אז התלבטתי כזכור בין מטחנת severin לבין ה-ascaso I mini והיות ואף אחד לא התנסה ב-severin בכדי להמליץ או לפסול, אלון מ׳קדמה׳ הציע שאקח אותה ובמידה ולא אהיה מרוצה, אפילו כעבור חודש, אוכל להחליף. החלטתי, כפי שכתבתי אז לשמש כשפן הניסויים של הפורום.
השורה התחתונה היא שהחזרתי את ה-severin די מהר עם מכתב פרידה הנושא את הכותרת ״זו לא את - זה אני״.
אני מדגיש: זו מכונה מעולה אך היא לא תאמה את צרכיי.
נימוקים:
הטחינה מתבצעת אך ורק לתוך המיכל הפלסטי שלה (אין טחינה לידית וגם לא לסלסלת הבריקה). המשמעות היא שצריך לטחון למיכל, לשלוף אותו, לפתוח את המכסה שלו ולשפוך לסלסלת הבריקה/ ידית - כאשר אם הכמות שטחנו קטנה נאלץ לחזור על הפעולה, ולנסות לדייק. הטיימר שלה לא סייע לי כי 2 מנות יצאו מעט מדי ו-3 מנות יותר מדי.
(עוד נקודה שקצת הציקה לי: החברה גרמנית אבל הייצור בפועל סיני)
אלון עמד בדיבורו ולקח את המטחנה בחזרה (זה לא דבר מובן מאיליו פה בארץ ותנו לו צל״ש) במקומה הזמנתי ascaso ולאחר המתנה מורטת עצבים בת שבוע (במהלכו שתיתי טורקי ונמס לסירוגין. מביך) היא הגיעה. שחורה ויפה.
בלי כיוונונים מיוחדים ובלי יותר מדי נסיונות (למרות שברק לב-רן המקסים מ״עולם הקפה״ פינק אותי לרגל המאורע בכמות פולים נדיבה לצורכי התנסות) טחנתי לי חופן פולים ומה אני אגיד לכם, זה היה אחד מספלי האספרסו הטובים ששתיתי אם לא ה. ימבה קרמה וטעם עדין ומשכר.
גיליתי שני דברים: א. כשאתה טוחן בעצמך זה יוצא הרבה יותר טעים. ב. השירות של העוסקים בקפה הוא מיוחד (ברק ואלון) כי אספרסו עושים באהבה או לא עושים בכלל.
אסקסוף סוף היא הגיעה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)