naim-nait5i-מישהו שמע?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

אין ספק שניים טובים מאד בפירסום,בפרק זמן של כמה עשרות שנים(15)

הצליחה החברה לשכנע אותי שיש לי חובה מוסרית להחזיק ציוד שלהם

והאפשרות היא ניים 5I,מגבר אינטגרייטד,קראתי בaudio review 17 ביקורות

שמשבחות את המכשיר עד לשמיים,אולי יש כאן איזה ישראלי ששמע?

אגב-קלאסי וג'אז,תודה

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מצטרף לשאלה.

אצלי רק ג'אז ורמקולים - JMLAB קובלט 816.

ron99
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

תמורה מעולה לכסף. אני מחזיק מגבר כזה כבר שנה וחצי. אחד

שליחה #3 

הפריטים שנשארו אצלי הכי הרבה זמן. כרגע אני בתהליך מכירה שלו כי לרמקול שלי מגיע הגברה איכותית יותר. אולם עם רמקולים בעלי נצילות של 89DB ומעלה ובסלון ישראלי ממצוע המגבר יעשה את העבודה.

האופי שלו - מאוזן עם נטיה קלה לתחום הנמוך, בעיקר עם משתמשים עם קבל הרמקול של ניים. ריתמיקה מעולה.

נטול כל פונקציות - אין פרה אאוט, אין פונו. אבל יתרון קטן יש לו בייפס לחיבור עם רסיבר קולנוע בייתי. שלט פונקציונלי מפלסטיק.

מראה - מעולה - דק , לא כבד .

מוסיקה - אולראונד טוב - בלי העדפה מיוחדת.

ושוב יחסית למחירו בארה"ב 1400$ - תמורה מעולה לכסף .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא חייבים להשתמש בכבלי הרמקול שלהם כי ביציאת המגבר הקבל של רשת הזובל לא קיים והוא הוכנס למעשה לקיבול של הכבל ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:לא חייבים להשתמש בכבלי הרמקול שלהם כי ביציאת המגבר הקבל של רשת הזובל לא קיים והוא הוכנס למעשה לקיבול של הכבל ?
...
:?: :?: :?: :?: :?:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:לא חייבים להשתמש בכבלי הרמקול שלהם כי ביציאת המגבר הקבל של רשת הזובל לא קיים והוא הוכנס למעשה לקיבול של הכבל ?
...
הפוך גוטה: חייבים להשתמש בכבל הרמקול שלהם, כי הוא משמש כתחליף לסליל שבד"כ שמים במוצא המגבר (AKA זובל).
אגב, בכל ה-NAIM-ים ששיפרתי עד היום, החזרתי את הסליל החסר לתוך המגבר כדי שיהיה אפשר לעבוד עם כבלים נורמלים (יענו אודיופילים...).
ולשואל המקורי - ה-NAIT5 מגבר חביב למדי, במחיר הנכון יכול להיות קניה נהדרת.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #7 

יאיר
אולי כדאי שתפתח שרשור מלא על מוצרי ניים וכל הנספחים שלהם .
הם מרובי תאוריות ופטנטים (כגון זובל ) ובעלי תאוריות "וודו " אדירות
אני חושב שדיון בנושא יפרה את פורום מאוד .
לטעמי אין חשיפה הולמת למוצרים שלהם .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

יאיר, תודה על התיקון.
זה מה שהתכוונתי.
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

Eyal_W כתב:יאיר
אולי כדאי שתפתח שרשור מלא על מוצרי ניים וכל הנספחים שלהם .
הם מרובי תאוריות ופטנטים (כגון זובל ) ובעלי תאוריות "וודו " אדירות
אני חושב שדיון בנושא יפרה את פורום מאוד .
לטעמי אין חשיפה הולמת למוצרים שלהם .
...
הי איל
בשביל לקבל חשיפה, יש יבואן שיכול להשקיע שקל או שנים בפרסום, אני בטח לא מתכוון
לעשות את זה בשבילו. מאידך, אני אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם יש, יש לי לא מעט "שעות מנוע" עם המוצרים שלהם (גם כשהם פתוחים וגם כשהם מנגנים...)
ביי, יאיר

