עידן פלוס או לווין? לשדרג או לרדת מזה? העיקר לא HOT ולא YES, PLEASE!!
היי חבר'ה, כולם פה רציניים, ואני מוצא את עצמי כבר כמה לילות טרוט עיניים ללמוד מכם כ''כ הרבה! אז קודם כל תודה לכולם!!!
אתמול היה אצלי טכנאי מעידן פלוס (ידעתם שהם שולחים כזה?), לאחר שהתקשרתי להבין מה זה מגבר תוך דירתי שהם ממליצים לחבר לאנטנה אקטיבית באתר שלהם
כמובן שגם הטכנאי לא ממש הבין מה אני רוצה, וכמו בטלפון גם הוא המליץ לי לקנות אנטנה HIGH GAIN פנימית ולסגור עניין. הבעיה שהיא ממש מכוערת, ולא ראיתי תמונה איכותית גם איתה. אז הוא המליץ לי לקנות אנטנה יאגי חיצונית ולסגור את הפינה, כי אני גר בבית פרטי בחולון וזו לא אמור להיות עבודה קשה.
אחרי שהוצאתי כבר על אנטנה מעאפנה באי ביי חמישים ש''ח, והוצאתי עוד 90 ש''ח על האנטנה האקטיבית, לא בא לי להוציא עוד כסף על משהו מכוער שלא בטוח שאהנה מהצפייה בו, או על משהו שלא בטוח שיהיה טוב בכלל. כמובן שאני גם לא רוצה להיות כמו אחד החברים כאן שהוציא עד כה 900 ש''ח על עידן פלוס ונשאר במינוס...
בקיצור, מה זה מהגבר הזה, איך הוא נראה? האם הוא עוזר?
אולי כבר כדאי להתקין לויין שיתופי וכל זה (את זה עוד בכלל לא למדתי...)ולגמור את הסיפור בערך ב-1500 ש''ח (טלוויזיה אחת?)
אחרי שהתרגלתי לטיים שיפט וכד' במג'יק של הוט, קשה לי ללכת אחורה מהבחינה הטכנית. מבחינת היצע ערוצים יש לי פחות בעיה, למרות שהייתי רוצה להשיאר עם ערוץ לולי או דומה לקטנה.
הקטע הוא שהייתי תמים, וקניתי אנדרואיד סטיק ועידן פלוס, וחשבתי שאגמור עם הוט לנצח...
אתמול היה אצלי טכנאי מעידן פלוס (ידעתם שהם שולחים כזה?), לאחר שהתקשרתי להבין מה זה מגבר תוך דירתי שהם ממליצים לחבר לאנטנה אקטיבית באתר שלהם
כמובן שגם הטכנאי לא ממש הבין מה אני רוצה, וכמו בטלפון גם הוא המליץ לי לקנות אנטנה HIGH GAIN פנימית ולסגור עניין. הבעיה שהיא ממש מכוערת, ולא ראיתי תמונה איכותית גם איתה. אז הוא המליץ לי לקנות אנטנה יאגי חיצונית ולסגור את הפינה, כי אני גר בבית פרטי בחולון וזו לא אמור להיות עבודה קשה.
אחרי שהוצאתי כבר על אנטנה מעאפנה באי ביי חמישים ש''ח, והוצאתי עוד 90 ש''ח על האנטנה האקטיבית, לא בא לי להוציא עוד כסף על משהו מכוער שלא בטוח שאהנה מהצפייה בו, או על משהו שלא בטוח שיהיה טוב בכלל. כמובן שאני גם לא רוצה להיות כמו אחד החברים כאן שהוציא עד כה 900 ש''ח על עידן פלוס ונשאר במינוס...
אולי כבר כדאי להתקין לויין שיתופי וכל זה (את זה עוד בכלל לא למדתי...)ולגמור את הסיפור בערך ב-1500 ש''ח (טלוויזיה אחת?)
אחרי שהתרגלתי לטיים שיפט וכד' במג'יק של הוט, קשה לי ללכת אחורה מהבחינה הטכנית. מבחינת היצע ערוצים יש לי פחות בעיה, למרות שהייתי רוצה להשיאר עם ערוץ לולי או דומה לקטנה.
הקטע הוא שהייתי תמים, וקניתי אנדרואיד סטיק ועידן פלוס, וחשבתי שאגמור עם הוט לנצח...
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
היי שולצי!שולצי כתב:היי חבר'ה, כולם פה רציניים, ואני מוצא את עצמי כבר כמה לילות טרוט עיניים ללמוד מכם כ''כ הרבה! אז קודם כל תודה לכולם!!!
הקטע הוא שהייתי תמים, וקניתי אנדרואיד סטיק ועידן פלוס, וחשבתי שאגמור עם הוט לנצח......
קודם כל, ברוך הבא לפורום!
אני אתחיל באופן כללי: מה עדיף, עידן+ או צלחת לווין פרטית?
התשובה טמונה בערוצים. כרגע, חינוכית 23 קיים רק באנטנה ולא בלווין, וצפויים להתווסף ערוצים ישראליים נוספים בעתיד היחסית קרוב - שאני לא בטוח בכלל שיעלו ללווין. כלומר, נושא מגוון הערוצים הישראליים הוא (למרבה הפלא) יתרון של האנטנה - עידן+. בלווין יהיו לך פחות ערוצים ישראליים, אבל יותר ערוצים זרים. זוהי שאלה של טעם... (מצד שני, אם יש לך ילדים אז חינוכית 23 זה די MUST)
לגבי הקליטה שלך: אתה רושם שקנית אנטנה אקטיבית אך לא פירטת איזו. אפשר לינק לתמונה?
