בעיה בפענוח DTS בחיבור HDMI מהמחשב לרסיבר Yamaha RXV-471
-
Zachn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1538
שלום לכולם, אני חדש פה ויש לי שאלה טכנית.
לפני חודש קניתי לי מערכת לחדר, אלו הרכיבים:
רסיבר: Yamaha RXV-471
רמקולים: זוג סאטליטיים Morel SP-2
סאב: Morel Sub-8
לתוך הרסיבר מחוברים כרגע:
1. מחשב בחיבור HDMI דרך כרטיס מסך GTX680
2. PS3
3. ממיר HD של הוט
וכמובן יציאת המאסטר יוצאת מהרסיבר לכניסת HDMI בטלוויזיה.
הבעיה שלי היא כזו:
אני משתמש ב PotPlayer עם SVP - Smooth Video Project בשביל לנגן סרטים בפורמט 1080p עם סאונד DTS, אבל הרסיבר לא מציג לי על הצג את הפענוח של DTS, כנ"ל לגבי Dolby Digital. נכון שאני משתמש בתצורת 2.1 אבל עדיין, הרסיבר אמור לפענח ולהציג את האודיו של הקובץ לא?
עדיין לא התעסקתי יותר מדי עם זה, אבל אמרו לי שזה יכול להפתר אם מעבירים את הרסיבר למצב AUTO, ברסיבר שלי נציג של ימהאה אמר לי שזה נקרא Straight, לפי מה שאני זוכר כרגע זה מוגדר אצלי על סטריאו. יותר מאוחר כשאני אגיע הביתה אני אנסה לשנות את זה ולראות אם זה עוזר.
לא ניסיתי לנגן סרט Blu-Ray דרך ה-PS3 ולראות אם יש פענוח כי אין לי כזה סרט פשוט, אבל גם מהממיר של הוט יש תכנים שהם AC3 והרסיבר עדיין לא כותב Dolby Digital.
השאלה היא האם בהגדרות של הרסיבר, הגדרות סאונד של המחשב או של הנגן עצמו יש משהו שצריך להגדיר בשביל לקבל DTS או שזה אמור לצאת אוטומטית? בכרטיס קול HD של הכרטיס מסך לא שיניתי שום הגדרות אבל בנגן הגדרתי לו ב Use Default DirectSound Device.
אשמח לתגובות, כי אני מרגיש שאולי פספסתי משהו.
כרגע ההגדרות בנגן שלי נראות ככה:
[imgbig]http://img.overpic.net/images/8/1/x/x81 ... 83y2yf.jpg[/imgbig]
תודה!
לפני חודש קניתי לי מערכת לחדר, אלו הרכיבים:
רסיבר: Yamaha RXV-471
רמקולים: זוג סאטליטיים Morel SP-2
סאב: Morel Sub-8
לתוך הרסיבר מחוברים כרגע:
1. מחשב בחיבור HDMI דרך כרטיס מסך GTX680
2. PS3
3. ממיר HD של הוט
וכמובן יציאת המאסטר יוצאת מהרסיבר לכניסת HDMI בטלוויזיה.
הבעיה שלי היא כזו:
אני משתמש ב PotPlayer עם SVP - Smooth Video Project בשביל לנגן סרטים בפורמט 1080p עם סאונד DTS, אבל הרסיבר לא מציג לי על הצג את הפענוח של DTS, כנ"ל לגבי Dolby Digital. נכון שאני משתמש בתצורת 2.1 אבל עדיין, הרסיבר אמור לפענח ולהציג את האודיו של הקובץ לא?
עדיין לא התעסקתי יותר מדי עם זה, אבל אמרו לי שזה יכול להפתר אם מעבירים את הרסיבר למצב AUTO, ברסיבר שלי נציג של ימהאה אמר לי שזה נקרא Straight, לפי מה שאני זוכר כרגע זה מוגדר אצלי על סטריאו. יותר מאוחר כשאני אגיע הביתה אני אנסה לשנות את זה ולראות אם זה עוזר.
