חימום חלב במיקרוגל
כדי למנוע את רתיחת החלב בטוטוקרמה על האש וכדי לשמור על הכד אסתטי מישהו הציע לי להרתיח במיקרוגל 40 שניות ואז להעביר למיכל הטוטוקרמה. בפועל, הקפוצ׳ינו יוצא לי פושר מינוס.
האם ניתן או כדאי להרתיח ליותר זמן (פחדתי לנסות משום מה)? האם אין מנוס וכדאי להעביר ללהבת הגז?
האם ניתן או כדאי להרתיח ליותר זמן (פחדתי לנסות משום מה)? האם אין מנוס וכדאי להעביר ללהבת הגז?
אומר לך את האמת: מאוד רציתי אבל זה נראה לי כבר קצת יותר מדי אובססיבי. בינינו, בשביל כוס קפוצ'ינו למלא פולים במיכל, לטחון, למלא מקינטה במים וקפה (על כל ההתקשקשות הכרוכה בכך), במקביל לחמם חלב עם מד-טמפרטורה.... לפמפם בטוטו, לערבב, בקיצור זה הופך לטקס פגאני עם הרבה מדי כלים והרבה מדי התעסקות בשביל שבסוף תוולד כוס קפה. זה כבר אשכרה נהיה שאני עובד אצל הקפה במקום שהוא יעבוד אצלי
לא?!
לא?!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תתחיל את החימום על הגז לפני תחילת ה"טקס" עם הקפה.
על להבה קטנה (בקוטר בסיס הטוטוקרמה), זה יגיע לטמפ' הרצויה (כאשר עולים אדים בעלי ריח נעים של חלב חם, אבל לא לרתיחה) קצת לפני הקפה - ויש בדיוק את הזמן לפמפם ולהשאיר את זה לעמוד דקה.
על להבה קטנה (בקוטר בסיס הטוטוקרמה), זה יגיע לטמפ' הרצויה (כאשר עולים אדים בעלי ריח נעים של חלב חם, אבל לא לרתיחה) קצת לפני הקפה - ויש בדיוק את הזמן לפמפם ולהשאיר את זה לעמוד דקה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה לעבוד עם טוטוקרמה? קנה פרנץ' פרס של בודום.
אפשר לשים במיקרו, לחמם להקציף והכל - רק לא על הגז.
אפשר לשים במיקרו, לחמם להקציף והכל - רק לא על הגז.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
משקיעים חד פעמי קצת כסף קונים מכונה איכותית והחיים הרבה יותר קלים.Mimi111 כתב:אומר לך את האמת: מאוד רציתי אבל זה נראה לי כבר קצת יותר מדי אובססיבי. בינינו, בשביל כוס קפוצ'ינו למלא פולים במיכל, לטחון, למלא מקינטה במים וקפה (על כל ההתקשקשות הכרוכה בכך), במקביל לחמם חלב עם מד-טמפרטורה.... לפמפם בטוטו, לערבב, בקיצור זה הופך לטקס פגאני עם הרבה מדי כלים והרבה מדי התעסקות בשביל שבסוף תוולד כוס קפה. זה כבר אשכרה נהיה שאני עובד אצל הקפה במקום שהוא יעבוד אצלי![]()
לא?!...
השתמשנו בעבר בפתרון הזה במשך חודשים , האמת , יותר פשוט ומהיר מהטרמובלוק (אבל לא יוצא קרמי כמו שיוצא לי במכונהדבוטאנט כתב:למה לעבוד עם טוטוקרמה? קנה פרנץ' פרס של בודום.
אפשר לשים במיקרו, לחמם להקציף והכל - רק לא על הגז....