שרשור תגובות: כיצד לכייל את המסך שלכם: Brightness/Contrast
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
Drixie
לכל סוג מסך יש לזה שם אחר.
לגבי כיול brightness / contrast -זה נכון מאוד. זו הסיבה שזה המאמר הראשון בסדרה על כיול...
לכל סוג מסך יש לזה שם אחר.
לגבי כיול brightness / contrast -זה נכון מאוד. זו הסיבה שזה המאמר הראשון בסדרה על כיול...
הבעיה של מניעת צריבה היתה ידועה אך מה הכוונה ב"לשמר איכות המסך"? איזה סוג של נפילה באיכות יכולה לקרות עם צופים בפלזמה חדשה ישר עם קונטרסט גבוה?אם אתם במסך פלזמה, יש כאן טיפה משחק. ככל שהמסך חדש יותר, כך כדאי להפחית את הקונטרסט בכדי לשמר את האיכות של המסך ובכדי למנוע צריבה....
נראה לי דרישה מוגזמת בשוק עכשווי שמחליפים טלוויזיה כל שנתיים שלוש...... אז מה? בשלוש השנים הראשונות ניצפה בתמונה חלשה ללא כל גווני הלבן? עם אפור בהיר במקום לבן? הרי אנחנו כל כך אוהבים שחור עמוק אז מדוע להסתפק באפור בהיר במקום לבן אבל בשום אופן לא באפור כהה במקום שחור?מסך חדש לגמרי (פחות מ-200 שעות שימוש) כדאי להשאיר במצב 40%. אחרי שלב זה, אפשר להגביר ל-50 או 60%. אחרי שנה שנתיים של שימוש, אפשר גם להגביר יותר....
-
oferlaor
- מנהל

שוב, אני לא מבין איך שוב חזרנו לפלזמה, צריבות ולהרצה... זה לא נושא השרשור...
Guy1860
1. מסך חדש בגודל 50" צפוי להחזיק בבית הרבה יותר משנתיים שלוש
2. יש בפורום הזה הודעה דביקה עם הסבר כיצד צריך לעשות הרצה - צריך מספר שעות עם מסך לבן, ואחרי זה רצוי לעבוד עם קונטרסט נמוך יחסית (לא חייבים לרדת ל-40%) ל-200 שעות ראשונות.
3. 200 שעות זה בד"כ חודש וחצי בבית ממוצע (4.5 שעות ביום).
Guy1860
2. יש בפורום הזה הודעה דביקה עם הסבר כיצד צריך לעשות הרצה - צריך מספר שעות עם מסך לבן, ואחרי זה רצוי לעבוד עם קונטרסט נמוך יחסית (לא חייבים לרדת ל-40%) ל-200 שעות ראשונות.
3. 200 שעות זה בד"כ חודש וחצי בבית ממוצע (4.5 שעות ביום).
- tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: tovtovtov
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
עופר שלום,
ברשותי מסך פלסמה סמסונג PS50B550 (יש לי אותה 3 שנים לפחות).
ניסיתי לכייל לפי המדריך שלך -
1. אני רואה רק שתי פסים לבנים.
2. רואים את הפסים הלבנים על הרקע הלבן בלבד - לא מצליח לראות על הרקע השחור.
3. לא הבנתי - בגיוון של הבהירות אני מסתכל על הרקע הלבן או השחור? אותו דבר לגבי הניגודיות?
5. הניגודיות אצלי מכוונת לרמה של 90 האם להואיד - זה יותר מידיי גבוה?
תודה
ברשותי מסך פלסמה סמסונג PS50B550 (יש לי אותה 3 שנים לפחות).
ניסיתי לכייל לפי המדריך שלך -
1. אני רואה רק שתי פסים לבנים.
2. רואים את הפסים הלבנים על הרקע הלבן בלבד - לא מצליח לראות על הרקע השחור.
3. לא הבנתי - בגיוון של הבהירות אני מסתכל על הרקע הלבן או השחור? אותו דבר לגבי הניגודיות?
5. הניגודיות אצלי מכוונת לרמה של 90 האם להואיד - זה יותר מידיי גבוה?
תודה
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
-
oferlaor
- מנהל