לא ניסיתי לנגן סרט Blu-Ray דרך ה-PS3 ולראות אם יש פענוח כי אין לי כזה סרט פשוט, אבל גם מהממיר של הוט יש תכנים שהם AC3 והרסיבר עדיין לא כותב Dolby Digital.
השאלה היא האם בהגדרות של הרסיבר, הגדרות סאונד של המחשב או של הנגן עצמו יש משהו שצריך להגדיר בשביל לקבל DTS או שזה אמור לצאת אוטומטית? בכרטיס קול HD של הכרטיס מסך לא שיניתי שום הגדרות אבל בנגן הגדרתי לו ב Use Default DirectSound Device.
אשמח לתגובות, כי אני מרגיש שאולי פספסתי משהו.
כרגע ההגדרות בנגן שלי נראות ככה:
[imgbig]http://img.overpic.net/images/8/1/x/x81 ... 83y2yf.jpg[/imgbig]
תודה!
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 784
אהלן,
ת'שמע, לא יצא לי להתעסק עם POTPLAYER יותר מדי אבל ניסית לסמן את ה CHECKBOXES של ה PASSTHROUGH? אלה שכתוב לידם AC3, DTS והשאר.
ת'שמע, לא יצא לי להתעסק עם POTPLAYER יותר מדי אבל ניסית לסמן את ה CHECKBOXES של ה PASSTHROUGH? אלה שכתוב לידם AC3, DTS והשאר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
ברוך הבא לפורום!
אני לא כל כך מכיר את ה-PotPlayer, אבל לדעתי אתה צריך להגדיר במחשב שאתה דווקא כן בתצורה של 5.1, ורק ברסיבר להגדיר שאתה מעוניין לנגן בפועל 2.1.
אם אתה לא נעול דווקא על הנגן הזה, הייתי ממליץ לך על הנגן המצויין MPC HC - יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), שמסביר הכל כולל הגדרות סראונד. גם שם, תגדיר הכל כשאתה על 5.1 ו-passthrough לרסיבר ללא עיבודים.
אני לא כל כך מכיר את ה-PotPlayer, אבל לדעתי אתה צריך להגדיר במחשב שאתה דווקא כן בתצורה של 5.1, ורק ברסיבר להגדיר שאתה מעוניין לנגן בפועל 2.1.
אם אתה לא נעול דווקא על הנגן הזה, הייתי ממליץ לך על הנגן המצויין MPC HC - יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (לינק בשרשור המדריכים בראש הפורום), שמסביר הכל כולל הגדרות סראונד. גם שם, תגדיר הכל כשאתה על 5.1 ו-passthrough לרסיבר ללא עיבודים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Zachn
-
- חבר ותיק

האמת שהייתי מאוד מעדיף להמשיך להשתמש ב POT בגלל שהתקנתי גם את SVP, למי שמכיר זו חבילה שעושה אינטרפולציה לפלייבק חלק במיוחד ב-60FPS והיא כוללת את הדברים הבאים:
SVP Manager and core plugins
Avisynth, ffdShow, LAV Filters, Haali, madVR, VCRedist, ReClock
אפשר להשתמש בה גם עם MPC-HC אבל אין לי מושג איך להגדיר שם, פשוט קראתי מדריך שהמליץ מאוד להשתמש ב-POT והכל כבר מוגדר אז אני מעדיף להשאיר את זה.
לגבי ה Passthrough חשבתי על זה גם כשהסתכלתי על ההגדרות אבל עוד לא ניסיתי את זה, יכול להיות שזו באמת הבעיה. כמו שאתם רואים אצלי בהגדרות אודיו הכל מסומן על DEFAULT, השאלה אם יש איזה מקודד\מפענח שצריך לבחור במיוחד ל-DTS?
SVP Manager and core plugins
Avisynth, ffdShow, LAV Filters, Haali, madVR, VCRedist, ReClock
אפשר להשתמש בה גם עם MPC-HC אבל אין לי מושג איך להגדיר שם, פשוט קראתי מדריך שהמליץ מאוד להשתמש ב-POT והכל כבר מוגדר אז אני מעדיף להשאיר את זה.