מה היו נתוני הקליטה שלך עם האנטנה הזו? (strength + quality)?
האם ניסית להוציא את האנטנה מהחלון?
ומה המיקום שלך בארץ?
מגבר לאנטנה האקטיבית
האנטנה היא אקטיבית מלבנית של MULLER דגם ML-116, 23 db.
אני גר בחולון בבית פרטי (קרקע).
ממש מעניין אותי לדעת מה זה ההמלצה למגבר לאנטנה אקטיבית, במדריך ערכת קליטה של עידן פלוס. הם לא יודעים לענות על זה, ולא מצאתי מי כן.
באתר דיגיטלבוקס מוכרים מוצר כזה במאה ש''ח. התקשרתי לבדוק על מה מדובר ועדיין לא עונים לי. אבל שוב, אני לא רוצה לקנות בלי להיות בטוח שזה אכן יעזור.
השאלה הנוספת ואולי החשוב יותר היא האם כדאי להיות תלוי בחסדי הקליטה של האנטנה, או להשקיע עוד כמה מאות ש''ח ולהינות מטלויזה רב ערוצית ללא (?) בעיות.
ממש מעניין אותי לדעת מה זה ההמלצה למגבר לאנטנה אקטיבית, במדריך ערכת קליטה של עידן פלוס. הם לא יודעים לענות על זה, ולא מצאתי מי כן.
באתר דיגיטלבוקס מוכרים מוצר כזה במאה ש''ח. התקשרתי לבדוק על מה מדובר ועדיין לא עונים לי. אבל שוב, אני לא רוצה לקנות בלי להיות בטוח שזה אכן יעזור.
השאלה הנוספת ואולי החשוב יותר היא האם כדאי להיות תלוי בחסדי הקליטה של האנטנה, או להשקיע עוד כמה מאות ש''ח ולהינות מטלויזה רב ערוצית ללא (?) בעיות.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

Re: מגבר לאנטנה האקטיבית
קראתי. לדעתי הם מדברים על מגבר לאנטנה פסיבית. אם תיקח אנטנה פסיבית טובה (כמו חלק מאנטנות היאגי הפנימיות) אז עם מגבר אתה יכול לשפר את הקליטה. (לשים לב לא להגביר יותר מדי, זה הורס)שולצי כתב:האנטנה היא אקטיבית מלבנית של MULLER דגם ML-116, 23 db.
השאלה הנוספת ואולי החשוב יותר היא האם כדאי להיות תלוי בחסדי הקליטה של האנטנה, או להשקיע עוד כמה מאות ש''ח ולהינות מטלויזה רב ערוצית ללא (?) בעיות....
אבל אם לאנטנה שלך יש מגבר BUILT-IN, לכן אין בכך צורך.
בוא ננסה לעבוד עם האנטנה שלך.
כדי לעזור לך לפתור את הבעיה - לא ענית - האם ניסית להוציא את האנטנה מהחלון? מהם נתוני הקליטה בתוך הבית ומחוץ לחלון? (strength+quality)
שים לב שעדיף שזה יהיה חלון לצד מזרח או צפון. נסה לחבר כבל אנטנה ארוך ולראות. עדכן אותנו.
היי AMOSII ותודה על העזרה!
עדיין לא הבנתי מדבריך מהו המגבר.
ניסיתי להוציא את האנטנה מהחלון לכיוון מזרח וזה לא עוזר. דווקא במיקום מאד ספציפי ליד הטלוייזיה בתוך הבית רואים תמונה.
נתוני הקליטה הם בערך 70-80 אחוז אות, ובערך 50-60 אחוז איכות. התמונה קופאת מדי פעם וזו הבעיה העיקרית.
הממיר הוא שפהוזן המדובר פה.
הטכנאי של עידן הגיע עם יאגי של סקאל, והציג אותם נתוני קליטה, אך עם תמונה שאינה קופאת - אך נראית על פניו פחות איכותית.
החשש שלי שבימים של גשם ועננות לא תהיה קליטה טובה, ולכן אני שוקל ללכת על צלחת לויין וזהו.
אבל עדיין אני שוקל לקנות אנטנה יאגי חיצונית וזהו.
מה אתם אומרים?
ניסיתי להוציא את האנטנה מהחלון לכיוון מזרח וזה לא עוזר. דווקא במיקום מאד ספציפי ליד הטלוייזיה בתוך הבית רואים תמונה.
נתוני הקליטה הם בערך 70-80 אחוז אות, ובערך 50-60 אחוז איכות. התמונה קופאת מדי פעם וזו הבעיה העיקרית.
הטכנאי של עידן הגיע עם יאגי של סקאל, והציג אותם נתוני קליטה, אך עם תמונה שאינה קופאת - אך נראית על פניו פחות איכותית.
החשש שלי שבימים של גשם ועננות לא תהיה קליטה טובה, ולכן אני שוקל ללכת על צלחת לויין וזהו.
מה אתם אומרים?
חינוכית 23? יש לי בלווין חבילת MBC, כל הסדרות המובילות, סרטים וכו' 24 שעות ביממה באיכות תמונה מרהיבה 16:9.
כמו כן ערוצי ספורט, חדשות וסדרות. בכלל לא צריך שיתוף. בלווין יש הרבה יותר מבחר. גם האיכות של תחנות הרדיו גבוהה יותר.
עידן זה לא תחליף להוט. תבקש LNB כפול לעמוס וניילסאט, קנה ממיר מקליט ואתה מסודר. גם ככה אתה צריך אנטנה חיצונית, כבר עדיף צלחת.
כמו כן ערוצי ספורט, חדשות וסדרות. בכלל לא צריך שיתוף. בלווין יש הרבה יותר מבחר. גם האיכות של תחנות הרדיו גבוהה יותר.
עידן זה לא תחליף להוט. תבקש LNB כפול לעמוס וניילסאט, קנה ממיר מקליט ואתה מסודר. גם ככה אתה צריך אנטנה חיצונית, כבר עדיף צלחת.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

אחזור על ההסבר לגבי המגבר:שולצי כתב:היי AMOSII ותודה על העזרה!
מה אתם אומרים?...
הרשות השנייה מדברת על חיבור מגבר לאנטנה פסיבית (כלומר, לא אקטיבית).
אנטנה אקטיבית - אנטנה שבאה עם מגבר "BUILT IN" כחלק מהאנטנה. בד"כ האנטנה מתחברת לחשמל (בשביל המגבר) ולממיר.
אנטנה פסיבית - זה הסוג של רוב האנטנות החיצוניות (כאלו שאתה רואה על תרנים בחוץ) וחלק מהאנטנות הפנימיות. אם תחבר מגבר לאנטנה פסיבית - ייתכן וזה ישפר את הקליטה.
לך יש אנטנה אקטיבית, ולכן מגבר לא רלוונטי.
עכשיו אני מקווה שהבנת.
אם אנטנה חיצונית עושה את העבודה - תקנה ותחבר. נתתי לך לינקים בשרשור המקביל שפתחת. לחילופין, אם אין לך נסיון אולי עדיף שתקרא לבעל מקצוע.
לגבי האיכות שאתה מדבר עליה - בשידור דיגיטלי אין "איכות יותר טובה" (כמו שהיה בשידור אנלוגי, היו פסים, GHOSTS וכו') - כאן או שאתה קולט, או שלא. כלומר אם יש בעיה בקליטה, זה יתבטא בחוסר מידע על המסך (כמו ריבועים, קפיאות) עד כדי היעדר תמונה כלל. לכן, אם אתה קולט - אתה רואה באיכות שבה התמונה משודרת. (לדעתי זה היה אפקט פסיכולוגי שחשבת שראו פחות טוב)
אסף היקר, מסכים לדבריך. אבל אם יש לך ילדים, אין תחליף לתוכניות בעברית בחינוכית. אני מקווה שהיא תעלה לשידור פתוח גם בלווין, כמו שצריך להיות.asaf23 כתב:חינוכית 23? יש לי בלווין חבילת MBC, כל הסדרות המובילות, סרטים וכו' 24 שעות ביממה באיכות תמונה מרהיבה 16:9.
עידן זה לא תחליף להוט. תבקש LNB כפול לעמוס וניילסאט, קנה ממיר מקליט ואתה מסודר. גם ככה אתה צריך אנטנה חיצונית, כבר עדיף צלחת....
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
amosii
מצטער שאני מתפרץ לדלת פתוחה
שאלה בסיסית ביותר, היות והממיר שלך די זהה לממיר שלי הגרמין
האם הפעלת את ההגברה של הממיר לאנטנה?? זה אמור לשפר מאוד את הביצועים כי הוא יוצא לך מתחת לאנטנה ובכך הקליטה צריכה להשתפר.
כמו כן מניסיון אנטנת היאגי של סקאל אולי מכוערת אבל עושה את העבודה נהדר, אם הטלוויזיה יושבת על זרוע שימשונית אתה יכול להצמד את האנטנה המגנטית שקיבלת עם הממיר לאנטנה וזה אמור לתת לך מקסימום אות ואיכות.... בלי כאבי ראש של הוצאות נוספות
מצטער שאני מתפרץ לדלת פתוחה
שאלה בסיסית ביותר, היות והממיר שלך די זהה לממיר שלי הגרמין
האם הפעלת את ההגברה של הממיר לאנטנה?? זה אמור לשפר מאוד את הביצועים כי הוא יוצא לך מתחת לאנטנה ובכך הקליטה צריכה להשתפר.
כמו כן מניסיון אנטנת היאגי של סקאל אולי מכוערת אבל עושה את העבודה נהדר, אם הטלוויזיה יושבת על זרוע שימשונית אתה יכול להצמד את האנטנה המגנטית שקיבלת עם הממיר לאנטנה וזה אמור לתת לך מקסימום אות ואיכות.... בלי כאבי ראש של הוצאות נוספות
תודה לכולם על התגובות!
* כל השאלה שלי התחילה כי בדף של הרשות השנייה שנקרא "ערכת התקנה" יש הסבר למטה על מגבר לאנטנה אקטיבית! ולכן כל הבילבול. כנראה שאין באמת דבר כזה. משיהו כאן נתן לינק של אנטנה מאייבורי ואמר שהיא עובדת מעולה. יש לעוד משיהו ניסיון טוב איתה? אולי עדיף חיצונית ולא לנסות עוד שטויות?
* בני התותח: לא ניסיתי להגביר עם האנטנה הקטנה/ או האנטנה הפאסיבית שלי מתוך הממיר, אנסה. בכל מקרה, היאגי ממש תכער לי את הסלון ולא באה בחשבון. מעדיף להוסיף עוד 100 ש''ח ולהתקין חיצונית. אבל אז כמו שאסף כתב, אולי כבר עדיף לווין??? גם היצע הערוצים וגם אין בעיות קליטה, לא ככה? בעידן + אני קורא פה כל הזמן שיש בעיות קליטה ואנחנו עוד לפני החורף.
*אם כבר לווין, לא עדיף את האירופי במקום הניילסאט? ואם כבר השקעתי איזה אלף חמש מאות, לא עדיף עוד 250 לשניהם?
*יש לי תינוקת בת חמישה חודשים, כל שערוץ 23 עדיין לא כ''כ רלוונטי לגביה. אולי כשיהיה הוא כבר יהיה בלווין או משהו? בינתיים אני מוריד לה בייבי איינשטיין במחשב...
ושוב, אתם עשר!
* כל השאלה שלי התחילה כי בדף של הרשות השנייה שנקרא "ערכת התקנה" יש הסבר למטה על מגבר לאנטנה אקטיבית! ולכן כל הבילבול. כנראה שאין באמת דבר כזה. משיהו כאן נתן לינק של אנטנה מאייבורי ואמר שהיא עובדת מעולה. יש לעוד משיהו ניסיון טוב איתה? אולי עדיף חיצונית ולא לנסות עוד שטויות?
* בני התותח: לא ניסיתי להגביר עם האנטנה הקטנה/ או האנטנה הפאסיבית שלי מתוך הממיר, אנסה. בכל מקרה, היאגי ממש תכער לי את הסלון ולא באה בחשבון. מעדיף להוסיף עוד 100 ש''ח ולהתקין חיצונית. אבל אז כמו שאסף כתב, אולי כבר עדיף לווין??? גם היצע הערוצים וגם אין בעיות קליטה, לא ככה? בעידן + אני קורא פה כל הזמן שיש בעיות קליטה ואנחנו עוד לפני החורף.
*אם כבר לווין, לא עדיף את האירופי במקום הניילסאט? ואם כבר השקעתי איזה אלף חמש מאות, לא עדיף עוד 250 לשניהם?
*יש לי תינוקת בת חמישה חודשים, כל שערוץ 23 עדיין לא כ''כ רלוונטי לגביה. אולי כשיהיה הוא כבר יהיה בלווין או משהו? בינתיים אני מוריד לה בייבי איינשטיין במחשב...
ושוב, אתם עשר!
שולצי,חד משמעית צלחת עם ש***ף.תשקיע פעם אחד (במיוחד שאתה בבית פרטי אין בעיה של השכנים) בממיר DM800SE,צלחת 1.20 עם 4 לווינים,ואתה מסודר,תקרא קצת בשירשורים הקודמים שלי בתחום הזה.
אתה תופתע,אבל יהיה לך BABYTV,עם אותו תוכן כמו בארץ,נכון באנגלית,אבל זה פשוט כיף לשמוע אנגלית רהוטה,ובכלל אני חושב שזה יתרון מגיל 0 לחשוף לשפה זרה,חוץ מזה הדגש פה ממש לא על השפה.רשימת לווינים שמשדרים את הערוץ
http://en.kingofsat.net/find.php?questi ... Submit=Zap
http://www.babytv.com/first-concepts.aspx
אותו דבר כמו
http://www.babytv.co.il/
בנוסף יש לך ערוץ DUCKTV בסגנון הזה
http://www.ducktv.tv/
אני 3 שנים עם צלחת,לווין + VOD פרטי בסטרימינג,זה הפתרון האולטימטיווי....ויש לי ילד בכיתה א' ותינוקת שנה וקצת
אתה תופתע,אבל יהיה לך BABYTV,עם אותו תוכן כמו בארץ,נכון באנגלית,אבל זה פשוט כיף לשמוע אנגלית רהוטה,ובכלל אני חושב שזה יתרון מגיל 0 לחשוף לשפה זרה,חוץ מזה הדגש פה ממש לא על השפה.רשימת לווינים שמשדרים את הערוץ
http://www.babytv.com/first-concepts.aspx
אותו דבר כמו
http://www.babytv.co.il/
בנוסף יש לך ערוץ DUCKTV בסגנון הזה
http://www.ducktv.tv/
אני 3 שנים עם צלחת,לווין + VOD פרטי בסטרימינג,זה הפתרון האולטימטיווי....ויש לי ילד בכיתה א' ותינוקת שנה וקצת
שולצי שלום.amosii כתב:[quote
היי שולצי!
קודם כל, ברוך הבא לפורום!
אני אתחיל באופן כללי: מה עדיף, עידן+ או צלחת לווין פרטית?
התשובה טמונה בערוצים. כרגע, חינוכית 23 קיים רק באנטנה ולא בלווין, וצפויים להתווסף ערוצים ישראליים נוספים בעתיד היחסית קרוב - שאני לא בטוח בכלל שיעלו ללווין. כלומר, נושא מגוון הערוצים הישראליים הוא (למרבה הפלא) יתרון של האנטנה - עידן+. בלווין יהיו לך פחות ערוצים ישראליים, אבל יותר ערוצים זרים. זוהי שאלה של טעם... (מצד שני, אם יש לך ילדים אז חינוכית 23 זה די MUST)
לגבי הקליטה שלך: אתה רושם שקנית אנטנה אקטיבית אך לא פירטת איזו. אפשר לינק לתמונה?
מה היו נתוני הקליטה שלך עם האנטנה הזו? (strength + quality)?
האם ניסית להוציא את האנטנה מהחלון?
ומה המיקום שלך בארץ?...
בתור אחד שהיה לו לוויין במשך 5 שנים, עידן+ במשך שנה ואפילו גר בחולון
כשהיה לי לוויין הילדים צפו בכל מיני ערוצי סרטים מצויירים ועכשיו הם צופים בערוץ 23 ונראה לי ששביעות הרצון מערוץ 23 יותר גדולה (עברו 6 שנים ומדובר בילדות הקטנות, הגדולים כבר רואים דברים אחרים). אולי בגלל שהן ילדות ואולי העברית יותר משמעותית ממה שחושבים, לא יודע למה.
(לא לשכוח שיש להם מאות סרטים מצויירים בסטרימר)
בלויין (FTA, לא שיתופי) יש אמנם מאות ערוצים, יותר מ 1000 אבל מספר הערוצים שמשדרים תכנים לישראלי המצוי הוא קטן מאוד. תאמין לי שהשקעתי המון שעות בנושא בזמנו, קראתי כל שבוע בפורום לווינים על ערוצים חדשים, ביצעתי סריקת ערוצים אחת לשבועיים, קיטלגתי רשימות מועדפים בממיר לפי קטגוריה - לא וויתרתי על אף ערוץ.
היה לי עמוס + Nilesat + Hotbird. עדיין יש לי אותם בעצם אבל כאמור הילדות מעדיפות את ערוץ 23 אז ניתקתי את הלווין לגמרי מהטלויזיה בגלל חוסר ביקוש.
החבילות של MBC הפסיקו להלהיב אותנו מאז שהכל הפך לזמין להורדה באיכות HD ועם תרגום בעברית. בנוסף: לא אוהב שמישהו בקטר או סעודיה חותך קטעים מהסרט כל פעם שרואים זוג מתנשק.
לגבי איכות תמונה: נראה לי שבלוויין האיכות הייתה מעט יותר טובה. לא בטוח.
מצד שני הממיר שלי היה מתקופת ה SD ולא תמך בערוצי HD אז ייתכן שיש פה ייתרון יותר גדול ללוויין ממה שאני חוויתי.
שורה תחתונה: אני חושב שלוויין מתאים למי שלא מוריד הרבה תכנים.
אצלנו למשל רוב הסרטים והסדרות נצפים בסטרימר ועידן+ משמש במקביל.
מקווה שכל המלל הזה עזר במשהו
- חבר מכור קשה

אני בכלל נגד ממירים וכל זה
לדעתי האישית
מחשב HTPC מחובר לטלוויזיה קבוע ומקסימום דחוף דונגל DTT במחשב וגמרת עניין
אני עובד ככה מזה שנתיים אין לי בעיות, אתה יכול גם להנות מהחבילת ערוצים שאני מעדכן בקביעות פה בפורום
יש לך מאות ערוצים איכותיים כולל מערך ה-DTT לצערי ללא ערוץ 1 שעובד 24/7 וללא ערוץ 23 ועל כן המלצתי לך לחבר דונגל שעולה כמה דולרים באיביי.. ואתה לא מוגבל בשום דבר.
אני למשל עובד עם אקסטרימר אולטרא.. כל אחד והעדפתו
לדעתי האישית
מחשב HTPC מחובר לטלוויזיה קבוע ומקסימום דחוף דונגל DTT במחשב וגמרת עניין
אני עובד ככה מזה שנתיים אין לי בעיות, אתה יכול גם להנות מהחבילת ערוצים שאני מעדכן בקביעות פה בפורום
יש לך מאות ערוצים איכותיים כולל מערך ה-DTT לצערי ללא ערוץ 1 שעובד 24/7 וללא ערוץ 23 ועל כן המלצתי לך לחבר דונגל שעולה כמה דולרים באיביי.. ואתה לא מוגבל בשום דבר.
אני למשל עובד עם אקסטרימר אולטרא.. כל אחד והעדפתו
זה נכון רק למישהו שמדבר/מבין עברית בלבד,גם אז לא בטוח,.או שמישהו חושב לרכוש ממיר ללא חיבור לרשת,אז בהחלט מיותר,ושיחשוב על עידן +.כל עוד אתה צופה בחבילה שלא משווק בארצנו, כי אין להם זכויות שידור בארצנו,גם אין לך שום בעיה חוקית. סטרימר לא יהיה לך פתרון לשידורי ספורט HD בלייב,או ערוצי טבע/מדע עם שלל תת ערוצים של NG ו-DISCOVERY,ב-HD כמובן,ולבעלי מסכים 3D לארועים שונים. לסדרות וסרטים ברור שהפתרון VOD פרטי רק בגרסאות HD,מומלץ בלוריי.כמובן שלרוב הצפיות האלו גם כן בטיים שיפט,כי מחובר 2TB לממיר,שהיכולות ההקלטה שלו סם בכיס הקטן את YES MAX/HOT MAGIC.gilg7 כתב: שורה תחתונה: אני חושב שלוויין מתאים למי שלא מוריד הרבה תכנים.
