מקרן אפסון - EB1940W או TW5900
שלום לכולם,
אני עומד לרכוש מקרן אפסון לסלון שישמש בעיקר לצפייה בסרטי HD (כולל סרטי משפחה שצולמו במסרטת FULL HD של סוני) וכן צפייה ב-DVD עבור ילדים וכו'. בנוסף גם חיבור למחשב למצגות וכו'.
ההתלבטות היא בין שני המקרנים לעיל, כאשר TW5900 הוא FULL HD אבל עם עוצמת תאורה יחסית נמוכה (2000) בעוד ה-EB1940W הוא WXGA אבל עוצמה תאורה של 4200.
אני מניח שרוב הצפייה תהיה בחדר מעומעם/חשוך יחסית אבל יהיה נחמד לראות טוב גם באור סביר (במיוחד למצגות וכו').
מה לדעתכם עדיף לצרכים שלי? רזולוציה גבוהה יותר או עוצמת הארה גבוהה? כמו-כן, כמה רע ייראו סרטי FULL HD על מקרן WXGA? האם זה פחות או יותר כמו לצפות בתוכן FULL HD בטלוויזיה שהיא HD READY או יותר גרוע?
מכיוון שאני צריך לקבל החלטה במהירות, אשמח לקבל תשובות בהקדם.
בתודה מראש,
אייל
אני עומד לרכוש מקרן אפסון לסלון שישמש בעיקר לצפייה בסרטי HD (כולל סרטי משפחה שצולמו במסרטת FULL HD של סוני) וכן צפייה ב-DVD עבור ילדים וכו'. בנוסף גם חיבור למחשב למצגות וכו'.
ההתלבטות היא בין שני המקרנים לעיל, כאשר TW5900 הוא FULL HD אבל עם עוצמת תאורה יחסית נמוכה (2000) בעוד ה-EB1940W הוא WXGA אבל עוצמה תאורה של 4200.
אני מניח שרוב הצפייה תהיה בחדר מעומעם/חשוך יחסית אבל יהיה נחמד לראות טוב גם באור סביר (במיוחד למצגות וכו').
מה לדעתכם עדיף לצרכים שלי? רזולוציה גבוהה יותר או עוצמת הארה גבוהה? כמו-כן, כמה רע ייראו סרטי FULL HD על מקרן WXGA? האם זה פחות או יותר כמו לצפות בתוכן FULL HD בטלוויזיה שהיא HD READY או יותר גרוע?
מכיוון שאני צריך לקבל החלטה במהירות, אשמח לקבל תשובות בהקדם.
בתודה מראש,
אייל
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
אי אפשר להנות משני העולמות, מצד אחד מקרן לצרכי קולנוע ביתי (תמונה קונטרסטית עם שחורים טובים, עיבוד תמונה מתקדם) או מקרן מצגות בהיר שברוב המקרים מציג תמונה מאוד חלבית בסרטים ועיבוד תמונה ממש לא מספק.
אתה חייב לבחור מה שיותר חשוב לך, וממה שנראה מדובר בקולנוע ביתי וללכת על זה...
אתה חייב לבחור מה שיותר חשוב לך, וממה שנראה מדובר בקולנוע ביתי וללכת על זה...
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לבית לוקחים מקרן לקולנוע ביתי ולא מקרן מצגות. אגב, למה לא לקחת את ה EPSON TW6000 שהוא כפול בקונטרסט מאשר TW5900 ?
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
עוד דבר אייל, אתה צריך לעשות עם עצמך חושבים, האם אתה צריך תלת מימד. בדרך כלל מתלהבים מהתלת מימד בהתחלה, ואחר כך שוכחים מזה והמשקפיים מעלות אבק. מה שחשוב במקרן זו איכות הדו מימד, כי זה מה שתראה כמעט תמיד. אם התלת מימד פחות מעניין אותך עדיף לך ללכת על ה EPSON 8350 שהתמונה שלו מדהימה ויש לו קונטרסט טוב יותר מאשר ה TW6000 - יש לו 1:50,000 לעומת 1:40,000