תאורה, בעיה כשה אנשים, צריך עזרה בבחירת מקור חדש

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

אז ככה, הסיפור כזה, אני שנים חי אם נורות ליבון של 75W לפחות, נכנסתי לבית חדש ורציתי לקנות גם נורות חדשות,
אבל מה? אין יותר מ 60W, מה כן יש? *** סיני או מלאי ישן. ניסיתי מספר פעמים כמה נורות פלוריסנט, ואין אין זה לא אותו דבר, פשוט לא מסגול להתרגל, זה לא כמו מעבר מ CRT לפלסמה שגם לא היה קל אבל זאת הייתה דרישה שלי, חבר המליץ לי לנסות כל מיני סוגים של פלוריסנט עד שימצע משהוא טוב, לא מצעתי. לבסוף רכשתי כמה נורות הלוגן 42W ונראה לי שזה הכיוון הנכון, השאלה מה עוד אתם יכולים להמליץ? כי הלוגן אכן תחליף טוב ואני אוהב את הטמפרטורה של הצבע וזה גם חסכוני .
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

הלוגן?! אוי ואווי... ממש לא.
מחממות... ממש לא חסכוניות, נשרפות מהר.

החבר שלך צודק. כיום נורות PL נותנות הכי הרבה אור לשקל. יש המון סוגים וגוונים. תחפש בגוון תאורה צהוב טבעי... ולא לבן.

אם אתה לא מתחבר אליהן.. חפש נורות led.
עדיין יקרות אבל מחזיקות המון והכי חסכוניות שיש.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מחמם או לא, אבל PL לעולם לא יהיו כמו ליבון/הלוגן, אני פשוט לא מסוגל להתרגל לזה, מרגיש במשרד או בית חולים (n) ,לא רק זה,
זה הכי לא קרוב לאור יום בשום צורה שהיא, אני רוצה אור חם ונעים ולא לבן של בית חולים, לא קשור ל לאיזה "לבן" יהיה ה PL, זה פשוט לא זה..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

אם אתה מסתובב ב-ebay.deתנסה לקנות שם נורות HALOLUX הדור החדש יותר יעיל מבחינה אנרגטית והואר שהוא מפיץ נהדר,אבל אליה וקוץ בה הנורות די יקרות

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כן כבר קראתי על סוגים וכו' וכל הבעיות, ננעלתי על הלוגן, עולי אני פשוט יקנה מפצל הברגה ל 2X, וכך יוכל להכניס כמה אור שירצה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #6 

כל הסית שלי היה הלוגן וכולו הוחלף לנורות חסכוניות daylight של אוסראם או של זאב. שתיהן מצויינות ובאמת בצבע תאורה נעים. אולי אתה רגיש במיוחד אבל אצלי אין תחושה של בית חולים.
כך או כך הלוגן לא עוד. בזבזני מאד, מחמם, נשרפות די מהר.
גם את צג המחשב שלי חשבתי שלא ניתן להחליף , טרינטרון של סוני אך מסתבר שפאנל ips הרבה יותר טוב......ד

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

חח, מסך מחשב גם עצלי ips, בסלון יש פלסמה אם כל הבעיות של הטכנולוגיה, על איכות משלמים, גם אם היא לא חסכונית, הבעיה בפלוריסנט זה ספקטרום מוגבל הבעיה אם אור חם בכלל, חח ותאמין לי, פלוריסנט ממש אבל ממש לא ירוק לאיכות הסביבה, גם לא בריא כלל לעיניים שלנו, בן אדם תמיד חיפש מקור אור הכי דומה לאור היום, בקיצור יש מצב באמת יש לי רגישות יתר לעניין, אבל יש גבול לכמה ירוק צריך להיות.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #8 

בתור שונא אור לבן מושבע...נורות ה PL הצהובות (לבן חם) מצוינות
העם דורש..... כל מיני דברים

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #9 

אצלי בבית 80% מהתאורה מבוסס על נורות Led. אפשר להחליף צבע לפי המצב רוח והאווירה הרצויה בלחיצת כפתור וכל הבית יכול להיות מואר במחיר חשמל של פחות מנורת ליבון אחת.

denis29 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ספקטרום מוגבל (n) פלסול, אה ו ,על תשאלו איך..אבל:
[imgbig]http://i.imgur.com/CiZXw.jpg[/imgbig]
לכמה שנים יספיק, השאלה אם אני מזמין עוד באיביי? לא יעצר במכס?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #11 

+1 ל CFL בטמפרטורה 2700 קלווין.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #12 

kobbi כתב:כל הסית שלי היה הלוגן וכולו הוחלף לנורות חסכוניות daylight של אוסראם או של זאב. שתיהן מצויינות ובאמת בצבע תאורה נעים. אולי אתה רגיש במיוחד אבל אצלי אין תחושה של בית חולים.
...
אתה בטוח ש-daylight הוא זה שנותן צבע תאורה נעים? אולי אתה מתבלבל עם warm white?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #13 

אפשר להשיג נורות לד לבן חם ב DX. אומנם אחת מתה אחרי חצי שנה, אבל האחרות עובדות מאוד יפה. הצריכה אפסית.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”