כך אייפוניסט מושבע התאהב באנדרואיד: "גיליתי עולם של אינסוף אפשרויות"

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73341
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.mako.co.il/digital-cellular/ ... 5663949702

הוא עבר בקפידה על כל יישום, כל ווידג'ט, כל תכונה וכל פיצ'ר ובסוף בחר באנדרואיד - האיש שהפך ממעריץ אייפון מושבע לפאנדרואיד אדוק ושרד - זהו סיפורו של אסף מורז/

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

יש לי שיטה בדברים כאלו. אני קודם מרפרף לראות אם יש איזו שטות ענקית כדי לחסוך מעצמי את הקריאה.
כמו 95% מהפעמים, גם הפעם זה עבד:
"את האייפון לא ניתן להטעין במחשב ללא התקנת אייטונס - אנדרואיד פשוט נטען בחיבור USB"

:roll:

אחרי שרואים שורה כזו בצורה מודגשת, אפשר לדלג על המשך הכתבה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

לא רק שאפשר להטעין את האייפון, אפשר גם להשתמש בשירותי המצלמה בלי אייטיונז - זה עובד כמו מצלמה דיגיטלית לכל דבר.

asafmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

איך אני אוהב אנשים שבטוחים שהם יודעים הכל! לא מזמן הכנתי סרטון (אני מודה, הוא לא מצולם בצורה הכי מקצועית שבעולם) שמוכיח את הטענה שלי. תפסיקו לקטול אנשים לפני שאתם מוודאים את העניין בעצמכם. אגב, הסרטון הוכן עבור מישהו אחר שפיקפק באופן פרטי, אבל בחרתי לשתף אותו גם אתכם ואתם יכולים על הדרך ליהנות ממחשב המדיה סנטר הסלוני שלי, הסיבה שבגללה אני גם רשום לאתר הזה.

אגב, אתם מוזמנים לחבר את האייפון אל מחשב שלא הותקנה בו תוכנת האייטונס מעולם או פשוט לבטל את Apple Mobile Device USB Driver ולראות שהמכשיר לא ייטען, בו בזמן שמכשירי אנדרואיד כן יטענו ללא קשר לדריבר ולמערכת ההפעלה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #5 

יקירי, יש לך כנראה בעיה עם מחשב אחד או מכשיר אחד בלבד. כנראה במחשב ולא במכשיר.
אני טוען כל יום בעבודה את האייפון שלי עם מחשב שמעולם לא היה עליו itunes ומעולם שום דרייבר של אפל.
אני עושה את זה בבתים של חברים כנ״ל. שלושה אייפונים שונים לאורך השנים, עשרות מחשבים שמעולם לא הותקן בהם שום דבר של אפל, עובד תמיד. אין קשר בין חשמל שיוצא מחיבור הusb לדרייברים. אותו כנ״ל כמובן כל שקע USB ברסיברים, מכוניות, וכו׳
לקחת מקרה פרטי שלך והחלת אותו על כלל המכשירים והמחשבים בעולם. בערך כמו שאני אקנה מכשיר כלשהו שלא עובד מהקופסא וארשום בכתבה שכל המכשירים האלו לא עובדים מהקופסא.
אגב, בלי קשר, כל ״אייפוניסט״ שנהנה להתקין כל מיני סקינים, ערכות נושא, ווידג׳טים ושות׳ מסידיה, בהחלט צריך לעבור לאנדרואיד. הוא יהנה יותר.
תהנה מהמכשיר החדש.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #6 

אני עם קרמריקה...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

asafmoraz,

סקרנת אותי, כי אני הייתי בדעה עם עפר ועם קרמריקה, אז בדקתי את זה עכשיו שוב.

אתחלתי את המחשב שלי ל win 8 RC שמותקן על דיסק קשיח, שם מעולם לא התקנתי אייטונס.
הסוני אריקסון X10 mini pro של אשתי לא נטען דרך USB, והאייפון 3Gs שלי שמריץ iOS 6 נטען כמו גדול.
זו הוכחה לדעתך שאנדרואיד לא נטען מ win 8?
לא - זה מקרה יחיד, ואני לא טוען שהוא משליך על הכלל.
אתחלתי חזרה ל- win 7, כיביתי את הפרוססים של אפל (העברתי למצב ידני), אתחלתי וניסיתי שוב - שני המכשירים נטענו מצוין.
אתחלתי ונשארתי בביוס - שני המכשירים לא נטענו (כנראה הגדרה בביוס עצמו, לא המשכתי לבדוק).
לי אין מסקנה קונקרטית, לך יש?

