שלום ונעים מאד!
אני אמנם משתמש חדש אבל אני קורא יחסית הרבה הודעות בפורום הזה בתקופה האחרונה ומתעניין מאד בקפה.
עד עכשיו הייתה לי מכונה ישנה של קרופס(אין לי מושג איזה דגם) שקיבלתי במתנה אחרי שהבעלים הקודמים שדרגו למכונת קפסולות, הייתי דיי מבסוט עליה, השתמשתי בתערובות שקיבלתי מארקפה (קומבינות

) ואפילו למדתי להבין את הטחינה והדחיסה שמתאימים למכונה לפי הדרך בה האספרסו זלג לכוס. ההקצפה הייתה מאד חלשה ועדיין לימדתי את עצמי לאט לאט איך כן אפשר להקציף חלב עם המכונה הזאת בלי לשרוף אותו קודם. בכל מקרה, הרומן נגמר בשבוע שעבר אחרי שפתאום המכונה הפסיקה להקציף (למישהו יש מושג מה יכולה להיות הסיבה???), פשוט מאד יוצא קיטור עוד יותר חלש ממה שיצא ואין הקצפה בכלל (אספרסו עדיין יוצא כרגיל). אז בגלל שלא ממש שווה לי לתקן כזאת מכונה ישנה שקיבלתי (אלא אם למישהו יש מושג איך אני יכול לתקן אותה בעצמי) חשבתי כבר להשתדרג למכונה ומטחנה. התקציב שלי עומד על איזור ה2500 ש"ח ולכן יש לי העדפה ליד שניה במצב טוב מאשר מכונות חדשות באותו מחיר שיהיו ברמה יותר נמוכה. ראיתי בלוח שלכם מודעה על גאג'יה קלאסיק+מטחנת אסקאסו(בנוסף לדוחסן ופח ריקון) מיני ב-2000 ש"ח וזה נראה לי מחיר ממש טוב. מה דעתכם על השילוב הזה במחיר הזה? כתוב בהודעה שהמכונה והמטחנה בנות חודש וכמעט ללא שימוש, הבנתי שדווקא אם המכונה ללא שימוש זה יכול להיות בעייתי, אם ככה מה אני אמור לבדוק? מבחינת תוצאות של אספרסו, כמה המכונה תספק אותי? ואיך היא תהיה מבחינת הקצפה לקפוצ'ינו? כמה היא אמינה וכמה היא תוכל להחזיק מעמד?(אגב בהתחלה חשבתי על סילביה אבל היא לא באה בחשבון בגלל הגודל שהיא תתפוס לי במטבח ובגלל המחיר שלה, אולי בשלב מאוחר יותר בחיי)
עוד דבר שמפריע הוא צורת הכיוונון של המטחנה הספציפית, אי אפשר לראות את שלבי הטחינה. אם ככה, איך אני בדיוק אמור לדעת מראש לכמה להגיע? איך אפשר לכוון טחינה למכונה חדשה לצורך העניין? ואם אני רוצה פתאום לטחון לי מנת קפה דקה לקפה שחור למשל? לא אפשרי?
תודה רבה, אשמח לתשובות...