שרשור תגובות: בוקסי משיקים בארה"ב את ה-BoxeeTV

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78869
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #1 

למאמר: בוקסי משיקים בארה"ב את ה-BoxeeTV

תמונה

זה רשמי BoxeeTV ימכר בארה"ב ב-99 דולר החל מנובמבר ב-8 ערים ברחבי ארה"ב.
המכשיר שונה לחלוטין מהגישה הקודמת של החברה. במקום סטרימר או מכשיר ל Cord cutters מדובר כאן על DVR שמקליט בענן. הפלטפורמה, שפותחה במהלך השנה האחרונה כבר אינה מבוססת על קוד פתוח אלא על טכנולוגיה של בוקסי עצמה. היצרן של הקופסא הוא ככל הנראה חברת D-Link והמיקוד של החברה הוא בהשתלבות עם טלויזיה קיימת ולא מהפכה חדשה עבור מתנתקי הכבלים כבעבר. למכשיר יש שני טיונרים וחיבור רשת. המכשיר מתפקד בעצם כמו TiVo או יס מקס, ויא ...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

נשמע אחלה, שיהיה בהצלחה, אני מבין ממה שרשמת שיכולות כסטרימר של תכנים מקומיים לא קיימות?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

נשמע מעניין והאמת שהייתי בדיונים של AT&T כשהם השיקו את פלטרפורמת ה-IPTV שלהם בסביבות 2006-7 שבהם הוצגה גישה דומה למדי, רק שהענן היה אמור להיות "פרטי" של AT&T, שזה הגיוני בהתחשב בארכיטקטורה של פתרון IPTV כמו שלהם... למיטב ידיעתי זה לא ממש יצא לפועל, למרות שזה תפור על פתרונות IPTV שכאלה בגלל שהם נשענים על פריסת סיב אופטי עד בית הלקוח (או כמעט עד שם)

תכל'ס, בעולם מושלם אפילו לא צריך באמת להקליט דברים, פשוט להשאיר אותם מאוחסנים איפשהו על הענן, אבל קודם צריך אנשים כמו החבר'ה הטובים בבוקסי שיערערו טיפה את המודלים הקיימים של זכויות שידור והפצה... (Y)

טל_ג
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

קיימות אך מוגבלות

שליחה #4 

לפי הפרסום של בוקסי הערב הקופסא החדשה תכיל שתי יציאות USB אך תתמוך בפחות פורמטים וללא תצוגת artwork (של התכנים עם התמונות שלהם)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

כל הכבוד, גאווה ישראלית.
מעניין מתי אנחנו נתקדם בכיוון הזה.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #6 

עם מהירות ה-upload בארץ, לא בקרוב.
הרי כדי להקליט HD כמו שצריך צריך לפחות 5 מגהביט באפלואד.

גם לא ברור לי מה הסטטוס החוקי של זה.

הרי ברור שברגע שמדובר בקליטת כבלים, אין סיבה טכנית להעלות את השידור כשאתה יודע איזה ערוץ אתה קולט ברגע נתון. הסיבה היחידה לכך היא לא לתת פתחון פה לחברות הכבלים שהתוכן הוא פיראטי ולא לאפשר למי שאין ברשותו מנוי כבלים להנות מהתוכניות המוקלטות.

הבעיה היא שפתרונות דומים שהלכו על brute force כדי להימנע מתביעה לא הצליחו בכך:
http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57 ... the-cloud/
Aereo התקינו מערך מקלטים פרטי לשידורים מהאוויר בברוקלין כך שכל מנוי (ניו יורק בלבד!) מקבל סטרימינג פרטי מהחברה מהמקלט הפרטי שלו.
זה עזר להם? לא! הם נתבעו:
http://www.huffingtonpost.com/2012/03/0 ... 15510.html
לפחות נראה שהתביעה נכשלה:
http://www.inquisitr.com/277387/aereo-t ... t-victory/