לגבי ה Passthrough חשבתי על זה גם כשהסתכלתי על ההגדרות אבל עוד לא ניסיתי את זה, יכול להיות שזו באמת הבעיה. כמו שאתם רואים אצלי בהגדרות אודיו הכל מסומן על DEFAULT, השאלה אם יש איזה מקודד\מפענח שצריך לבחור במיוחד ל-DTS?
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

לא נראה לי שצריך לבחור מקודד כלשהו במיוחד. גם כתוב לך שהמקודד זה ה BUILT IN DECODER ושהוא ה RECOMMENDED.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברור שכשהכל על ברירת המחדל זה לא יעבוד, כי היא מיועדת למשתמשי סטריאו (התצורה הכי נפוצה).
אתה צריך להגדיר את הנגן שיעשה passthrough ל-DTS ו-AC3/DD.
אתה צריך להגדיר את הנגן שיעשה passthrough ל-DTS ו-AC3/DD.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

אז מה שאתה אומר זה לסמן את התיבות בתמונת מסך שלי ואני אמור לקבל חיווי DTS על הרסיבר?
אגב קראתי במדריך שברסיבר צריך לכבות פיצ'ר שנקרא HDMI Passthrough, לא הבנתי בדיוק מה זה עושה ואיך אני בודק אם ברסיבר שלי יש את זה או האם זה מופעל?
לפי האתר של ימהאה יש למגבר שלי HDMI 3D Passthrough
כמו כן מותקן אצלי גם Haali Media Splitter ומוגדר בנגן, אמורה להיות איתו איזושהיא בעיה עם DTS, יש הגדרות ספציפיות שצריך לשנות בו? תודה
אגב קראתי במדריך שברסיבר צריך לכבות פיצ'ר שנקרא HDMI Passthrough, לא הבנתי בדיוק מה זה עושה ואיך אני בודק אם ברסיבר שלי יש את זה או האם זה מופעל?
לפי האתר של ימהאה יש למגבר שלי HDMI 3D Passthrough
כמו כן מותקן אצלי גם Haali Media Splitter ומוגדר בנגן, אמורה להיות איתו איזושהיא בעיה עם DTS, יש הגדרות ספציפיות שצריך לשנות בו? תודה
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 16/10/2012 17:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, סמן את כל ה CHECKBOXES של ה PASSTHROUOGH, יעבוד, מצוין, לא יעבוד, תגיד.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

אוקיי אגיע הביתה עוד מעט ואבדוק, עדכונים בהמשך, תודה בינתיים.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

טוב כמה עדכונים:
1. הסיבה שאף פעם לא ראיתי מה היה המפענח שבשימוש היא בגלל שהגדרתי את הרסיבר להציג על המסך תמיד את האינפוט כלומר TV, PS3 או PC, ברגע שלחצתי על כפתור האינפו המפענח הוצג.
2. נכנסתי לנגן ואפשרתי את כל הפורמטים ב HDMI Passthrough, הפלא ופלא ניגנתי סרט ועכשיו הוא כותב לי DTS, Dolby Digital וכו, מקודם זה היה אך ורק PCM.
התלבטות, אחרי שראיתי סרט ב-DTS כמו שצריך הבנתי באמת למה מסוגל הסאב, מדהים פשוט איזה שינוי זה עושה, עדיין שמעתי דיבור אבל מרגישים בבירור שחסרים צלילים בגלל שהסראונד לא מלא, כמו שאמרתי אני כרגע עם שני קדמיים של מורל וסאב אז חסר לי סנטר וסראונדים אחוריים.
גם לאחר שאפשרתי את ה Passthrough לא משנה מה הגדרתי בתצורת רמקולים (2.1, 5.1, PROLOGIC וכו) הסאונד בכלל לא משתנה, לעומת זאת מקודם כשהאופציה הזו הייתה מבוטלת הייתי שומע את השינויים האלו אז בפועל אין לי אפשרות לפענח DTS ולקבל את כל הצלילים כמו בסטריאו כמובן ואני מאבד צלילים. אגב בחור שאני מכיר שמתקין מערכות מקצועיות אמר לי שהסנטר אחראי לדיבור אבל כשהגדרתי DTS שמעתי את הדיבור גם מהימני וגם מהשמאלי אז יכול להיות שזה לא DTS מלא? מוזר לי קצת.