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

כתב:

מאידך, אני אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם יש, יש לי לא מעט "שעות מנוע" עם המוצרים שלהם (גם כשהם פתוחים וגם כשהם מנגנים...)
...
יש ויש לך את זה - ועוד איך!... (Y)
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 02/09/2006 8:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
:קפה:

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אם יש מומחה לענייני Naim בפורום, זו הזדמנות טובה לברר כמה דברים בענייני Naim ו- וודו:
ראשית, מה הסיפור עם חיבורי ה DIN ? למה זה טוב ?
שנית, מה הסיפור על היותם מגברים קצביים, רתמיים וכו' ? האם לא מדובר בהדגשה מלאכותית של תדרים מסויימים שגורמים לך להרגיש את הקצב ? (נניח הבאסים והטרבל....)
שלישית, האם האופי המיוחד שלהם (כפי שנטען על ידי Naim) יתאים לכל סוגי המוזיקה ? גם לקלאסית ?
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

יש לי הרגשה שדודה קלרה תוכל לעזור גם בזה.... :roll:
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

yairjazz כתב: ראשית, מה הסיפור עם חיבורי ה DIN ? למה זה טוב ?
...
סיפור ארוך, שמקורו עוד בימי קדם (שנות ה-70) כשמערכות של NAIM שימשו כהגברה בלבד, עם מקור שהוא פטיפון של LINN - LP12, והרמקולים של LINN גם כן.
ה-LP-12 מוציא את הסיגנל כשהוא מוארק עם הארקת הרשת. סביב העובדה הזו נבנתה הפילוסופיה של NAIM שטוענת שיש להוליך את הסיגנל מהמקור עד למוצא, כשהוא תמיד מוארק. בצורה כזו, כל רכיב בשרשרת מקבל בכניסה ומוציא ביציאה: סיגנל ערוץ ימין, ערוץ שמאל, והארקה המשותפת לשניהם. החיבור בין הרכיבים מתבצע תמיד עם כבל יחיד המכיל את הסיגנלים הנ"ל, וזאת על מנת למנוע אפשרות של אדמות כפולות. מכאן נובע גם השימוש במחבר ה-DIN, שפשוט היה הדבר הכי טוב שיכולת למצוא בשנות ה-70 (אז עוד לא היו מחברי RCA מסיבים כמו היום...). מעניין לשים לב, שמוצרי אודיו גרמנים מאותה תקופה, גם השתמשו ב-DIN שכזה, ולא מאותן סיבות.
מחבר ה-DIN של NAIM מכיל בד"כ 4 או 5 פינים - תלוי בסוג הרכיב, שזה השלושה שצוינו קודם, פלוס קו מתח (או שני קוים, תלוי במכשיר) מספק כוח חיצוני, המזין את ה-PRE. כאן אגב היה חידוש נוסף של NAIM בשנות ה-70 - ה-PRE המקורי שלהם, שנקרא 12, היה בגודל של קופסת נעלי ילדים, והוזן ממקור מתח חיצוני, וזאת על מנת למנוע השראות מהשנאי על דרגת הפטיפון.
אגב, במאמר מוסגר אני חייב לציין שאני אישית מעדיף את הציוד של NAIM עם מחברי RCA קונוונציונלים - ואם אין שם כאלו, פשוט צריך להוסיף...
yairjazz כתב: שנית, מה הסיפור על היותם מגברים קצביים, רתמיים וכו' ? האם לא מדובר בהדגשה מלאכותית של תדרים מסויימים שגורמים לך להרגיש את הקצב ? (נניח הבאסים והטרבל....)
...
עקרונית כן, יחידת ה-PRE של NAIM כוללת באופן מסורתי דרגת חוצץ בכניסה, שזו תצורה לא סטנדרטית (שוב, במונחי שנות ה-70). דרגה זו אחראית על נושא תיאום אימפדנסים וכו', וגם כוללת מעגל אקווליזציה שטיפה מדגיש את התחום הנמוך. מגברי ההספק שלהם אגב מתפקדים היטב כבר מאיזור ה-15 HZ, והגדולים שבהם "מושכים" עד 10 HZ.
yairjazz כתב: שלישית, האם האופי המיוחד שלהם (כפי שנטען על ידי Naim) יתאים לכל סוגי המוזיקה ? גם לקלאסית ?
...
לדעתי כן, זה כמובן עניין של טעם ויש כאלו שלא יאהבו את זה. הציוד שלהם בד"כ אינו עומד בסטנדרטים אודיופילים בכל מה שקשור לפירוט, סאונד-סטייג' ומיקרו-דינמיקה - את זה אתה מקבל כבונוס רק בציודים הכי יקרים שלהם (שעולים כמו בית בד"כ). מצד שני, האופי הייחודי שלהם מאפשר הנאה מרובה מהמוזיקה ומשאיר אותך המאזין מרותק למה שאתה שומע מבלי שזה יהיה מעייף או משעמם. התחום הנמוך מאד חשוב לדעתי שכן הוא עומד בבסיס של כל סוג מוזיקה.
שוב במאמר מוסגר אני חייב לציין שעם סדרה של שינויים, אפשר להנות בציוד של NAIM מכל העולמות - גם תחום נמוך משובח וגם סאונד-סטייג' ומיקרו-דינמיקה ממדרגה ראשונה.
אנקדוטה נוספת, כש-LINN יצאו עם מערכות הגברה בסוף שנות ה-80 ו"נפרדו" מ-NAIM, הם יצאו חוצץ כנגד הבית-ספר של NAIM, והחליטו כי הקצב פחות חשוב מהמנגינה עצמה (TUNE), וכך הציוד של LINN מאופיין בד"כ בבאס רזה יחסית ומיד עשיר למדי. כאמור, הכל שאלה של טעם.

