צריכה עזרה בקניית מכונת קפה במתנה

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
BlackUnicorn פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לבעלי יש יום הולדת חודש הבא. אני רוצה לקנות לו מכונת קפה.
התקציב - עד 2000 ש"ח (אם כי גמיש קצת.... אם זה יהיה "וואו" מטורף ב- 3,000... יכול להיות שאשקול).
הבעיה -
אני בעצמי לא אוהבת קפה ואין לי מושג בזה.
הוא עבד לפני מס' שנים כברמן בבית קפה תקופה מסוימת, כך שהוא יודע ומבין איך להכין קפה - קפוצ'ינו, אספרסו וכו'.

מקריאה הבנתי שעדיף אוטומטית או חצי אוטומטית, ועדיף עם מטחנה כדי שיהיה אפשר להשתמש גם בטחון או בפולי קפה, ואולי עדיף להימנע מקפסולות ש"תוקעות" את הקונה עם קפה של אותה חברה. מצד שני, ראיתי שיש פודים נחמדים, ולא הבנתי אם מכונה שמיועדת לטחון/פולי קפה, מסוגלת להתמודד גם עם הפודים.

חוץ מזה, אין לי מושג. עדיף מכונה שלא תתפוס הרבה מקום, אם כי יש לנו מקום על השיש...
יש המלצות? המכונה צריכה להיות טובה, אמינה, ושתניב קפה באמת משובח וטעים.
ראיתי כל מיני מדריכים באינטרנט והלכתי לאיבוד.

תודה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

קודם כל כל הכבוד ! זה יפה להתחשב ככה בן זוגך ...

אם בעלך יודע להכין קפה ולא נרתע מהתעסקות קלה (וכמובן מוכן להשקיע 10 דקות בבוקר להכין קפה) אז אפשר ללכת על סט של אסקסו בייסיק עם מטחנת I-MINI בסביבות 2500 (לא לשכוח שצריך טמפר איכותי, נוקבוקס וכד הקצפה בעוד 350-400 שקלים).
יופי של סט להתחלה, קטן מימדים ומאוד נאה על השיש.

אופציה ב' למתוח את התקציב לכיוון 3500 וללכת על סט עם אותה מטחנה וסילביה שכבר מהווה קפיצה לליגה יותר מקצועית ומשדרגת את איכות הקפה וההקצפה (אפשר כמובן למצוא גם מיד 2 - אבל זו מתנה ... הכי כיף לקרוע ניילונים).

לא לשכוח שאיכות הקפה תלויה מעבר למפעיל והציוד גם בטריות, ממליץ בחום להימנע מפודים וכל מיני אריזות קפה במבצע שעמדו חודשים על מדף החנות ולרכוש קפה טרי שנקלה לפני שבוע שבועיים (רצוי מבית קליה ישראלי).

בהצלחה ומזל טוב.

michalosman
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

לחבר שלי יש מכונה של Lavazza והוא מאוד מרוצה ממנה, עלתה לו 2000 ש"ח בזמנו אם לא יותר. זו מכונת קפסולות (של 8 גרם), יש לה מיכל מים גדול והיא יכולה להקציף ברציפות להעלאת הטמפ' למצב קיטור. ראיתי שיש עכשיו מבצע עם "מי עדן" שאם מצטרפים אליהם לשנה וגם לשירות משלוח קפסולות מקבלים את המכונה הזאת באיזה 250 שקל. שוקלת להשיג לי אחת כזו...
ומזל טוב לבעל בר-המזל!

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”