שיתוף תיקיות ברשת ביתית - סמסונג d550
שלום לכולם,
קניתי לאחרונה את הסמסונג d550 עם חיבור רשת קווי, מתוך כוונה לחבר אותה לרשת הביתית שלי, בה מאוחסנים הסרטים שלי על גבי כונן קשיח חיצוני, ולצפות בסרטים אלה באמצעות הנגן המובנה בטלוויזיה.
לפי הבנתי ישנן 2 אפשרויות להתחבר לרשת הביתית באמצעות הטלווזיה:
הראשונה באמצעות התקנת תוכנת allshare של סמסונג על גבי המחשב הביתי והשנייה באמצעות שיתוף רשת רגיל.
לגבי האופצייה הראשונה - כרגע אני מעדיף שלא להשתמש בה (התוכנה של סמסונג מסורבלת ומאיטה את המחשב שלי).
שאלתי היא לגבי האופצייה השנייה -
כאשר הטלווזיה "ניגשת" לרשת, היא רואה אך ורק מספר מצומצם של תיקיות שנראות כמו תיקיות ברירת מחדל של חלונות 7 (תיקיות video המכילות קובצי דוגמא של חלונות וכיו"ב) המצויות בכונן C של המחשב המארח. בשום אופן לא הצלחתי לשתף תיקיות נוספות על תיקיות אלה (ובכלל זה של התיקיה הנמצאת בכונן החיצוני המחובר אל המחשב המארח) על מנת לגרום לטלווזיה לראות אותן. זאת, על אף העובדה כי התיקיות אותן אני רוצה לראות משותפות לכל המשתמשים ברשת, ללא הגבלת הרשאה כלשהי, ועל אף העובדה כי תיקיות אלה נראות ממחשבים אחרים באותה הרשת ממש.
למישהו יש רעיון כיצד אוכל לשתף את התיקייה בה מצויים הסרטים שלי על מנת לגרום לטלווזיה "לראות" אותה?
תודה.
קניתי לאחרונה את הסמסונג d550 עם חיבור רשת קווי, מתוך כוונה לחבר אותה לרשת הביתית שלי, בה מאוחסנים הסרטים שלי על גבי כונן קשיח חיצוני, ולצפות בסרטים אלה באמצעות הנגן המובנה בטלוויזיה.
לפי הבנתי ישנן 2 אפשרויות להתחבר לרשת הביתית באמצעות הטלווזיה:
הראשונה באמצעות התקנת תוכנת allshare של סמסונג על גבי המחשב הביתי והשנייה באמצעות שיתוף רשת רגיל.
לגבי האופצייה הראשונה - כרגע אני מעדיף שלא להשתמש בה (התוכנה של סמסונג מסורבלת ומאיטה את המחשב שלי).
שאלתי היא לגבי האופצייה השנייה -
כאשר הטלווזיה "ניגשת" לרשת, היא רואה אך ורק מספר מצומצם של תיקיות שנראות כמו תיקיות ברירת מחדל של חלונות 7 (תיקיות video המכילות קובצי דוגמא של חלונות וכיו"ב) המצויות בכונן C של המחשב המארח. בשום אופן לא הצלחתי לשתף תיקיות נוספות על תיקיות אלה (ובכלל זה של התיקיה הנמצאת בכונן החיצוני המחובר אל המחשב המארח) על מנת לגרום לטלווזיה לראות אותן. זאת, על אף העובדה כי התיקיות אותן אני רוצה לראות משותפות לכל המשתמשים ברשת, ללא הגבלת הרשאה כלשהי, ועל אף העובדה כי תיקיות אלה נראות ממחשבים אחרים באותה הרשת ממש.
למישהו יש רעיון כיצד אוכל לשתף את התיקייה בה מצויים הסרטים שלי על מנת לגרום לטלווזיה "לראות" אותה?
תודה.
מישהו יודע?
אציין גם כי פעלתי לפי כל הצעדים במדריך הזה (http://www.hometheater.co.il/article02418), אך ללא הצלחה.
עדיין הטלוויזיה לא מצליחה לראות את התיקייה שאני מעוניין לשתף.
תודה.
אציין גם כי פעלתי לפי כל הצעדים במדריך הזה (http://www.hometheater.co.il/article02418), אך ללא הצלחה.
עדיין הטלוויזיה לא מצליחה לראות את התיקייה שאני מעוניין לשתף.
תודה.
שיתוף הרשת מהסוג השני שאתה מתייחס אליו, הינו בשליטה של WIN7.
