בניית מחשב HTPC + שאלות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אוקיי אז ככה, אני דיי חדש בתחום, אבל מתעניין כבר הרבה זמן..
אני חושב שהגיע הזמן שגם אני אבנה לעצמי מחשב HTPC..
אז ככה, התקציב שלי הוא בסביבות ה-3000-3500 ובעקרון את המחשב עצמו כבר בניתי, ואתם יכולים לראות את המפרט בתמונה הבאה..
(אגב אל תתיחסו למארז בנתיים, אני כנראה יחליף)
http://www.hometheater.co.il/files/theater.jpg

בכל אופן כמו שאתם יכולים לראות המפרט לא הכי חזק בעולם אבל בכל זאת ישנם חלקים שבחרתי בקפידה וחלק אולי אני יחליף (כמו את המעבד סלרון), אבל המחיר יישאר..
אגב, הלוח אם בא עם עם יציאות אודיו 7.1 שכוללות אופטי ו SPDIF אז לא לקחתי עוד כרטיס אודיו בנפרד.

השימושים העיקריים של המחשב יהיה בעיקר סרטים ומוזיקה, כשהשאיפה היא גם לאפשר להקליט וידאו.. (הכוונה כשאני יקליט אני לא יעשה דברים אחרים כדי לא לתפוס משאבים), ובנוסף את כל הדברים האחרים שמחשב HTPC יכול להציע.

עכשיו ככה, אני מתכוון ללכת על מערכת ההפעלה של מייקרוסופט MCE, וכנראה לרכוש את השלט בנפרד.. ובנוסף אני הולך לרכוש את ה PVR 150 (לא לנסות להמליץ לי על ה-350 אין לי תקציב לזה).. עכשיו השאלה היא כזו גם ה PVR וגם MCE מגיעים עם שלט , על מה שולטים השלטים בדיוק (ה PVR למשל, על מה השלט שלו שולט בדיוק?)..

בנוסף רציתי לשאול מה אתם ממליצים, באמת כדאי לקנות את השלט של MCE או עדיפות על מקלדת ועכבר אל-חוטיים?
תצאו מנקודת הנחה שהמחשב הזה ישמש גם בשביל אינטרנט טיפה ופה ושם משחקים קטנים..

ועוד שאלה, ל MCE יש תוסף שמאפשר להוריד את המדריך ערוצים של HOT מהאינטרנט?
או מהממיר עצמו?
פשוט לפי מה שהבנתי יש תמיכה רק ביס, אבל אולי אני טועה!

בכל אופן אשמח לקבל המלצות על מקלדות ועכברים אלחוטיים ואורך חיי הסוללה שלהם וכמובן מחירים!

ותגובות על המפרט והמלצות נוספות יתקבלו בברכה!

תודה רבה

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #2 

1) בנוגע לשלט אנו לא אוכל לתת את דעתי כי אני משתמש בכלל בשלט אחר לגמרי. IMON VFD - (חפש את פרויקט בניית הHTPC שלי)
בשלט של הPVR 150 עוד לא יצא לי להשתמש כי אני עדיין לא צריך שיעביר לי ערוצים בממיר (שזו אחת מהתכונות שלי)

2) לפי דעתי כדאי לקנות גם שלט למקרים שתעבוד עם תוכנות המדיה וגם מקלדת + עכבר כשתעבוד עים תכונות המחשב הסטנדרטיות
וקח בחשבון שבכול מקרה יכול להיות שמידיי פעם תרצה לעבוד עם המקלדת והעכבר בתוכנות הHTPC.

3) בנוגע לתמיכה במדריך השידורים עד כמה שידוע לי, התמיכה בזה קיימת רק מה MCE של VISTA
בגירסת הXP MCE אתה צריך את התוכנות הנוספות בכדי להעלות לוח משדרים - טייל קצת בדביקים של פורום
HTPC ותלמד על התוכנות הנ"ל.