הייתי שמח להוסיף שלישיית רמקולים מחר אבל הבעיה היא שאין לי מקום לשים אותם בחדר (עד שאעבור דירה ולא ידוע מתי זה יהיה) ואני די מוכרח להשאר עם 2.1 כרגע.
כמה שאלות:
1. כמה באמת אני מפסיד מהעניין הזה של ה-DTS, כלומר מה שאני מנסה לשאול זה, האם ההבדל הוא ממש באיכות הסאונד עצמו ז"א DTS הוא סאונד יותר איכותי או שפשוט מדובר בפיזור של אותה איכות סאונד על 5 רמקולים ואני כרגע יכול לשמוע את אותה איכות מתצורת סטריאו? לפי מה ששמעתי מהסאב, יש הבדל גדול.
2. כשאני מנגן סרט בפורמט DTS אבל הרסיבר מציג לי PCM (בהנחה ש HDMI Passthrough מבוטל), איזו המרה של הסאונד מתבצעת בעצם? לפי מה שאני מבין אני לא מקבל פורמט דיגיטלי או שאני טועה?
3. ושאלה אחרונה, אני כרגע משתמש ב-Haali בתור פילטר לאודיו, האם כדאי לעבור ל ffdshow Audio Decoder כדי לקבל איכות טובה יותר?
אשמח לתשובות!
1. הסיבה שאף פעם לא ראיתי מה היה המפענח שבשימוש היא בגלל שהגדרתי את הרסיבר להציג על המסך תמיד את האינפוט כלומר TV, PS3 או PC, ברגע שלחצתי על כפתור האינפו המפענח הוצג.
2. נכנסתי לנגן ואפשרתי את כל הפורמטים ב HDMI Passthrough, הפלא ופלא ניגנתי סרט ועכשיו הוא כותב לי DTS, Dolby Digital וכו, מקודם זה היה אך ורק PCM.
התלבטות, אחרי שראיתי סרט ב-DTS כמו שצריך הבנתי באמת למה מסוגל הסאב, מדהים פשוט איזה שינוי זה עושה, עדיין שמעתי דיבור אבל מרגישים בבירור שחסרים צלילים בגלל שהסראונד לא מלא, כמו שאמרתי אני כרגע עם שני קדמיים של מורל וסאב אז חסר לי סנטר וסראונדים אחוריים.
גם לאחר שאפשרתי את ה Passthrough לא משנה מה הגדרתי בתצורת רמקולים (2.1, 5.1, PROLOGIC וכו) הסאונד בכלל לא משתנה, לעומת זאת מקודם כשהאופציה הזו הייתה מבוטלת הייתי שומע את השינויים האלו אז בפועל אין לי אפשרות לפענח DTS ולקבל את כל הצלילים כמו בסטריאו כמובן ואני מאבד צלילים. אגב בחור שאני מכיר שמתקין מערכות מקצועיות אמר לי שהסנטר אחראי לדיבור אבל כשהגדרתי DTS שמעתי את הדיבור גם מהימני וגם מהשמאלי אז יכול להיות שזה לא DTS מלא? מוזר לי קצת.
הייתי שמח להוסיף שלישיית רמקולים מחר אבל הבעיה היא שאין לי מקום לשים אותם בחדר (עד שאעבור דירה ולא ידוע מתי זה יהיה) ואני די מוכרח להשאר עם 2.1 כרגע.
כמה שאלות:
1. כמה באמת אני מפסיד מהעניין הזה של ה-DTS, כלומר מה שאני מנסה לשאול זה, האם ההבדל הוא ממש באיכות הסאונד עצמו ז"א DTS הוא סאונד יותר איכותי או שפשוט מדובר בפיזור של אותה איכות סאונד על 5 רמקולים ואני כרגע יכול לשמוע את אותה איכות מתצורת סטריאו? לפי מה ששמעתי מהסאב, יש הבדל גדול.
2. כשאני מנגן סרט בפורמט DTS אבל הרסיבר מציג לי PCM (בהנחה ש HDMI Passthrough מבוטל), איזו המרה של הסאונד מתבצעת בעצם? לפי מה שאני מבין אני לא מקבל פורמט דיגיטלי או שאני טועה?
