אטם ידית קפה
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אהלן לכולם,
תהיתי כל כמה זמן צריך\כדאי להחליף את האטם שיושב בבית שאליו מתחברת ידית חליטת הקפה?
באינטרנט ראיתי משהו שממליץ כל כמה חודשים להוציא את האטם ולבדוק אם הוא תקין.
בנוסף, מאיפה כדאי להזמין אטמים כאלה?
עבור מכונה Silvia Rancilio.
תהיתי כל כמה זמן צריך\כדאי להחליף את האטם שיושב בבית שאליו מתחברת ידית חליטת הקפה?
באינטרנט ראיתי משהו שממליץ כל כמה חודשים להוציא את האטם ולבדוק אם הוא תקין.
בנוסף, מאיפה כדאי להזמין אטמים כאלה?
עבור מכונה Silvia Rancilio.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
הוראות יצרן אומרות כל שישה חודשים.
למדתי מאנשים כאן ומיישם גם, לא מחליפים עד שהיא נגמרת, מתי היא נגמרת?, אתה כבר תדע, וכשזה קורה זה קורה ללא אזהרה מוקדמת, לכן כדאי שיהיה תמיד אחד ספייר.
לדעתי ניתן לרכוש את האטם אצל אברהמי, (צריך להביא דוגמא או להגדיר מידות), או אצל היבואן (נני)-רק יש סיכוי שזה יעלה הרבה יותר.
למדתי מאנשים כאן ומיישם גם, לא מחליפים עד שהיא נגמרת, מתי היא נגמרת?, אתה כבר תדע, וכשזה קורה זה קורה ללא אזהרה מוקדמת, לכן כדאי שיהיה תמיד אחד ספייר.
לדעתי ניתן לרכוש את האטם אצל אברהמי, (צריך להביא דוגמא או להגדיר מידות), או אצל היבואן (נני)-רק יש סיכוי שזה יעלה הרבה יותר.
מנסיון במכונה שלי, האטם לא שובק במכה. כלומר לא תראה דליפות של קפה מצידי הידית.
הבעיה היא שהגומיה מתחילה להתקשות עם הזמן ואז הידית לא נסגרת עד הסוף.
אם בגומיה חדשה הידית נסגרת בדיוק ב 90 מעלות ביחס למכונה, עם הזמן היא נסגרת קצת פחות.
אחרי עוד כמה זמן, היא נסגרת קצת פחות מזה, עד שמתחילים לראות דליפות של קפה מהצדדים או שהיא פשוט נפתחת במכה מהלחץ (ומשפריצה קפה על כל המטבח).
בגומיה חדשה מרגישים את הגמישות בזמן הסגירה, עם הזמן היא מתקשה והגמישות נעלמת. הבעיה שזה קורה לאט ומתרגלים לזה.
אם אתה מרגיש שצריך להפעיל הרבה כוח כדי לסגור את הידית - זה הזמן להחליף גומיה.
הזמן בין ההחלפות כמובן תלוי בסוג המכונה ובכמות השימוש בה.
בכל מקרה, גומיה חדשה עולה 10 ש"ח ולהחליף לוקח דקה שתיים. עדיף להחליף לפני מאשר לחכות שהגומיה תתחיל לדלוף.
הבעיה היא שהגומיה מתחילה להתקשות עם הזמן ואז הידית לא נסגרת עד הסוף.
אם בגומיה חדשה הידית נסגרת בדיוק ב 90 מעלות ביחס למכונה, עם הזמן היא נסגרת קצת פחות.
אחרי עוד כמה זמן, היא נסגרת קצת פחות מזה, עד שמתחילים לראות דליפות של קפה מהצדדים או שהיא פשוט נפתחת במכה מהלחץ (ומשפריצה קפה על כל המטבח).
בגומיה חדשה מרגישים את הגמישות בזמן הסגירה, עם הזמן היא מתקשה והגמישות נעלמת. הבעיה שזה קורה לאט ומתרגלים לזה.
אם אתה מרגיש שצריך להפעיל הרבה כוח כדי לסגור את הידית - זה הזמן להחליף גומיה.
הזמן בין ההחלפות כמובן תלוי בסוג המכונה ובכמות השימוש בה.
בכל מקרה, גומיה חדשה עולה 10 ש"ח ולהחליף לוקח דקה שתיים. עדיף להחליף לפני מאשר לחכות שהגומיה תתחיל לדלוף.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם מקפידים לנקות עם מברשת את הגומיה לאחר כל סשן ולא מהדקים חזק מידי את הידית כשמכינים קפה אז הגומיה תאריך הרבה מעבר ל 6 חודשים.
עדיף להשאיר את ידית הקפה מחוברת תמיד לראש המכונה, אחרי שמנקים בסיום הסשן לחבר את הידית חזרה (לא חזק מידי) ולכבות את המכונה.