גם בנוגע למקלדות ועכברים או שלטים אתה יכול למצוא מידע פה בפורום (תעשה חיפוש) ובעיקר בביקורות בתפריט העליון באתר.
אני ממליץ בעיקר על מקלדת + עכבר שיעבדו על BT ולא על RF או IR (אינפרא)

המלצה - כדאי מאוד שתוסיף עוד חצי ג'יגה בזיכרון...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #3 

לגבי ה-PVR 350 - אל תדאג, אף אחד לא ימליץ לך כי הוא מאד מאד! מיושן ואין צורך בו...אתה יכול להיות רגוע עם ה-PVR 150.
לגבי הקלטה - אין שום בעיה להקליט תוכניות ברקע ולהמשיך לצפות בסרטים או לעשות משהו אחר עם המחשב, היות והקידוד של הוידאו נעשה בחומרה.
אם אתה הולך על WINDOWS MCE, אני ממליץ על PVR 150 MCE עם שלט של מיקרוסופט. משתי סיבות - 1. אתה צריך את השלט של מיקרוסופט שמגיע עם שני בלאסטרים IR כדי לשלוט על ממיר הכבלים. 2. השלט שלהם מצויין! אתה יכול בעזרתו ובעזרת תוכנה כמו HIP או GIRDER לשלוט על כל תוכנה במחשב.
לגבי גלישה באינטרנט - אם אתה לא מתחבר לפלסמה/LCD חבל על הזמן. בטלויזיה "רגילה" קשה מאד לגלוש באינטרנט...וכמובן לעבוד עם המחשב בכל דבר אחר שלא מתוכנן כממשק לטלויזיה.

באופן כללי, היתי בודק אלטרנטיבה מבוססת AMD - היות והמחירים שלו ירדו מאד! בשבועות האחרונים

בהצלחה,
אורן.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

כמו שאורן אמר נראה לי שבאותו מחיר ואפילו פחות תוכל לקנות AMD Athlon 64 3500 בסוקט AM2 וללכת על לוח אם משולב עם כ.מסך מבוסס NVIDIA 6150 לדוגמה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5699
או
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5673

שים לב שבחלק מהלוחות אם האלה צריך לקנות BRACKET מיוחד על מנת להשתמש ביציאות SPDIF. אתה יכול לחפש על זה בפורום פה.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #5 

מצטרף להמלצה על AMD בגלל טמפרטורת עבודה נמוכה. ניתן לעבוד ללא מאוורר אלא לשים Heatsink טוב לקרור מספק ולהקטין רעש.
לי יש שלט של MCE כי בהתחלה התכוונתי לעבוד עם MCE. לאחר שהתייאשתי ממנה ועברתי ל SAGETV אני יכול להגיד שהשלט של MCE נתמך באופן מלא גם ע"י SAGETV וגם ע"י תוכנות אחרות כמו PDVD ללא צורך בהגדרות כלשהן (פחות טוב עם GBPVR). כך שזו השקעה מצויינת ולא משנה מה תחליט לעשות בסוף.
מקלדת משולבת של Gigabyte כוללת trakBall ועובדת RF. לא יודע אם נמכרת בנפרד או רק כחלק מהמכשיר HTPC שלהם. מקלדת משולבת סטיק של מיקרוסופט פחות נוחה וגם IR.
זיכרון לפחות 1GB.
כרטיס מסך - לא הייתי הולך על פתרון OB. כרטיס 6600 או 6600GT עם קרור פסיבי יתן לך תמיכה בחומרה לפריסת MPEG.
מארז - גודל מלא? ThermalTake
חצי גובה? לא יכול להמליץ
Enjoy the Silence

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

ה-6150 OB ניתן פריסת MPEG בחומרה כמו ה-6600....

אורן.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה רבה לכולכם יש לי עוד שאלות

אני כנראה נשאר עם הכרטיס מסך הזה, ובכל זאת רציתי לדעת למה כדאי לי להחליף לג'יפורס 6600?
אם הפריסה של ה MPEG תעשה בתוכנה ולא בחומרה, זה עדיין מה שאני צריך
אני ישאל את זה בצורה אחרת... עם הכרטיס מסך הנוכחי ה-6200LE אני יוכל לראות טלויזיה, לעצור, להמשיך ולהקליט תוכניות? (בלי להתיחס אם זה ייקח לי משאבים וכל זה, כי בכל זאת אני לא יעשה את זה בזמן שאני עושה משהו אחר)..

