סירוב פינוי מבה"ד 20 - אפשרי ?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!
התגייסתי באוגוסט לחיל חימוש והגעתי לבה"ד 20 לעשות טירונות ומשם לקורסים. הקורס שהביאו לי הוא "בוחן תחמושת".
כרגע אני בקורס ורוצה לשרת קרוב לבית יומיות מסיבות אישיות (אבא שלי נפטר ואני גר עם אמא שלי ואחותי הקטנה - המצב הכלכלי לא משהו ואני רוצה לעבוד תוך כדי השירות).
השאלה שלי אם אני לא אקבל את השיבוץ שאני רוצה אני יכול לסרב להתפנות מבה"ד 20 ? או שברגע שמגיע לי צו סיפוח אני כבר לא שייך לבה"ד 20 ?

תודה לעוזרים!

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

לסרב בצבא אתה אף פעם לא יכול אחרת תשפט על סירוב פקודה ותכיר
מקרוב את כלא 6 או 4.
ממליץ לך לפנות למשקית ת״ש עם האישורים המתאימים הנוגעים למצב
המשפחתי שציינת על מנת לקבל שיבוץ בבסיס פתוח הקרוב למקום מגוריך.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

שאלה מאוד מוזרה,
אם יש לך סיבות מוצדקות לשירות קרוב לבית ( ויש לך ),
כל מה שאתה צריך לעשות זה לפנות למפקד הקורס ולמשקית ת"ש ( שאיתה בכל מקרה אתה נפגש לפני הקורס ) ולהסביר את המצב.
לא צריכה להיות בעיה אם אכן הנתונים שנתת מאומתים.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #4 

יש מצבים שהצבא לא הגיוני אבל לרוב הוא כן הגיוני ובא לקראת אלו שצריכים תנאים מיוחדים.

תבקש ראיון עם המפקד שלך ותבקש להגיע למשקית ת"ש ןאם היא לא תעזור בקש ראיון עם המפקד יותר גבוה.

נסה את האופציות החוקיות לפני שאתה חושב לעשות בעיות.

בהצלחה בשירות

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

בוחן תחמושת תוכל גם להיות בבסיס מזון שצמוד לבה"ד 20.
אין בעיה של בוחני תחמושת בבסיסים צמודים.

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #6 

המשקית ת"ש טוענת שהת"ש מקבלים רק משפחות שיש בהן בעיות רפואיות שמצריכות את עזרתו של החייל או מצב כלכלי ממש חמור שאין אוכל בבית.
הדברים היחידים שהיא הציעה לי זה תשמ"ש (תשלומי משפחה) וסיוע כלכלי, אבל קרוב לבית ויומיות היא אמרה שאי אפשר.

לעשות בעיות זה לבחור בדרך הקשה, אבל כשלא מתייחסים אליך אז אין ברירה. השאלה שלי היא אם הביאו לי צו הצבה/סיפוח לבסיס מסויים אני כבר שייך לבסיס החדש או שאני עדיין שייך לבה"ד 20 ?
שאני לא אמצא את עצמי מסרב להתפנות מבה"ד 20 ואז יגידו לי שאני עריק...

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #7 

נערך.. אולי רעיון לא כל כך טוב.
שיהיה הרבה בהצלחה בכל אופן ושימצא פתרון לשביעות רצונך.
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 21/10/2012 3:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #8 

dor8, אתה רציני? זה מה שאתה ממליץ לו לעשות?
תתביש!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78861
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #9 

dor8,

נו באמת.. (n)

roeitag
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 238
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

לפי מה שכתבת, המש"קית ת"ש שלך לא מקצועית כלל. אני ממליץ לך לפנות לקצינת ת"ש כדי לברר מה בדיוק מגיע לך.
מעבר לזה, לדעתי, לא כדאי להיכנס לענייני סירוב פקודה וזה בכלל לא משנה באיזו יחידה.
מנסיוני האישי בצבא, מי שמטפל בעניינים האלו (אם אכן לא מגיעות הקלות ת"ש) אלו המפקדים, ואני בטוח שלמפקדיך בעתיד תהיה נכונות הרבה יותר גדולה לעזור לך אם תהיה חייל רציני.
בסופו של דבר, חיילים ש"עושים בעיות" יוצאים מהיחידה, אבל תשאל את עצמך רגע, במיוחד לאור הסמל שמופיע באווטר שלך, האם אתה רוצה להיות חייל כזה?