לא קראתי את מה ש Huber קישר אליו ואני לא בטוח אם אקרא, אבל הנחרצות שלך בוידאו לא ממש הגיונית ("זהו, זו ההוכחה!").

asafmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

העניין של ה- Bios היה רק על-מנת להוכיח שאין סיכוי שבעולם שיהיה איזשהו דריבר מותקן במערכת ההפעלה. עובדה שאצלי מכשיר האנדרואיד נטען בכל מצב ישר איך שאני מדליק את המחשב כל מחשב (בעבודה, במעבדה, בבית או אצל המשפחה) ואילו האייפון מהצד השני צריך דריבר כדי להיטען, לא רק שלי אלא כל אייפון שעליו בדקתי את הנושא. אגב, גיליתי את העניין הזה בעבר ממש במקרה באמצעות מחשב שנמצא במעבדה שלי ומריץ עליו תוכנה מבוססת דוס.
קרמריקה כתב:יש לי שיטה בדברים כאלו. אני קודם מרפרף לראות אם יש איזו שטות ענקית כדי לחסוך מעצמי את הקריאה.
כמו 95% מהפעמים, גם הפעם זה עבד:
"את האייפון לא ניתן להטעין במחשב ללא התקנת אייטונס - אנדרואיד פשוט נטען בחיבור USB"

:roll:

אחרי שרואים שורה כזו בצורה מודגשת, אפשר לדלג על המשך הכתבה.
...
חבל שאתה פוסל כתבה שלמה על סמך משהו שעובד לך ב- 95 אחוז מהפעמים. נשמע כאילו שאתה קצת מתנשא או מפקפק באמינותם של הכתבים. ההפסד הוא כולו שלך חביבי, מסתבר שרוב הקוראים אהבו את הכתבה שפורסמה בכמה אתרים נבחרים בבלוגוספירה הישראלית. בכל מקרה, לא נכנסתי לכאן על-מנת לריב אתכם ואני מאוד מכבד את האתר שלכם, העניין הוא שיש את האח הגדול גוגל וכשניסיתי לבדוק אם הכתבה שלי פורסמה באתרים נוספים נתקלתי בפוסט שלכם ממש במקרה, נו טוב, בכל זאת הוא מריץ את אותה הכותרת כמו בכתבה שלי :mrgreen:

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2434
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #9 

אפל דורשת תקן מסויים שבלוחות אם מסויימים אפשר להפעיל בביוס
כך שהם לא יושפעו אבל לוחות אם אחרים ישנים יותר עלולים לא להטעין בכלל
ונוכחתי בזה במו עיני לפני כשנתיים

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

אסף,
ראשית היה ראוי שתבקש עריכה של הכתבה שלך. זו לא בושה לטעות (למרות שלהבא ראוי להיות מסוייג יותר, או לבדוק דברים שכאלה), ומותר גם לתקן.

רשמת שזה נשמע כאילו שאני קצת מתנשא או מפקפק באמינות הכתבים. אתה כמעט צודק. לצערי, אני לא קצת.
כתבים באופן כללי, ולצערי, בפרט כתבי טכנולוגיה ישראליים איבדו מבחינתי כל אמינות. נדיר לראות כיום כתבה (שהיא לא סתם ידיעה חדשותית קרה) שאין בה טעויות, שלרוב נובעות מאהדה או חוסר אהדה למוצר או חברה. יותר נדיר לראות אצלנו הודאה בטעויות, או פרסום מידע חדש שהתגלה שסותר את מה שנכתב קודם לכן.
אני רואה את זה כל יום ובכל מקום. החל מטורי דעה ועד ל"ביקורות". אין לי בעיה עם דעות, יש לי בעיה עם חוסר בדיקה של הנתונים, פרסום שגוי, מסקנות טיפשיות וחוסר יכולת בסופו של דבר להודות בטעויות.

מכיוון שיש לי X זמן ביום שאני מוכן להקדיש לקריאת כתבות, אני חייב לסנן. אני כבר יודע מראש אילו כתבים לא לקרוא בכלל ואילו כדאי לקרוא (גם אם דעתם הפוכה לשלי), ולגבי כתבים שאיני מכיר, אני נאלץ כאמור לרפרף קודם ולהחליט אם הכתבה שווה את הזמן שלי. טעות כמו הנ"ל מוכיחה בעיניי שהכתב לא הקדיש מספיק זמן לבדוק את עצמו, וזה לא מכבד אותי בתור קורא. לכן, מן הראוי שאני לא אקדיש את הזמן לקרוא את מה שיש לו לומר.

מקווה שאתה לא לוקח כלום אישית, כי שום דבר כאן לא כזה. זה לא מעיד מבחינתי דבר או חצי דבר עליך. אך ורק על אותה כתבה ספיציפית.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

asafmoraz,
עכשיו קראתי את הכתבה כולה.

