התלבטות בין פלזמה 50אינץ של LG לבין LED55 אינץ של HAIER
שלום לכולם,
אני עומד לעבור לבית חדש ואני מתלבט בין טלויזיה פלזמה 50אינץ של LG שעולה 3700 ש"ח לבין טלויזיה LED55 אינץ של HAIER שעולה בסביבות 6,000 ש"ח.
ראשית אשמח לדעת מה ההבדל בין פלזמה לבין LED והאם זה משמעותי?
תודה מראש על העזרה,
עמית.
אני עומד לעבור לבית חדש ואני מתלבט בין טלויזיה פלזמה 50אינץ של LG שעולה 3700 ש"ח לבין טלויזיה LED55 אינץ של HAIER שעולה בסביבות 6,000 ש"ח.
ראשית אשמח לדעת מה ההבדל בין פלזמה לבין LED והאם זה משמעותי?
תודה מראש על העזרה,
עמית.
אם כבר פלזמה אז תבדוק את סמסונג e550 - עדיפה פי כמה על ה-lg , ובטח על האייר
ורק במידה והחדר שלך לא מואר מדי, והרגלי הצפייה שלך הם אחה''צ לתוך הלילה
ובתקציב של 6k הייתי בוחר באופציות הרבה יותר איכותיות
אבל בגלל מרחק צפייה גדול יחסית, תצטרך מסך גדול, מעל 50 אינצ'
הפלזמה נותנת תמונה טובה יותר מלד בתנאי תאורה נמוכים
הלד מנצח בתנאי תאורה גבוהים יותר, או צפייה ביום, עם חלון פתוח
יש הרבה מאוד חומר על הסמסונג e550
תבדוק בגוגל וגם פה בפורום - תעשה חיפוש באתר
ורק במידה והחדר שלך לא מואר מדי, והרגלי הצפייה שלך הם אחה''צ לתוך הלילה
ובתקציב של 6k הייתי בוחר באופציות הרבה יותר איכותיות
אבל בגלל מרחק צפייה גדול יחסית, תצטרך מסך גדול, מעל 50 אינצ'
הפלזמה נותנת תמונה טובה יותר מלד בתנאי תאורה נמוכים
הלד מנצח בתנאי תאורה גבוהים יותר, או צפייה ביום, עם חלון פתוח
יש הרבה מאוד חומר על הסמסונג e550
תבדוק בגוגל וגם פה בפורום - תעשה חיפוש באתר
רק לפי המחיר אני יכול לנחש שהפלזמה של LG שאתה מדבר עליה היא 1024X768 או 1366X768. הLED של Haier שאתה מדבר עליו הוא 1920X1080.
עם התקציב שיש לך לא הייתי מתפשר על אף אחד מהם.
רצוי שתלך לחנות ותסתכל על פלזמה לעומת LED כדי לראות מה אתה מעדיף. פלזמה לא מתאימה לצפייה מקרוב לכן כדאי לעמוד במרחק הצפייה שהולך להיות בבית.
הסיבה שהרבה משתמשים כאן ממליצים על פלזמה היא יכולת הפקת צבעים הרבה יותר טובה מLED ובמחיר נמוך משמעותית ביחס לגודל. הפלזמות היום גם די דקות ולא מהוות וויתור אסתטי משמעותי.
בLED יש קפיצה מ"47 ישר ל"55 ברוב המקרים. אין גודל ביניים. ההפרש בין פלזמה "51 ל"LED 55 ביחס שקל לאינץ' הוא בלתי נתפס כשהן בעצם מציעות את אותם דברים מבחינת smart tv.
רצוי שתלך לחנות ותסתכל על פלזמה לעומת LED כדי לראות מה אתה מעדיף. פלזמה לא מתאימה לצפייה מקרוב לכן כדאי לעמוד במרחק הצפייה שהולך להיות בבית.
הסיבה שהרבה משתמשים כאן ממליצים על פלזמה היא יכולת הפקת צבעים הרבה יותר טובה מLED ובמחיר נמוך משמעותית ביחס לגודל. הפלזמות היום גם די דקות ולא מהוות וויתור אסתטי משמעותי.
בLED יש קפיצה מ"47 ישר ל"55 ברוב המקרים. אין גודל ביניים. ההפרש בין פלזמה "51 ל"LED 55 ביחס שקל לאינץ' הוא בלתי נתפס כשהן בעצם מציעות את אותם דברים מבחינת smart tv.
Roi232 כתב:רק לפי המחיר אני יכול לנחש שהפלזמה של LG שאתה מדבר עליה היא 1024X768 או 1366X768. הLED של Haier שאתה מדבר עליו הוא 1920X1080.