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 880
נתן תודות: 1060 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #11 

תמיד תוכל לקבל הפניה לקב"ן ולהסביר לו את המצב ואולי אפילו לבקש ביקור בית...

בכל אופן בהצלחה !

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #12 

אין מה לעשות הצבא - ראשית דואג לצרכיו בנסיון מקסימאלי להענות לצרכיו של החייל.

אך צרכי הצבא קודמים

מציע לך רק בטוב

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #13 

תגידו לי, אתם רציניים?
מאיפה כל הידע הזה? " משקי"ת הת"ש לא מקצועית...יש לך סיבות מוצדקות... תראה קב"ן"
קודם כל נתחיל בזה שאני בטוח שעבורך הבעיה היא 100% צודקת וקיימת וזאת רק כדי שאחרי שתקרא את מה שאני כותב תבין את דרך החשיבה הצבאית.
קודם כל אתה בקורס, לא שיבצו אותך בכלל , אז מה אתה כבר קופץ עם סירובים למיניהם?
לקראת סיום הקורס יושבים המפקדים ומשבצים ואם אתה בטיפול ת"ש הם יקשיבו לטענותיך (לא אומר שיקבלו אותן).
אני מבין שקשה לעזוב את אמא אבל מן הסתם מגיל 17 ידעת שיגיע הזמן לשרת בצבא ושאי אפשר לדעת איפה ישבצו אותך , אז נפשית התכוננת.
מעשית אף אחד לא אומר שזה קל אבל כמוך יש עוד הרבה חיילים, אז אין ברירה, לשרת איפה שישימו אותך ולקוות לשירות נעים (קל זה בטח לא יהיה בהתחלה).
לעניין הת"ש הן כן מקצועיות רק שצריך להבין שלא כל מי שפונה אליהן מקבל את מה שרוצה אלא מטופל לפי הצורך ושיקולי צה"ל.
הבחור שאמר לפנות לקב"ן, מאיפה היציאה הזו? לבחור יש בעיית ת"ש ולא נפשית אז למה לכתוב שטויות?
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

אם אתה באמת חושב לעשות בעיות כדאי שתתיעץ עם עו"ד שמבין בנושא ...... כי אתה יכול למצוא את עצמך בכלא להרבה זמן על סירוב פקודה ואולי גם על עריקות.

לדעתי אתה מושך לכוון לא נכון

בהצלחה

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #15 

תסתכל על הדברים בצורה חיובית.
- בוחני תחמושת בחלקם הגדול יכולים להיות קרובים לבית, אני מניח שיש בסיסי תחמושת גם באיזור מגוריך.
- תצטיין בקורס ואז אולי תשאר בהדרכה, הייתי שם מדריך (במאה הקודמת פחות או יותר) והיה כיף.
- תצטיין בקורס ותוכל להיות מסופח למפקדת קצין חימוש ראשי.
- הצבא הוא גוף גדול, ובמקרים רבים גם נקמני, אל תכניס את עצמך לסחרור, שיביא אותך למקומות לא טובים.
והכי חשוב בהצלחה, אני בטוח שתוכל למצות את היכולות שלך ולמצא את הדברים הטובים-יש הרבה כאלה, להתחיל שרות בצורה שלילית תלווה אותך כך לאורך כל הדרך, ואני בטוח שאם הבעיות שלך מצריכות טיפול הן יטופלו אם תנהג בתבונה.

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #16 

+1

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #17 

למה אתם כועסים על דור שהוא אומר את דעתו?..מה לא הייתם בצבא או שקיבלתם קל"ב כמובן מאליו?..

אל תשחקו אותה צדיקים ותגידו לו להיות ילד טוב כדי לא לצאת מעודדים להתנהגות בעייתית..כולכם יודעים שהצבא עושה מה שבא לו בחיילים ואני מכיר את זה על בשרי..