לעומת זאת, שרות סטרימינג עם מכשיר DVD פרטי לכל משתמש, הפסיד במשפט ונסגר:
http://www.huffingtonpost.com/2011/11/0 ... 69161.html

בקיצור, ברגע שאתה לוקח שידור מסחרי ומעביר אותו על תשתית האינטרנט אתה בחשוף לתביעה של חברות המדיה, ולא משנה איזה פטנטים טכניים תשתמש בהם. בלא מעט מקרים, עצם התביעה יכולה למוטט סטרטאפ עקב ההוצאות המשפטיות ללא תלות בתוצאת המשפט , אם החברה בכלל תשרוד עד אז.
Itay_Pollak כתב:כל הכבוד, גאווה ישראלית.
מעניין מתי אנחנו נתקדם בכיוון הזה.
...

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #7 

אני מנסה להבין ולחדד את העניין..
אתה בעצם אומר שכל מה שהקופסא עושה זה להקליט שידורי כבלים ולאחסן את ההקלטה בענן?
אם כן אני לא מבין את היתרון שלו על ספקי הכבלים כי את זה הממירים שלהם עושים.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

יש גם הזרמה של תכנים מהרשת (netflix, vudu או דומים).

הרעיון הוא שמכיוון שיש הרבה שמקליטים בדיוק את אותו הדבר, לאו דווקא כל אחד יצטרך להעלות הכל בעצמו. נראה שהם גם בחרו להשיק במקומות בארה״ב שבהם broadband מהיר וטוב יותר כמו ניו יורק verizon fios.

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

ההיתרון ככל הניראה הוא מקום איכסון בלתי מוגבל, ובעצם אתה לא באמת מקליט,

הם בעצם יוצרים VOD, מבוסס על ההקלטות שלך... יותר פשוט ליצור VOD, אבל כניראה עולה יותר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

כמה עולה לך חבילה כזו אצל ספק הכבלים וכמה עבור מישהו שרוצה DTT + OTT?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

giladk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 523
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

מעניין , בוקסי שינוי לגמרי את האסטרטגיה שלהם לגבי הכבלים והלווין . עכשיו זה נראה כמו : if you can't beat them, join them

אם הם רוצים להתחרות מול roku וATV בתחום הIPTV הם יהיו חייבים לחתום עם יותר ספקים כגון : hulu , amazon , ועוד..

מאחל להם בהצלחה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

לא חושב שהיום צריך הרבה "לחתום". אם המודל שלך לא מתחרה בהם (ובתחילה זה מה שבוקסי תיכננו), אז יש להם API ומבחינתם להיות על כמה שיותר קופסאות....
About.me

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #13 

לא נשמע לי מוצלח במיוחד..
מחד יש את הממירים של חברות הלווין,להוט יש אפשרו של החלפת הארד דיסק בממיר כן שיכולת האיחסון היא בלתי מוגבלת.
מאידך יש את עניין הסטרימינג, אני אישית מעדיף סטקימר שכן תומך בכל פורמטי האודיו/וידאו החדשים...

שוב, זאת דעתי...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

זה דיי ברור מה שכנראה עושים זה הקלטה של כל השידורים לאיזה שבוע אחורה ואז שמירה בענן של מה שהוגדר להקלטה אצל המשתמשים. (אתה לא רוצה לפספס איזה מישהו שלא הייתה לו קליטת אינטרנט בבית או משהו ולכן ההוראה להקליט לא עברה)

בוקסי מבינים - שמה שאנשים היום כנראה מעדיפים זה שידור חינמי+השלמה מהרשת (שזה מה שחלקנו כאן עברנו לעשות)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

hipoo כתב:לא נשמע לי מוצלח במיוחד..
מחד יש את הממירים של חברות הלווין,להוט יש אפשרו של החלפת הארד דיסק בממיר כן שיכולת האיחסון היא בלתי מוגבלת.
מאידך יש את עניין הסטרימינג, אני אישית מעדיף סטקימר שכן תומך בכל פורמטי האודיו/וידאו החדשים...

