Post mortem
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

- תגובות: 73
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אחרי כל קפה, אני בודק את העוגיה שיוצאת ככה על הדרך. בעוד שכל העוגיות שלי יוצאות יפות ומוצקות, מועמדות לדיסקית השנה בהוקי קרח אחת אחת, יש לרובן המכריע "מחלה" של כתם בהיר קרוב למרכז העוגיה מצד היציאה (נוזלים).
כשעברתי לידית ללא תחתית שמתי לב שהפריצה די טובה למעט באזור הכתם, שם זה מגיע מאוחר יותר או בכלל לא ומשאיר כתם שמן יפהפה שלא מגיע אלי לכוס בתוך ומתחת לסלסלה.
אני לא חושב שהבעיה בסלסלה כי מדובר בשתי סלסלות שונות. הקפה תמיד תמיד מצוין אז אולי אני סתם חופר, אבל לשאול מותר, נכון?
השאלה שלי היא לא למה, השאלה היא איך, איך לטחון, למלא ולדחוס כדי לקבל מיצוי מקסימלי?
סתם כי אני מתקמצן על חצי גרם סם שחור.
כשעברתי לידית ללא תחתית שמתי לב שהפריצה די טובה למעט באזור הכתם, שם זה מגיע מאוחר יותר או בכלל לא ומשאיר כתם שמן יפהפה שלא מגיע אלי לכוס בתוך ומתחת לסלסלה.
אני לא חושב שהבעיה בסלסלה כי מדובר בשתי סלסלות שונות. הקפה תמיד תמיד מצוין אז אולי אני סתם חופר, אבל לשאול מותר, נכון?
השאלה שלי היא לא למה, השאלה היא איך, איך לטחון, למלא ולדחוס כדי לקבל מיצוי מקסימלי?
סתם כי אני מתקמצן על חצי גרם סם שחור.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם תחכה 5 דקות הכתם הזה ייעלם? מה אורך השוט שלך?
עכול להיות שאתה מוציא שוט של מעל 60 מ"ל במעל 30 שניות ואז כבר נחלטים מים בהירים וזה הכתם.
עכול להיות שאתה מוציא שוט של מעל 60 מ"ל במעל 30 שניות ואז כבר נחלטים מים בהירים וזה הכתם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

תודה על התשובה המהירה.
הכתם הוא אזור בקפה שקיבל פחות מים. מתחתיו יש כתם שמן יפהפה שהיה אמור להיות אצלי בכוס אבל נשאר דבוק לסלסלה.
אני מוציא שוט של 30 מ"ל או 60 מ"ל בהתאם לגודל הסלסלה (כוס או 2) תוך 25-30 שניות.
הכתם הוא אזור בקפה שקיבל פחות מים. מתחתיו יש כתם שמן יפהפה שהיה אמור להיות אצלי בכוס אבל נשאר דבוק לסלסלה.
אני מוציא שוט של 30 מ"ל או 60 מ"ל בהתאם לגודל הסלסלה (כוס או 2) תוך 25-30 שניות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יוצא לך קונוס אחד בידית נייקד? אם כן זה מוזר.
נשמע שאם תוריד את כמות הקפה במעט זה הסתדר, אבל אז צריך לטחון טיפה יותר דק. בעצם אולי יכול להיות שיש יותר קפה באמצע בגלל פיזור לא אחיד של הקפה לפני הדחיסה, מומלץ לפזר היטב עם קיסם שיניים ולנסות שוב.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

כן אבל ב 15 שניות הראשונות יש חור בקונוס.דבוטאנט כתב:יוצא לך קונוס אחד בידית נייקד? אם כן זה מוזר....
אני אנסה את הטריק עם הקיסם, יכול באמת להיות שהדחיסה שלי לא אחידה.shtud כתב:נשמע שאם תוריד את כמות הקפה במעט זה הסתדר, אבל אז צריך לטחון טיפה יותר דק. בעצם אולי יכול להיות שיש יותר קפה באמצע בגלל פיזור לא אחיד של הקפה לפני הדחיסה, מומלץ לפזר היטב עם קיסם שיניים ולנסות שוב....
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