בLED יש קפיצה מ"47 ישר ל"55 ברוב המקרים. אין גודל ביניים. ההפרש בין פלזמה "51 ל"LED 55 ביחס שקל לאינץ' הוא בלתי נתפס כשהן בעצם מציעות את אותם דברים מבחינת smart tv....
כל מילה
רק שבפלזמה המדוברת, אין את האור החזק והמעיק, ''הבוהק'' היוצא ממסך הלד
כך שמבחינתי, עם העיניים הרגישות שלי, אני מוצא את עצמי צופה במסך הגדול ממרחק של 2.5 מטר
ללא שום תופעות לוואי, אבל אין ספק שבמרחק של 3 מטר ומעלה, התמונה נראית טוב יותר מכל הבחינות.
גם אני סובל מכאבי עיניים וגם עם מסך מחשב LED. אמנם הפעם האחרונה שהשתמשתי במסך מחשב CRT הייתה בגיל ההתבגרות אבל אני זוכר שהעיניים לא כאבו לי כמו שהן כואבות היום אחרי חצי שעת עבודה/משחק.
אני אסביר לך למה זה קורה עם LCD במילים פשוטות:
LCD זה אשליה. פאנל LCD זה כמו ויטראז' שחור חצי שקוף שכדי לקבל איזשהו צבע מאירות דרכו נורות CCFL או LED. כשאתה צופה במסך LCD זה כאילו אתה מדליק פרוג'קטור ובוהה בו. אתה קצת שורף לעצמך את העיניים, אם אפשר לומר את זה.
המוח לא תופס את זה ככה אבל העיניים מרגישות את הבהירות.
בפלזמה מן הסתם אין שימוש בתאורה אחורית כי הטכנולוגיה מייצרת את הצבע בצורה עצמונית והצבעים שאתה רואה הם פשוט "שם" ולא מוארים לתוך העיניים שלך.
זאת כמובן גם הסיבה שLCD לעולם לא יוכל להגיע לרמת צבע של פלזמה וגם הסיבה שהצבעים דוהים כשיש אור ישיר על הפאנל.
הבעיה היא שאת הישראלי הממוצע זה לא מעניין והוא רוצה מסך בעובי 0.05 מילימטר בסלון כדי להרשים את האורחים.
אני אסביר לך למה זה קורה עם LCD במילים פשוטות:
LCD זה אשליה. פאנל LCD זה כמו ויטראז' שחור חצי שקוף שכדי לקבל איזשהו צבע מאירות דרכו נורות CCFL או LED. כשאתה צופה במסך LCD זה כאילו אתה מדליק פרוג'קטור ובוהה בו. אתה קצת שורף לעצמך את העיניים, אם אפשר לומר את זה.
המוח לא תופס את זה ככה אבל העיניים מרגישות את הבהירות.
בפלזמה מן הסתם אין שימוש בתאורה אחורית כי הטכנולוגיה מייצרת את הצבע בצורה עצמונית והצבעים שאתה רואה הם פשוט "שם" ולא מוארים לתוך העיניים שלך.
זאת כמובן גם הסיבה שLCD לעולם לא יוכל להגיע לרמת צבע של פלזמה וגם הסיבה שהצבעים דוהים כשיש אור ישיר על הפאנל.
הבעיה היא שאת הישראלי הממוצע זה לא מעניין והוא רוצה מסך בעובי 0.05 מילימטר בסלון כדי להרשים את האורחים.
תקרא בזאפ שני מגיבים שכותבים בין היתר על השתקפותה של הפלזמה הספציפיתעמיתסיון כתב:ראשית תודה לכולם על העזרה.
מה שבאמת מפחיד אותי זה ההשתקפות במסכי הפלזמה. הטלוויזיה מיועדת לסלון.
האם ההשתקפות ממש מורגשת ולא ניתן לראות באיכות טובה?...
או בעצם על אי השתקפותה בתנאי אור סבירים.
למעשה, טרם קניית הפלזמה שאלתי את אותה שאלה בפוסט אישי בפורום, ולא ממש קיבלתי תשובה
אז הסתמכתי על אותם מגיבים (זאפ) רכשתי אותה
ואני מזמין כל אחד שעדיין מפקפק אליי הביתה לחפש ביחד השתקפויות, כששלושה מנורות דולקים ניצבים מתחת לפלזמה
כי בתנאי אור סבירים, אין זכר לשום השתקפות
(ואת זה אני כותב בפעם המאה)
שוב
מי שחפץ לרכוש פלזמה ולצפות בה בצהרי יום, עם חלון פתוח
שם כספו על קרן הצבי.