קרן השתלמות
-
inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי
במקום העבודה החדש שלי אני צריך לבחור בין קרן השתלמות של ילין לפידות או פסגות (אני מניח שהסוכנות ביטוח שאיתה אנחנו עובדים קיבלה מהם את התנאים הכי טובים או משהו כזה)
והאם בכלל יש לי אופציה לבחור בקרן אחרת
תודה רבה
במקום העבודה החדש שלי אני צריך לבחור בין קרן השתלמות של ילין לפידות או פסגות (אני מניח שהסוכנות ביטוח שאיתה אנחנו עובדים קיבלה מהם את התנאים הכי טובים או משהו כזה)
והאם בכלל יש לי אופציה לבחור בקרן אחרת
תודה רבה
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
תבדוק מה דמי הניהול שאתה משלם בכל אחת מהן, האם יש למקום העבודה שלך הסדר איתן?
אחרי זה תבדוק באתר גמל.נט של משרד האוצר מה התשואה שעשתה כל אחת מהן, למרות שברור שזה לא מבטיח את התשואה העתידית, זה יכול להראות על מגמה.
באופן עקרוני לא אמורה להיות לך בעיה לבחור כל קרן השתלמות, השאלה אם זה ישתלם לך מבחינת דמי הניהול.
בהצלחה
אחרי זה תבדוק באתר גמל.נט של משרד האוצר מה התשואה שעשתה כל אחת מהן, למרות שברור שזה לא מבטיח את התשואה העתידית, זה יכול להראות על מגמה.
באופן עקרוני לא אמורה להיות לך בעיה לבחור כל קרן השתלמות, השאלה אם זה ישתלם לך מבחינת דמי הניהול.
בהצלחה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
Mistoffelees כתב:תבדוק מה דמי הניהול שאתה משלם בכל אחת מהן, האם יש למקום העבודה שלך הסדר איתן?
בהצלחה...
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
לפי החוק אתה יכול לבחור איזו קרן השתלמות כמו גם פנסייה/גמל שאתה רוצה ולמעסיק אסור
להתערב ואף לא להמליץ
ילין היא קרן טובה, גם לאלטשולר שחם יש קרנות טובות. תבדוק מה הכי מתאים לך בגמל נט.
אגב, אני ממליץ בחום לפתוח אחת לשנה וחצי קרן חדשה, מה שמאפשר נזילות (לאחר שש שנים) של חלקי קרן (בין כרבע להכל לפי העדפתך) כל שנה וחצי ולא אחת לשש שנים. (מותר למשוך עד 4 קרנות לפי הותיקה מביניהן שלא נגעו בה ובלבד שחלפו שש שנים).
ילין היא קרן טובה, גם לאלטשולר שחם יש קרנות טובות. תבדוק מה הכי מתאים לך בגמל נט.
אגב, אני ממליץ בחום לפתוח אחת לשנה וחצי קרן חדשה, מה שמאפשר נזילות (לאחר שש שנים) של חלקי קרן (בין כרבע להכל לפי העדפתך) כל שנה וחצי ולא אחת לשש שנים. (מותר למשוך עד 4 קרנות לפי הותיקה מביניהן שלא נגעו בה ובלבד שחלפו שש שנים).
-
inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
amira, לא כלכך ברור לי הקטע של לפתוח קרן אחת ל שנה וחצי, גם בקרן אחת וגם עם 4 קרנות, בסופו של דבר הכסף נזיל לאחר 6 שנים.
וכן, בדקתי עם האתר של גמלנט, כלי נחמד. ילין ואלטשולר נראות סבבה. עכשיו צריך לבחור מסלול. סיכון עם יותר מניות או כללי של 20-30% מניות. נראה לי שלטווח הארוך עדיף סיכון, אבל אין באמת אף אחד בעולם שיכול להגיד מה יהיה, חוץ מלנסות ולנבא.
תודה
וכן, בדקתי עם האתר של גמלנט, כלי נחמד. ילין ואלטשולר נראות סבבה. עכשיו צריך לבחור מסלול. סיכון עם יותר מניות או כללי של 20-30% מניות. נראה לי שלטווח הארוך עדיף סיכון, אבל אין באמת אף אחד בעולם שיכול להגיד מה יהיה, חוץ מלנסות ולנבא.