הטריק עם הקיסם הביא לשיפור משמעותי, אני אדווח אחרי עוד כמה כוסות.
בינתיים שמתי לב שמפלס הקפה אצלי בבית יורד (קילו אחרון) אז הזמנתי עוד 4 קילו Pascale.
אין לי מושג מי ומה (כנראה) הקואופרטיב האיטלקי הזה, כי הקישור הרלוונטי היחיד שגוגל מחזיר זה אצל אלון בקדמה http://www.kedmagift.co.il/category/CAFE_PASCALE
מה שכן, הם בהחלט יודעים איך להכין תערובת...
בסופו ל דבר הג'וליה שלי מוכיחה את עצמה כלכלית לאורך זמן. 100 ש"ח על קפה בחודש (קילו) שנותן 3-4 כוסות ביום בממוצע. בתוספת חלב, פילטרים (בריטה ומכונה), הוצאות חשמל ומה לא, למעט זמן ההכנה והניקיון שהוא סוג של תחביב ולכן לא מוגדר כהוצאה אומר שכל כוס קפוצ'ינו עולה 2 ש"ח (מקסימום).
אז שני שקלים כפול ארבע כוסות ביום כפול שלושים יום בחודש זה 240 ש"ח הוצאות קפה חודשיות. אם אני נחמד, העוגיות יכולות ללכת לעציצים ולגינה (כל הצמחים שאוהבים אדמה חומצית מתים על העוגיות האלה, המגנוליה שלי פורחת מאז שהתחלתי לתת לה קפה).
לעומת זאת 2 קפוצ'ינו (הפוך בלשון העם) ביום החוץ זה 12 ש"ח לכוס במקרה הטוב, מה שאומר 40 כוסות בחודש (רק ימי חול), או 480 ש"ח לקפה נחות (ע"ע מבאס) בחודש.
מכאן שכל חודש, המכונה מחזירה קרוב ל 300 ש"ח מההשקעה. תוך שנתיים וקצת הג'וליה שלי תחזיר את עצמה לגמרי. מכונות זולות יותר יעשו את זה תוך שנה.
הנקודה השלילית היחידה, טוב שתיים, הן שאני קצת מתגעגע לארל גריי ושאני לא מסוגל יותר לשתות קפה בחוץ (איכס, באמת).
בינתיים שמתי לב שמפלס הקפה אצלי בבית יורד (קילו אחרון) אז הזמנתי עוד 4 קילו Pascale.
אין לי מושג מי ומה (כנראה) הקואופרטיב האיטלקי הזה, כי הקישור הרלוונטי היחיד שגוגל מחזיר זה אצל אלון בקדמה http://www.kedmagift.co.il/category/CAFE_PASCALE
מה שכן, הם בהחלט יודעים איך להכין תערובת...
בסופו ל דבר הג'וליה שלי מוכיחה את עצמה כלכלית לאורך זמן. 100 ש"ח על קפה בחודש (קילו) שנותן 3-4 כוסות ביום בממוצע. בתוספת חלב, פילטרים (בריטה ומכונה), הוצאות חשמל ומה לא, למעט זמן ההכנה והניקיון שהוא סוג של תחביב ולכן לא מוגדר כהוצאה אומר שכל כוס קפוצ'ינו עולה 2 ש"ח (מקסימום).
אז שני שקלים כפול ארבע כוסות ביום כפול שלושים יום בחודש זה 240 ש"ח הוצאות קפה חודשיות. אם אני נחמד, העוגיות יכולות ללכת לעציצים ולגינה (כל הצמחים שאוהבים אדמה חומצית מתים על העוגיות האלה, המגנוליה שלי פורחת מאז שהתחלתי לתת לה קפה).
לעומת זאת 2 קפוצ'ינו (הפוך בלשון העם) ביום החוץ זה 12 ש"ח לכוס במקרה הטוב, מה שאומר 40 כוסות בחודש (רק ימי חול), או 480 ש"ח לקפה נחות (ע"ע מבאס) בחודש.
מכאן שכל חודש, המכונה מחזירה קרוב ל 300 ש"ח מההשקעה. תוך שנתיים וקצת הג'וליה שלי תחזיר את עצמה לגמרי. מכונות זולות יותר יעשו את זה תוך שנה.
הנקודה השלילית היחידה, טוב שתיים, הן שאני קצת מתגעגע לארל גריי ושאני לא מסוגל יותר לשתות קפה בחוץ (איכס, באמת).
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