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

יאירf כתב:שוב במאמר מוסגר אני חייב לציין שעם סדרה של שינויים, אפשר להנות בציוד של NAIM מכל העולמות

יאיר חן חן על הסקירה,איזה שינויים אפשר לעשות בנייט 5 אם בכלל?
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

ילדיעפים כתב:איזה שינויים אפשר לעשות בנייט 5 אם בכלל?
...
שינוי במעגל, שכמובן מסיר את האחריות (אם יש), ועלול לפגוע בסחירות שלו.

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

yairf כתב: הציוד שלהם בד"כ אינו עומד בסטנדרטים אודיופילים בכל מה שקשור לפירוט, סאונד-סטייג' ומיקרו-דינמיקה - את זה אתה מקבל כבונוס רק בציודים הכי יקרים שלהם (שעולים כמו בית בד"כ). מצד שני, האופי הייחודי שלהם מאפשר הנאה מרובה מהמוזיקה ומשאיר אותך המאזין מרותק למה שאתה שומע מבלי שזה יהיה מעייף או משעמם. התחום הנמוך מאד חשוב לדעתי שכן הוא עומד בבסיס של כל סוג מוזיקה.
...
יאירF - על זה רציתי לדבר !

מה זה "האופי הייחודי שלהם" שמאפשר הנאה בלתי מתפשרת ובלתי מתעייפת מהמוזיקה ?

אני מניח שכולנו (למעט מי שחולה בשדרגת סופנית) מעוניינים בסופו של דבר בהנאה מהמוזיקה. להבנתי, הפירוט, הסאונד-סטייג' והמיקרו-דינמיקה הם חלק (נכבד ?!) מהמרכיבים של העניין החמקמק הזה.
מה יש ב Naim שנותן לך את ההנאה הכל כך מיוחדת הזו, גם ללא המרכיבים הנ"ל, ובמה היא (ההנאה, חווית השמיעה) כל כך שונה מההנאה שיש במגברים אחרים ?

הרי באמירות האלה של אוהבי Naim (אמירות בסגנון: "אנחנו לא אלופי הפירוט והדיוק, אבל אצלנו תשמע את המוזיקה") שחוזרות על עצמן בכל מקום, לרבות באתר הרשמי של Naim, יש רמז לפילוסופיה שלמה הקיימת לכאורה בתפיסת הצליל ובתפיסת חווית ההאזנה של אנשי Naim.

האם בסופו של דבר מדובר בהגברה מועטה של התדרים הנמוכים ?

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

yairjazz כתב:
מהמוזיקה. להבנתי, הפירוט, הסאונד-סטייג' והמיקרו-דינמיקה הם חלק (נכבד ?!) מהמרכיבים של העניין החמקמק הזה.
מה יש ב Naim שנותן לך את ההנאה הכל כך מיוחדת הזו, גם ללא המרכיבים הנ"ל, ובמה היא (ההנאה, חווית השמיעה) כל כך שונה מההנאה שיש במגברים אחרים ?
...
קודם כל השאלה טובה והתשובה היא שבוודאי המגברים של Naim (לפחות אלו שאני שמעתי) אינם נייטרלים. מה בדיוק הם מדגישים ואיך, לך תדע. יש להם צליל אופייני שהוא כנראה תוצאה של התכנון בו הם משתמשים.

ורק הערה קטנה, soundstage באמת לא קשור למוסיקה. זוהי אשליית דימוי ויזואלי שיוצר הסטריאו בראש המאזין ולא מוסיקה פר-סה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

yairjazz כתב:האם בסופו של דבר מדובר בהגברה מועטה של התדרים הנמוכים ?
...
לא רק.
NAIM בד"כ משקיעים אנרגיה מרובה בדרגת ה-PRE, גם במעגל עצמו (המורכב כאמור משתיים עד שלוש דרגות נפרדות) וגם באיכות אספקת המתח ל-PRE. ההשקעה הזו מתבטאת בצליל שהוא על פי רוב דינמי מאד ושומר על הפרדה טובה גם כשיש ערב רב של כלים מנגנים (יתרון בקלאסי, אגב). שווה להתנסות בזה פעם.
אגב, מיתוס נוסף שנהוג לנופף בו הוא ש-NAIM עובד רק עם NAIM. מסתבר שזה נכון. מעגל מגבר ההספק בנוי על סף חוסר יציבות ונוטה להכנס לאוסצילציות פראיות אם הוא מרגיש בכניסה סיגנלים שלא אמורים להיות שם (תדרי HF בעיקר). מעגל ה-PRE של NAIM חוסם בדיוק את התדרים האלו על מנת לשמור על יציבות מגבר ההספק. את שתי התכונות הנ"ל ניתן לשנות די בקלות ולהפוך את שניהם לרכיבים גנריים לחלוטין שניתן לשלב אותם בקלות עם ציוד אחר (יצא לי לשמוע PRE משופר שלהם עם מגבר מנורות - היה תענוג אמיתי!).

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

יאיר,לפי מה שהבנתי ניתן להשתמש בנייט 5 בתור פאואר?

אם אחבר אליו פרה מנורות?
אמן מייסר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

ילדיעפים כתב:יאיר,לפי מה שהבנתי ניתן להשתמש בנייט 5 בתור פאואר?

אם אחבר אליו פרה מנורות?
...
לא, ממש לא! ה-NAIT הוא מגבר אינטגרייטד וזה הדבר היחיד שהוא יודע לעשות (וכאמור, הוא לא ממש רע בזה).
אגב, יהיה משעשע להשוות אותו ל-NAIT-1 המיתולוגי משנת 81. 18W בלבד, אבל עם ביצים של פיל!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”