אני חושב שהטעות העיקרית שם היא רוח הדברים - אתה אף פעם לא היית "אייפוניסט מושבע". אתה קנית את האייפון לא בגלל שהוא היה עדיף על האנדרואיד, אלא כי הוא היה האופציה היחידה (בזמנו). לא היה לך את האנדרואיד המודרני כמועמד, אלא רק את האייפון - אז קנית אותו, ואז הבנת שקנית משהו שלא מתאים לך.

אייפוניסט מושבע הוא מישהו שקונה את המכשיר ונהנה ממנו כמו שהוא, בלי להתחיל לפרוץ, להתעסק עם סידיה, לרסק את המכשיר ולנסות להבין מה הוא עשה לא נכון.
זה ההבדל המהותי בין האייפון (והמשתמשים ה"מושבעים") לבין מכשירים מבוססי אנדרואיד - האייפון עובד בשבילך, מהרגע הראשון. באנדרואיד - בהתחלה אתה עובד בשבילו (נראה לך הגיוני ללמוד חודש להשתמש בכל היכולות של הטלפון שלך, לא משנה כמה הן מורכבות? לי לא).

אני עם אייפון 3Gs, לא פרוץ, ונהנה ממנו מאוד. גם אם יהיה לי מכשיר מבוסס אנדרואיד (ואני בהחלט שוקל את זה למכשיר הבא) - אני בספק שאני אתחיל לשחק עם רוטים, רומים, ריקוברי וכו'. אני אתקין רום אחד מוצלח, אולי אוסיף כמה ווידג'טים שימושיים - אבל בדיוק כמו שאני לא מתקין ומסיר אפליקציות מהאייפון, או משחק עם סידיה, זה בסה"כ טלפון.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

קרמריקה כתב:
בפרט כתבי טכנולוגיה ישראליים איבדו מבחינתי כל אמינות. נדיר לראות כיום כתבה (שהיא לא סתם ידיעה חדשותית קרה) שאין בה טעויות, .
...
כאן אתה טועה, זה לא בפרט כתבי הטכנולוגיה אלה כולם! אתה פשוט מכיר טוב את התחום הטכנולוגי.
זה קורה לי בכל תחום בו אני שולט, טעויות אויליות וחוסר מקצועיות שולט בכל התחום הזה בארץ.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46392
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #13 

arnold & קרמריקה,
אני מקווה שברור לכם שאתם לא יכולים לכתוב דבר כזה בלי לפגוע בנפשות הפועלות באתר זה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

זיו, אם מישהו לוקח את זה אישית, אולי הוא חושב שזה נכון... ונורא קל לתקן את זה.
עם זאת, אתה יכול להניח שאם אני רושם את זה כאן, כנראה שאין לי ביקורת כלפי הכתבים באתר הזה, אחרת לא הייתי רושם זאת, והיה ראוי להבהיר זאת, אז תודה.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #15 

ziv_r כתב:arnold & קרמריקה,
אני מקווה שברור לכם שאתם לא יכולים לכתוב דבר כזה בלי לפגוע בנפשות הפועלות באתר זה.
...
צודק, מצטער על זה.
בכל נושא, תמיד יש את הכמה כתבים ואתרים שיוצאים מהכלל, וכאן זה בהחלט היוצא מהכלל כמעט תמיד, ובגלל זה אני נמצא פה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

arnold כתב:
קרמריקה כתב:
בפרט כתבי טכנולוגיה ישראליים איבדו מבחינתי כל אמינות. נדיר לראות כיום כתבה (שהיא לא סתם ידיעה חדשותית קרה) שאין בה טעויות, .
...
כאן אתה טועה, זה לא בפרט כתבי הטכנולוגיה אלה כולם! אתה פשוט מכיר טוב את התחום הטכנולוגי.
זה קורה לי בכל תחום בו אני שולט, טעויות אויליות וחוסר מקצועיות שולט בכל התחום הזה בארץ.
...
יש הבדל. בתחומים אחרים, לרוב הבורות שולטת, כתבים לא מתביישים להמציא דברים ובדר"כ גם קשה לבדוק ולאמת זאת אלא אם אתה מכיר את הפרטים מקרוב. אפשר לראות את זה בסיקורים פוליטיים, מדיניים, בטחוניים וכלכליים. אני לא חושב שאי פעם ראיתי כתבה בנושא שאני מכיר בו את הפרטים האמיתיים, שהיתה אמת לאמיתה. במקרה הטוב, זה פשוט לא היה בדוי לחלוטין והיה בסיס של אמת בכתבה.