אצלנו למשל רוב הסרטים והסדרות נצפים בסטרימר ועידן+ משמש במקביל.
גיל...
benny123 אני מבין שאתה בחור צעיר ללא ילדים,אחרת הייתה מבין עד כמה לא פרקטי HTPC ופתרונות הסקריפטים שלך.שלא תבין,מוריד את הקובע על עבודת נמלים שאתה עושה עם NAVI-X,אבל תבין זה לא בר השוואה עם איכות שידור ותוכן של שידור לווין עם "ספק" טוב.benny123 כתב:אני בכלל נגד ממירים וכל זה
לדעתי האישית
מחשב HTPC מחובר לטלוויזיה קבוע ומקסימום דחוף דונגל DTT במחשב וגמרת עניין...
לפי התגובות שלך בשירשור שלך,יש לך בעיה על לשלם/להוציא סכום מסויים,וזה זכותך,אבל יש לא מעט שמוכנים להוציא כמה עשרות שקלים על נוחות ואיכות בעיקר.זה בדיוק כמו יש כאלו שישתמשו רק בטורנטים כי זה בחינם,ויש כאלו שישלמו על USENET/שרתי הורדות.....אין צודק יותר,כל אחד והכיס שלו.
לי אישית למשל יש בעיה,אני לא מסוגל לצפות ב-SD חוץ מחדשות או אולי סאטירה/תוכן ישראלי,רק HD.ואם האינטרנט המחורבן בארצנו,הסטרימינג הוא בעייתי.הדרימבוקס יכול לעשות סטרימינג לכל מכשיר כמעט,אבל תשכח מ-HD,זה אפשרי רק אם יש לך רשת קווי איכותי בבית.
- benny123
- חבר מכור קשה

שמע יש לי בעיה להוציא כסף מהכיס כי מדובר חד וחלק בגזל לחברות התוכן פה בארץ בעבור תכנים שקיימים ברשת ובלווין בחינם
למה לא לווין? הוצאה כספית כבדה אבל חד פעמית, אם אתה עובר דירה זה להתעסק שוב במסכת הזו, כל חדר צריך נקודה והתקנה.. LNB... חבילות ש***ף וכו' - כאב ראש מדי לטעמי.
ב-NAVIX יש לך הכל בחינם, אם זה החבילה שלי שכוללת תתפלא גם מספר קטן של ערוצי HD עובדים ואם זה חבילות של משתמשים בפורטל הכוללים סרטים בצפייה ישירה באיכות SD/HD חדשים שיוצאים כל יום ברשת ללא הורדה, כנל לגבי סדרות. מכבד את דעתך וגם אני כמוך חושב ככה אבל אני לא מתפשר באיכות אני פשוט צופה בפרק של הסדרה שאני רוצה באיכות 720P ישירות מה-NAVIX וזה מתעדכן בשוטף ויש גם תוספים ל-XBMC שאני לא יכול אפילו למנות שעשות לך את החיים קלים אז למה לשלם כל כך הרבה כשהכל קיים בחינם ובנוח באינטרנט??
אתה גם לא חייב HTPC בהגדרה שלו, אפשר בכיף להסתפק בכל לפטופ עם שלט של כמה דולרים מאיביי המחובר למסך או סתם מחשב שולחני... אבל המלצתי בעינה רק HTPC והשמיים הם הגבול.
ובקשר ללוויין למי שיכול ורוצה שיהיה לו לבריאות, הרוב בוחרים באלטרנטיבות חינמיות בגלל שהם צעירים/סטודנטים שלא בעלי משפחות בבתים פרטיים עם עודף כסף בארנק
אוסיף ואומר שיש גם אלטרנטיבות למחשב בסלון בדמות של ממיר המפענח RTMP ובו ניתן לשים את התחנות ידנית, לדוגמא האינובה 7110 שאני רוצה לנסות ואחרים כמוהו..
למה לא לווין? הוצאה כספית כבדה אבל חד פעמית, אם אתה עובר דירה זה להתעסק שוב במסכת הזו, כל חדר צריך נקודה והתקנה.. LNB... חבילות ש***ף וכו' - כאב ראש מדי לטעמי.
ב-NAVIX יש לך הכל בחינם, אם זה החבילה שלי שכוללת תתפלא גם מספר קטן של ערוצי HD עובדים ואם זה חבילות של משתמשים בפורטל הכוללים סרטים בצפייה ישירה באיכות SD/HD חדשים שיוצאים כל יום ברשת ללא הורדה, כנל לגבי סדרות. מכבד את דעתך וגם אני כמוך חושב ככה אבל אני לא מתפשר באיכות אני פשוט צופה בפרק של הסדרה שאני רוצה באיכות 720P ישירות מה-NAVIX וזה מתעדכן בשוטף ויש גם תוספים ל-XBMC שאני לא יכול אפילו למנות שעשות לך את החיים קלים אז למה לשלם כל כך הרבה כשהכל קיים בחינם ובנוח באינטרנט??
אתה גם לא חייב HTPC בהגדרה שלו, אפשר בכיף להסתפק בכל לפטופ עם שלט של כמה דולרים מאיביי המחובר למסך או סתם מחשב שולחני... אבל המלצתי בעינה רק HTPC והשמיים הם הגבול.
