סירוב פינוי מבה"ד 20 - אפשרי ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

242ariel242,
סגנון הכתיבה שלך לא לעניין. לקרוא לאנשים יפי נפש, להגיד "מה לא הייתם בצבא או שקיבלתם קל"ב כמובן מאליו?.." או "אל תשחקו אותה צדיקים" כי אתה לא מסכים עם דעתם זה לא מקובל.

לעניין - אתה יצאת על נימוק רפואי לגיטימי. לא זייפת מחלות או בעיות, אלא ציפית לקבל יחס בהתאם לבעיה שלך. זו מהות העצות שניתנו פה - אם יש בעיית ת"ש אמיתית, הנושא פתיר, והצבא מטפל במקרים כאלה הרבה יותר טוב מהרבה רשויות אזרחיות (כמובן, במגבלות היכולת והצרכים המבצעיים).

כפי שכתבו לפניי - אם הוא יבוא בגישה שהוא ייתן מה שיש לו, יצטיין במטלות (בקורס) ויביא מעצמו הכל, הוא גם יקבל את אותו היחס מהמפקדים שיתחשבו (ככל הניתן) בבקשות שלו. אם הוא יזרוק, ינסה להתחמק, יתלונן וירוץ למשקית ת"ש פעם ביום כדי ללחוץ עליה - זה כנראה לא יעבוד כרצונו. הוא בהחלט צריך להציף את הנושא בכל הזדמנות (שיחת ת"ש בפתיחת הקורס בקליטה, שיחות מפקד, שיחות חתך שקיימות בכל קורס צבאי וכו'), ולספק כל מידע תומך שיש לו (חשבונות בנק, אשראי, דו"חות מעובדת סוציאלית, דו"חות מיועצת בית הספר שלו ושל אחותו במידה וישנן) - אבל לעשות גם את כל מה שהוא יכול כדי להראות שהוא בעל מוטיבציה ולא מנסה לזייף.

אגב, רק כדי שלא תחשוב שאני לא ראוי לכתוב את ההודעה הזו - שירתתי כלוחם בגולני, חובש ואחרי זה חובש גדודי בגדוד הסיור, יותר משלוש שנים בסדיר. יש לי אישור לכתוב?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #22 

242ariel242,

אני חושב שהתבלבלת עם הצופים או הנוער העובד.
זה שרות צבאי.

אם הבחור זכאי לתנאים סוציאליים מסוימים, אני משער שהוא יקבל אותם.
אם הוא לא זכאי, אין מה לעשות.

נאה לי שאתה קצת שוכח אילו מחירים אנשים ומשפחות משלמים בשל שרות צבאי.
העם דורש..... כל מיני דברים

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #23 

sam22 כתב:242ariel242,

אני חושב שהתבלבלת עם הצופים או הנוער העובד.
זה שרות צבאי.

אם הבחור זכאי לתנאים סוציאליים מסוימים, אני משער שהוא יקבל אותם.
אם הוא לא זכאי, אין מה לעשות.

נאה לי שאתה קצת שוכח אילו מחירים אנשים ומשפחות משלמים בשל שרות צבאי.
...
בלי קשר לשורה האחרונה שלך , נראה לי שאתם מתבלבלים בניגוד לאריאל והזכרון שלכם מאוד סלקטיבי , היעילות של הצבא בדברים האלה לא הכי טובה בלשון המעטה יש מקרים שמקבלים מה שמגיע ויש הרבה יותר מקרים שאנשים לא מקבלים מה שמגיע להם . יש יותר מדי גורמים אנושיים שמשפיעים על החלטות וחוקים שה"צבא" קובע.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #24 

dgent,
הבעיה היא שאנשים לא מבינים שלא הם קובעים מה מגיע להם.

