שאלות בנוגע למסך למקרן...
רכשתי מקרן HD23
הציעו לי מסך חשמלי של חברת AV LINE בגודל 2.44X1.83
א- האם המסך טוב?
ב- מה עדיף לקחת- גודל כזה או 2.44על2.44 שמגיע כמעט עד הרצפה (תקרה 3 מטר).
ג- מישהו יודע להגיע לי מה העלות (פלוס מינוס) של מסך כזה? לא מצאתי בחיפוש באינטרנט מוצר זה...
מדוע במסך 16:9 התמונה תתחיל גבוה ? האם לא אני קובע לפי המקרן את התמונה?
אם אני לוקח מסך 2.44 על 2.44 האם הוא לא ירד נמוך מידי? התקרה היא 3 מטר והמסך יותקן מהתקרה או מהנמכת גבס כ20-30 ס"מ מתחת לתקרה.
ושוב אני חוזר לשאלה מרכזית : האם לא אני קובע בסופו של דבר את גודל ההקרנה לפי מרחק ההתקנה של המקרן מהקיר/מסך ומשפר ומחדד בעזרת הגדרות המכשיר?
תודה מראש על העזרה
הציעו לי מסך חשמלי של חברת AV LINE בגודל 2.44X1.83
א- האם המסך טוב?
ב- מה עדיף לקחת- גודל כזה או 2.44על2.44 שמגיע כמעט עד הרצפה (תקרה 3 מטר).
ג- מישהו יודע להגיע לי מה העלות (פלוס מינוס) של מסך כזה? לא מצאתי בחיפוש באינטרנט מוצר זה...
אם אני לוקח מסך 2.44 על 2.44 האם הוא לא ירד נמוך מידי? התקרה היא 3 מטר והמסך יותקן מהתקרה או מהנמכת גבס כ20-30 ס"מ מתחת לתקרה.
ושוב אני חוזר לשאלה מרכזית : האם לא אני קובע בסופו של דבר את גודל ההקרנה לפי מרחק ההתקנה של המקרן מהקיר/מסך ומשפר ומחדד בעזרת הגדרות המכשיר?
תודה מראש על העזרה
נערך לאחרונה על ידי avihu666 ב 19/10/2012 20:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
המסך שהציעו לך הוא 4:3.
לדעתי מסך 4:3 + התקנה מהתקרה זה האופציה הכי גרועה.
גם יהיה לך מקטע לבן מעל / מתחת לתמונה (כי המסך לא 16:9) וגם התמונה תהיה גבוהה מידי (כי המסך צריך להתחיל בגובה של לכל היותר 60 ס"מ מהרצפה (מה שאומר שצריך לרדת 240 ס"מ).
יש 2 אופציות טובות יותר:
1. מסך 2.44 על 2.44 - אמנם יהיה לך מקטע לבן מעל התמונה אך אם אין ברירה וחייבים להתקין מהתקרה לפחות תוכל למקם את התמונה בגובה הנכון.
2. מסך 16:9 - המסך האידיאלי אבל בעייתי להתקנה מהתקרה (התמונה תהיה מאוד גבוהה) ולכן הייתי הולך עם המסך העדיף הזה רק אם יש אפשרות התקנה מהקיר.
מסך חשמלי 16:9 פשוט בגודל של כ-100" עולה כ-1500 ש"ח.
מסך 1:1 ברוחב דומה עולה למיטב ידיעתי כ-1000 ש"ח.
בהצלחה,
עידן
לדעתי מסך 4:3 + התקנה מהתקרה זה האופציה הכי גרועה.
גם יהיה לך מקטע לבן מעל / מתחת לתמונה (כי המסך לא 16:9) וגם התמונה תהיה גבוהה מידי (כי המסך צריך להתחיל בגובה של לכל היותר 60 ס"מ מהרצפה (מה שאומר שצריך לרדת 240 ס"מ).
יש 2 אופציות טובות יותר:
1. מסך 2.44 על 2.44 - אמנם יהיה לך מקטע לבן מעל התמונה אך אם אין ברירה וחייבים להתקין מהתקרה לפחות תוכל למקם את התמונה בגובה הנכון.
2. מסך 16:9 - המסך האידיאלי אבל בעייתי להתקנה מהתקרה (התמונה תהיה מאוד גבוהה) ולכן הייתי הולך עם המסך העדיף הזה רק אם יש אפשרות התקנה מהקיר.
מסך חשמלי 16:9 פשוט בגודל של כ-100" עולה כ-1500 ש"ח.
מסך 1:1 ברוחב דומה עולה למיטב ידיעתי כ-1000 ש"ח.
בהצלחה,
עידן
עידן קודם כל תודה.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
בדקתי במחשבון הנל
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... ulator.htm
ו 4 מטר המיקום של המקרן (שיש לי אותו ) אמור לתת לי 2.44
מה לגבי הגובה ?
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... ulator.htm
ו 4 מטר המיקום של המקרן (שיש לי אותו ) אמור לתת לי 2.44
מה לגבי הגובה ?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
במסך 16:9 התמונה תתחיל גבוה בגלל שפתיחה מלאה של המסך לא מביאה את התמונה לגובה המתאים (ה-106" שלי שהוא 16:9 יורד סה"כ כ-190 ס"מ ולכן בגלל שגובה התקרה אצלי היא כ-2.8 מ' בכדי שהתמונה תמוקם בגובה נכון (1/3 מתחת ו-2/3 מעל גובה העין) המסך היה חייב להיות מותקן כ-2.5 מ מהרצפה = התקנה על הקיר עם חיפוי גבס שמסתיר.
כשהמסך הוא 2.44 על 2.44 כמובן שבפתיחה מקסימלית הוא ירד נמוך מידי.
אתה פשוט תעצור את הירידה של המסך ברגע שיגיע לגובה הנכון (לא הכי נח אבל זה מה יש).
גודל התמונה אכן נקבע על ידך במסגרת הגבלות המקרן שרכשת.
אין לזה שום קשר למיקום התמונה, שיכול להיות כמו שצריך רק עם המסך יורד מספיק נמוך.
אני מקווה שעכשיו הכל ברור.
כשהמסך הוא 2.44 על 2.44 כמובן שבפתיחה מקסימלית הוא ירד נמוך מידי.
אתה פשוט תעצור את הירידה של המסך ברגע שיגיע לגובה הנכון (לא הכי נח אבל זה מה יש).
גודל התמונה אכן נקבע על ידך במסגרת הגבלות המקרן שרכשת.
אין לזה שום קשר למיקום התמונה, שיכול להיות כמו שצריך רק עם המסך יורד מספיק נמוך.
אני מקווה שעכשיו הכל ברור.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש מסכים עם מתיחה ו masking שמשאירים אותך ב 16:9 וניתן לשלוט על המיקום של התמונה. צריך לקבע את העצירה בהתאם ליכולות של המקרן לרדת נמוך.