ובקשר ללוויין למי שיכול ורוצה שיהיה לו לבריאות, הרוב בוחרים באלטרנטיבות חינמיות בגלל שהם צעירים/סטודנטים שלא בעלי משפחות בבתים פרטיים עם עודף כסף בארנק
אוסיף ואומר שיש גם אלטרנטיבות למחשב בסלון בדמות של ממיר המפענח RTMP ובו ניתן לשים את התחנות ידנית, לדוגמא האינובה 7110 שאני רוצה לנסות ואחרים כמוהו..
בגלל זה רוב מוחלט של אנשים משלמים בין 200-300 ש"ח (במקרה הטוב),בחודש לחם/כן......אהה ובגלל כתוביות בעברית ודיבוב לערוצי ילדיםbenny123 כתב: למה לא לווין? הוצאה כספית כבדה אבל חד פעמית, אם אתה עובר דירה זה להתעסק שוב במסכת הזו, כל חדר צריך נקודה והתקנה.. LNB... חבילות ש***ף וכו' - כאב ראש מדי לטעמי.
.....
פה אתה טועה בענק,בשום מקום אין תוכן איכותי בחינם באופן חוקי,גם ערוצי ברואדקסטינג שמתקיימים מפרסומות,למשל אם משדרים בלווין באלומה רחבה הם מחוייבים לקודד......וחוץ מזה רובנו לא בנויים לצפיות בסרטים/סדרות עם 5 דקות פרסומת באמצע.למה אתה חושב שכל הזמן אתה מעדכן סקריפטים.....בתחום של NAVI-X דבר אחד בטוח...ששום ערוץ לא קבועbenny123 כתב:שמע יש לי בעיה להוציא כסף מהכיס כי מדובר חד וחלק בגזל לחברות התוכן פה בארץ בעבור תכנים שקיימים ברשת ובלווין בחינם
....
פותח שירשור מחפש פיתרון יציב עם מינימום התעסקות,בצלחת עם "ספק" טוב אתה מגיע ל-95%-90% יציבות בשנה.
ניראה לך שאשה וילדים קטנים יכולים להתעסק עם HTPC ?
תאמין לי אני מדבר מניסיון,לפני 8 שנים בניתי כזה עם XP MEDIA EDITION אם אתה זוכר שהיה כזה דבר,אבל אז לא היה פתרון סטרימינג ,ועדיין בקושי השתמשו בזה,חיכו שאני אפעיל להם.
היום אני מבוסס 3 ממירי לווין ואחד עידן +,וליד כל מסך סטרימר,וכולם מסוגלים לתפעל בקלות,כולל הקלטות.......בפרויקט הסופי ,אני אמור להקים רשת קווי ביתי 1GB,ואז נוסיף NAS שנבנה עצמאית.
אני מבין שאתה חושב שיש הכל בחינם,אבל אנחנו המבוגרים יש לנו שיקול של "כמה זמן/אנרגיה זה מצריך מימני",וזמן זה כסף תאמין לי.........אני הייתי ממשיך לשלם ליס אם הייתי מרגיש שמקבל תמורה,אבל זה לא היה המצב.
היום אני משלם הרבה פחות,אבל פשוט יש לי הכל ממש,ורוב רובו ב-HD ברמה גבוה מאוד,משהו שיס בחיים לא היה מסוגל לספק לי את המגוון הזה,ואם כן זה היה בטח עולה בסביבות 500-600 ש"ח לחודש,לפחות.
- benny123
- חבר מכור קשה

ocsi לא דיברתי על המילה חינם דיברתי על הרעיון של קיים מכנגד, הרבה מאוד ערוצים שחברות התוכן מספקות בתשלום ניתנות לצפייה בחינם, אולי מתפשרים טיפה על האיכות תמונה אבל הכיס יותר מלא בסופו של חודש (אם אתה רוצה הוכחה לכך תשווה את הליסט של הערוצים בחבילה שלי לליסט של חברות התוכן ותאמר לי את דעתך).
אתה לא בנוי לפרסומות? אני חוזר ואומר יש לך ב-NAVIX מאגרים של משתמשים המספקים לך גישה לתכנים מוקלטים כולל ב-HD ללא פרסומת אחת בלי שתתאמץ ומגיעים משרתי שיתוף זמינים גדרך קבע.
יותר מזה אלך איתך צעד קדימה כי הזכרתי לך גם תוסף ל-XBMC.. חפש אותו ותנסה "1channel" ותגיד לי אחרי זה מה דעתך
יתרה מכך יש לך גם מספר תוספים כחול לבן פה בפורום HTPC ל-XBMC של תכנים לילדים/סדרות/סרטים עם תרגום מובנה לכולם ובחינם
אין קשר לסקריפטים, את הסקריפטים אני שמתי בעיקר לאתר FILMON שיש לו הגנת מזהה ID, האייפי שלו לא השתנה מעולם, ויש לי את כל השרתים שלהם אבל זה לא יעבוד ללא מחולל ID, סקריפט נוסף ששמתי היה לכל ערוצי סקיי ספורט שמגיע מארבע אתרים בו זמנית כל פעם, והכתובות משנות בגלל הגנה אבל הסקריפט יודע למשוך לבד יפה מאוד... וכל השאר היה בגלל חוסר זמן מצדי להלביש את הכתובות ל-XBMC, למרות שהרוב שמה.