אם אתה לא רואה על רקע שחור אז אתה בוודאות לא מכוייל.
תגביר את ה brightness עד שתראה את הפסים האפורים על רקע שחור.
אחרי זה תחליש בחזרה את brightness עד הנקודה שבה הם הכי קרובים להעלם.
אחרי זה תחליש בחזרה את brightness עד הנקודה שבה הם הכי קרובים להעלם.
- tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

עופר תודה,oferlaor כתב:אם אתה לא רואה על רקע שחור אז אתה בוודאות לא מכוייל.
אחרי זה תחליש בחזרה את brightness עד הנקודה שבה הם הכי קרובים להעלם....
אם אני מבין נכון אין השפעה של הניגודיות על ה brightness
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
תודה עופר, אבל מאוד אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות שהעלתי. אם תרצה, אפתח שירשור חדש:oferlaor כתב:שוב, אני לא מבין איך שוב חזרנו לפלזמה, צריבות ולהרצה... זה לא נושא השרשור...
Guy1860
3. 200 שעות זה בד"כ חודש וחצי בבית ממוצע (4.5 שעות ביום)....
1) רשמת שההרצה היא על מנת למנוע צריבה וגם על שמירת איכות הפלזמה? איזו ירידה של איכות צפויה בפלזמה ללא ההרצה. איך היא תבוא לידי ביטוי מעבר לצריבות?
2) יש לי פלזמה חדשה בערך כחמישה חודשים, האם מאוחר מידי להריץ את השטיפה על מנת שתהיה אפקטיבית? האם עכשיו היא תהיה פחות אפקטיבית?
3) ושאלה שלישית בכל זאת עובדתית. רשמת שבשלוש השנים הראשונות יש לצפות עם קונטרסט של מקסימום 60% אחרי השטיפה, גם כתבת שבמצב של 60% אתה לא מקבל את כל סקלת הלבנים או במילים אחרות הלבן הכי גבוה שלך הוא בעצם אפור בהיר.
מצד שני, כוידאופיל אתה משקיע במסכים יקרים ששמים מטרה לתת לך שחור עמוק - מסכים כמו הקורו של פיוניר וה-VT50 החדשה של פנסוניק. ובכן שאלתי היא - כוידאופיל מדוע שחור אמיתי חשוב לך, אתה משקיע עבורו הרבה ולא מוכן לקבל במקומו אפור כהה כמו במסכי LCD אבל כשמדובר בלבן אין לך שום בעיה לעבוד ב-60% קונטרסט ולקבל במקומו אפור בהיר?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
עפר תודה רבה על המאמר (וגם על שני האחרים)
עכשיו, אני מקווה שלא תיקח את זה כבקשה חצופה:
האם יש אפשרות להכין מדריך אחד מסודר יותר, כולל פאטרנים ברורים (קישור לקובץ מרוכז עם כל הפאטרנים שצריך) שעובר על כל שלבי הכיול מההתחלה ועד הסוף? כלומר, משהו ברוח המאמרים שנכתבו (לא מפרט באובר מקצועיות ודורש ציוד מדידה מיוחד אך גם מכסה את כל הבסיס שצריך לדעת ואפשר לבצע לפי העין..) אשר מלווה את הקורא לאורך כל תהליך הכיול. כולל הגדרות בהירות/ניגודיות, חדות, גאמה וצבע (אני נוטה להניח שמאמר על כיול צבע כבר נמצא בקנה..
) את כל המאמר הזה, שגם יוכל לעבור עריכות ותיקונים צריך להדביק לדעתי בסטיקי בפורום כיול / עיבוד תמונה, כך שתמיד יהיה נגיש וקל למציאה.
אני מדבר על מדריך כזה שיהיה בסיס מספיק טוב לכל חובב/ן בתחום שמחפש כיול למסך והגיע לפורום הזה.
מקווה שתיקח את זה כהארה/המלצה ולא בגדר בקשה חצופה..
עכשיו, אני מקווה שלא תיקח את זה כבקשה חצופה:
האם יש אפשרות להכין מדריך אחד מסודר יותר, כולל פאטרנים ברורים (קישור לקובץ מרוכז עם כל הפאטרנים שצריך) שעובר על כל שלבי הכיול מההתחלה ועד הסוף? כלומר, משהו ברוח המאמרים שנכתבו (לא מפרט באובר מקצועיות ודורש ציוד מדידה מיוחד אך גם מכסה את כל הבסיס שצריך לדעת ואפשר לבצע לפי העין..) אשר מלווה את הקורא לאורך כל תהליך הכיול. כולל הגדרות בהירות/ניגודיות, חדות, גאמה וצבע (אני נוטה להניח שמאמר על כיול צבע כבר נמצא בקנה..
אני מדבר על מדריך כזה שיהיה בסיס מספיק טוב לכל חובב/ן בתחום שמחפש כיול למסך והגיע לפורום הזה.
מקווה שתיקח את זה כהארה/המלצה ולא בגדר בקשה חצופה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
oferlaor
- מנהל