3. ושאלה אחרונה, אני כרגע משתמש ב-Haali בתור פילטר לאודיו, האם כדאי לעבור ל ffdshow Audio Decoder כדי לקבל איכות טובה יותר?
אשמח לתשובות!
- adidas1
-
- חבר פעיל במיוחד

כמה תשובות:
1. ברגע שאתה מגדיר PASSTHROUGH הנגן מוציא את הסאונד AS IS, ז"א שלא משנה אם תגדיר 5.1 או סטריאו, ברגע שהגדרת PASSTHROUGH הנגן יוציא את רצועת הקול המקורית של הסרט, ז"א DTS או AC3.
2. בגלל שאין לך רמקול סנטר, סאונד הדיבור של השחקנים מועבר לרמקולים אחרים כדי שתוכל לשמוע את הדיבור, ברגע שתחבר רמקול סנטר למערכת, רצועת הקול שאמורה ללכת לסנטר וכרגע מועברת לרמקולים הקדמיים תועבר לסנטר.
3. DTS זה לא פשוט לקחת את הסאונד ולפצל אותו בין הרמקולים, זה הסאונד המקורי של הסרט, את הסאונד הזה אתה שומע בקולנוע וזה הסאונד שיוצר הסרט התכוון שיהיה לסרט.
4. הסיבה שב DTS אתה שומע את הסאב יותר היא כיוון שלסאב יש CHANNEL משלו, בגלל זה זה נקרא 5.1, ה .1 זה ה CHANNEL של הסאב.
1. ברגע שאתה מגדיר PASSTHROUGH הנגן מוציא את הסאונד AS IS, ז"א שלא משנה אם תגדיר 5.1 או סטריאו, ברגע שהגדרת PASSTHROUGH הנגן יוציא את רצועת הקול המקורית של הסרט, ז"א DTS או AC3.
2. בגלל שאין לך רמקול סנטר, סאונד הדיבור של השחקנים מועבר לרמקולים אחרים כדי שתוכל לשמוע את הדיבור, ברגע שתחבר רמקול סנטר למערכת, רצועת הקול שאמורה ללכת לסנטר וכרגע מועברת לרמקולים הקדמיים תועבר לסנטר.
3. DTS זה לא פשוט לקחת את הסאונד ולפצל אותו בין הרמקולים, זה הסאונד המקורי של הסרט, את הסאונד הזה אתה שומע בקולנוע וזה הסאונד שיוצר הסרט התכוון שיהיה לסרט.
4. הסיבה שב DTS אתה שומע את הסאב יותר היא כיוון שלסאב יש CHANNEL משלו, בגלל זה זה נקרא 5.1, ה .1 זה ה CHANNEL של הסאב.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

תודה על התגובהadidas1 כתב:כמה תשובות:
4. הסיבה שב DTS אתה שומע את הסאב יותר היא כיוון שלסאב יש CHANNEL משלו, בגלל זה זה נקרא 5.1, ה .1 זה ה CHANNEL של הסאב....
לגבי הסאב כמובן שאני יודע שה-1 מייצג אותו פשוט לא ידעתי איזה הבדל יש בסאונד שהוא מוציא עד שלא שמעתי איך זה ב-DTS, שמיים וארץ.
עוד כמה שאלות:
1. אם אני מבין אותך נכון מה שאתה אומר בעצם זה שאני למעשה יכול להשאר עם Passthrough מופעל בתצורת 2.1 ועדיין לשמוע את הרצועת אודיו המקורית באיכות DTS מבלי לאבד צלילים כי הסאונד מועבר לשני הקדמיים? אם כן אז אני אשאיר את זה על DTS אפילו שאני עם 2.1
2. ברסיבר ניסיתי להגדיר כאילו יש סנטר ואז הדיבור נעלם, כשביטלתי אותו הוא חזר לשני הקדמיים, וכאמור גם ב-2.1 עדיין כתוב על הרסיבר DTS. השאלה אם בגלל שהסאונד עובר לקדמיים זה יכול להעמיס עליהם או לגרום נזק כלשהוא? רוב הסיכויים שהתשובה היא לא, אבל רק בשביל להיות בטוח?