אז חזרה לעיניינו HTPC מהווה פתרון לכל דבר ועניין - אם זה לגלישה/משחקים/טלוויזיה אונליין/סטרימר/ממיר DTT הכל אפשרי וכל אחד לוקח זאת לכיוונו.
אתה לא בנוי לפרסומות? אני חוזר ואומר יש לך ב-NAVIX מאגרים של משתמשים המספקים לך גישה לתכנים מוקלטים כולל ב-HD ללא פרסומת אחת בלי שתתאמץ ומגיעים משרתי שיתוף זמינים גדרך קבע.
יותר מזה אלך איתך צעד קדימה כי הזכרתי לך גם תוסף ל-XBMC.. חפש אותו ותנסה "1channel" ותגיד לי אחרי זה מה דעתך
יתרה מכך יש לך גם מספר תוספים כחול לבן פה בפורום HTPC ל-XBMC של תכנים לילדים/סדרות/סרטים עם תרגום מובנה לכולם ובחינם
אין קשר לסקריפטים, את הסקריפטים אני שמתי בעיקר לאתר FILMON שיש לו הגנת מזהה ID, האייפי שלו לא השתנה מעולם, ויש לי את כל השרתים שלהם אבל זה לא יעבוד ללא מחולל ID, סקריפט נוסף ששמתי היה לכל ערוצי סקיי ספורט שמגיע מארבע אתרים בו זמנית כל פעם, והכתובות משנות בגלל הגנה אבל הסקריפט יודע למשוך לבד יפה מאוד... וכל השאר היה בגלל חוסר זמן מצדי להלביש את הכתובות ל-XBMC, למרות שהרוב שמה.
אז חזרה לעיניינו HTPC מהווה פתרון לכל דבר ועניין - אם זה לגלישה/משחקים/טלוויזיה אונליין/סטרימר/ממיר DTT הכל אפשרי וכל אחד לוקח זאת לכיוונו.
זה שחבילות בסיס בארצנו זה עבודה בעיניין,זה ידוע....אנחנו מדברים רק על ערוצי פרמיום,שאין שום דבר כנגד בחינם בכל העולםbenny123 כתב:ocsi לא דיברתי על המילה חינם דיברתי על הרעיון של קיים מכנגד, הרבה מאוד ערוצים שחברות התוכן מספקות בתשלום ניתנות לצפייה בחינם, אולי מתפשרים טיפה על האיכות תמונה אבל הכיס יותר מלא בסופו של חודש (אם אתה רוצה הוכחה לכך תשווה את הליסט של הערוצים בחבילה שלי לליסט של חברות התוכן ותאמר לי את דעתך).
אתה לא בנוי לפרסומות? אני חוזר ואומר יש לך ב-NAVIX מאגרים של משתמשים המספקים לך גישה לתכנים מוקלטים כולל ב-HD ללא פרסומת אחת בלי שתתאמץ ומגיעים משרתי שיתוף זמינים גדרך קבע....
FILMON זה עולה כסף,בצורה חוקית
https://www.filmon.com/index/subscriptions
לפי גישה שלך,יש לי מעל 4000 תחנות...אבל מבחינתי יש לי פלייליסט של 150 תחנות סופר איכותיות,עם איכות שידור/ונוחות (לזפזפ,EPG,תקצירים,להקליט) שאתה יכול רק לחלום עליו
אחרי צלחת/ממיר לינוקס/"ספק" טוב אין שום דרך לחשוב על התקנה NAVIX ותוספים XBMC,זה ניראה ומרגיש גרוע,גם על מסך קטן,ובכלל על מסכים גדולים מ-42.
תחשוב אם בארצנו היה אינטרנט סימטרי,או אזוב לפחות 10MB אפלואד יציב,יכולתי לגשת לכל ממיר שלי,מסלולרי/טאבלט/או כל מכשיר שמתחבר דרך רשת אינטרנט,ויכול לצפות בכל חור שאני נמצא,לוקח איתי את השידור לאן שאני רוצה
אבל רשת האינטרנט בארצנו,במיוחד האפלוד,מחורבן,לכן כל פתרון של סטרימינג .....פשוט זה לא זה.
בוא אני אסכם לך מה הבדל ביננו,אם אנלוגיה.benny123 כתב: אז חזרה לעיניינו HTPC מהווה פתרון לכל דבר ועניין - אם זה לגלישה/משחקים/טלוויזיה אונליין/סטרימר/ממיר DTT הכל אפשרי וכל אחד לוקח זאת לכיוונו....
יש כאלו שמסתפקים במוזיקה בגירסה 128KBPS,מנגד יש את אלו שיחפשו את גרסת FLAC בגירסה 24-Bit/192kHz,
.............יש כאלו שמבסוטים לראות סרט בגרסה DIVX (נקווה שלפחות המקור מדי.וי.די ולא צילום בקולנוע),מנגד יש את אלו שיראו את הגרסת בלוריי המלא,או לפחות 720P במינימום......................... אז יש כאלו שיתקינו תוספים ל-XBOX או NAVIX לצפיה בטלוויזיה,ויהיו הכי מרוצים שבעולם עם הרבה פשרות באיכות/זמינות/BUFFERING/מרדף אחרי שרתים פרטיים,בזמן צפיה,מנגד יש את אלו שרוצים את החבילות המקוריות (לא מיד שניה....עשירי),עם איכות תמונה בין 7-12MB,ופסקול DD5.1 בצורה יציבה ובמקסימום נוחות