שאלות "פילוסופיות" לגבי רכישת מערכת סטריאו\ק"ב בחנויות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

הי,

לא הייתי בטוח באיזה פורום הכי נכון לרשום את ההודעה הזאת אבל "כללי" היה נראה הכי הגיוני.
כשאתם הולכים לרכוש, למשל, רמקולים קדמיים בחנות ייעודית. את הרמקולים אתם קונים למערכת ק"ב, למשל.
המוכר משמיע לכם מספר זוגות רמקולים שעומדים בתקציב שלכם עם רסיבר מסוים. את הרסיבר, כיילו או שלא כיילו, עם סט רמקולים ספציפיים בחדר ההשמעה. מן הסתם, הרמקולים שאתם כיילו ישמעו הכי טוב למרות שעל פניו לא בטוח שאלו הרמקולים המתאימים לכם. אני מאוד אופתע אם מישהו יספר לי שבחנות שהוא שמע לפני קנייה, המוכרים עמלו רבות כדי לכייל כל סטאפ שהשמיעו לכם. כמו כן, גם אם אכן זה המצב, זמן ההמתנה בין שמיעה של סטאפ אחד שני יהיה ארוך מידי בשביל שתזכרו איך נשמע הקודם.
האם יש משהו שאני מפספס? יש דרך להתגבר על הבעיה? כדי להנות מקסימום מהרמקולים שרכשתי לאחרונה, הייתי צריך לעבוד שעות על הכיול. מכיול של RC ועד משחק קל עם תוצאות ה RC ועד משחק עם האקולייזר של הרסיבר. מה קורה שאתם מעוניינים לקנות גם רסיבר? העיניין מסתבך עוד יותר.

דבר נוסף, מה זה בעצם רמקול מתצוגה? כשרכשתי את הבמה הקדמית שלי, הסנטר היה חסר בתצוגה בכל החנויות בהן הייתי. כשביצעתי את הרכישה, שאלתי את המוכר "כמה זמן ייקח עד שהסנטר יהיה זמין אז הוא ענה לי שהסנטר זמין כבר עכשיו רק לתצוגה חסר. עד היום הייתי בטוח שחנות מקבלת X רמקולים\רסיברים\וכו' ואחד מכל סוג שמים בתצוגה. אם הבנתי נכון, זה ממש לא ככה. לתצוגה בחנויות מגיע רמקול\רסיבר\וכו', שמיועד לתצוגה. מה זאת אומרת מיועד לתצוגה? האם כשאנחנו קונים רכיב מתצוגה אנחנו צריכים לשים לב לעוד משהו לפני הקניה? כלומר, האם אלו מוצרים פגומים שהיבואן מייעד אותם לתצוגה בחנויות?

תודה מראש

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2 

באמת חשבתי שיצא מהשירשור הזה דיון מעניין
לא נורא. ננסה משהו אחר בעתיד :)

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

לפי דעתי היית צריך לפרסם את זה באודיו רב ערוצי זה יותר מתאים לשם (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

יש כמה בעיות, בדרך כלל לא שומעים בהכרח את הקומבינציה המדויקת בחנות. גרוע מזה, האקוסטיקה בבית ובחנות יכולה לשנות הכל.

מצד שני אין הרבה מה לעשות (אלא אם אתה מביא את הכל הביתה ומשחק עם זה בעצמך).

השיטה הכי הגיונית זה מציאת רמקולים שלטעמך בחנות (טעמך גם כולל עיצוב ותקציב) ואז בחירת רסיבר לפי טעמך. זה לאו דווקא ישמע זהה בביתך אבל זה ישמע טוב, במיוחד אם הציוד הוא לפי העדפותיך.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

השיטה להתגבר על הכיול היא לשמוע "FLAT" את כל הרמקולים וכך להשוות בינהם. לגבי רמקול מתצוגה, אין חוק שאומר שמכל רמקול מגיע אחד לתצוגה. אם היבואן מסכים לשלוח רמקול כזה הוא שולח ואם לא אז לא.
רמקול אשר מיועד לתצוגה לא אמור להיות פגום, ההיפך הוא הנכון. הרי היבואן מעוניין שיקנו אותו.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

amirss כתב:לפי דעתי היית צריך לפרסם את זה באודיו רב ערוצי זה יותר מתאים לשם (Y)
...
חשבתי על זה אבל בסוף החלטתי שזה שירשור שנוגע גם לאודיו דו ערוצי

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

oferlaor כתב:יש כמה בעיות, בדרך כלל לא שומעים בהכרח את הקומבינציה המדויקת בחנות. גרוע מזה, האקוסטיקה בבית ובחנות יכולה לשנות הכל.

מצד שני אין הרבה מה לעשות (אלא אם אתה מביא את הכל הביתה ומשחק עם זה בעצמך).

השיטה הכי הגיונית זה מציאת רמקולים שלטעמך בחנות (טעמך גם כולל עיצוב ותקציב) ואז בחירת רסיבר לפי טעמך. זה לאו דווקא ישמע זהה בביתך אבל זה ישמע טוב, במיוחד אם הציוד הוא לפי העדפותיך.
...
אני מסכים שהדבר היחידי שאתה יכול לקחת איתך מהחנות זה חתימת הצליל של הרמקול. איך זה ישמע בדיוק בביתך, לא ברור.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

avilior כתב:השיטה להתגבר על הכיול היא לשמוע "FLAT" את כל הרמקולים וכך להשוות בינהם. לגבי רמקול מתצוגה, אין חוק שאומר שמכל רמקול מגיע אחד לתצוגה. אם היבואן מסכים לשלוח רמקול כזה הוא שולח ואם לא אז לא.
רמקול אשר מיועד לתצוגה לא אמור להיות פגום, ההיפך הוא הנכון. הרי היבואן מעוניין שיקנו אותו.
...
תשמע, כפי שכתבתי למעלה, עמלתי רבות על האקולייזר כדי לקבל את הצליל האיכותי ביותר מהרמקולים שלי. במצב FLAT הם היו לי בהירים מידי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2492 פעמים

שליחה #9 

kingikra כתב:
avilior כתב:השיטה להתגבר על הכיול היא לשמוע "FLAT" את כל הרמקולים וכך להשוות בינהם. לגבי רמקול מתצוגה, אין חוק שאומר שמכל רמקול מגיע אחד לתצוגה. אם היבואן מסכים לשלוח רמקול כזה הוא שולח ואם לא אז לא.
...
תשמע, כפי שכתבתי למעלה, עמלתי רבות על האקולייזר כדי לקבל את הצליל האיכותי ביותר מהרמקולים שלי. במצב FLAT הם היו לי בהירים מידי.
...
קנית קליפש למה ציפית ? הרמקול נשמע בהיר זו עובדה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

istarmini כתב:
kingikra כתב:
...
...
...
כן אבל עם משחק באקולייזר הצלחתי להביא אותו למצב אידיאלי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

kingikra כתב:
istarmini כתב:
kingikra כתב:
...
...
...
סבבה אבל אין סיבה להתפלא שלפני המשחק הוא נשמע בהיר.זה הרמקול.

כן אבל עם משחק באקולייזר הצלחתי להביא אותו למצב אידיאלי.
...

amirss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

kingikra כתב:
amirss כתב:לפי דעתי היית צריך לפרסם את זה באודיו רב ערוצי זה יותר מתאים לשם (Y)
...
חשבתי על זה אבל בסוף החלטתי שזה שירשור שנוגע גם לאודיו דו ערוצי
...
יש יותר קהל כמו שאתה רואה באודיו רב ערוצי :D

בהחלט דיון מעניין (Y)

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

סבבה. כל עוד הולך, לא אכפת לי איפה :D

istarmini,

כבר כתבתי בשירשור אחר שיש הרואים ברמקול בהיר ויש הרואים בפירוט כבהירות.
ברור שהקליפש "בהירים". על זה אני לא מתווכח אבל בוא לא נסטה מהדיון בבקשה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

kingikra כתב:סבבה. כל עוד הולך, לא אכפת לי איפה :D

istarmini,

כבר כתבתי בשירשור אחר שיש הרואים ברמקול בהיר ויש הרואים בפירוט כבהירות.
ברור שהקליפש "בהירים". על זה אני לא מתווכח אבל בוא לא נסטה מהדיון בבקשה
...

...
את זה אתה כתבת ואני התיחסתי לזה ,ממש לא סטיה מהדיון. :)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #15 

נראה לי שה FLAT אכן זו התשובה הכי נכונה כי אם אז רמקול ישמע לך הכי טוב אין ספק שתוכל להביא אותו למצב אידיאלי עבורך במאמץ קל יותר מאשר הרמקולים שנשמעו לך פחות במצב FLAT

בכול מיקרה שאני קניתי את הרמקולים שלי לקחתי אותם לשמיעת מבחן אצלי בבית עם הסטאפ שלי ובאקוסטיקה שיש באיזור ההשמעה שלי.

ואז עברתי דירה :D

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #16 

כמו שרשמו כבר - בחנות כדאי להשוות במצב FLAT בלבד.

אחרי שמצאת את שאהבת (גם במחיר :wink: ) תוכל לעשות כיולים בבית

להתאמה מלאה לחדר \ לטעמך.(רצוי לפני "סגירת העסקה"....)

התוצאה הסופית אמורה להתאים לצרכיך...

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”