רבים אינם מנצלים את מלוא היכולות של המסך שלהם. פעולת הכיול מיועדת לאפשר לכם לנצל באופן אופטימלי את המסך.
מדריך זה בא לאפשר לכל אחד לכייל את המסך שלו כך שהוא יקבל את מלוא הקונטרסט שהמכשיר מסוגל לספק
האם יש סיבה שיצרניות המסכים לא מספקות בעצמן כלי מובנה כלשהו במסך עצמו,שיאפשר לצרכן הפשוט לנצל באופן אופטימלי את המסך? נשמע לי מוזר שאנשים מוציאים ממיטב כספם 15K וצפונה ונאלצים מחוסר ברירה וחוסר ידע לכייל את המסך לפי העין האנושית...
האלטרנטיבה היחידה לעין האנושית זה סנסור. יש סנסורים מצויינים, אך הטובים מבינהם רק מתקרבים ליכולות של העין ובמקרה של כיול brightness/contrast לא מגיעים ליכולותיה. לכן, במקרה כזה עדיף להשתמש בעין - זולה יותר וטובה יותר...
לגבי test patterns. יש מסכים עם תבניות בדיקה. רובם משלבים הרבה בדיקות ביחד, כך שללא הבנה מעמיקה יותר זה עלול לבלבל מאוד.
שאלה לגבי כיול מסטרימר (ואם לדייק - PCH200).
באיזה colorspace צריך להשתמש בזמן כיול?
יש כמה ערכים שניתן לבחור מהם, כמו למשל sRGB 16-235, BT.709 וכו'...
ואם כבר להרחיב את השאלה, אז באיזה colorspace צריך להשתמש בזמן צפיה? (אני עובד עם sRGB 16-235).
יש כאן 3 סטים של פרמטרים שמשלימים זה את זה ולא מחליפים זה את זה...
BT709 - זה ה-colorspace שצריך להשתמש עבור תכני HD. התקן הישן יותר כבר לא רלוונטי ומיועד ל-SD בלבד.
לגבי sRGB מול YUV (כלומר 4:4:4, 4:2:2, 4:2:0 או 4:0:0). בעיקרון, אתה לא אמור לחוש הבדל. לרוב עדיף 4:4:4 אם זה אפשרי (פחות טעויות חישוב ואפשרויות לפספוס).
לגבי 16-235 זה כבר סיפור די קבוע. תמיד צריך לבחור ב-BLACK LEVEL HIGH (שזה 16-235) כשמדובר בתוכן וידאו. כשמדובר במחשב זה כבר סיפור אחר.
או לצרוב על בלוריי/DVD כדי לכייל את הכניסה שלו במסך ( אם החיבור הוא HDMI אתה יכול להשתמש בסטרימר , שמוגדר נכון : BLACK LEVEL HIGH 16 - 235 , לאותה כניסה)
ירקרק כתב:האם יש סיבה שיצרניות המסכים לא מספקות בעצמן כלי מובנה כלשהו במסך עצמו,שיאפשר לצרכן הפשוט לנצל באופן אופטימלי את המסך? נשמע לי מוזר שאנשים מוציאים ממיטב כספם 15K וצפונה ונאלצים מחוסר ברירה וחוסר ידע לכייל את המסך לפי העין האנושית...
...
ל LG יש כלי מצויין ופשוט לכיול במסך שמסתמך על העין (PICTURE WIZARD) ולמיטב ידיעתי גם לפיליפס (אם כי באחרון לא התנסיתי).
בפיליפס 8007 יש אפילו מסך כחול שמאפשר לכייל צבע בלי צורך בפילטר. מצד שני, שאר הכיול על בסיס התמונה שמשודרת, ואם יש איתה בעיה, הכיול לא יצליח. בהתחלה השתמשתי ב HTPC והשתגעתי עד שעליתי על נושא הRGB 16-235, וזה קרה רק כששידרתי PATTERN ואמרתי לעצמי שהתוצאות לא הגיוניות. היום אני יודע שכל כיול חייב להתחיל בBRIGHTNESS וCONTRAST מדוייקים, ואח"כ אפשר לשחק עם מנגנוני ה"יותר צבע פחות צבע" של WIZARD.