הגדרת כתובת רשת בVM של WINDOWS SERVER מתוך Windiws 7
-
esaly
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2003
- שם מלא: esaly
- נתן תודות: 328 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
היי לכולם!
אני מתקין מספר VM של Windows Server 2008 R2 מתוך Windows 7 ע"י VM Workstation.
אני מעוניין שכל VM יקבל כתובת רשת משלו מתוך הDHCP של הנתב שלי.
זאת כדי שהVMים יוכלו לדבר ביניהם.
יודעים אולי באיזו הגדרה אני צריך לבחור או מה לעשות?
אני מתקין מספר VM של Windows Server 2008 R2 מתוך Windows 7 ע"י VM Workstation.
אני מעוניין שכל VM יקבל כתובת רשת משלו מתוך הDHCP של הנתב שלי.
זאת כדי שהVMים יוכלו לדבר ביניהם.
יודעים אולי באיזו הגדרה אני צריך לבחור או מה לעשות?
esaly
אני נזכר בזמנים שאני ניסיתי להבין מה הולך שם מבחינת מתן הכתובות והרשת, לקח לי לא מעט זמן לפענח את ההכוונות, אחת המסובכות.
אני זוכר שבזמנו התעצבנתי והגדרתי בעצמי את כל הרשת של ה VM , וזה מנע לי בעיות בהמשך... לא מעט שנים עברו מאז.
חצי אני זוכר... נסה NAT זה יתן לכל המחשבים כתובות באותה רשת ואמורים לקבל פינג אחד מהשני, בקשר לתיקשור עם האינטרנט וה WIN7 אני מקווה שבגירסאות האחרונות הוא כבר עושה את הקישור בין ה NAT שתיצור לכרטיס הרשת הפיזי אצלך בצורה נכונה. מקסימום תגדיר את הכרטיס רשת של ה VM ידני, או תגדיר את ה NAT בכללי ב VM. יש לך הגדרות רשת מתקדמות ב VM ואת כל טבלת ההכוונה, תכנס לשם, תתחיל להבין מה הולך מאחורי הקלעים.
בעיקרון... אחרי שאתה מבין מה כל הגדרה עושה, תנסה להגדיר בעצמך את הרשת בסרברים ידנית ברמת הכרטיס רשת, אתה לא חייב DHCP. אתה יכול ידנית, והרבה פעמים זה מפשט את הבעיה, או פותר אותה.
כמו תמיד אוטומטי עושה הרבה בעיות בחיים, תנסה ידני.
אני נזכר בזמנים שאני ניסיתי להבין מה הולך שם מבחינת מתן הכתובות והרשת, לקח לי לא מעט זמן לפענח את ההכוונות, אחת המסובכות.
אני זוכר שבזמנו התעצבנתי והגדרתי בעצמי את כל הרשת של ה VM , וזה מנע לי בעיות בהמשך... לא מעט שנים עברו מאז.
חצי אני זוכר... נסה NAT זה יתן לכל המחשבים כתובות באותה רשת ואמורים לקבל פינג אחד מהשני, בקשר לתיקשור עם האינטרנט וה WIN7 אני מקווה שבגירסאות האחרונות הוא כבר עושה את הקישור בין ה NAT שתיצור לכרטיס הרשת הפיזי אצלך בצורה נכונה. מקסימום תגדיר את הכרטיס רשת של ה VM ידני, או תגדיר את ה NAT בכללי ב VM. יש לך הגדרות רשת מתקדמות ב VM ואת כל טבלת ההכוונה, תכנס לשם, תתחיל להבין מה הולך מאחורי הקלעים.
בעיקרון... אחרי שאתה מבין מה כל הגדרה עושה, תנסה להגדיר בעצמך את הרשת בסרברים ידנית ברמת הכרטיס רשת, אתה לא חייב DHCP. אתה יכול ידנית, והרבה פעמים זה מפשט את הבעיה, או פותר אותה.
כמו תמיד אוטומטי עושה הרבה בעיות בחיים, תנסה ידני.
NAT - תוקןesaly כתב:ירון, אתה מתכוון לNET או בNAT?...
האם במקרה שם המחשב אצלך בתוך הVM זהה לכול ההתקנות ?
אני בדרך כלל מפעיל תחנת VM אחת בלבד בזמן נתון לכן לפשטות כל ההתקנות אצלי אם עם שם מחשב זהה, עבור הבדיקה שיניתי את שם המחשב באחד הVM וראיתי שיש קשר תקין בין המחשבים בVM ובין המחשב שלי לVM (כול הכיוונים)
ירון
-
esaly
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2003
- שם מלא: esaly
- נתן תודות: 328 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
יש לי כרגע 2 VMים שרק אחד פעיל כרגע ואני מתייחס אליו.
כרגע אין לי פינג מהWINDOWS 7 אל הVM הזה בכתובת הIP שלו.
אני עוד לא מדבר על פינג בין 2 הVMים שיש לי.
אין איזה מדריך לעניין הזה?
אני CLUELESS...
אני רואה להגיע למצב שאני אוכל להתחבר בRDC אל התחנות הוירטואליות ישירות מהמערכת שלי.
כרגע אין לי פינג מהWINDOWS 7 אל הVM הזה בכתובת הIP שלו.
אני עוד לא מדבר על פינג בין 2 הVMים שיש לי.
אין איזה מדריך לעניין הזה?
אני CLUELESS...
אני רואה להגיע למצב שאני אוכל להתחבר בRDC אל התחנות הוירטואליות ישירות מהמערכת שלי.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כמו שנאמר צריך BRIDGE ואז כל המחשבים הווירטואלים והאמיתיים על "אותה" רשת.
כמו כן צריך לוודא כי הFIREWALL גם בכולם כבוי.
כמו כן צריך לוודא כי הFIREWALL גם בכולם כבוי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!