בתחום הטכנולוגי, הרבה פעמים הטעות נובעת מאינטרס או מאהדה/שנאה, ואלה דברים שמאוד קל לבדוק ולאמת, כך שזה מרגיז הרבה יותר.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2788
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #17 

כמה מילים לגבי טעינת אנדרויד, מהמעט שלמדתי כבל DATA USB לא יטעין אנדרויד שיש בו כניסת MICRO USB.
מכיוון וכדי לטעון יש לספק מספיק זרם לפינים 1-5 (ומחשב נותן רק כ500MA) ווגם לקצר את פינים 2-4

asafmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אתם צריכים להבין שכל כתב לרוב נוהג להכניס את דעתו האישית לכתבותיו, בטח ובטח כשמדובר בכתבות סיקור\דעה אישית. יחד עם זאת, אני לא חושב שהייתה כאן איזושהי אי אובייקטיביות וארצה כעת להתייחס לנאמר. אז ככה, בגדול אני סיפקתי הוכחה קונטקרטית לכך שהאייפון (אייפון 4 במקרה שלי) לא נטען באמצעות המחשב כשמערכת ההפעלה אינה פועלת, ובחרתי להימצא ב- BIOS רק לשם ההמחשה בלבד. אם שמתם לב, אז מכשיר האנדרואיד שלי כן נטען במצב זה, כך שאין שום בעיה במחשב שלי כמו שאחד מכם טען. בשורה התחתונה, לפחות סיפקתי סרטון (לא מצולם מקצועית ובכל זאת) שמוכיח את טענותיי, ועד שלא יוכח לי אחרת אז מן הסתם כך אמשיך לטעון.

עכשיו לגבי העניין של אייפוניסט מושבע, אז אני לא חושב שעצם פריצתו של המכשיר משפיעה על מידת המושבעות שלי. אני רואה בפריצה כחלק מהאקוסיסטם של אפל ודווקא בגלל שהמוצר היה משובח (לפחות בזמנו) ולא היה שום תחליף ראוי לפחות מבחינתי, ניצלתי את העובדה שאפשר להפוך את המוצר המשובח למוצר הרבה יותר נוח ופתוח.

לגבי הרום, אז מותקן לי רום אחד ספציפי שאותו אני אוהב, המכשיר הנוכחי שלי עבר פריצת רוט פעם אחת בחייו ויש לי גם לאנצ'ר קבוע. אני לא מתעסק עם המכשיר ומשנה אותו בכל שנייה שעוברת, אבל אני מודה שהתעסקתי איתו רבות בעיקר כדי ללמוד את הנושא ולמצוא את הנוסחה הטובה ביותר עבורי. אגב, זה לא רק טלפון, הטלפונים של היום נחשבים למחשב קטן, בטח שלא סתם טלפון או רק טלפון כמו שמישהו מכם כינה זאת.

את האייפון רכשתי לפני כשלוש שנים מעכשיו וחלמתי עליו במשך שנתיים שלמות עד שהיה לי מספיק כסף לרכוש אותו ועד שהוא השתפר לרמה כמו של ה- 3GS שנחשב עד היום למכשיר מצוין, אך כזה שכבר לא עונה על הצרכים שלי. פרשתי מהתחום בעת יציאתו של האייפון 4S (קצת אחר כך) והחלטתי שהמכשיר הבא שלי יהיה מכשיר אנדרואיד. עם זאת, רצוי להגדיש שוב שאני משמש ככתב ועורך תוכן באתר שעוסק במוצרי אפל השונים (iPhoneil אם זה משנה לכם) ואני נהנה להמשיך לעסוק בכתבות בנושא עד עצם היום הזה.

asafmoraz
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

מספיקלי כתב:כמה מילים לגבי טעינת אנדרויד, מהמעט שלמדתי כבל DATA USB לא יטעין אנדרויד שיש בו כניסת MICRO USB.
מכיוון וכדי לטעון יש לספק מספיק זרם לפינים 1-5 (ומחשב נותן רק כ500MA) ווגם לקצר את פינים 2-4
...
אז מה אתה מנסה לומר? שאי אפשר להטעין מכשירי אנדרואיד עם כבל נתונים DATA רגיל? אם כך, מדוע אני מסוגל להטעין את המכשיר שלי עם אותו כבל בו אני משתמש במחשב להעברת נתונים גם מהרכב וגם ממטען הקיר? או שלא הבנתי אותך, פרט, נמק והסבר...

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4318
שם מלא: אורי
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 130 פעמים

שליחה #20 

לפי מה שאני יודע יש כבלי מיקרו USB להעברת DATA בלבד. יש כאלה שמשמים גם ככבל טעינה וגם ככבל DATA.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”