גאג'יה קלאסיק+מטחנת אסקאסו מיני יד שניה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
gilorl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ונעים מאד!
אני אמנם משתמש חדש אבל אני קורא יחסית הרבה הודעות בפורום הזה בתקופה האחרונה ומתעניין מאד בקפה.
עד עכשיו הייתה לי מכונה ישנה של קרופס(אין לי מושג איזה דגם) שקיבלתי במתנה אחרי שהבעלים הקודמים שדרגו למכונת קפסולות, הייתי דיי מבסוט עליה, השתמשתי בתערובות שקיבלתי מארקפה (קומבינות :D ) ואפילו למדתי להבין את הטחינה והדחיסה שמתאימים למכונה לפי הדרך בה האספרסו זלג לכוס. ההקצפה הייתה מאד חלשה ועדיין לימדתי את עצמי לאט לאט איך כן אפשר להקציף חלב עם המכונה הזאת בלי לשרוף אותו קודם. בכל מקרה, הרומן נגמר בשבוע שעבר אחרי שפתאום המכונה הפסיקה להקציף (למישהו יש מושג מה יכולה להיות הסיבה???), פשוט מאד יוצא קיטור עוד יותר חלש ממה שיצא ואין הקצפה בכלל (אספרסו עדיין יוצא כרגיל). אז בגלל שלא ממש שווה לי לתקן כזאת מכונה ישנה שקיבלתי (אלא אם למישהו יש מושג איך אני יכול לתקן אותה בעצמי) חשבתי כבר להשתדרג למכונה ומטחנה. התקציב שלי עומד על איזור ה2500 ש"ח ולכן יש לי העדפה ליד שניה במצב טוב מאשר מכונות חדשות באותו מחיר שיהיו ברמה יותר נמוכה. ראיתי בלוח שלכם מודעה על גאג'יה קלאסיק+מטחנת אסקאסו(בנוסף לדוחסן ופח ריקון) מיני ב-2000 ש"ח וזה נראה לי מחיר ממש טוב. מה דעתכם על השילוב הזה במחיר הזה? כתוב בהודעה שהמכונה והמטחנה בנות חודש וכמעט ללא שימוש, הבנתי שדווקא אם המכונה ללא שימוש זה יכול להיות בעייתי, אם ככה מה אני אמור לבדוק? מבחינת תוצאות של אספרסו, כמה המכונה תספק אותי? ואיך היא תהיה מבחינת הקצפה לקפוצ'ינו? כמה היא אמינה וכמה היא תוכל להחזיק מעמד?(אגב בהתחלה חשבתי על סילביה אבל היא לא באה בחשבון בגלל הגודל שהיא תתפוס לי במטבח ובגלל המחיר שלה, אולי בשלב מאוחר יותר בחיי)
עוד דבר שמפריע הוא צורת הכיוונון של המטחנה הספציפית, אי אפשר לראות את שלבי הטחינה. אם ככה, איך אני בדיוק אמור לדעת מראש לכמה להגיע? איך אפשר לכוון טחינה למכונה חדשה לצורך העניין? ואם אני רוצה פתאום לטחון לי מנת קפה דקה לקפה שחור למשל? לא אפשרי?

תודה רבה, אשמח לתשובות...

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #2 

יש סטים טובים יותר ביד 2 בתקציב הזה למשל תחפש סילביה עם איי מיני

gilorl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מה ההבדלים העיקריים בין סילביה דור 2 לדור 3? האם סילביה דור 2 משומשת עדיפה על גאג'יה קלאסיק יחסית חדשה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

בין דור 2 ל 3 יש הבדלים בעיצוב של כפתור הסטימר, סטימר שנע לכל כיוון ולא רק ימינה שמאלה, ידית מעוצבת אחרת ו OPV קצת שונה.
לא שום דבר שמשנה משהו באמת.
אם סילביה יד 2 נקנית מאדם פרטי ששמר עליה אז זה עדיף על קלאסיק חדשה איפלו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”