אני הגעתי לאן שהגעתי בצבא בגלל שעשיתי בעיות על פן רפואי ולא כי יש לי פנים יפות..מהמקום שממנו יצאתי על רפואי,לא יצאו אנשים שניסו להתאבד וגם אחר כך שלחו אותי לבסיס שבנוי בתוך יער ברוש אחרי שהוציאו אותי מהבסיס הקודם בגלל אלרגיה חריפה לפריחת ברוש בין היתר ושאמרתי את זה לקצינת מיון השנייה היא אמרה בשיא הגועל "זה מה יש,תסתדר"..אמרתי לה "תסתדר?..אנחנו עוד ניפגש,חמודה"..ואחרי שבוע הייתי אצלה שוב.
אז אם הוא צריך לעשות משהו קיצוני,שיעשה..לא לכל דבר בצבא יש פתרון

אף אחד לא אמור לדחוף אותו או לא לדחוף אותו לכיוון כלשהוא..הוא אמור לשרת בהרגשה שהוא נהנה ונותן מעצמו..לא שלוקחים ממנו כל מה שאפשר..

בהצלחה גבר ושיהיה לך שירות מוצלח..

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

242ariel242 כתב:למה אתם כועסים על דור שהוא אומר את דעתו?..מה לא הייתם בצבא או שקיבלתם קל"ב כמובן מאליו?..

אל תשחקו אותה צדיקים ותגידו לו להיות ילד טוב כדי לא לצאת מעודדים להתנהגות בעייתית..כולכם יודעים שהצבא עושה מה שבא לו בחיילים ואני מכיר את זה על בשרי..

אני הגעתי לאן שהגעתי בצבא בגלל שעשיתי בעיות על פן רפואי ולא כי יש לי פנים יפות..מהמקום שממנו יצאתי על רפואי,לא יצאו אנשים שניסו להתאבד וגם אחר כך שלחו אותי לבסיס שבנוי בתוך יער ברוש אחרי שהוציאו אותי מהבסיס הקודם בגלל אלרגיה חריפה לפריחת ברוש בין היתר ושאמרתי את זה לקצינת מיון השנייה היא אמרה בשיא הגועל "זה מה יש,תסתדר"..אמרתי לה "תסתדר?..אנחנו עוד ניפגש,חמודה"..ואחרי שבוע הייתי אצלה שוב.
אז אם הוא צריך לעשות משהו קיצוני,שיעשה..לא לכל דבר בצבא יש פתרון

אף אחד לא אמור לדחוף אותו או לא לדחוף אותו לכיוון כלשהוא..הוא אמור לשרת בהרגשה שהוא נהנה ונותן מעצמו..לא שלוקחים ממנו כל מה שאפשר..

בהצלחה גבר ושיהיה לך שירות מוצלח..
...
(n)

(n)

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #19 

ממש בוגר מצידך..אתה רק מוכיח שאני צודק..

אני בדרך כלל לא כותב תגובות כאלה אבל פה לדעתי זה מוגזם..כל אחד יודע שהצבא חושב קודם כל על עצמו ואחר כך על החייל..
ומשום מה אנשים פה כותבים תגובות כדי לצאת יפי נפש כי את התוצאה לא הם יחוו..לפעמים גם צריך להגיד מה שאתה חושב ובאמת לא מעניין אותי אם אתה או אפילו כולם לא תומכים בזה..בגלל זה זה נקרא "דעתי"..

יום טוב!

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #20 

כדאי קודם כל לנסות לדבר עם המפקדים ועם קצינת הת"ש כדי לראות אם זה יעזור.
לא תמיד זה עוזר, כשזה לא עוזר אין מנוס מלעשות בעיות כדי שיתייחסו אליך.
בבסיס ששירתתי בו, בסיס קטן יחסית עם הרבה חיילים שהיו להם בעיות ומצוקות בתחום הת"ש.
לכמה בודדים התייחסו כבר מההתחלה והיו גם כאלה שלא התייחסו אליהם.
אלה שלא התייחסו אליהם רק אחרי שעשו בעיות התחילו להתייחס אליהם ולשפר להם את התנאים.

ממליץ לך קודם כל תראה לאן אתה מסופח מבחינת בסיס לשאר השירות שלך ומה ההתייחסות לבעיות שלך.
קודם כל לנסות בדרך הטובה של שיחות והצגת המצב ואם אין ברירה אז לעשות בעיה כדי שישפרו לך את התנאים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”