242ariel242,
איזו תגובה מעניינת... בזבזתי חצי שעה מחיי כדי לנסח משהו עד שהבנתי שזה בזבוז זמן... אני מניח שזו גם הסיבה לתגובה הקצרה (אך די קולעת) שקיבלת מ molvy. אם אתה חושב שזה מוכיח את דבריך - אשריך, קיבלת חיזוק נוסף... (n)

kuku1000,
טרחתי וכתבתי שלפי דבריו מש"קית הת"ש שלו לא מקצועית ואני עומד מאחורי דברי. אם זה אכן מה שאמרה לו - זה לא מדויק ובכל אופן, על כל תלונה על בעיות כלכליות בבית, עליה להגיע לביקור בית עם אחד ממפקדיו ולהתחיל תהליך של קבלת טפסים ואישורים (בנק, ביטוח לאומי וכו'). אף אחד לא מבטיח דבר, אבל את התהליך היא חייבת להתחיל. התנסיתי בעשרות מקרים כאלו כמפקד (מ"מ/מ"פ) ואני לא אגזים אם אומר שאחד הדברים שהכי הרגיזו אותי היה מריחות של גורמי ת"ש...

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #25 

בנוגע למשקיות ת"ש - יש פה ללא ספק בעייתיות, בלי קשר למקרה הזה ספציפית (מוצגת פה תמונה לא מלאה שאי אפשר באמת להסיק לגביה אם מדובר בהתרשלות של גורמי הת"ש או לא), והיא שמדובר בתפקיד חשוב מאוד בעל השפעה תהומית על החיילים שהוא עצמו מאויש על ידי חיילות חובה צעירות שבמקרים רבים ללא הכשרה מספקת בכלל וכזו הרלוונטית למקרים מסוימים בפרט (הקורס שלהן זה לא יותר מכסת"ח).

מהניסיון שלי עם מספר משקיות ת"ש במהלך שירותי הצבאי (מדור רווחה\ת"ש היה ת.פ שלנו) היו המון פעמים שנושאים דחופים לא קיבלו התייחסות וטיפול ראויים מצידן דבר שגרר עיכובים בעלי השלכות אדירות על החיילים, וזה היה קורה ברוב המוחלט של המקרים מחוסר ארגון של אותם גורמי רווחה\ת"ש - החל מארגון לקוי של ניירת, שולחנות עמוסים בניירות (פלא שהניירות לא הגיעו גם לרצפה, באמת), סדר עדיפויות לקוי וחוסר יכולת להגדיל ראש ולהשאר קצת אחרי שעות העבודה הפורמליות כדי לפתור דברים היום במקום לדחות למחר.

ככה שבהיבט זה זה אכן לא לא סביר שקורות תקלות בטיפול הת"ש.

לגבי לעשות בעיות - רעיון רע באופן חד משמעי ולא לחשוב על זה בכלל. הבעיה היחידה שלגיטימי לעשות במקרים כאלו זה פניה לא דרך נתיבי הפיקוד כדי להציף את הבעיה בפני גוף יותר גבוה בהיררכיה (דברים נפתרים ומקבלים התייחסות הרבה יותר מהר כאשר גוף גבוה יותר בהיררכיה נותן הוראה למטה מאשר שגוף שנמצא נמוך יותר צריך להגיע למעלה).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #26 

dgent כתב:ש מקרים שמקבלים מה שמגיע ויש הרבה יותר מקרים שאנשים לא מקבלים מה שמגיע להם . יש יותר מדי גורמים אנושיים שמשפיעים על החלטות וחוקים שה"צבא" קובע.
...
עם כל הצער שבדבר זו אמירה נכונה.
אני אומר את זה מנסיון אישי אחרי שירות כקצין קרבי בסדיר ומילואים והרבה היתקלויות במקרים שונים ומשונים שחלקם צודק וחלקם לא.
אי אפשר תמיד לקבל את מה שהצבא אומר כאורים ותומים ולעיתים יש צורך להילחם על מה שמגיע

סירוב/עריקות/נפקדות זהו כמובן מוצא אחרון בהחלט ואני לא ממליץ לנקוט בצעדים כאלה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #27 

guyezra כתב:
dgent כתב:ש מקרים שמקבלים מה שמגיע ויש הרבה יותר מקרים שאנשים לא מקבלים מה שמגיע להם . יש יותר מדי גורמים אנושיים שמשפיעים על החלטות וחוקים שה"צבא" קובע.
...
עם כל הצער שבדבר זו אמירה נכונה.
אני אומר את זה מנסיון אישי אחרי שירות כקצין קרבי בסדיר ומילואים והרבה היתקלויות במקרים שונים ומשונים שחלקם צודק וחלקם לא.
אי אפשר תמיד לקבל את מה שהצבא אומר כאורים ותומים ולעיתים יש צורך להילחם על מה שמגיע