שוב, זאת דעתי...
...
בהוט, או כל PVR מקומי אחר, אתה יכול לראות את ההקלטות שלך מחוץ לבית על כל פטפורמה ובו זמנית כמה משתמשים בני הבית?
About.me

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

אני די בטוח שתהיה כאן ירידה באיכות התמונה ביחס להקלטה מקומית. היתרון הוא שאפשר לשים כמה מכשירים עם אותו חשבון במקומות שונים בבית (או בבתים של אנשים) ועם אותו חשבון בעצם לראות את התכנים שפספסתם. אפשר להמשיך לראות בכל מכשיר את התכנים ולהעלות תכנים פרטיים (סרטים מהאייפון, סרטים שהורדתם או כל דבר) על כל טלויזיה בלי שום כבל או חיבור.

כך שיש כאן יתרונות די ברורים.

חוקית אין כאן בעיה. יש תקדימים להכל - אם אתה שומר את התכנים שלך ברשת, כל עוד אין שיתוף אז אין בעיה גם אם התכנים אינם בהכרח חוקיים (ע"ע תקדים music locker). לגבי הקלטה של טלויזיה ל-DVR ברשת, יש גם לזה תקדים (cablevision שעשו Network PVR).

זה בעצם המודל השלישי של החברה והשאלה הגדולה היא האם המודל הזה יתפוס. ללא ספק שהמודל הקודם הקדים את זמנו - ה cord cutters לא רצו וקנו מכשירים וזה גם המקור לבעיות שהיו לחברות כמו לוגיטק.

השקה הדרגתית, בכל פעם עיר נוספת זה רעיון יפה - מתמקדים באיזורים עם קליטה טובה, עם רשת טובה וכך גם לא צריך לפתח תשתיות נרחבות מהיום הראשון.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #17 

מסתבר שהמודל מתוחכם משחשבנו:
http://hardware.slashdot.org/story/12/1 ... nthly-fees

1. אין הגבלת שטח אחסון
2. יש תשלום חודשי קבוע של $15, מה שמביא אותי לחשוב שמחיר הקופסא מסובסד.

מה שיפה כאן מבחינת בוקסי, הוא שככל שהמשתמשים ינצלו את הקיבולת הגדולה, כך יפחת החשק שלהם להתנתק מהשירות על מנת לא לאבד את ההקלטות שהם צברו, ומצד שני לבוקסי זה כמעט ולא יעלה כסף, בגלל שהם יחזיקו עותק יחיד עבור כל המשתמשים שהקליטו את אותה התוכנית.

באיסטרטגיה שמבוססת על מחירת החומרה בהפסד, השלב הבא הצפוי הוא שההאקרים וחובבי ההנדוס לאחור יתחילו לקנות קופסאות במחיר מסובסד, יפצחו אותן וישימו עליהן תוכנה פתוחה...
אלא אם כן - יש חיוב מינימלי למנוי, נאמר שנה אחת.
מצד שני , אם ניתן לבצע משהו מקביל עם RasPiX, XBMC ודונגל DVB-T בעלות כוללת של פחות מ- $50, כל העניין חסר טעם מבחינת ההאקרים.

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #18 

סליחה אבל עם כל הכבוד לבוקסי והיוזמה החדשה (שאגב נשמעת משעממת להחריד), אני חושבת שהנקודה החשובה ביותר מפוספסת.
בוקסי היא חברה צעירה וככזו לגיטמי שהיא שינתה אסטרטגיה לאורך השנים. אבל זה יותר מדי.
אז מה היה לנו עד היום?
תוכנה חינמית ל- PC שצברה קהילה נאמנה של משתמשים, ואז יום בהיר אחד נזנחה לטובת סטרימר
בוקסי בוקס- סטרימר ב-200‏$ שצבר קהילה נאמנה של קונים, ואז יום בהיר אחד נזנח לטובת מוצר חדש לגמרי שלא מתאים בכלל לקהל המקורי שלו
DVR מקליט בענן ב-100$ ש...

אישית חשדתי שזה יקרה בקרוב אבל השינוי המוחלט הזה הפתיע אותי.
הייתי מהתומכים הגדולים ביותר של בוקסי, המלצתי לחברים שקנו והיום אני ממש מתבאסת שהמלצתי להם על מוצר שהפסיק לקבל תמיכה תוך שנתיים מיום ההשקה שלו *וממשיכים למכור אותו* אחרי שנפסקת התמיכה.
חשבתי שסיום התמיכה בבוקסי בוקס יגיע כשתצא קופסה חדשה, ואחרי שנתיים זה זמן לגיטמי. לא שתיפסק התמיכה, וזהו.
בעצם מהיום והלאה יש מוצר חדש שתומך רק בארה"ב ומתלבש על הכבלים, בעוד האסטרטגיה המקורית בכלל דיברה לכייבל קאטרז.
אני לא קונה את זה, לא הייתי קונה את זה גם אם המוצר היה עובד בארץ ואני בעיקר מאוכזבת.
אני מאוד מקווה שהעדכון האחרון יכיל טיפול בבאגים משמעותיים ביותר שפוגעים בחויה.
זה המינימום שהם חייבים לעשות בשביל המשתמשים שלהם.
כל עוד הקופסה עובדת וממשיכה לספק את הצרכים שלי אני כנראה אשר איתה, אבל אני עם בוקסי גמרתי.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #19 

MartinHSabag כתב:
hipoo כתב:לא נשמע לי מוצלח במיוחד..

שוב, זאת דעתי...
...
בהוט, או כל PVR מקומי אחר, אתה יכול לראות את ההקלטות שלך מחוץ לבית על כל פטפורמה ובו זמנית כמה משתמשים בני הבית?
...
בקומקאסט וגם בuverse של att אתה יכול לראות בכל מקום בעולם את ההקלטות מהpvr שלך בתנאי שהתוכנית שהוקלטה נמצאת בספריית הvod של הספק, ללא תשלום.
כלומר, אם הקלטתי פרק של "פרפר נחמד" שנמכר בvod/ בדולר, אני יכול לצפות בו כאוות נפשי בכל מקום בעולם ללא חיוב כלל, כאשר ההזרמה לא נעשית מהממיר בבית אלא מהשרתים של ספק השירות. בצורה כזו, אין תלות בתשתית של הלקוח, או בכך שהממיר יהיה בחשמל.

לגבי בוקסי - אני מת על האנשים שם, ומאחל להם ההצלחה מכל הלב אבל אני חושב שהם שגו בעבר ושוגים גם כעת. לדעתי ל cloud pvr אין מבדל מספיק גדול כדי להצדיק רכישת קופסא פלוס מנוי חודשי. בנוסף, המוניטין שהם צברו לא משהו, מספיק להעיף מבט בהערות לבלוג שלהם.
אני, במקום אבנר, הייתי משקיע שני אנשי פיתוח למשך שנה (סהכ שנתיים אדם) בתיקון הבוקסי בוקס, ובנוסף הייתי משחרר את הקוד שלה לגמרי, ןבכך מרוויח עוד כח פיתוח של קהילה שברובה מורכבת ממפתחיםוpower users.
You are never fully dressed without a smile

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #20 

ממש אכזבה... באמת לא ניתן יהיה להזרים ממדיה מקומית?!?!?
יש לי את הבוקיבוקס. ובאמת אני מאוד נהנה ממנה אבל כמו שאמרה PopPy (ועוד אחרים וטובים) זה פשוט צחוק מהעבודה. אתם באמת חושבים שאני אלך לקנות עוד קופסא מחברה שנטשה לגמרי קונספט שעמלה עליו פעמיים בעבר? שזנחה משתמשים וותיקים ונאמנים?
לא נראה לי...
חבל.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”