סאונד נלווה כשנוקשים על שלדת הפטיפון - למה זה?
שמתי לב שבפטיפונים הביתיים ואלו שבנויים מפלסטיק, כשנוקשים או נוגעים בכל דבר שנמצא ליד הפטיפון אפשר לשמוע את הנקישות כמו מיקרופון.
הפטיפון הביתי שאני משתמש הוא של טכניקס SL-D2.
בטכניקס 1200 הדבר הזה לא קורה ואם אני מקיש בכל אזור של הפטיפון אני לא שומע את זה.
המבנה של שניהם שונה או משהו? שניהם מונחים על משטחים דומים, בשניהם הארקה מחוברת כמו שצריך והרגליות במצב טוב.
הפטיפון הביתי שאני משתמש הוא של טכניקס SL-D2.
בטכניקס 1200 הדבר הזה לא קורה ואם אני מקיש בכל אזור של הפטיפון אני לא שומע את זה.
המבנה של שניהם שונה או משהו? שניהם מונחים על משטחים דומים, בשניהם הארקה מחוברת כמו שצריך והרגליות במצב טוב.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
זו תופעה נפוצה בפטיפונים זולים שבנויים מפלסטיק-השילדה שלהם לא משכחת זעזועים מספיק,והיא "מיקרופונית", הנקישה
על הפלסטיק מתורגמת לזעזועים שראש הפטיפון קולט בדיוק כמו מיקרופון.ואין מה להשוות במקרה הזה בין ה-SL1200
לבין ה-SLD2,ה-SL1200 הוא בהמה כבדה מברזל יצוק וכבד+מנוע גדול וכבד ורגליות גומי משכחות שניתנות לכיוון.ה-SLD2 לעומת זאת נועד להיות זול ופשוט והוא בנוי כולו מפלסטיק לא עבה במיוחד,והוא שוקל הרבה פחות.
על הפלסטיק מתורגמת לזעזועים שראש הפטיפון קולט בדיוק כמו מיקרופון.ואין מה להשוות במקרה הזה בין ה-SL1200
לבין ה-SLD2,ה-SL1200 הוא בהמה כבדה מברזל יצוק וכבד+מנוע גדול וכבד ורגליות גומי משכחות שניתנות לכיוון.ה-SLD2 לעומת זאת נועד להיות זול ופשוט והוא בנוי כולו מפלסטיק לא עבה במיוחד,והוא שוקל הרבה פחות.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 21/10/2012 21:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
לטכניקס SL-1200 מבנה מאסיבי כבד ומשופר למניעת רעשים מיקרופוניים כתוצאה מרעידות השלדה, זו אחת מהסיבות שאומץ ע"י תקליטנים. בעבר הייתה נפוצה הבעיה באולמות בהם רקיעות הקהל היו לעיתים מרעידות את הבמה המוגבהת עליה היו נמצאים הפטיפונים.
עריכה: שלחתי את התגובה מספר שניות אחרי Kosh. יתכן ויש פרטים חוזרים.
עריכה: שלחתי את התגובה מספר שניות אחרי Kosh. יתכן ויש פרטים חוזרים.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא להקיש על הפטיפון... ולא למקם אותו בקירבת חפצים שנוטים לרעוד (למשל לא להניח אותו על מגבר שעובד בווליום גבוה, לא ליד רמקולים וכד').idan_r כתב:אוקי תודה
האם יש מה לעשות כדי למזער את התופעה?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
שלום.
הפטיפון שלי אומנם מפלסטיק אבל שום נקישה לא מעבירה כלום לראש
ואתם יודעים למה? חשיבות המשטח !
במקרה יש לי בסלון שולחן שיש הרחק מהרסיבר והרמקולים.
קניתי כבלי RCA לא הכי איכותיים אבל דאגתי להגביהה אותם מעל כבלי חשמל ולסכך אותם בעצמי.
חיברתי את ההארקה(ללא הארקה יש RUMBLE מעצבן)
והנחתי את הפטיפון על השיש-אין תנודות אין ויברציות ואין רעשים המועברים לראש.
כמצ"ב.
הפטיפון שלי אומנם מפלסטיק אבל שום נקישה לא מעבירה כלום לראש
ואתם יודעים למה? חשיבות המשטח !
במקרה יש לי בסלון שולחן שיש הרחק מהרסיבר והרמקולים.
קניתי כבלי RCA לא הכי איכותיים אבל דאגתי להגביהה אותם מעל כבלי חשמל ולסכך אותם בעצמי.
חיברתי את ההארקה(ללא הארקה יש RUMBLE מעצבן)
והנחתי את הפטיפון על השיש-אין תנודות אין ויברציות ואין רעשים המועברים לראש.
כמצ"ב.