תודה
אני לא חושב שאתה צודק.guyezra כתב:amira,
לא צריך לפתוח הרבה קרנות
אחרי 6 שנים אפשר למשוך כמה שרוצים, ההפקדות החדשות נצברות מחדש ל-6 שנים והישנות יותר נזילות לכמה משיכות שתרצה...
ברגע שנגעת בקרן השתלמות (משכת) היא חסומה ולא תוכל יותר להפקיד אליה.
הרעיון בפתיחת קרן כל שנה וחצי היא העובדה שאם אתה לא צריך את הכסף, אז רצוי לא למשוך אחרי 6 שנים כי זה החסכון הכי טוב שיש היום והיחידי שאין משלמים מס רווחי הון.
נניח עברו 8 שנים ופתחת כמה 2 קרנות. אחת לפני 8 שנים ואחת לפני שנתיים, אז אתה יכול להחליט:
1. לאחד את כולם ולקחת את כל הכסף ולהתחיל לצבור מהתחלה
2. לקחת רק את הכסף של זאת הנזילה (8 שנים) ולהמשיך להפקיד לחדשה יותר. הכסף יפדה לך בעוד 4 שנים במקום להמתין מחדש 6 שנים.
עפי זה, אפשר לקצר את ההמתנה אם תפתח קרן כל שנה. בצורה זו תוכל לאחר ה 6 שנים הראשונות, לפדות כספים כל שנה במקום להמתין 6 שנים כל פעם
(כתב פה מישהוא שמותר מקסימום 4, ... לא בדקתי.. אני פותח כל שנתיים)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני צודק כי זה מנסיון אישי...mayeast כתב:אני לא חושב שאתה צודק.guyezra כתב:amira,
לא צריך לפתוח הרבה קרנות
אחרי 6 שנים אפשר למשוך כמה שרוצים, ההפקדות החדשות נצברות מחדש ל-6 שנים והישנות יותר נזילות לכמה משיכות שתרצה...
...
הוותק בקרן השתלמות הוא לכלל הקרנות שיש לך ולא כל אחת בנפרד ונמדד מהפעם האחרונה שמשכת.
ברגע שמשכת, הם מייצרים ID חדש להפקדות החדשות והסכום הישן שנותר, נזיל וממשיך לצבור ריבית.
אחרי 6 שנים תוכל משוך הכל כולל כל הפקדות החדשות או עד 6 שנים תוכל למשוך חופשי מהחלק הנזיל.
לשיטתך, אחרי שמשכתי פעם אחת, אני צריך להמתין 6 שנים בכדי למשוך את ההפקדות החדשות.guyezra כתב:אני צודק כי זה מנסיון אישי...mayeast כתב:אני לא חושב שאתה צודק.guyezra כתב:amira,
לא צריך לפתוח הרבה קרנות
...![]()
הוותק בקרן השתלמות הוא לכלל הקרנות שיש לך ולא כל אחת בנפרד ונמדד מהפעם האחרונה שמשכת.
ברגע שמשכת, הם מייצרים ID חדש להפקדות החדשות והסכום הישן שנותר, נזיל וממשיך לצבור ריבית.
אחרי 6 שנים תוכל משוך הכל כולל כל הפקדות החדשות או עד 6 שנים תוכל למשוך חופשי מהחלק הנזיל....
לשיטתי , לא תצטרך להמתין 6 שנים בין המשיכות.
לכל קרן יש וותק בנפרד ואני רואה את זה בבירור בפרטי הקרן כולל מועד הנזילות שלה.
אתה גם יכול למשוך אחרי 3 שנים ללא מס... בתנאי שזה הולך להשתלמות.guyezra כתב:מעניין. אם זה עובד ככה, אז זה כמו מורים שכל 3 שנים יכולים למשוך...
תודה....
בשעתו, עם קופות גמל זה עבד בדיוק אותו דבר.
פתחתי לכל המשפחה קופה חדשה כל שנה...עם 10 שח
עד ששינו את החוק שאפשר למשוך רק בגיל 65
עכשיו אני תקוע עם המון קופות...