר כולל משלוח.
בקשר לאייפד הרביעי וניגון 1080P ,כל אייפד יכול לנגן 1080P כל עוד משתמשים בהאצת החומרה של המכשיר ,תמיר קובץ 1080P לMP4 וגם על האייפד המקורי עם הA4 זה אמור לעבוד , הבעיה היא שהתוכנות שאפשר להשיג באפסטור משתמשות כולן במקודדים שמשתמשים במעבד ולא באותו הDecoder/Encoder שמובנה בA6/A5/A4 שנגיש רק לנגן המובנה ולתוכנות כמו XBMC שאפשר למצוא בCydia ...
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 24/10/2012 0:45, נערך 5 פעמים בסך הכל.
טלHD כתב:האייפד מיני הוא האייפד הראשון שעושה לי חשק לקנות... עד שאני נזכר שהוא של אפל
לא נראה לי שיש לו תחרות היום מגיזרת האנדרואיד בגודל הזה... אולי הטאב2 הקטן של סמסונג...?
...
ת'אמת - אני בדיוק חושב כמוך...
היה לי את הגלקסי טאב הראשון (מסך 7 אינץ') תקופה של כמה חודשים בזמנו שהוא הושק והשבוע קיבלתי את המוטורולה זום 2.
אני גם לא מתחבר לאפל למרות שיש להם מוצרים מעולים עם איכות בנייה שאין דברים כאלה.
האייפד מיני בהחלט עושה חשק לקנות ואני בטוח שאישתי תשמח לקבל אותו (היא עם האייפון בבית) ואני עם האנדרואיד.
מסך 7.9 אינץ' - בהחלט LIKE ואני מסכים שיכלו לעשות אותו קצת יותר "חזק" חומרתית.
מחיר קצת לא תחרותי אבל עדיין לא משהו שאי אפשר לעמוד בו.
התחרות בין אנדרואיד / אפל נחלקת כמו אלה ששותים קולה לאלה ששותים פאנטה, נס / שחור, שוקולד מריר / לבן, מכבי / הפועל, ב.מ.וו / מרצדס, פלזמה / LCD וכו'... מניח הבנתם את הרעיון.
אהה ויש גם כמובן את אלה של YAMAHA וכל השאר...
לא הבנתי לאיפה נעלם האייפד 3 בכל הבלגן ולמה דווקא השאירו את האייפד 2 על המדף ?!
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
א. המחיר , אתם צריכים להבין שאפל וגוגל לא עובדות באותה הצורה, גוגל עושה את הכסף שלה מהשירותים שלה, ככל שהשירותים שלה יוטמעו ביותר מכשירים כך היא תוכל לעשות יותר כסף ,אנדרואיד היא הפלטפורמה המושלמת בשביל זה ,היא חינמית ככה שכל חברה שרוצה להשתמש בה יכולה בקלות ,היא גמישה מבחינת החומרה שבה היא תומכת ככה שהיא יכולה בעזרתה לדבר עם קהל גדול יותר של לקוחות,לכן היא יכולה להרשות לעצמה למכור מכשירים במחירים כאלו, היא מרוויחה מהEco system ולא מהחומרה ,כנ"ל גם אמאזון ,במקרה הזה טאבלטי הKindle נעולים לEco system שממנו היא עושה את כל הכסף שלה ולכן המכשירים עצמם יכולים להמכר במחירים נמוכים כאלו ,במקרה של אפל הרווחים מהEco system רחוקים שנות אור מהרווחים שהחומרה מכניסה לה ,ובגלל זה היא גם מוכרת את המכשירים שלה במכירים שבהם היא מוכרת אותו ולא קרוב יותר לעלות האמיתית של המכשיר..
מבחינת המסך של המכשיר ,אז נכון ,הרזולוציה פה בסך הכל היא 1024X768 ,ואני השתמשתי באייפד 2 ככה שהרזולוציה הנמוכה בהחלט לא עושה חסד עם המסך המצויין של האייפד , אבל קחו חשבון שמדובר פה במכשיר קטן יותר,ככה שצפיפות הפיקסלים גדולה יותר , דבר נוסף שצריך להבין הוא שהעובדה שהרזולוציה לא השתנתה היא גם יתרון והיתרון הזה הוא תאימות מקסימלית לכל אפלקציה שקיימת באפסטור ,אחרת אם הרזולוציה היתה משתנה זה סתם היה מקשה על המפתחים ,והלקוחות היו מקבלים אפלקציות בUpscale מכוער שהיה נראה עוד יותר גרוע מהרזולוציה הנמוכה יותר שכולם כל כך מאוכזבים ממנה .. בנוסף רזולוצית Retina היתה יוצרת עוד המון בעיות למכשיר הזה ולאפל , מסך של 2048X1536 היה מצריך שימוש בתאורה אחורית חזקה הרבה יותר - זה היה גורם לכל היחידה של המסך להיות עבה יותר מה שהיה מצריך מהמעצבים לעשות את המכשיר עבה יותר, אחרי זה המסך גורר עוד בעיה והיא הסוללה- התאורה האחורית המשדוגרת תצרוך הרבה יותר חשמל ככה שצריך גם סוללה גדולה יותר כדי שזמן העבודה עם המכשיר יהיה סביר דבר שיגרום למכשיר להיות עבה עוד יותר.. והבעיה האחרונה שיצור המסך הוא ביצועים, יש סיבה מאוד מאוד טובה שבגללה אפל הציגה A5X המסך החדש דורש מעבד גראפי חזק משמעותית רק כדי שהFPS לא יפול על זה של מכשיר A5 עם מסך של 1024X768 ,והרזולוציה החדשה דרשה גם רוחב פס גבוהה משמעותית בשביל הGPU ,דבר שגורר אותנו לדבר על המעבד .
מבחינת המעבד,נכון הA5 מבחינת כח עיבוד לא מתקרב למרובעי הליבות כמו Tegra 3 וכו' , אבל זה היה צעד שאפל כנראה עשתה בשביל לשפר היבטים אחרים במכשיר כמו חיי סוללה בעיקר, נכון שהA6 מציג ביצועים טובים משמעותית בכל היבט ,מבחינת המעבד הוא משאיר כל כך הרבה אבק לA5 שכרגע הוא יושב לצד מכשירי האנדרואיד הטובים ביותר והיחיד שבאמת מכסח אותו בקטע הזה הוא הS4 Pro שעם ארבעת ליבות KRAIT מכפיל כמעט את הביצועים שלו ושל הS4 הישן ותוך כדי קורע גם כל מכשיר אנדרואיד אחר בשוק ,אבל מבחינת ביצועים גראפים נותן לA6 אחלה פייט כאשר יש מקרים שזה עוקף אותו ויש מקרים שזה הפוך ,אבל אפילו שהA6 מיוצר ב32NM כמו הA5 המעודכן ,הוא עדיין טיפה גדול יותר בגלל הליבה הגראפית השלישית מה שהיה מצריך מאפל להקריב קצת מקום יקר שמיועד לסוללה בשביל PCB גדול יותר ללוח האם ובמקרה של מסך רטינה בכלל מצריך היה שימוש בשבב A6X מה שהיה מצריך עוד יותר הקרבה של חיי סוללה ועם סוללה קטנה כזאת כל מה שהייתם עושים הוא מתלוננים על חיי סוללה נוראים ולא מתלהבים מהביצועים המצויינים ,ושימוש בA5X (בהנחה שהיו מייצרים אותו גם ב32NM) היה עושה את המצב לגרוע אפילו יותר .
מה שגם שהאייפד מיני מגיע עם כ.רשת של 150Mbps כמו מכשירי הiOS שהצגו לפני כמה שבועות ככה שיש לו כ.רשת מאוד מהיא, המצלמה האחורית צריכה להיות איכותית אם היא דומה לזאת של האייפוד החדש וסך הכל המסך שלו למרות שלא ברזולוציה גבוהה הוא עדיין אמור להיות מסך IPS שמציג קונטרנט לא רע ,זויות צפייה מצויינות כמו כל המסכים שהיו עד היום באייפד ובאייפונים האחרונים , הוא מאוד דק - 7.2mm ושוקל רק 308 גרם - Nexus 7 לדוג' שוקל 340 גרם ,ודבר נוסף שלא קיים בNexus 7 הוא גרסת סלולאר שבמקרה הזה תומכת גם בLTE (לא שזה משנה לנו עם חבורת הסלולר שלנו .. ) ..
מזכיר לכם שגירסאות ה-WiFi Only של האייפדים אינן כוללות GPS, בניגוד לרוב הטאבלטים מבוססי האנדרואיד ללא סלולר שכן כוללים GPS.
זה ממש חסרון רציני לדעתי. לפעמים יש צורך באפליקציות המשתמות ב-GPS, בעיקר כשמטיילים בחו"ל (Google Maps, Trip Advisor, דפי זהב וכו).
אפל כנראה עושים את זה בכוונה כדי לקדם את גרסאות הסלולר היקרות יותר.