תאורה, בעיה כשה אנשים, צריך עזרה בבחירת מקור חדש
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אז ככה, הסיפור כזה, אני שנים חי אם נורות ליבון של 75W לפחות, נכנסתי לבית חדש ורציתי לקנות גם נורות חדשות,
אבל מה? אין יותר מ 60W, מה כן יש? *** סיני או מלאי ישן. ניסיתי מספר פעמים כמה נורות פלוריסנט, ואין אין זה לא אותו דבר, פשוט לא מסגול להתרגל, זה לא כמו מעבר מ CRT לפלסמה שגם לא היה קל אבל זאת הייתה דרישה שלי, חבר המליץ לי לנסות כל מיני סוגים של פלוריסנט עד שימצע משהוא טוב, לא מצעתי. לבסוף רכשתי כמה נורות הלוגן 42W ונראה לי שזה הכיוון הנכון, השאלה מה עוד אתם יכולים להמליץ? כי הלוגן אכן תחליף טוב ואני אוהב את הטמפרטורה של הצבע וזה גם חסכוני .
אבל מה? אין יותר מ 60W, מה כן יש? *** סיני או מלאי ישן. ניסיתי מספר פעמים כמה נורות פלוריסנט, ואין אין זה לא אותו דבר, פשוט לא מסגול להתרגל, זה לא כמו מעבר מ CRT לפלסמה שגם לא היה קל אבל זאת הייתה דרישה שלי, חבר המליץ לי לנסות כל מיני סוגים של פלוריסנט עד שימצע משהוא טוב, לא מצעתי. לבסוף רכשתי כמה נורות הלוגן 42W ונראה לי שזה הכיוון הנכון, השאלה מה עוד אתם יכולים להמליץ? כי הלוגן אכן תחליף טוב ואני אוהב את הטמפרטורה של הצבע וזה גם חסכוני .
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
הלוגן?! אוי ואווי... ממש לא.
מחממות... ממש לא חסכוניות, נשרפות מהר.
החבר שלך צודק. כיום נורות PL נותנות הכי הרבה אור לשקל. יש המון סוגים וגוונים. תחפש בגוון תאורה צהוב טבעי... ולא לבן.
אם אתה לא מתחבר אליהן.. חפש נורות led.
עדיין יקרות אבל מחזיקות המון והכי חסכוניות שיש.
מחממות... ממש לא חסכוניות, נשרפות מהר.
החבר שלך צודק. כיום נורות PL נותנות הכי הרבה אור לשקל. יש המון סוגים וגוונים. תחפש בגוון תאורה צהוב טבעי... ולא לבן.
אם אתה לא מתחבר אליהן.. חפש נורות led.
עדיין יקרות אבל מחזיקות המון והכי חסכוניות שיש.
-
denis29
- חבר ותיק

מחמם או לא, אבל PL לעולם לא יהיו כמו ליבון/הלוגן, אני פשוט לא מסוגל להתרגל לזה, מרגיש במשרד או בית חולים
,לא רק זה,
זה הכי לא קרוב לאור יום בשום צורה שהיא, אני רוצה אור חם ונעים ולא לבן של בית חולים, לא קשור ל לאיזה "לבן" יהיה ה PL, זה פשוט לא זה..
זה הכי לא קרוב לאור יום בשום צורה שהיא, אני רוצה אור חם ונעים ולא לבן של בית חולים, לא קשור ל לאיזה "לבן" יהיה ה PL, זה פשוט לא זה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
-
denis29
- חבר ותיק

כן כבר קראתי על סוגים וכו' וכל הבעיות, ננעלתי על הלוגן, עולי אני פשוט יקנה מפצל הברגה ל 2X, וכך יוכל להכניס כמה אור שירצה.
כל הסית שלי היה הלוגן וכולו הוחלף לנורות חסכוניות daylight של אוסראם או של זאב. שתיהן מצויינות ובאמת בצבע תאורה נעים. אולי אתה רגיש במיוחד אבל אצלי אין תחושה של בית חולים.
כך או כך הלוגן לא עוד. בזבזני מאד, מחמם, נשרפות די מהר.
גם את צג המחשב שלי חשבתי שלא ניתן להחליף , טרינטרון של סוני אך מסתבר שפאנל ips הרבה יותר טוב......ד
כך או כך הלוגן לא עוד. בזבזני מאד, מחמם, נשרפות די מהר.
גם את צג המחשב שלי חשבתי שלא ניתן להחליף , טרינטרון של סוני אך מסתבר שפאנל ips הרבה יותר טוב......ד
-
denis29
- חבר ותיק

חח, מסך מחשב גם עצלי ips, בסלון יש פלסמה אם כל הבעיות של הטכנולוגיה, על איכות משלמים, גם אם היא לא חסכונית, הבעיה בפלוריסנט זה ספקטרום מוגבל הבעיה אם אור חם בכלל, חח ותאמין לי, פלוריסנט ממש אבל ממש לא ירוק לאיכות הסביבה, גם לא בריא כלל לעיניים שלנו, בן אדם תמיד חיפש מקור אור הכי דומה לאור היום, בקיצור יש מצב באמת יש לי רגישות יתר לעניין, אבל יש גבול לכמה ירוק צריך להיות.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אצלי בבית 80% מהתאורה מבוסס על נורות Led. אפשר להחליף צבע לפי המצב רוח והאווירה הרצויה בלחיצת כפתור וכל הבית יכול להיות מואר במחיר חשמל של פחות מנורת ליבון אחת.
-
denis29
- חבר ותיק

ספקטרום מוגבל
פלסול, אה ו ,על תשאלו איך..אבל:
[imgbig]http://i.imgur.com/CiZXw.jpg[/imgbig]
לכמה שנים יספיק, השאלה אם אני מזמין עוד באיביי? לא יעצר במכס?
[imgbig]http://i.imgur.com/CiZXw.jpg[/imgbig]
לכמה שנים יספיק, השאלה אם אני מזמין עוד באיביי? לא יעצר במכס?
+1 ל CFL בטמפרטורה 2700 קלווין.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה בטוח ש-daylight הוא זה שנותן צבע תאורה נעים? אולי אתה מתבלבל עם warm white?kobbi כתב:כל הסית שלי היה הלוגן וכולו הוחלף לנורות חסכוניות daylight של אוסראם או של זאב. שתיהן מצויינות ובאמת בצבע תאורה נעים. אולי אתה רגיש במיוחד אבל אצלי אין תחושה של בית חולים....
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"