הגדרת תיקייה כתיקייה משותפת, לא תגרום לה להופיע ברשת הביתית בטלביזיה.
מה שאתה צריך לשנות בהגדרות, זה מה שבWIN7 נקרא Libraries
אתה צריך למעשה להוסיף תוכן של תיקייה מסויימת לספריית הוידאו של WINDOWS
דהיינו אתה מגדיר תיקייה על כונן Z לדוגמא, שהיא תהיה חלק מספריית הוידאו של WINDOWS
ותיקייה אחרת שהיא חלק מספריית התמונות של WINDOWS
ותיקייה שלישית שהיא חלק מספריית האודיו של WINDOWS
ואחרי שהסברתי את כל זה, בכלל לא הייתי ממליץ להשתמש בשיתוף הזה, הוא מסורבל, הוא לא אינטואיטיבי, והשליטה לא ממש נמצאת בידיך, אלא נתונה לשגעונות של ביל גייטס וחבר מתכנתיו.
אם יש לך יציאת HDMI במחשב, חבר אותה לטלביזיה, התקן XBMC, ותתחיל לחגוג.
אחרי כשנה וחצי שהשתמשתי ב ALLSHARE, עברתי ל XBMC, ואני מבסוט עד הגג.
ואם אין לך אפשרות לחבר HDMI, נסה בכל זאת עם ALLSHARE, עבדתי איתה עם מחשב חלש (סלרון 3.2!), וחוץ מזמן העלייה הארוך בבוט, לא הייתה לי שום בעייה איתה. הנגן שלה (המובנה בטלביזיה), פשוט מעולה, איכות ללא מתחרים!
הגדרת תיקייה כתיקייה משותפת, לא תגרום לה להופיע ברשת הביתית בטלביזיה.
מה שאתה צריך לשנות בהגדרות, זה מה שבWIN7 נקרא Libraries
אתה צריך למעשה להוסיף תוכן של תיקייה מסויימת לספריית הוידאו של WINDOWS
דהיינו אתה מגדיר תיקייה על כונן Z לדוגמא, שהיא תהיה חלק מספריית הוידאו של WINDOWS
ותיקייה אחרת שהיא חלק מספריית התמונות של WINDOWS
ותיקייה שלישית שהיא חלק מספריית האודיו של WINDOWS
ואחרי שהסברתי את כל זה, בכלל לא הייתי ממליץ להשתמש בשיתוף הזה, הוא מסורבל, הוא לא אינטואיטיבי, והשליטה לא ממש נמצאת בידיך, אלא נתונה לשגעונות של ביל גייטס וחבר מתכנתיו.
אם יש לך יציאת HDMI במחשב, חבר אותה לטלביזיה, התקן XBMC, ותתחיל לחגוג.
אחרי כשנה וחצי שהשתמשתי ב ALLSHARE, עברתי ל XBMC, ואני מבסוט עד הגג.
ואם אין לך אפשרות לחבר HDMI, נסה בכל זאת עם ALLSHARE, עבדתי איתה עם מחשב חלש (סלרון 3.2!), וחוץ מזמן העלייה הארוך בבוט, לא הייתה לי שום בעייה איתה. הנגן שלה (המובנה בטלביזיה), פשוט מעולה, איכות ללא מתחרים!
נסה את רצף הפעולות האלטרנטיבי הבא:
פתח את הlibraries (הקש על התחל, ובתיבת החיפוש החל להקליד LIB, ווינדוס כבר ישלים לך ל LIBRARIES)
פתח את ספריית הוידאו
מתחת למילה Video Labrary יופיע לך
includes 4 locations (מובן שהמספר משתנה בהתאם לכמה תיקיות יש לך בספריית הוידאו)
הטקסט INCLUDES וכו' מסומן כלינק, הקש עליו
יפתח חלון חדש שכותרתו
Change How This Library Gathers its Contents
יש כפתור עם המילה ADD
הקש עליו, והוסף תיקייה מתוך המחשב שלך לספריית תוכן הוידאו.
אצלי זה עובד.
בהצלחה.
פתח את הlibraries (הקש על התחל, ובתיבת החיפוש החל להקליד LIB, ווינדוס כבר ישלים לך ל LIBRARIES)
פתח את ספריית הוידאו
מתחת למילה Video Labrary יופיע לך
includes 4 locations (מובן שהמספר משתנה בהתאם לכמה תיקיות יש לך בספריית הוידאו)
הטקסט INCLUDES וכו' מסומן כלינק, הקש עליו
יפתח חלון חדש שכותרתו
Change How This Library Gathers its Contents
יש כפתור עם המילה ADD
הקש עליו, והוסף תיקייה מתוך המחשב שלך לספריית תוכן הוידאו.