ה-400 שקל האלה הפרשים בין הכרטיסי מסך הם באמת חשובים אין לי תקציב

לגבי הAMD אני כנראה באמת יעבור אני עדיין חושב על זה, אני כנראה ילך על ה AMD ATHLON 3200 ולא 3500, ויקח לוח אם שדיי תואם את הלוח אם הנוכחי מבחינת יציאות אודיו, ולא לוח אם משולב בכרטיס מסך.. שוב, המחיר משחק פה תפקיד

אגב לגבי ה -512,שוב בכלל הכסף אני נשאר עם ה512 אני חושב שזה יספיק, גם אם המחשב יתאמץ קצת כשהוא יקליט דברים מהטלויזיה, כל עוד זה יספיק, ואפילו גבולי ממש, זה טוב לי.. אולי בהמשך נרחיב את זה..

ודבר אחרון, מה ההבדל בעצם בין ה PVR-150 MCE לבין ה PVR-150 הרגיל? והאם ה PVR-150 MCE מגיע עם שלט של MCE או שעדיין את השלט צריך לקנות בנפרד?

ishaydahan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120

שליחה #8 

בקשר להבדלים בין הכרטיסים אני אענה לך מה שענו לי...

ל – pvr 150 הרגיל :

:idea: אין טיונר FM (וזה לא ממש חשוב)
:idea: יש כניסת אודיו המתאימה לבננה קטנה כמו של אוזניות
:idea: יש ir blaster מובנה בכרטיס

ל – pvr 150 mce –
:idea: יש טיונר FM
:idea: יש כניסת אודיו עם שני מחברי RCA
:idea: אין irblaster מובנה בכרטיס, ה- ir blaster כלול בשלט מיקרוסופט המצורף. (תראה למטה)
:idea: בנוסף בmce מקבלים גם שלט שדומה לשלט של מיקרוסופט ותומך בצורה מלאה במדיה סנטר

כל המידע הגיע ממנש (קנה בדיגיטיז!)
השלט של מיקרוסופט
 השלט של מיקרוסופט
השלט שמגיע עם הכרטיס טלויזיה ותומך במדיה סנטר
 השלט שמגיע עם הכרטיס טלויזיה ותומך במדיה סנטר

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

ishaydahan אחלה הבנתי, אני בכל מקרה אני יקנה את ה PVR150 - MCE כי זה חוסך לי שלט... אגב, במה אתה משתמש אם אפשר לשאול, MCE או תוכנה אחרת?
נערך לאחרונה על ידי SpOmA ב 29/08/2006 15:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

ishaydahan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120

שליחה #10 

כרגע אני משתמש media center xp אבל בקרוב אני אעבור למדיה סנטר של ויסטה כשיוציאו את הrc1...
:wink:

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

זכור!
כדי להפעיל את MCE חייבים את השלט של MCE!
אז אתה לא מרויח כלום כשאתה קונה את הגרסה הרגילה...

אורן.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

oshapir כתב:זכור!
כדי להפעיל את MCE חייבים את השלט של MCE!
אז אתה לא מרויח כלום כשאתה קונה את הגרסה הרגילה...

אורן.
...
כן התכוונתי שאני אלך על ה PVR150MCE, ערכתי. משתלם יותר זה בטוח!

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

אוקיי הרכבתי את המחשב מחדש, בגלל הדברים שאמרתי שאני כנראה ישנה.. והפעם לשם שינוי אני כן זקוק להמלצות ובכלל אם הרכבתי אותו כמו שצריך? (יש מצב שחלק מהחלקים לא מתאימים אחד לשני חחח) אין לי הרבה ניסיון אז דברים כאלה יכולים לקרות..
וגם לדעתכם אפשר לוותר על הכרטיס מסך? מה ההבדל בין הכרטיס מסך המובנה על הלוח אם לבין הכרטיס מסך הנוסף שבחרתי? ואיזה יציאות יש בלוח אם בשביל הכרטיס מסך..
ובנוסף, אחרי כל הרכיבים האלה, יישאר עוד מקום להתקנת PVR-150 בשלב מאוחר יותר?

יש 2 דברים שאני חייב להבהיר:
אני נשאר עם 512 מגה זיכרון
ושוב, אל תתיחסו למארז, סתם דפקתי משהו אני בטוח יבחר מארז אחר

זהו תגובות חופשי!

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

שוב שיניתי קצת את המפרט ושאלות נוספות (ועל הדרך העלאת האשכול למעלה):

מעבד:
Athlon 64 3500+ (SCOKET AM2)
לוח אם:
M55Plus-S3G AM2, 6100, DDRII 800, PCI-E
זיכרון:
512MB TwinMOS
כ.מסך:
GeForce 6200LE Max 256MB TV, DVI, PCI-E
הארדיסק:
250GB SATA II 7200RPM 16MB

Floppy 1.44

צורב דיוידי של NEC
מארז:
HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver
ספק כוח:
Thermaltake 420W PFC DUAL 12V RAILS
כ. טלויזיה + שלט (בהמשך):
PVR-150 MCE

לפני שאני ניגש לשאלות רציתי להגיד כמה דברים בקשר למפרט, אני נשאר עם 512 מגה זיכרון אז אל תנסו לשכנע אותי לקנות עוד כי לדעתי אני לא צריך
לגבי המארז, חיפשתי מארז זול שעונה לצרכים מבחינת איוורור ולכן בלי ברירה בחרתי בקומפוקייס אבל אני יעשה בו שינויים כשאני יקבל אותו וזהו בעקרון

השאלות:
1. למחשבHTPC אני צריך ספק כוח שקט בעקרון, הספק כוח הזה של thermaltakeעונה על הדרישות? רשום במפרט שלו שהוא עושה רעש בעוצמה של 19 DB, זה נחשב גבוה? אם כן מה נחשב נמוך והאם אתם יכולים להמליץ? חשוב שהמחיר לאיעלה
2.למארז שבחרתי יש יציאות USB מקדימה? ובכל זאת אולי אתם מכירים מארזים יותר קטנים טיפה שיותר מתאימים ל HTPC, במחיר דומה? (חשוב שיהיה איוורור כמו שצריך ולא משהו ***)
3. כדאי לי להוסיף מערכת קרור למחשב? (תתחשבו בעובדה שהמחשב הזה כנראה יהיה דלוק 24/7 בלי הפסקה).

תודה על התשובות!

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אני הייתי ממליץ לך ללכת על לוח אם מבוסס 6150 ולא 6100. ככה לדעתי תוכל לוותר על הכרטיס מסך הנפרד, להשתמש במשולב (שמיועד בדיוק למשימות של HTPC) ולחסוך את הכסף.
כמו כן לגבי מארז אני ממליץ על מארז של ARTIC COOLING:

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12425
וגם פה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4183

עולה סביב 500 ש"ח (את הכסף שתחסוך מהכרטיס מסך אתה יכול להשקיע פה) אבל מגיע עם ספק כוח משולב שקט במיוחד וגם עם בית להארדיסק.
מניסיון לא שומעים כמעט את המארז והספק כוח. מה שיצור לך רעש זה המאוורר של המעבד (וגם את זה אפשר לפתור ע"י הפעלת COOL&QUIET של AMD- טכנולוגיה ייחודית לAMD שמורידה את מהירות המעבד בהתאם לשימוש ואז גם מהירות המאוורר יורדת).

אתה יכול להשוות את הגודל שלו למארז של COMPUCASE. מבחינת קירור נראה לי שהמארז שהצעתי יעשה עבודה טובה יותר.

אתה יכול ללכת גם על מארזים שוכבים אבל הם יותר יקרים.

SpOmA פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

erezr כתב:אני הייתי ממליץ לך ללכת על לוח אם מבוסס 6150 ולא 6100. ככה לדעתי תוכל לוותר על הכרטיס מסך הנפרד, להשתמש במשולב (שמיועד בדיוק למשימות של HTPC) ולחסוך את הכסף.
כמו כן לגבי מארז אני ממליץ על מארז של ARTIC COOLING:

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=12425
וגם פה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4183

עולה סביב 500 ש"ח (את הכסף שתחסוך מהכרטיס מסך אתה יכול להשקיע פה) אבל מגיע עם ספק כוח משולב שקט במיוחד וגם עם בית להארדיסק.
מניסיון לא שומעים כמעט את המארז והספק כוח. מה שיצור לך רעש זה המאוורר של המעבד (וגם את זה אפשר לפתור ע"י הפעלת COOL&QUIET של AMD- טכנולוגיה ייחודית לAMD שמורידה את מהירות המעבד בהתאם לשימוש ואז גם מהירות המאוורר יורדת).

אתה יכול להשוות את הגודל שלו למארז של COMPUCASE. מבחינת קירור נראה לי שהמארז שהצעתי יעשה עבודה טובה יותר.

אתה יכול ללכת גם על מארזים שוכבים אבל הם יותר יקרים.
...
אוקיי ככה מאד אהבתי את מה שאמרת לי וחשבתי לעשות דבר כזה, את הלוח אם אני יחליף בלוח אם של ASUS:
M2NPV-VM AM2, 6150, DDRII 800, PCI-E
את הכרטיס מסך אני יבטל, בנוסף אני יבטל גם את המארז ואת הספק כוח ויקנה את המארז שהצעת לי שכולל גם ככה ספק כוח

אני חושב שזה יחסוך לי כסף ולא יגדיל
2 שאלות
הלוח אם וכל שאר החלקים מתאימים למארז שהצעת?
בכרטיס מסך המובנה יש יציאות DVI ו PCI-E ?

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

1. נראה שהכל מתאים. בכל מקרה מומלץ לבקש מהחנות שירכיבו לך.
2. אתה צריך להבחין בין DVI לPCI-E. הלוח אם מגיע עם כ.מסך מובנה עם מספר יציאות: DVI, VGA וגם לוח עם חיבורי יציאה לטלויזיה מסוג COMPONENT, SVIDEO ו COMPOSITE (ממה שאני זוכר. אתה יכול לוודא באתר של ASUS).
שים לב שאי אפשר להשתמש בחיבור VGA והחיבורים של היציאה לטלויזיה בו זמנית.
עוד דבר. אם תרצה להשתמש ביציאת SPDIF תצטרך לרכוש בנפרד BRACKET עם יציאות מתאימות.

PCI-E זה משהו אחר. זה חריץ הרחבה במקרה ותרצה להוסיף כרטיס מסך אחר (לדוגמה לטובת משחקים) או כל התקן אחר שעובד בPCI-E.

momo2005
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה #18 

לגבי ה-bracket אני לא הצלחתי להשיג אותו בארץ אלא רק דרך e-bay.
והסיפור עלה עוד 130 ש"ח

וקיים גם דגם של DFI בעל נתונים כמעט זהים (ללא יציאת component)
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5699

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

נראה שפה יש BRACKET
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=4834
צריך לבדוק אם הפינים על ה BRACKET והלוח אם מתאימים.

בדגם של DFI יש יציאת SPDIF ללא שימוש בBRACKET אבל היא אופטית בלבד. צריך להוסיף גם פה BRACKET בשביל יציאת SPDIF COAX. בלוח של DFI אפשר להוסיף בעזרת BRACKET גם כניסת SPDIF.

momo2005
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה #20 

M2NPV-VM דורש bracket עם כרטיס עליו ולא רק חיבורים, שים לב ב-Manual של הלוח (לא מזמן היה כאן שרשור בנושא שאני התחלתי)

ולידע כללי, אם יש את האופטית למה שיהיה צריך COAX ? אם כמובן הוא לא בונה על COAX

דא"ג לגבי מארז קיימת גם האופציה הבאה:
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5626

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”