סירוב/עריקות/נפקדות זהו כמובן מוצא אחרון בהחלט ואני לא ממליץ לנקוט בצעדים כאלה
...
אני מדבר על נסיון שונה לגמרי שלמעט (אם בכלל) יש פה , כמתנדב , אתה יודע כמה מפקדים רבים על חייל שלא תופס תקן?
לגבי השורה האחרונה , מסכים לחלוטין.

לפותח השרשור , אגב, מנסיון , דבר עם אמא שלך שתפנה לקפ"ץ (אם אני לא טועה, קצין פניות ציבור) יש להם כוח (לפחות כשאני עבדתי מולם) הרבה יותר גדול מהמשק"ית ת"ש שלך.
שוב, רק אם יש לך סיבה שניתן לאמתה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7046
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1466 פעמים

שליחה #28 

כמעט תמיד יש גורם יותר בכיר שאפשר לפנות אליו.

ואני מדבר מנסיון מעט הפוך מפותח שרשור זה

הבן שלי למד תכנות והצבא רצה אותו במקצוע. הוא מבחינתו לא הסכים להיות ג'ובניק וחשב לא להתפנות מהבקו"מ לקורס המקצועי.

בהתיעצות איתי הוא לא עשה בעיות אלא ביקש ראיונות עם כל מי שהוא היה יכול עד שהצבא הסכים לאפשר לו להגיע ליחידה קרבית והוא שירת בפלסר נח"ל את כל שירותו הצבאי.

ברור לי שהדרגים היותר זוטרים לא תמיד נותנים את כל כובד שיקול הדעת לכל פרט ופרט.....

אבל

ולדעתי האבל הזה מאוד חשוב.... הצבא זו ההתמודדות הכמעט ראשונה של המתבגר עם החיים האמיתיים ופה הוא צריך לעצב את צורת ההתמודדות עם החיים שלו ואם הוא יחשוב איך לעשות בעיות כדי להשיג את מבוקשו יש סיכוי שהוא ימשיך כך את חייב האזרחיים ומשם ההסתברות להסתבכות גדלה אקפוננציאלית.

לכן לדעתי על כותב הששרשור למצות תחילה את כל האפשרויות החוקיות שיש לו כדי להגיע ולהשיג את מבוקשו.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #29 

כאן לא מדובר על תפקיד, לפותח השרשור לא מפריע לו התפקיד שלו.
לפותח השרשור יש בעיות ת"ש שהצבא צריך לטפל בהם, פותח השרשור צריך לפנות לכל מי שהוא רק יכול בתקווה שיטפלו לו בבעיות הת"ש שלו.
במידה ולא יטפלו אין מנוס מלעשות בעיות.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #30 

בוחן תחמושת זה דווקא לא רע...ברף היותר נחמד של הקורסים בבה"ד 20.

תדאג לפני השיבוץ ליידע את כל הגורמים בנוגע למצבך האישי ובמיוחד בפני קצין המיון.

גורמי ת"ש בבה"דים לא מאוד אפקטיבים ולא נוטים להתערב בהחלטות שיבוץ שמתבצעות בכלל ע"י גורם שאינו מהבה"ד.

למדור כח אדם של אט"ל שישבץ אותך בסיום הקורס יש נציגה שנמצאת קבוע בבה"ד 20 - בקש להגיע אליה ולדבר איתה.

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #31 

ממליץ לפנות לקב"ן, להציג את הדברים שלך ולנסות להיות כנה עם הקב"ן אולי הוא יעזור וישמן קצת את גלגלי המערכת.
למרות שכמויות האנשים שעוברים אצל הקב"ן היא מטורפת סביר להניח אז יהיה לך קשה להצליח עם זה.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #32 

242ariel242

אני מניח שאתה לא עושה מילואים??..

nimrodg

מה אתם רוצים מהקב"ן המסכן, מה הוא מחלקת תנאי שירות?
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #33 

לפחות הוא אוזן קשבת לעומת משרד ת"ש.

