חישוב תשואה של תיק השקעות דינאמי

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
benjamin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292

שליחה

אני מתחבט בשאלה מספר ימים. חיפשתי קצת חומר ואשמח לשמוע האם יש למישהו כאן (אולי עוסק בתחום?) לשפוך אור על הסוגיה הבאה:
כיצד מחשבים תשואה שנתית של תיק השקעות דינאמי? כלומר, במהלך השנה נרכשים ונמכרים נירות ערך, כך שהסכום הנמצא בתיק אינו קבוע כל השנה.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

לפי התשואה הממוצעת של בית ההשקעות שיש להם על תיקים מסוג זה (זה אתה צריך לשאול אותם)

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

benjamin כתב:אני מתחבט בשאלה מספר ימים. חיפשתי קצת חומר ואשמח לשמוע האם יש למישהו כאן (אולי עוסק בתחום?) לשפוך אור על הסוגיה הבאה:
כיצד מחשבים תשואה שנתית של תיק השקעות דינאמי? כלומר, במהלך השנה נרכשים ונמכרים נירות ערך, כך שהסכום הנמצא בתיק אינו קבוע כל השנה.
...
אני לקוח של בנה"פ.
באתר שלהם אפשר לראות את השינוי הנומינלי בניירות הערך שיש לך עכשיו ברשותך.
כמו כן, יש אפשרות לראות את אירועי המס של כל המכירות שלך. שם תוכל לראות בקלות מה הרווח/הפסד היה.
העתק הכל לאקסל ותוכל לחשב מה שאתה צריך

benjamin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני לא מדבר על תיק שמנוהל ע"י בית השקעות אלה בניהול עצמאי שלי לכן אני מעונין לחשב לבד.
אני אתן דוגמה סינטטית:
בתחילת השנה התיק הכיל נכסים בסך 100,000 ש"ח. לאחר חודש, שווי התיק היה 101,000 ש"ח, ואז נרכשו עוד ניירות ערך בשווי 1000 ש"ח. לאחר עוד חודש נמכרו ניירות בשווי 3000 ש"ח (שווי התיק לפני המכירה היה 102,500). בסוף השנה שווי התיק היה 107,000 ש"ח. השאלה: מה תשואת התיק?

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

שליחה

התשואה חייבת להיות מחושבת על כל עסקה בנפרד ואז ממוצע משוקלל לפי סכום הרכישה.

לחילופין, סכום הרכישות הנומינליות (במקור, ללא תשואה) אל מול הערך הנוכחי של התיק יתן לך את תשואת התיק.

בשני המקרים תקבל את אותו מספר :)

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

למה לא להסתכל על תחילת הפעילות ועל סופה ולחשב את הסיגמא ?

כי מה שמעניין אותך בסופו של דבר זה כמה כסף הכנסת בתחילה וכמה כסף משכת בסוף.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

benjamin כתב:אני לא מדבר על תיק שמנוהל ע"י בית השקעות אלה בניהול עצמאי שלי לכן אני מעונין לחשב לבד.
אני אתן דוגמה סינטטית:
בתחילת השנה התיק הכיל נכסים בסך 100,000 ש"ח. לאחר חודש, שווי התיק היה 101,000 ש"ח, ואז נרכשו עוד ניירות ערך בשווי 1000 ש"ח. לאחר עוד חודש נמכרו ניירות בשווי 3000 ש"ח (שווי התיק לפני המכירה היה 102,500). בסוף השנה שווי התיק היה 107,000 ש"ח. השאלה: מה תשואת התיק?
...
לא כתבתי שהתיק שלי מנוהל ע"י בית השקעות. הוא מנוהל עצמאית בבנק הפועלים.
בכל פעולה של מכירה, אפשר לראות מה היה מחיר השכבה ברכישה, במכירה, וכמה מס שולם.

ואני לא מבין אותך, אם היה לך 100K ועכשיו יש לך 107K מבלי שהוספת כסף מבחוץ... קשה לחשב התשואה של התיק ?!
הבעיה בחישוב תשואה זה אם אתה מוסיף/גורע מהכסף הבסיסי שלך

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

שליחה

mayeast כתב:
benjamin כתב:אני לא מדבר על תיק שמנוהל ע"י בית השקעות אלה בניהול עצמאי שלי לכן אני מעונין לחשב לבד.
אני אתן דוגמה סינטטית:
...
לא כתבתי שהתיק שלי מנוהל ע"י בית השקעות. הוא מנוהל עצמאית בבנק הפועלים.
בכל פעולה של מכירה, אפשר לראות מה היה מחיר השכבה ברכישה, במכירה, וכמה מס שולם.

ואני לא מבין אותך, אם היה לך 100K ועכשיו יש לך 107K מבלי שהוספת כסף מבחוץ... קשה לחשב התשואה של התיק ?!
הבעיה בחישוב תשואה זה אם אתה מוסיף/גורע מהכסף הבסיסי שלך
...
הוא בפירוש כתב כי יש הפקדות שוטפות.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

אני אתן דוגמה סינטטית:
...
לפי הדוגמא שלך תשואת התיק היא 7% ברוטו ו 5.6% נומינאלי לא כולל עמלות בנק

benjamin פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

taoyossi כתב:
אני אתן דוגמה סינטטית:
...
לפי הדוגמא שלך תשואת התיק היא 7% ברוטו ו 5.6% נומינאלי לא כולל עמלות בנק
...
מדוע 7%?
מצד אחד הושקעו בתיק 101,000 ש"ח (כאמור היתה רכישה בחודש 2) אבל מצד שני בחודש 3 התחלנו מבסיס של 99,500.

נראה לי שצריך לבצע ממוצע משוקלל אך לא לגמרי ברור כיצד, והאם קיימת נוסחה/פוקנציה באקסל שמחשבת את זה באופן אוטומטי.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909

שליחה

התשובה, כמו בהרבה מקרים אחרים תלויה במה השימוש הצפוי בה. מה אתה רוצה לעשות עם ה"תשואה הממוצעת"?
- אם מעניין אותך בכמה התעשרת בתקופה הנ"ל: מצב סופי פחות מצב התחלתי יספק תשובה מדוייקת
- אם אתה רוצה להשתמש בזה לשם השואה עם אחרים (כלומר, "של מי יותר גדול"): כל חישוב טוב, וזה כמובן חסר משמעות. בחר בחישוב שיוציא אותך יותר "גבר". :lol:
- אם תהית אם עשית נכון שהוצאת את הכספים מערוץ אחד והעברת לאחר: השווה ערך נוכחי של שניהם (כיום!)
- אם אתה רוצה לקבל החלטה לגבי העתיד: מה זה משנה, הרי העתיד אינו העבר...
סתם ה2 אגורות שלי (כולל תשואה ומע"מ)

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792

שליחה

בנימין, בדיוק לצורך זה פיתחו חכמי מצרים את האקסל.
אבל הירקן שלי אמר לי פעם
"אני קונה קילו מלפפון ב2 שקל , מוכר ב4 ,הרווחתי 10% ... מספיק לי"
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770

שליחה

תצטרף לקורס החינמי הזה: http://venture-lab.org/finance/index
יש עוד המון קורסים בנושא פיננסים ב- coursera.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

חזור אל “ללא קשר”