עזרה בקניית ובחירת מערכת רמקולים + רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
assaf17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה.. אין לי הרבה ידע בעניין ולכן אני מבקש את עזרתכם..
אני מעוניין לבנות מערכת רמקולים ביתית בסכום של בין 3000 ל4000 שקלים.
בגדול השימושים הם מוזיקה וסרטים פחות או יותר חצי חצי עם עדיפות למוזיקה.
אין לי כרגע כלום אני מתחיל מ0, צריך גם רסיבר במחיר.
בגדול אני רוצה 5.1 ערוצים אבל בגלל שזה לא תקציב גבוה במיוחד לא אכפת לי לחלק את זה ל2 חלקים.. עכשיו נגיד לקנות שני קדמיים וסאב ולאחר מכן להוסיף את הסנטר ושני אחוריים הנותרים או משהו בסגנון.

*המחיר כולל את הרסיבר
*עדיפות לחדש (לא ממש יודע מה לבדוק גם ביד 2)

תודה רבה לעוזרים!!

assaf17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

מישהו?

liorparente
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 575
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #3 

הייתי משקיע בשלב ראשון ברסיבר יחסית פשוט משנה שעברה כמו 521 של פיוניר, 309 של אונקיו או 471 של ימאה.
בשלב שני הייתי לוקח זוג רמקולים קידמיים בלבד (ללא סאב) כמו monitor audio bx2, wharefadle 10.2, mission mx2, morel solan ועוד.
בסכום כזה לא הייתי רוכש שום דבר נוסף. בעתיד תוסף רמקול סנטר וסאב וופר.

יש אופציה אחרת שהיא ללכת על סט של MOREL PRIMO אשר מורכב מ5 רמקולים SP1 וסאבוופר SUB8 של מורל. סט כזה צריך לעלות 2500-3000 ונותן תוצאות יחסית סבירות במוזיקה בשילוב עם סאבוופר.

assaf17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

liorparente כתב:הייתי משקיע בשלב ראשון ברסיבר יחסית פשוט משנה שעברה כמו 521 של פיוניר, 309 של אונקיו או 471 של ימאה.
בשלב שני הייתי לוקח זוג רמקולים קידמיים בלבד (ללא סאב) כמו monitor audio bx2, wharefadle 10.2, mission mx2, morel solan ועוד.
בסכום כזה לא הייתי רוכש שום דבר נוסף. בעתיד תוסף רמקול סנטר וסאב וופר.

יש אופציה אחרת שהיא ללכת על סט של MOREL PRIMO אשר מורכב מ5 רמקולים SP1 וסאבוופר SUB8 של מורל. סט כזה צריך לעלות 2500-3000 ונותן תוצאות יחסית סבירות במוזיקה בשילוב עם סאבוופר.
...
נראה לי שאלך על האופציה הראשונה (לפי מה שהבנתי אמורה להיות אופציה יותר טובה),
מבחינת הרסיברים איזה עדיף? ראיתי שהדיאמונד ממולצים פה בפורום אז נראה לי שאבחר בהם (אני צודק?).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

אני ממליץ לך בחום לא לבחור באופן שרירותי שני רכיבים מהרשימה רק בגלל שהם "מומלצים פה בפורום" - מאוד חשוב ללכת לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ולשמוע שילובים שונים של הרסיברים והרמקולים לעיל כדי לראות מה נשמע הכי טוב לך אישית. :idea:

assaf17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

epony כתב:אני ממליץ לך בחום לא לבחור באופן שרירותי שני רכיבים מהרשימה רק בגלל שהם "מומלצים פה בפורום" - מאוד חשוב ללכת לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ולשמוע שילובים שונים של הרסיברים והרמקולים לעיל כדי לראות מה נשמע הכי טוב לך אישית. :idea:
...
כמובן שאעשה זאת.. סך הכל בסוף הכל מסתכם בשמיעה
אבל עדיין הייתי רוצה המלצות כדי לדעת לאיזה כיוון ללכת, אם הדיאמונד מאוד מומלצים ונשמעים טוב אין סיבה שלא אבחר בהם..
מבחינת רסיברים יש איזה המלצה? או שכל ההמלצות טובות וזה מסתכם במה נשמע יותר טוב?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

הדיאמונד מומלצים ונשמעים טוב, וכך גם המוניטור אודיו BX2, וכך גם המישן MX2 - בקיצור, לך תשמע אותם לפני שאתה מחליט (Y) ;)

מבחינת רסיברים אותו כנ"ל, יש אנשים שמעדיפים את הסאונד של פיוניר (וה-521 עכשיו במכירת חיסול אז הוא מתומחר די תחרותי), ויש כאלה שלא יכולים לסבול אותו. זה מאוד תלוי גם בשילוב עם הרמקולים, כך שבאמת אין מנוס מלשמוע שילובים שונים של רמקולים ורסיברים בתקציב הנתון עד שמגיעים למנוחה ולנחלה... (f)

assaf17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה רבה על העזרה! אלך לעשות סיבוב ולשמוע :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”