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #34 

שלום..קודם כל סליחה אם מישהו נפגע מהמשפטים הדי בוטים שאמרתי מקודם..

הם יצאו כתוצאה מלהט של הרגע בגלל שאני כל כך מכיר את הצבא בקטעים האלה..אני בדרך כלל לא מתפרץ וכותב הודעות מהסוג הזה פשוט באמת כואב לי לראות דעה של אנשים שעם כמה שלכל אחד דיעה משלו,בעניין הזה יש הרבה מקרים שחייל מגיע למצב שהוא נוקט אמצעים חריגים ומסוכנים מאוד ואם מישהו היה עושה משהו לפני,הדבר לא היה קורה.

התפרצתי כי לאורך כל השירות שלי,ועשיתי שירות מאוד מהנה שאני מאמין שכל אחד היה רוצה..ראיתי הרבה מקרים של חיילים שהיו מעורבים בדברים שבאמת קשה לכתוב את כולם אך בגלל רשלנויות חוזרות ונשנות של הרבה פרסונות בכירות וזוטרות,נשללו מלקבל את התנאים המגיעים להם..אף על פי שמבחינת פקודות מטכ"ל העדכניות,היו מחויבים לתת להם..ובגלל כסת"חים בגובה השמיים,אותם חיילים לא יכלו לקבל את אותן הטבות גם לאחר מכן כבקשה שנייה.

לכן כואב לי כי אני יודע שזה יכול לרוץ חלק וזה גם יכול להתקע והוא לא יקבל כלום למרות שמגיע לו עפ"י פקודות מטכ"ל.
ואם תקראו את ההודעה הראשונה שלי תראו שכתבתי שאף אחד לא יכול לדחוף אותו לעשות משהו קיצוני או לא לעשות משהו קיצוני..אלא שלדעתי,אם יש צורך בצעד חריף,לדעתי יש לבצעו.

ואני כן עושה מילואים.

שוב סליחה ממי שלא הבין או נפגע מדבריי..שבת שלום!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #35 

242ariel242

יפה. (Y)
העם דורש..... כל מיני דברים

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7046
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1466 פעמים

שליחה #36 

242ariel242

כל הכבוד על היכולת להתנצל.

אני מאוד מעריך את זה

שבוע טוב

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

שמתי לב שזה נכתב בלהט הרגע ואני מבין אותך ביחוד לאחר ההסברים שלך אבל תבין,
אתה מן הסתם קצת יותר מבוגר מהשואל , מתבסס רק על הנסיון הלא טוב שהיה לך עם הצבא ולא לוקח בחשבון שדעתך עלולה להשפיע חזק על העתיד של הבחור הצעיר.
ברגע שאתה כותב "לדעתי" ואם הבחור מתנדנד ( והשאלה עצמה מעידה על כך ) אתה למעשה מעודד אותו ומכיוון שאז המחשבות הן ... אני לא לבד, יש עוד שחושבים כמוני.. הדרך לשטויות קצרה.
זוהי תגובתי הסופית בנושא.

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #38 

טוב אחרי שהסברתי את הסיפור שלי לקצינת מיון סיימתי את הקורס וקיבלתי צו סיפוח לפיקוד דרום ומשם לאוגדות/חטיבות שנמצאת תחת הפיקוד (בסיסים ליד אילת, עזה, מצרים וכו'), כאשר אני גר במרכז הארץ.
ת'אמת לא ציפיתי מצה"ל שבאמת יתחשב בי.
אני כבר לא יודע מה לעשות... לדפוק נפקדות ולא לבוא בכלל, לחזור לבה"ד 20 ולהישאר שם או להגיע לבסיס החדש ושמה לנסות להילחם לצאת.
מה אתם ממליצים ?

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

את התשובה שלי אתה כבר יודע...

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #40 

כמו שאמרו קודמיי אל תעשה נפקדות יש במקום החדש שלך משקי"ת תש וגם קצינת תש חדשות ותנסה את מזלך מחדש

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”