אצלי הגומיה מתקרבת לשנתיים ללא סימני עייפות, יש פה אנשים עם אותה גומיה כבר קרוב ל 3 שנים...
אני מסכים עם שמוליק שלא צריך לחכות לדקה ה90 כדי להחליף וצריך להרגיש מתי הגומיה מתחילה להתקשות.
תקפיד על נקיון ראש החליטה לאחר כל שימוש, נקה ושטוף עם מים חמים את שאריות הקפה, הברש את הגומיה ונגב עם מטלית לחה והיא תחזיק המון זמן.
אחד הפטנטים שלמדתי בזמנו מעידו (hosq) הוא לקחת ידית עם פילטר עיוור ולא להדקה אלא להחזיק צמוד לראש המכונה ולהזרים מים, המים יגלשו מסביב וישטפו את הגומיה - רק זהירות שלא יזלגו או ישפריצו על היד (אפשר להחזיק את הידית עם מגבת בקצה).
עדיף להשאיר את ידית הקפה מחוברת תמיד לראש המכונה, אחרי שמנקים בסיום הסשן לחבר את הידית חזרה (לא חזק מידי) ולכבות את המכונה.
אצלי הגומיה מתקרבת לשנתיים ללא סימני עייפות, יש פה אנשים עם אותה גומיה כבר קרוב ל 3 שנים...
אני מסכים עם שמוליק שלא צריך לחכות לדקה ה90 כדי להחליף וצריך להרגיש מתי הגומיה מתחילה להתקשות.
תקפיד על נקיון ראש החליטה לאחר כל שימוש, נקה ושטוף עם מים חמים את שאריות הקפה, הברש את הגומיה ונגב עם מטלית לחה והיא תחזיק המון זמן.
אחד הפטנטים שלמדתי בזמנו מעידו (hosq) הוא לקחת ידית עם פילטר עיוור ולא להדקה אלא להחזיק צמוד לראש המכונה ולהזרים מים, המים יגלשו מסביב וישטפו את הגומיה - רק זהירות שלא יזלגו או ישפריצו על היד (אפשר להחזיק את הידית עם מגבת בקצה).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כפיר_ש כתב:אם מקפידים לנקות עם מברשת את הגומיה לאחר כל סשן ולא מהדקים חזק מידי את הידית כשמכינים קפה אז הגומיה תאריך הרבה מעבר ל 6 חודשים.
אצלי הגומיה מתקרבת לשנתיים ללא סימני עייפות, יש פה אנשים עם אותה גומיה כבר קרוב ל 3 שנים......
אני מנקה אחרי כל סשן עם מברשת נעליים אופנתית במיוחד. מבריש טוב את כל העסק, זה לוקח לא יותר מ-5 שניות.
הגומיה בת מעל 4 שנים, והיא נראית, מרגישה ומתפקדת כמו חדשה.
לאחר השימוש אני מניח לידית להתייבש בצד, ומרכיב אותה בחזרה אל המכונה רק לאחר כמה שעות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תודה על התגובות.
כל מה שנאמר בתגובות, אני מקפיד ועושה ביום יום:
1. מנקה את המכונה לאחר כל שימוש, וגם את איזור חיבור ידית החליטה עם מברשת וסמרטוט כדי להיפטר משאריות קפה.
2. ידית החליטה נשארת מחוברת למכונה באופן קבוע כשהיא לא נעולה. אלא אני שם אותה בעדינות עד שהיא "מתנגדת".
איפה אפשר לקנות גומיה כזו ב10 שקלים?
כל מה שראיתי באינטרנט היה 8 דולרים ו15 דולרים.
אשמח לקישור.
ב10 שקלים, אני אקנה אחת שתהיה לי ב"היכון" למקרה וארצה להחליף.
כל מה שנאמר בתגובות, אני מקפיד ועושה ביום יום:
1. מנקה את המכונה לאחר כל שימוש, וגם את איזור חיבור ידית החליטה עם מברשת וסמרטוט כדי להיפטר משאריות קפה.
2. ידית החליטה נשארת מחוברת למכונה באופן קבוע כשהיא לא נעולה. אלא אני שם אותה בעדינות עד שהיא "מתנגדת".
איפה אפשר לקנות גומיה כזו ב10 שקלים?
כל מה שראיתי באינטרנט היה 8 דולרים ו15 דולרים.
אשמח לקישור.
ב10 שקלים, אני אקנה אחת שתהיה לי ב"היכון" למקרה וארצה להחליף.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
6 חודשים? אולי 6 שנים.
תבדוק כמה עולה בנני היבואן. אם לא אז יש גם בקפה רות גומייה שיכולה להתאים.
תבדוק כמה עולה בנני היבואן. אם לא אז יש גם בקפה רות גומייה שיכולה להתאים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)