הכתם רוכך משמעותית, תודה!
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ביום שישי נכנסתי לקדמה כי נגמר לי קפה ולא קליתי. לפני אדם ביקש mauro וקיבל תשובה שזה לא קפה טוב , ישן ולא ברור מה יש בפנים. אני אפילו תמחתי מאחורה שלוקח חודשים מאז קליה עד שקפה נקנה. ומוכר נתן ללקוח קפה pascale והמליץ שזה קפה טוב בהרבה וטרי. אני זכרתי שפעם קדמה היו מוכרים קפה של אוא ושאלתי מה זה pascale. נאמר לי שזה תערובות שלהם שקולים בשבילם בכמה מקומות, כולל אוא. ביקשתי משהו טוב,טעים, שוקולדי ... המליץ לי כמה סוגים עם רובוסטה , אמרתי שאני שותה לרוב רק ארביקה. הוא אמר שיש קוסטה ריקה מצויין ,אבל יקר. למרות שזה לא זן אהוב ביותר,לקחתי... באמת יקר בטירוף(50₪ ל250גר)אבל דעתי שצריך לנסות את כל מה שקולים בארץ. ניסיתי וקפה היה ישן, שקית יפה מושקעת עם שסתום חד כיווני וללא שום ריח קפה ליד השקית וגם לא אחרי פתיחה.קפה כמעט ללא כרמה שנטחן מהר ובערימה גדולה שגם מצביע שנקלה לפני זמן רב. על השקית יש כל מיני פרטים די פיקטיביים לגבי חנוייות ב אנגליה גרמניה ואיטליה . כתוב שזה קפה איטלקי כבר יותר מ50 שנה ואין בשום מקום תאריך קליה... גם לא כתוב שום דבר בעברית . אולי זה רק מזל רע שנפלתי על שקית מהישנות, אבל מי שרוצה להתנסות בpascale כדי לבדוק מתי קפה נקלה
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 23/10/2012 15:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

אני קונה את השקיות של הקילו וכבר חיסלתי כמה וכמה קילוגרמים. לא מכיר את השקיות של ה 250גר' ובהתחשב בכך שאני שותה תערובת 'סטנדרטית' של רובוסטה + ערביקה, הקפה הזה רץ אצלם מהר, אין מלאי שוכב.
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

תחקרתי שקית עכשיו (הריח הרג אותי) והתשובה היא פעמיים לא.gedkoz כתב:על השקיות של קילו יש תאריך קליה? מקום קליה?...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

ככה השמיצו אחרים ודחפו קפה לא ידוע והלכת על זה? ...
למה לא למכור מה שיש בלי לדבר על אחרים?
למה לא למכור מה שיש בלי לדבר על אחרים?
-
Bezzera-Giulia
- חבר פעיל

אם אתה עובר באזור המרכז, אתה מוזמן לנסות את התערובת שאני קונה. 
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 139
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
דגמתי כבר מספק שקיות של קילו גם של פסקל וגם של מסטה (המותג השני שקדמה מחזיקים).
המסטה היה קפה ישן וממש לא טרי. יש תאריך תפוגה והבנתי שזה קפה בן כמה חודשים.
הפסקל תמיד היה טרי וטעים אולם יש בו רובוסטה ואני משתדל להשאר עם 100% ערביקה. בכל הנוגע לקפה עם רובוסטה, 3 השקיות ששתיתי היו טובות מאוד ומהנות.
עבורי (ולטעמי) זה המותג היחידי שאני קונה מקדמה ואני גם ממליץ עליו.
gedkoz ממליץ שתרים אליהם טלפון ותעדכן אותם בזה. אני חושב שמגיעה לך חוויה מתקנת..
המסטה היה קפה ישן וממש לא טרי. יש תאריך תפוגה והבנתי שזה קפה בן כמה חודשים.
הפסקל תמיד היה טרי וטעים אולם יש בו רובוסטה ואני משתדל להשאר עם 100% ערביקה. בכל הנוגע לקפה עם רובוסטה, 3 השקיות ששתיתי היו טובות מאוד ומהנות.
עבורי (ולטעמי) זה המותג היחידי שאני קונה מקדמה ואני גם ממליץ עליו.
gedkoz ממליץ שתרים אליהם טלפון ותעדכן אותם בזה. אני חושב שמגיעה לך חוויה מתקנת..