אצלי זה עובד.
בהצלחה.
זה הצליח, תודה רבה!
אני מצליח עכשיו לראות את התיקיות שלי בטלוויזיה שלא באמצעות שימוש ב allshare.
אבל - יש בעיה חדשה:
למרות שהטלוויזיה יודעת לנגן קובצי mkv, גם כאשר עושים שימוש ב allshare, שאני ניגש לתיקיות דרך הרשת באופן ישיר מהטלוויזיה (שלא באמצעות ה allshare) כל הקבצים בעלי סיומת mkv מוסתרים ולא ניתן לנגן אותם.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?
תודה.
אני מצליח עכשיו לראות את התיקיות שלי בטלוויזיה שלא באמצעות שימוש ב allshare.
אבל - יש בעיה חדשה:
למרות שהטלוויזיה יודעת לנגן קובצי mkv, גם כאשר עושים שימוש ב allshare, שאני ניגש לתיקיות דרך הרשת באופן ישיר מהטלוויזיה (שלא באמצעות ה allshare) כל הקבצים בעלי סיומת mkv מוסתרים ולא ניתן לנגן אותם.
יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?
תודה.
אצלי הם מוצגים ומנוגנים בלי כל בעיה.
הזכרת משהו אודות כונן ברשת המכיל את הקבצים?
אולי זו תשובה לנושא
If a folder from a non-indexed location (such as an external hard drive or a network) was recently included in a library and it contains a large number of files, it might take some time for the library to add those files to the index. During the indexing process, searches and file arrangements might appear incomplete.
הזכרת משהו אודות כונן ברשת המכיל את הקבצים?
אולי זו תשובה לנושא
If a folder from a non-indexed location (such as an external hard drive or a network) was recently included in a library and it contains a large number of files, it might take some time for the library to add those files to the index. During the indexing process, searches and file arrangements might appear incomplete.
ניסיתי את Serviio בלינוקס (אובונטו), אכלתי חצץ עד שלא נותרו לי שיניים בפה.
לדעתי Allshare היא מצויינת, שלא לדבר על זה שאיכות התמונה פשוט מדהימה. אני לא יודע איך הם משיגים את זה, אבל אותו הסרט שמנוגן בשליטת הטלביזיה ב ALLSHARE נראה טוב וחד יותר מכל נגן במחשב. וניסיתי את כל הנגנים המומלצים. אני מדבר על סרטי טבע של ה BBC ב 1080P, או שר הטבעות באותה איכות. אין מה להשוות! הנגן של סמסונג משאיר את כולם מאחור בפה פעור מתדהמה.
ואחרי שאמרתי את כל זה, אם אפשר לחבר כבל HDMI, עדיף לשכוח מכל הרשת והגדרותיה
לדעתי Allshare היא מצויינת, שלא לדבר על זה שאיכות התמונה פשוט מדהימה. אני לא יודע איך הם משיגים את זה, אבל אותו הסרט שמנוגן בשליטת הטלביזיה ב ALLSHARE נראה טוב וחד יותר מכל נגן במחשב. וניסיתי את כל הנגנים המומלצים. אני מדבר על סרטי טבע של ה BBC ב 1080P, או שר הטבעות באותה איכות. אין מה להשוות! הנגן של סמסונג משאיר את כולם מאחור בפה פעור מתדהמה.
ואחרי שאמרתי את כל זה, אם אפשר לחבר כבל HDMI, עדיף לשכוח מכל הרשת והגדרותיה
אל תמהר להשמיץ את Serviio, כל מי שהתנסה אתה בווינדוס היה מרוצה מאוד.ommadawn כתב:ניסיתי את Serviio בלינוקס (אובונטו), אכלתי חצץ עד שלא נותרו לי שיניים בפה.
ואחרי שאמרתי את כל זה, אם אפשר לחבר כבל HDMI, עדיף לשכוח מכל הרשת והגדרותיה...
מדובר באחת התוכנות הקלות ביותר שנתקלתי בהן להתקנה ולהגדרה, והאינטגרציה שלה עם המסכים החכמים של סמסונג מדהימה.
וזה מרשים הרבה יותר כשלוקחים בחשבון שהיא חינמית.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde