LED 46 או פלזמה 51? כבר מבולבל.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
טל_ג פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

כתבתי בעבר על דילמה לגבי הדגם UA46EH6030 של סמסונג.
לאחר מעבר בין חנויות, כבר חשבתי שאני די סגור על דגם זה, אבל קריאה נוספת בפורום העלתה דילמה חדשה.

קודם כל, כמה נתונים בסיסיים:
1. התקציב הוא 5,500 וגם זה אחרי שנמתח. כל ההמלצות שקראתי הולכות לכיוון של סמסונג, וגם מנסיון אישי (אצל חברים) זה מתיישב לי טוב.
2. מדובר על מרחק של 4.5-5 מטר. לא קטן בכלל. כרגע משתמשיים ב37" של פיליפס, ולכן ההחלטה להגדיל.
3. הטלויזיה עומדת עם הפנים לחלון ענק (במרחק של 6 מטר ממנו, הספה "נשענת" על החלון), אשר מוצל לחלוטין באמצעות תריס חשמלי כאשר רוצים לראות טלויזיה.
4. לא מעניין אותי Smart TV או המצאות ה-3D. סתם פיצ'רים חביבים. רוצה תמונה באיכות טובה.

ועכשיו לדילמה:
בחיפוש אחר מסך LED די נסגרתי על הדגם Samsung UA46EH6030. סיבה עיקרית - מתאים לתקציב, 46", קצב רענון 200hz.
עכשיו קראתי ביקורות מעולות על פלזמה של סמסונג, 51e550. היתרון - מסך הרבה יותר גדול, 600hz, יותר חיבורי HDMI, איכותית ביותר לפי הביקורות. לא בטוח לגבי חסרונות של פלזמות מהדור החדש.

מישהו?

תודה :)

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

קודם כל לך לראות את 51E550 בתצוגה. רצוי שתתרחק שני מטרים לפחות מהטלוויזיה כדי לשפוט את חדות התמונה וכדי שלא תראה פיקסלים נפרדים.
רצוי גם שתביא איזשהו DOK עם סרטון ברזולוציה גבוהה לבדיקה.

קח בחשבון שהדגם הזה שלטעמי "פורח" בתאורה מעומעמת מעט מבחינת חדות וצבעים נותן תמונה דהויה משהו בתאורה חזקה. אתה תשים לב שבהשוואה לLED הבהירים בחנות המוארת השחורים שלו פשוט אפורים. זאת המציאות.
ההפך קורה עם LED - בתאורה חזקה התמונה נראית טוב וככל שהתאורה נחלשת הצבעים דוהים והתאורה האחורית של המסך נראית דרך הפאנל.

אם אתה יכול לחיות עם זה E550 כמובן עדיף על הLED של סמסונג מכל הבחינות... הוא נותן את אותן תכונות מסך חכם וניגון מדיה ואפילו יותר.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #3 

אני לא מכיר אנשים שרואים סרטים עם תאורה חזקה
אני הייתי הולך על 51E550 בלי למצמץ

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

לשים את ה-e550 בחנות, ליד מגוון הלדים הנוצצים ובעלי התאורה החזקה - עושה עוול לפלזמה
במצב שכזה, הלד בולע את הפלזמה, ועוד יוצא לו גרעפס.

זו הסיבה שבעלי החנויות ''מחביאים'' את הפלזמה, או ששמים אותה בחדר אחר, על פי רוב חשוך.
אין ספק, שבסלון מתאים (מבחינת תאורה) עם מפצל אחד, הפלזמה תעניק הנאה צרופה, מלווה בתמונה טבעית
ומציאותית, ללא ''הבוהק'' שיוצא ממסכי הלד.

זו גם הסיבה שאת הפלזמה אפשר לראות גם ממרחקים קצרים, מבלי לעייף את העיניים.

ו-ד.א.
ה-e550 פשוט מצויינת. יש בה מכל וכל.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #5 

BreezeNET

לא כל מה שרואים בטלוויזיה זה סרטים בחושך. למעשה זה הדבר שהאדם הממוצע רואה הכי פחות.

אני לא מתכוון רק לתאורה חזקה. גם אור יום גורם לצבעים להראות פחות חיים בדגם הזה ובכל שאר הפלזמות באותו טווח מחיר(של LG ופנסוניק).

זאת אחת הסיבות שאנשים לא מסתכלים בכלל לכיוון הפלזמות ברשתות הגדולות כשהן מוצגות ליד הLED עם השחור המושלם כביכול והתמונה הבהירה.

אישית הייתי לוקח את הדגם הזה אבל על טעם וריח...

טל_ג

שכחתי לציין שיש לך באמת מרחק צפייה ענק. "50 יהיה די קטן בסטנדרטים של היום.
אני מניח שתראה איזשהו הבדל בין SD לHD אבל לא יותר מזה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”