Jacko-il
זה לא ממש אפשרי כי ברגע שעוברים לציוד יש כבר אין סוף וריאציות שתלויות בסוג המסך, בציוד וגם בהעדפות של המכייל עצמו.
לכן זה לא ממש פרקטי לייצר כזה מדריך.
יש עוד חלק של המאמר - ביחד כל החלקים מרכיבים כיול סביר שהוא 10 רמות מעל ממה שמקבלים out of the box.
זה לא ממש אפשרי כי ברגע שעוברים לציוד יש כבר אין סוף וריאציות שתלויות בסוג המסך, בציוד וגם בהעדפות של המכייל עצמו.
לכן זה לא ממש פרקטי לייצר כזה מדריך.
יש עוד חלק של המאמר - ביחד כל החלקים מרכיבים כיול סביר שהוא 10 רמות מעל ממה שמקבלים out of the box.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אבל איפה דברתי על ציוד?
סה"כ מה שאמרתי זה לרכז את אותם שלושת מאמרים שכתבת למדריך אחד מסודר ומפורט יותר, שיכלול לינקים לקבצי פאטרנים ספציפיים. שיודבק בפורום כיול / עיבוד תמונה + התייחסות גם לנושא כיוון הצבע (או לפחות הסבר למה צריך לשאוף בכיוון), בו יוכלו לעשות שימוש מי שיש לו מצב צבעי RGB במסך או מישהו שבא לו לרכוש משקפי פילטר צבע ייעודיים.
לגבי: "יש עוד חלק של המאמר - ביחד כל החלקים מרכיבים כיול סביר שהוא 10 רמות מעל ממה שמקבלים out of the box."
ברור. זה בדיוק מה שאני חושב. רק פשוט לרכז את כל החלקים למדריך אחד טוב.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר..
סה"כ מה שאמרתי זה לרכז את אותם שלושת מאמרים שכתבת למדריך אחד מסודר ומפורט יותר, שיכלול לינקים לקבצי פאטרנים ספציפיים. שיודבק בפורום כיול / עיבוד תמונה + התייחסות גם לנושא כיוון הצבע (או לפחות הסבר למה צריך לשאוף בכיוון), בו יוכלו לעשות שימוש מי שיש לו מצב צבעי RGB במסך או מישהו שבא לו לרכוש משקפי פילטר צבע ייעודיים.
לגבי: "יש עוד חלק של המאמר - ביחד כל החלקים מרכיבים כיול סביר שהוא 10 רמות מעל ממה שמקבלים out of the box."
ברור. זה בדיוק מה שאני חושב. רק פשוט לרכז את כל החלקים למדריך אחד טוב.
מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

עופר,
לגבי contrast בפלאזמה.
כתבת במאמר שאחרי שימוש של 200 שעות ניתן להעלות את הרמה ל 50-60%, ואחרי שנתיים אפילו יותר.
עד לכמה יותר?
האם 90% (שנראה נהדר) זה יותר מידיי?
תודה
לגבי contrast בפלאזמה.
כתבת במאמר שאחרי שימוש של 200 שעות ניתן להעלות את הרמה ל 50-60%, ואחרי שנתיים אפילו יותר.
עד לכמה יותר?
האם 90% (שנראה נהדר) זה יותר מידיי?
תודה
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000