3. מה לגבי מה ששאלתי על HAALI? האם יש טעם לשנות אותו ל FFDSHOW Audio או שאפשר להשאיר אותו? כי ראיתי שלפילטר של FFD יש גם הגדרות Passthrough משלו באחד המדריכים כאן.
4. Cinema DSP - האם יש טעם להפעיל אותו במצב 2.1? ואם כן, מה ההבדל בין מצב 2CH Stereo למצב Straight או Standard? כמובן שיש עוד מלא פריסטים אבל עוד לא נגעתי בזה בכלל.
תודה רבה!
-
Zachn
-
- חבר ותיק

אוקיי דיברתי עם איש שירות של SG שהסביר לי בדיוק מה שאמרת שגם אם המחשב מוציא DTS ויש לי רק 2.1 המגבר יודע לעשות מיקס ולחלק את הסאונד לרמקולים שיש כך שאני לא מאבד צלילים והוא המליץ לי להשאיר את ה DTS פועל כדי לקבל את האודיו באיכות הכי טובה, אז את זה פתרנו.
עכשיו רק נשארו 2 השאלות שלי לגבי:
1. Halli Media Splitter מול FFDShow Audio Decoder, האם לשנות?
2. Cinema DSP - כרגע מוגדר אצלי על מצב 2CH Stereo, האם כדאי לשנות ל-Straight/Standard או משהו אחר?
תודה!
עכשיו רק נשארו 2 השאלות שלי לגבי:
1. Halli Media Splitter מול FFDShow Audio Decoder, האם לשנות?
2. Cinema DSP - כרגע מוגדר אצלי על מצב 2CH Stereo, האם כדאי לשנות ל-Straight/Standard או משהו אחר?
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. אם אתה ממשיך לעבוד ב-passthrough של DTS ו-DD, לא יהיה שום הבדל מבחינת איכות.
2. מאמין ש-2CH STEREO הוא המצב הנכון בשבילך, כי אז הרסיבר עושה את המיקס הנחוץ עבורך שציינת כרגע.
2. מאמין ש-2CH STEREO הוא המצב הנכון בשבילך, כי אז הרסיבר עושה את המיקס הנחוץ עבורך שציינת כרגע.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

אחלה המון תודה!
האם יש עוד הגדרות נוספות שאתה ממליץ לבדוק בנגן בשביל לקבל את איכות הסאונד והצפייה הכי טובה?
שני הראשיים:
Audio Renderer מוגדר אצלי על Auto Selection
SPDIF Renderer מוגדר אצלי על Default DirectSound Device
מעבר לזה לא התעסקתי יותר מדי, אז אם יש לך עוד הצעות, אשמח לשמוע.
האם יש עוד הגדרות נוספות שאתה ממליץ לבדוק בנגן בשביל לקבל את איכות הסאונד והצפייה הכי טובה?
שני הראשיים:
Audio Renderer מוגדר אצלי על Auto Selection
SPDIF Renderer מוגדר אצלי על Default DirectSound Device
מעבר לזה לא התעסקתי יותר מדי, אז אם יש לך עוד הצעות, אשמח לשמוע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי הכל מוגדר אצלך נכון מבחינת סאונד. שוב, ב-passthrough אין שום הבדל, זה אותם 0-ים ו-1-ים שמועברים אל הרסיבר.
מבחינת איכות וידאו, בהחלט אפשר לנסות נגנים אחרים / מקודדים אחרים, אבל זה כבר עניין של טעם וכל אחד יגיד לך משהו אחר.
בסה"כ הבנתי של-PotPlayer יש מקודדים מצויינים ואיכותיים.
מבחינת איכות וידאו, בהחלט אפשר לנסות נגנים אחרים / מקודדים אחרים, אבל זה כבר עניין של טעם וכל אחד יגיד לך משהו אחר.
בסה"כ הבנתי של-PotPlayer יש מקודדים מצויינים ואיכותיים.
-
Zachn
-
- חבר ותיק

אחלה, שוב תודה חברים, מעריך את העזרה שלכם